Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

nisu konektori problem uopšte to može da se sredi ali ako je velikih dimenzija ta varijanta pada u vodu.

Pitao sam coveka porukom preko kp za dimenzije, javljam kad mi odgovori pa da resimo i tu dilemu.

jedno pitanje, imam akt8vno napajanje od 200w u kucistu sa integrisanom zacate arhitekturom koja trosi 18w. da li nekako mogu da izvadim ventilator sa napajanja jer kontam da nije optereceno?

Ima nekih napajanja u kojima se odredjene komponente greju i kad nije optereceno.

ovo je kuciste i napajanje lc power. probl3m je sto ovo koristim kao htpc, a jaaako je bucno sa ventilatorom na procesoru i napajanju. da li ima neko resenje da utisam konfiguraciju?

ovo je kuciste i napajanje lc power. probl3m je sto ovo koristim kao htpc, a jaaako je bucno sa ventilatorom na procesoru i napajanju. da li ima neko resenje da utisam konfiguraciju?

Promenis box kuler za neki tisi, a vent od napajanja stavis na 5v ako je na 12v ili tako nesto. Ima varijanti, ali mora da se otvori napajanje.

Nemoguce je da od tog napajanja napravis pasivno jer kao sto seizmos rece u to napajanje su verovatno ugradjeni jeftiniji delovi koji se greju i bez opterecenja znaci dovoljno je da komp bude na desktopu napajanje ce se grejati. Kod pasivnih napajanja se ugradjuju sasvim drugaciji delovi koji su skuplji i ne pregrevaju se.
U svojoj HTPC konfiguraciji imam isto kao i ti zacate arhitekturu i hladnjak na procesoru se jedva cuje tako da ti sva buka koju cujes dolazi od napajanja.
Najjeftinije resenje za buku ti je da uzmes kuciste sa napajanjem kao kod mene
http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-itx-1320mi-75w/comp_comp_case/204/1257
a svoje prodas. Voleo bi da ima neko prakticnije i jeftinije resenje ali po mom misljenju ovo ti je najpovoljnija i najefikasnija opcija.

Zaboravio sam koje beše podešavanje u XBMC da bi se u titlovima naša slova prikazivala kako treba?

Central European (Windows)

A jel i vama brljavi IceFilms? Meni skoro svaki klip secka, a i ne ucita 4 od 5 servera.

Meni je samo SD radio (10 Mbps SBB) i vrlo brzo sam obrisao taj plugin. Nisam našao ništa korisno tu. Mnogo mi je bolja varijanta rss feed.

Koristi par mojih poznanika,i masa ljudi po svetu....
Vrlo rado bi I ja....ali kako imam AppleTv2 I AndroidTv...nije hitno:)

hvala na odgovoru, bolje da sam postavio pitanje u drugoj rubrici,posto ovde niko nije ni odgovorio osim Lepog kokana.. da li je dovoljna integrisana graficka sa celerona g3220 ,to je haswell gt1 za reprodukciju hd ( verovatno nije za mad vr setovanja,da li madvr donosi mnogo i primetniji kvalitet hd sadrzaja) ili ici na varijantu i3 4130. Koji se bolje snalazi procesor u reprodukciji hd filmova ,amd ili intel ? ps. Ne bih uzimao posebnu graf karticu.hvala

HTPC:
Preporuka za i3 4330 ili i3 4340 koji je prepolovljen I7 4770, ima novu intelovu grafiku HD4600 i TDP 54W.
Dalje preporuka za plocu ASROCK H87 PERFORMANCE za one kojima treba vrlo stedljiva i kvalitetna ploca sa PCI slotom. Ukoliko ne treba PCI slot, onda moze i neko od mini, micro ATX resenja...
HDD Seagete 2-3TB, odlicne performance, stedljiv...
Vrhunska memorija povoljne cene http://www.itsvet.com/proizvod/cruc...l-blt8g3d1608dt1tx0ceu/comp_comp_ram/218/2471 ili ova verzija od 4GB

Problem je malo nalazenje komponenti jer je sve razgrabljeno zadnjih 7 dana decembra ali pretpostavljam da ce dobavljaci uskoro krenuti sa nabavkom...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, ako moze mala pomoc u vezi sa sklapanjem HTPC-a

Buduci da sam probao u zadnjih par meseci razne varijante laptopova, konfiguracija, Lenovo Q190, dosao sam na ideju sad kad sam prodao Q190
da napravim HTPC koji ce stajati u drugoj sobi...ISKLJUCIVO HTPC!
Razmisljanje ide u sledecem pravcu -AMD A10-7850K / SSD 120Gb / 8 Giga rama na 2400 / neko obicno kuciste I pristojno napajanje ....jedino za plocu nisam siguran
pa sam mislio ako neko ima neki predlog bio bih zahvalan.Ne znam jos gde da nadjem neki USB infra red pristojan jer mi stize ovaj daljinac.

Da li je ova ploca pristojna I da li moze da prati kvalitativno ostatak konfiguracije? Hvala

Poslednja izmena:
8gb rama pogotovo 2400 ti je nepotrebno. Uzmes stap od 4gb 1333 i ustedis 30-40e. Taj proc ti isto ne treba ako ces uzeti plocu sa integrisanim cpu i pasivnim hladnjakom.
SSD u htpc-u je totalno bacanje para pogotovo sto na tih 120gb moze da stane jedva 10 HD filmova. IR je totalno last century. Sad su sve tastaturice BT ili cak wifi sa svojim predajnikom.
Posto ce ti taj HTPC verovatno biti stalno online, razmisli o tome da podignes recimo XBMC ili neki drugi HTPC distro sa flash-a od recimo 4 ili 8 GB (cena je skoro ista - ispod 1000din).
Ovako resavas problem pokretnih diskova i grejanja, a ne bacas pare na ssd. Ima toliko online servisa za muziku, filmove i zabavu da ti 120GB disk ni ne treba.
Ako imas na drugom racunaru gomilu filmova i muzike ili cak imas neki storage u mrezi tek onda nemas potrebe za diskovima u HTPC-u.
Najvaznije ti je da imas dobru zvucnu (neki asus xonar) ako imas dobar zvucni sistem i bog da te vidi. Baci pogled na one lenovo tastaturice (dal je neki N802 ili tako neka oznaka).
Jeftinije je od harmonija i odlicno radi sav posao koji moze da ti padne na pamet. Meni se klinac igra na takvoj vec godinu dana (mapirao sam neke tastere kao dzojstik).
Ima dosta i plagina kojima mozes telefonom kontrolisati multimedijalni sadrzaj na svom HTPC-u tako da i time harmony postaje nepotreban, a da ne pricam o ceni.

Poslednja izmena:
sigurno nece koristiti ssd za skladistenje podataka nego za instalaciju sistema i programa a bice i tisi od obicnog harda

Ako ćemo tako ne treba mu ni tastatura jer postoje one Splashtop aplikacije za telefone i tablete :) Imam i BT tastaturu, probao i tabletom da kontrolišem HTPC ali Harmony mi je nezamenjiv. Daljinski je jednostavno navika usled korišćenja TV-a i prsti sami idu gde treba ;)

Ali ko nije navikao može svašta da proba.

Mislim da ssd u htpc-u nije uopšte glupost! Podrazumevam naravno da je OS instaliran samo na njemu, filmovi, serije, i sve ostalo, ide na storage disk. Prvo što je sistem tiši, drugo mnogo brže se podiže. Za daljinac, ja koristim Logitech K400 tastaturu već godinu dana, i prezadovoljan sam!

Nisam stigao nista da odgovorim ovih dana, klinac mi bio bolestan....izvinjavam se svima.

@mad_max hvala sto mislis na moj budzet :) Iskreno isprobao sam skoro sve blu-ray plejere, WD TV Live, sve asus-e mulimedije, iamm ntr83, Boxee box, mede8er 400/450/500/600.......1000
I prakticno sve tog tipa sto sam mogao da dovucem u Srbiju. XBMC je za mene! neprevazidjen kao I slika sa (prosecne) graficke ati/nvid. Iz tog razloga sam se odlucio
za kupovinu ovakvog Sistema.
Znam da je to dosta para ali trenutno imam prodata dva multimedijalna plejera I doticni Lenovo Q190 tako da mi je budzet oko 60-65k dinara.

Daljinac je stigao i najblaze receno odusevljen sam.Sve radi perfektno.Instalacija je vise nego jednostavna, ukucao sam samo modele uredjaja koje imam i sve ih je sam ubacio, cak i SBB-ov dekoder V2.0 radi bez ucenja komandi.Treba da se krene sa kupovinom gore navedenih komponenti pa sam pitao za pomoc oko ploce
jer sam procitao da mnoge ploce ne podrzavaju (out of the box) ovaj processor za koji sam se odlucio, pa nisam siguran u izbor istih.

Inace SSD i ostale komponente nisam birao da budu jeftine nego da napravim izuzetno dobar HTPC, i svaki predlog od vas svih mi je jako bitan, pogotovo ako neko ima ideju gde mogu da kupim daljinac za PC koji ima USB IR Receiver RC6 tipa ovoga

Hvala,pozz

Poslednja izmena:
To je jedan od onih koji bi meni odgovarali.Izgleda da cu morati tako,mislio sam da uzmem negde kod nas ali nisam uspeo da nadjem.
moze i Lenovo,Microsoft....samo da je RC6 i da je brand name da mogu da odaberem kod logitech-a u padajucem meniju.
Probao sam sa nekim IR daljincem PCRemote, nece ...moze da se nauci jedna po jedna komanda preko event ghost-a ali nema
dovoljno tastera koji nisu definisani da ih preimenujem u komande ......

@jopopo gde si ti kupio tvoj HP daljinac?

;) Ok, mislio sam da ima mozda negde kod nas.

Ljudi, jel neko uspeva da uspesno koristi Icefilms XBMC plugin??

Retko koji server hoce da strimuje film, a i onaj koji hoce krene katastrofalno/negledljivo da secka. Sad vidim da mi i u offline modu secka, moguce da imam neki problem sa codec-om, ali to opet ne objasnjava frku sa serverima. Koju verziju programa i prirucnih pluginova koristis?

Odavno sam ga instalirao i radi mi SD okej. Za HD mi kaže da ne može da iskešira dovoljno i posle recimo minut stane.
U suštini sam samo stavio da probam i meni je realno sr**e. Spor je mnogo, ne sviđa mi se. Ne vidim neku prednost ovog plug-in-a.
Jednom kad namestiš rss feed ništa ti drugo ne treba.

kako koristis rss feed? imas neki link? ja sam pre pokusavao i jedno vreme mi je radio preko servia, posle je nesto crklo pa sam odustao

Nazad
Vrh Dno