Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Sta mislite, da li i na koji nacin smeta mali prostor izmedju coolera i poklopca kusicta? Zamenio neki veci vent i sada imam samo par milimetara praznog prostora, pa razmisljam da li zbog toga pwm vent nece da mi spusta ispod 1,000 RPM?

meni treba savet za htpc koji bi sklopili za ortaka i njegove klince koji bi povremeno i poterali neki game (fifa, lol) ..
Sta mislite o sledecoj varijanti :
fm2 a6 6400k
gigabyte ga-f2a88xm-hd3
kingston hyperx 4gb, 1600
-------------------------
najvise mu treba hdmi, a ova grafika Radeon HD 8470D bi mislim poterala ove igrice pri nekoj manjoj rezoluciji
Vec ima kuciste za mikro atx i neko napajanje od 500w (pomalo diskutabilno)

Svaka sugestija dobrodosla

@Majstor
Ja mislim da smeta. Pogledaj moje postove o sklapanju HTPC-a i videćeš šta sam radio zbog toga.

@underground
Ne znam da li ti je ta grafička bolja od nekih integrisanih u tim APU-ovima. Možda je bolje da uzmeš neki jači APU i da ne uzimaš grafiku.

Pogledaj testove po netu za taj APU pa zaključi dal ti je dovoljno jak taj integrisani gpu.

Ups, kad sam pročitao 8470 pomislio sam da je Nvidia :)

Skoro sam gledao za drugara A8-5600K za nešto manje od 9.000 dinara. Sećam se da je u testovima bio sasvim dovoljan za neko usputno igranje.
Negativna strana je to što bi trebao da uzmeš što bržu ram memoriju da bi dobio što bolje performanse grafičke.

Jesam, ja sam uzeo slim ventilator i opet mi je bilo blizu. Ne znam tačno gde su postovi, ima sigurno godinu dana i više.

Ploca, procesor ostali, a memorija uzeta 4GB Kingston 1866mhz... Za vikend bi trebalo da se pakuje pa javljam utiske

masina sklopljena, svi prezadovoljni ..
fm2 a6 6400k
gigabyte ga-f2a88xm-hd3
kingston hyperx 4gb, 1866 mhz
----------------------------
Tv je na rezoluciji 1366 x 768 i radi bez problema Dirt3 (high), kao i GTA SA ...
Cak sam se i iznenadio

Sto ne opicis TV na FullHD, a u samim igrama smanjujes rez?

Nije tv full hd.. Star 100 god. Uzeo ortak ga cim se pojavio lcd kod nas i jos radi bez greske

Pozdrav!
Postavio sam ovo pitanje na drugoj temi ali tu temu izgleda vise niko ne posecuje, pa cu da se ponovim.. Imam dell inspiron n7010 sa i3 m380 procesorom i ati mobility radeon hd5470. Sa tog kompa zelim da bitstreamujem hd filmove i muziku na harman kardon avr. Komp i reciver su povezani pomocu hdmi kabla. Skinuo sam xbmc ali ne uspevam da ga dobro konfigurisem. Kada pustim film secka toliko da je nemoguce gledati, a i kad pogledam source info pise mi da je audio iz izvora PCM. Mislim da mi i dekodiranje videa vrsi kompjuter jer slika nije preko celog ekrana nego kao da je prozor na ekranu ( sa strana ima cca 1-2 cm praznog "crnog" prostora). Ono sto mi treba je najjednostavniji nacin bitstreamovanja, xbmc sam skinuo jer sam cuo da ima najvise opcija (yt, online hd kanale...). Svaka pomoc je dobrodosla.

Pozdrav ,molio bih vas da mi date preporuku za htpc konfiguraciju ,naime kompjuter se koristi za skidanje torrenta,eventualno muziku ,i neki osnovni ms office programe i naravno bio bi povezan sa Tvom). Jedino sto bi mi ostalo od prastare konfiguracije je cooleramster kuciste (midi atx).Takodje pozeljno je da bude sto tise,ali ne bih isao na varijantu pasivnog hladjenja.Posto nisam dugo pratio trendove , da li je pametnije ici za Amd varijantom (evenutalno neki a10) ili Intel ( i3 ili eventualno pentium g3220) .Posto nisam zahtevan korisnik,ne bih ni uzimao diskretnu grafiku,nego bih koristio integrisanu ,dakle zanima me sto kvalitetnija reprodukcija hd video sadrzaja( igre me zanimaju) i stabilni driveri (citao sam ranije da su korisnici imali problema sa Catalyst driverima prilikom povezivanja sa Tvom) .Dajte mi vase preporuke i za ostale komponente( monitor imam ,i eksterni hdd takodje ,ssd? ima li svrhe? ) da bude sto jeftinije i kvalitenije ( ako to ide u jednoj recenici ) Hvala unapred

ima vajde . sa katalistom nema problema. uzmi ono što ti više odgovara novčano . i intel i amd savršeno podržavaju sve opcije potrebne za htpc.

što se xbmc-a tiče , podesi u opcijama enable hardware decoding of video, i izaberi DXVA . takodje podesi rezoluciju u xbmc da bude ista kao što je monitor(ili tv)
ukoliko tv i laptop imaju različite rezolucije, imaćeš podrhtavanje i izlomljenu sliku jer kartica renderuje dve odvojene slike.

rešenje je da ti xbmc radi samo na jednom monitoru. znači kad ti treba tv , prebaciš sliku na tv monitor sa "win dugme+P" kombinacijom, kad ti treba monitor vratiš .

hvala na odgovoru, bolje da sam postavio pitanje u drugoj rubrici,posto ovde niko nije ni odgovorio osim Lepog kokana.. da li je dovoljna integrisana graficka sa celerona g3220 ,to je haswell gt1 za reprodukciju hd ( verovatno nije za mad vr setovanja,da li madvr donosi mnogo i primetniji kvalitet hd sadrzaja) ili ici na varijantu i3 4130. Koji se bolje snalazi procesor u reprodukciji hd filmova ,amd ili intel ? ps. Ne bih uzimao posebnu graf karticu.hvala

Poslednja izmena:
Ja mislim da oba procesora bez problema reprodukuju filmove, a posto si napisao i da te igre interesuju u tom slucaju amd apu.

Trebao bi neki program koji bi razvrstao download folder(torrent) prema mojim postavkama, filmovi u filmove, serije u serije i tako, neki rename i sl, da sve ide automaski ...

Pomoc strucnjaka za potrosnju PC komponenti!

Vec odavno sam odlucio da ce moj sledeci procesor biti naslednik Richland-a A10-6700 a kako vidim u zadnjim vestima to je Kaveri A10-7800.
Planiram da ga ubacim u ovo kuciste
http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-ix-01b-90w/comp_comp_case/48/1923
pa me interesuje da li ce 90W biti dovoljno za ovaj procesor (TDP 65W), maticnu, SSD i memoriju 2x4GB 2133MHz?
Procesor ce verovatno s vremena na vreme biti opterecivan 100% a to znaci da ostalim komponentama ostaje samo 25W, kuler ce biti neki nereferentni pa moze preporuka i za njega jer ce ovde potrosnja svake komponente biti izuzetno bitna.

Gledao sam po netu da u LC-Power LC-1320mi kuciste koje daje 75W stavljaju intelov procesor koji ima TDP 55W plus SSD i memorija 4GB 1333MHz pa sam racunao ako je njima za ostale komponente dovoljno 20W i meni ce biti 25W.

Na ovom linku lik je sa A6-3500 koji kao i A10-7800 ima TDP 65W u Prime95 dosao do maksimalnih 77W
http://forums.anandtech.com/showthread.php?p=34158701
jedina razlika je sto bi ja imao 4GB vise rama koji ce doduse raditi na malo vise MHz.
Hvala unapred na pomoci.

Na napajanje od 90w je bezbednije ici sa nekim intelom t ili p oznake, kako vec bese, koji ima tdp nize vrednosti, oko 40w, a radi jezivo dobro, u tom slucaju bice i viska snage uz nabrojane komponente.

Za Kaveri A10-7800 sam se prvenstveno odlucio zbog integrisane grafike koja je u rangu radeona HD 7750 a Intel trenutno sa svojim najjacim integrisanim resenjem koje se nalazi u najskupljim procesorima ne moze ni da pridje tim perfomansama, plus AMD APU ima mogucnost da udupla graficke perfomanse kupovinom dodatne graficke dok je intelova grafika u procesoru bezvredna ako se ubaci dodatna graficka.

Znaci to su najbitniji razlozi zasto sam se opredelio za AMD resenje, svestan sam intelove nadmoci u CPU perfomansama ali dzaba kad su meni jednako bitne i GPU perfomanse.

Razmotri Chieftec BT-02 sa 180W, imas mogucnost da se ugradi 300W.

Problem kod njega je napajanje sa aktivnim hladjenjem a sebi sam tvrdoglavo zacrtao da mora biti pasivno napajanje bez obzira sto ce me tako izaci dosta skuplje.
Moj cilj je sklopiti konfiguraciju koja ce se smestiti u najmanje moguce kuciste sa samo jednim hladnjakom (na procesoru) koji ce imati sto je moguce veci ventilator.
Znaci male dimenzije, snazan CPU/GPU, mala potrosnja i tisina...draz i jeste u spajanju nespojivog i sto se takva masina ne moze naci na svakom cosku.
Najbolja opcija bi bila da uzmem Chieftec IX-01B kuciste bez napajanja a napojnu plocicu i strujni adapter vece snage nadjem posebno, idealno bi bilo kada bi to napajanje bilo 180W jer tada bi vec mogao dodati i ovako nesto
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=1658&lid=1#
a to bi vec bila masina iz snova :). Kuciste ne podrzava ubacivanje dodatne grafike ali to bi se vec dalo prepraviti.

Za sve ovo sto sam zamislio najveca prepreka je naci pasivno napajanje od 180W, sve ostalo ne bi predstavljalo veci problem.

Poslednja izmena:
Da se nadovežem na prethodni post. šta mislite o ovom rešenju umesto cigle 12V? gledajući slike unutrašnjosti raznih napajanja nisu ništa naprednija niti bolje izrade od ovoga jedino ne znam koje su dimenzije ovog napajanja dali bi moglo u neko kućište da se upakuje?

Gladao sam ja i takve stvarcice ali i kada se skine metalni oklop ploce su i dalje prilicno velike i tesko bi se uklopile u malo kuciste.
Nazalost napojna plocica ipak mora da bude namenski pravljena za mini ITX kucista :(

Poslednja izmena:
pa dobro i ako je malo veće da se ubaci u neko kućište stavi negde ispod police bilo bi ok. ali ako je baš veliko onda ne vredi.

Prilicno je veliko ali pored toga sto je veliko najveci problem prave konektori za maticnu.

Nazad
Vrh Dno