Pa nece da bude JBa. http://cn.ui.vmall.com/forum.php?mod=viewthread&tid=38539 (treba Google Translate da se koristi). Ceka se stabilni EMUI (ICS, ne JB).
Otkud ti to?!?!? Kako misliš da izbaciš novi grafički podsistem i zameniš ga starim!?... sama instalacija Jelly Bean-a ne podrazumeva da je Project Butter uključen ili podržan. Bez njega ti je skoro svejedno dali je na telefonu ICS ili JB.
http://www.android.com/about/jelly-bean/A ovi fičeri, to ne znam šta je. To možda ima u onoj palačinkarnici na Chuburi. Kod nas na Krstu to nema. :smoke:
Otkud ti to?!?!? Kako misliš da izbaciš novi grafički podsistem i zameniš ga starim!?
To zvuči prilično konfuzno i delimično tačno. Malopre sam uzeo da pogledam o čemu se radi i evo pojašnjenja (od nekoga ko prilično dobro poznaje Linuksov grafički stek, ali do sada nije imao kontakta sa Androidom):Ako ne postoji official JB za telefon (bilo koji) CM team ne moze da uvede project butter. Znaci ako za 02x ne izadje official JB, oni na CM 10.1 nece imati project butter, nego ce imati samo smooth efekat zbog debloatovanog ROM-a i ostalih modifikacija u sistemu
Da bi smanjili troškove razvoja i debagovanja svojih proizvoda i usredsredili resurse na nešto drugo.Zasto bi Samsung, HTC ili neka druga kompanija objavila source?
Glavni razlog iz kog se kriju specifikacije i izvorni kod upravljačkih programa je strah od tužbi za povredu patenata.Pa ne bi mogli da izbace sledeci flagship model sa cenom od 700+eura, jer bi na sadasnjem modelu sve radilo... Ne bi postojali update-i, nista...
Ne može CM zajednica ugroziti interese proizvođača, vać samo naprotiv. Kada bi smo imali savršene OSS drajvere i savršen OSS softver za sve SoC-ove, tj za sve telefone, da li bi Sony, Samsung, LG i ostali raspustili svoje softverske inženjere ili bi se posvetili razvoju novih i boljih aplikacija i tehnologija kojima bi unapredili svoje proizvode i istakli se u odnosu na konkurenciju?Kada imas instituciju (ako mogu tako da ih nazovem) kao sto je CM team, daj im source i oni ce uraditi bug free sistem. Da ne pricam o optimizaciji koja je iovako fenomenalna na CM romovima. Znaci iako oni rade from scratch iliti ni iz cega, oni uspeju da "napisu" sve sto mogu i odrade daily ROM.
Ako pogledamo ko to jeste uradio u potpunosti, shvatićemo da su to samo oni koji imaju pozamašan patentni portfolio kojim se na sudu mogu kontra-tužbama odbraniti i od vanzemaljaca (Intel i Texas Instruments)
Ne može CM zajednica ugroziti interese proizvođača, vać samo naprotiv. Kada bi smo imali savršene OSS drajvere i savršen OSS softver za sve SoC-ove, tj za sve telefone, da li bi Sony, Samsung, LG i ostali raspustili svoje softverske inženjere ili bi se posvetili razvoju novih i boljih aplikacija i tehnologija kojima bi unapredili svoje proizvode i istakli se u odnosu na konkurenciju?
Pa, prvo da se ispravim. Navodeći kao primer one koji su otvorili specifikaciju svog GPU-a, naveo sam Intel (što svakako stoji) ali sam u brzini naveo i Texas Instruments umesto ARM-a. TI nema svoju grafičku tehnologiju već koristi PowerVR, a pomenuti Mali je ARM-ov proizvod. To međutim ne menja činjenicu da je i TI patentno mnogo jak i da mogu sebi da priušte da se eksponiraju jer se niko sa njima neće/ne sme kačiti.Da odgovorim i na jedno i na drugo...
Zasto onda njih nema kod Android proizvodjaca? Galaxy Nexus je poslednji flagship sa TI-em koji je izasao... Sada je na prvom mestu qualcomov Snapdragon S4 Pro...
Nemam pojma šta se dešava sa TI-evim OMAP programom. Načuo sam bio da će ga možda i gasiti, ali za sada je OMAP5 i dalje u najavi. Verovatno su profitne margine postale premale pored konkurencije kao što su Qualcomm, Samsung, ST-Ericsson i dr.Nisam toliko upoznat u srz cele price oko SOC-eva, aliii, ako je tako kao sto kazes, TI bi trebalo da prednjaci, moje neko logicno misljenje, ako vec mogu da se odbrane od patentnih napasti...
Intelovi (x86) procesori nisu dovoljno energetski efikasni i pored svih trikova koje ovi izvlače iz rukava i zato su im slabe pozicije na mobilnom tržištu. Međutim, Intel je prvi i jedini proizvođač grafičkih (desktop) rešenja koji je dao kompletnu dokumentaciju i otvorio kod svojih drajvera (za Linux). Negde sam pročitao da Grand X IN koristi nekakvu Intel grafiku, pa ako je tako, budi ubeđen da će se za nju vrlo brzo pojaviti odgovarajući open-source HWComposer, ako već i ne postoji.Intela nema... Ima onaj HOLO ako me secanje dobro sluzi i sad je ZTE ubacio u Grand X In i to je to... Koliko je vec mobilni segment u rastucem izdanju, cudi me da Intela nema. Zasto? Nemaju para?Nemaju dobar razvojni tim? Nece?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari