Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Tako i trazim rucno, nego reko da nema neka automatizovana vartijanta=)

moze, udjes u podesavanje addona, i tu imas da biras soruce odakle vuce titlove, ja namestio ove nase i to radi cool

Cek, ti to pricas za XBMC, ja sam mislio na stand alone MPC-HC :)....znam da u standardnom player-u u XBMC-u ima to, imam prepisku sa Garson-om na PM da ne davim temu ovde, ali ukratko, secka mi reprodukcija 1080p, iz XBMC-a je prakticno nemoguce pustiti film, a da moze da se gleda, zato i koristim MPC-HC

auu sta je meni danas, nista ne citam kako treba :(

Izvinjavam se ;(

Da li neko zna kada će se pojaviti nešto slično E-350? Planiram da polako zamenim pomenutu ploču ali nema nikakve alternative. Je l' ima nešto slično, ali jače/brže, da se kupi kod nas ili preko?

Ništa u skorije vreme. Brazos 2.0 nikada nije zaživeo u desktop segmentu, tek poneki laptop ga ima.

U drugoj polovini sledeće godine Intel treba da izbaci drastično poboljšanu Atom Bay Trail platformu, a AMD ako sve bude po planu u Q2 2013. će izbaciti Kabini platformu, koja bi delom trebala da pokrije i segment koji je Brazos pokrivao.

Jedan link za one koji bi da sami naprave HTPC a nisu zaboravili gde im stoji lemilica:
http://www.youtube.com/watch?v=R0q2e6u_vc4&feature=relmfu
Baziran na Olimex ARM Olinuxino ploci: https://www.olimex.com/Products/OLinuXino/A13/
To malo cudo ima ARM CPU na 1GHz plus Mali400 GPU. Prvenstvena namena je razvoj softvera
i hardvera za Android ali ni Linux nije zapostavljen:
http://olimex.wordpress.com/2012/09/25/a13-olinuxino-running-debian-preview/
Najavljena je XBMC podrska. Najlepsa stvar je sto trosi samo 2W u radu (nije stamparska greska).
Ukoliko bude interesovanja i domaci distributer bi mogao da ih uveze jer vec imaju u ponudi slabije
verzije ARM develop sistema.

e pozdrav drustvo jel zna neko kako da nateram xbmc 11.0 da pusta nasa slova u podesavanjima za titlove nema opcije easteurope ??

edit: uspeo stavio sam Central Europe(windows)

Poslednja izmena:
Je l' probao neko XBMC 12?

Meni deluje super, nema nekih velikih novosti ali sve je nekako upeglanije i bolje...

treba mi najjeftinije za:
-1080p
-DTS-HD MA, Dolby True HD preko bitstreaming-a
-da istovremeno rade HDMI i VGA/DVI izlazi
-raid 1
-sata 6
-ftp
-torrent 24/7

trudim se da sastavim tako da mi ne treba jos i graficka kartica. Ako imate neke bolje predloge za proc/plocu slusam. kuciste totalno ne bitno stajace na ormanu

ploca ASRock H77M 67 eur
proc intel celeron g540 35 eur svi kazu da moze sve ovo i ovde se spominje zajendo sa e350, ali sam procitao da imaju problema sa hd bitstreamingom

da proverim sa vama pre kupovine da ne kupim nesto pogresno,

hvala

Poslednja izmena:
ili da uzmem bilo sta sa radeon 6450 grafickom karticom

Taj intel ce sa svojom hd grafikom pustati navedeni 1080p video bez ikakve muke..

Bolje je da uzmeš nešto bazirano na A4-5300 i FM2 ploči zbog jače integrisane grafike sa kojom ćeš lagano moći da guraš madvr (bitno za kvalitet slike), može i na intelu ali je njegov IGP na granici za takav posao.
Oko video izlaza ... Nisam siguran da istovremeno mogu da rade oba digitalna (HDMI i DVI) ni kod intela ni kod amda.

Poslednja izmena:
Pejo, ne kudi mi intela, radi odlicno madvr na G850ici uz bilo koji mpc :p

I ja imam HD2000 pa znam.;) OK za osnovna podešavanja, ali ako popališ antiringing filter, ovo, ono ... Zaguši se.:) A i nije isto kada se radi resize na monitoru od 1680x1050 i 1920x1080.

treba mi VGA za video i HDMI za audio...da nisam pogresio...projektor mi ima samo VGA pa preko njega ide 1080p

za intel sam znao da moze ali da li moze amdeov APU A4 da radi ovo sto mi treba?

Nisam imao zivaca da jurim i sklapam pa sam uzeo gotovo "resenje" ...kad budem uhvatio vremena ,stavicu Ubuntu ili Win 7 pa cu da testiram ...

Super. Jesi ga uzeo kod nas negde, koja je cena ako si ga ovde pazario?

Izgleda dobro ,mislim po onome sto je napisano a sta su ugurali u njega. Videcu kako se ponasa i sta moze kad ga "poteram" ... :)

Zasto bi instalirao win 7 ili Ubuntu, kad e već preinstaliran Open Elec XBMC?

Zato sto cu ga koristiti i kao PC ... navika je navika :) .

Bas me interesuje kako će raditi pod win 7 ili 8 jer sam se i sam dvoumio da li da uzmem lesnovo q180 za 280e.
500gb hard i samo 2gb memorije
Grafička je 6450a 512mb.

Dakle manje više sličan uredjaj ali su me odbili komentari da je atom spor da stuca itd (ps kao daljinski bih koristio telefon).

Sumnjam da ce stucati pod winom ( mozda stavim i Xp :) ) za ono za sta ce mi sluziti... surf, download , blurays i 3D BR .

Ako ces koristiti kao PC, mogao si da uzmes slicno za upola manje para. :)

Nisam nesto ni trazio , naleteo na ovo i uzeo.... kad god sam puno razmisljao,obavezno me na kraju zaboli glava i ne kupim nista . Uvek ispadne da od boljeg ima i bolje za iste novce i...itd,itd...

Vrh Dno