Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

Upravo sam kupio ovaj telefon. :) Prešao sam sa Samsung Galaxy Note II.

Pros:
Prvi utisci su sjajni. Najvise što me oduševilo je fingerprint senzor i njegova brzina i kvalitet izrade samog telefona - daleko ispred samsunga.
Screen to body ratio je fenomenalan sa tankim bezelima. Telefon je širi za oko 1-2mm od Note2 i duzi za oko 5mm. Ali mogu da kažem da se uopšte ne treba navikavati na veličinu posle Note2 a ni na display posle Super AMOLED-a. Mada na Samsung-u sam držao cinema mode za display - najrealnije boje a ne one crtane što je display namesten na default.
Huawei UI deluje kao pravo osveženje u odnosu na Samsung TW. Brz je i lep, lepo utoniran, nema nepotrebno šarenilo kao samsung. Ima nekoliko zanimljivih i korisnih precica kao što je npr dvoklik na volume down kad je telefon ugašen da napravi fotografiju.
Takodje ako koristis pin lock cim se ukuca ispravna šifra on se otključa nema potrebe stiskati ok. Ne znam kako je kod drugih ali ovo me na Samsung-u mnogo nerviralo.

Cons:
Sad malo negativno: zvuk u slusalici je čist ali relativno tih u poredjenju sa samsungom mada na Samsung-u imam instaliran Viper Audio. Zvuk na zvucnik je dobar. Nije nista posebno, mozda malcice čistiji od Samsung-a ali isto toliko i tiši. Mada ponavljam, mozda je to zbog Viper Audia.
Nottification LED je bas diskretan i veoma mali, tesko primetan i nedovoljno jak. Mozda ima 2mm u promeru a na Note2 ima 4mm i ouno je jači.
Display je oštar i čist mada me nije oduševio jacinom pozadinskog osvetljenja na jakom suncu. Jaci je od Note2 ali nista posebno.

To su prvi utisci, za dalje ćemo videti... :)

Da li neko koristi opciju da se javi tako što samo postavi telefon na uvo? Kod mene je ova opcija radila u prvih nekoliko dana, a sad neće. Nije nešto jako bitno, ali meni odgovara takav način javljanja. Ima li neko iskustva sa ovim?

Iskreno I meni baguje ta opcija sada. Radila je prvih par nedelja a danas ne radi bas najbolje. Dok opcija da ga okrenes samo I da prekine zvono radi.

Nemam info. A i nisam oduševljen lolipopom. Iskreno, telefon mi radi perfektno (ako zanemarimo problemčić iz prethodnog posta), tako da neću žuriti sa prelaskom na LP ni kad bude zvanično stigao. Najbitnije mi je da mi baterija kida na KK, dok to ne srede na 5.1, ne prelazim.

Poslednja izmena:
Nemam info. A i nisam oduševljen lolipopom. Iskreno, telefon mi radi perfektno (ako zanemarimo problemčić iz prethodnog posta), tako da neću žuriti sa prelaskom na LP ni kad bude zvanično stigao. Najbitnije mi je da mi baterija kida na KK, dok to ne srede na 5.1, ne prelazim.

Počela je baterija da curka na 5.1, tako da ne žurite. Cell standby proces
Zar to nije opet Googlov bug isto kao što je bilo curenje memorije na 5.0 verziji? Ne mogu verujem da nešto srede a nešto drugo pokvare...

Kada kažete baterija kida, koja su vaša iskustva? Kao što rekoh, meni je na kraju dana u proseku oko 50% uz svakojako maltretiranje.

@MarcusS,na kojoj si verziji? Mene takodje ovaj model privlaci zbog baterije

4 4 2. I nudi on mnogo više od baterije, ne brini :)

Zar to nije opet Googlov bug isto kao što je bilo curenje memorije na 5.0 verziji? Ne mogu verujem da nešto srede a nešto drugo pokvare...

Verujem da jeste, tako da ce verovatno da nam ostane to i sa finalnim lolijem...
no i ovako lepo izdrzi dva dana, tri na oruk - na 4.4 tri opusteno (uz laganu upotrebu).

Finalni ota za nase trziste ce verovatno kad i za ostala :) Javice vec neko ne brinite, ako vam se ne rizkikuje.

Inace izgleda da mi je neko od ukucana eliminisao kutiju, sa sve garancijom, slusalicama, onim cudom za stavljanje kartica itd... osim ako sam ja sklonio negde na BAS sigurno mesto i zaboravio :D

Mislim da ces imati garanciju I bez toga preko seriskog broja :). 5.0 ima na svakom modelu problem sa baterijom. Dobio sam info da se iz tog razloga ceka 5.1 I da ce to biti otklonjeno. Videcemo dal je stvarno tako.

Kada kažete baterija kida, koja su vaša iskustva? Kao što rekoh, meni je na kraju dana u proseku oko 50% uz svakojako maltretiranje.
Pre dve nedelje sam išao na more, telefon u flight mode, znači bez 3g i wifi. Upaljena Here navigacija, osvetljenost ekrana na pola. Kad sam stigao, SOT 10 h 52 min, baterija 47%
U povratku isto na flight, ista navigacija, osvetljenje blizu maximuma, posle sedam sati sišao na 10%, što je meni i dalje vrh vrhova.

Poslednja izmena:
Odlicno je to tj vrhunski jer si imao upaljen i GPS a on mnogo trosi bateriju.

Ja u suštini ne gasim GPS nikad, čitao sam da od verzije 4.2.2 je ta potrošnja smanjena na minimum
GPS senzor netrosi ništa (ili troši zanemarljivo malo) kad se ne koristi. Mashoni je mislio da je super rezultat s obzirom da si koristio taj senzor.

Evo i mojih screenshotova baterije posle prvog dana korišćenja:
530981a1582f102fedc4c5218710948f.jpg

b06f72bc9f8fbad624e0946a30c29987.jpg

cd7460307f3068b792ca6cf07b823d9f.jpg

Mogu da kažem da je baterija brutalna. Power Saving off (normal) osvetljenje na auto + nešto malo preko pola. Nemam Greenify. :)

Jel moguće da u stock camera app nema slow motion mode? Vidim ima i hdr video u 720p i digitalnu stabilizaciju i u 1080p ali ne mogu da nadjem slow motion.

Danas mi je stigao jedan lepi,crni primerak. :)
Prvi utisak je i vise nego pozitivan..jako,jako ozbiljan telefon.
Trenutno me zanima,ako je jos neko ovih dana uzeo tel iz mts-a,da li su dobili i panasonic slusalice u paketu?

Iskreno dobre su,sasvim solidne. Al kad vec imas onda ih baci na kupijem prodajem :). Hehe

Kakva je kamera? Jel to jedino sto nije dovoljno dobro na ovom telefonu? Tako bar u svakom reviewu pise pa hocu da cujem od vas kako vam se cini kamera i koliko je losija od recimo G3? I kako guraju 2GB rama sve ,ima li laga?

Vrh Dno