Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

8500 ne moze da salje zvuk preko HDMI-a.
Znaci to bi bio vidljiv upgrade?Na performanse mislim.

E to mi se svidja kod ovih integralnih CPU. Ako nabodes dodatnu grafu u crosffire modu, mislim da HDMI ide direktno u plocu, ne u grafu.....tako da imamo i sliku i zvuk.

Cekaj,zvuk bi isao preko HDMI-a?Jel tako?I bez dodatne graficke?
Mene samo interesuje,pa vasem misljenju,i onih koji su eventualno probali slicen kofiguracije,da li se isplati upgrade sa Pentiuma 4 i 8500 GT na E350 sa ovom integrisanom grafickom?
Prvenstveno mislim na CPU.

Da, za htpc odlican upgrade i mali potrosac spram tog sporeta sto imas.

Ovo je dual core sa frekvencijom slabijom od kojeg imas ali sve zavisi sta bi jos radio na tom kompu, za filmove i surf nema bolje.

Poslednja izmena:
Pa da,upravo mi za to i sluzi,XBMC prvenstveno i povremeno surf kad zena i deca zauzmu desktop kompjuter. :D

Kod mene je tako sa A8-3850. Cak i iz zvucne karte imam kabl u pojacalo i biram da li cu zvuk sa TV-a (preko HDMI) ili sa pojacala (preko zvucne), a moze i jedno i drugo.

A cini mi se da sam citao o crossfire modu da hdmi kabl ide u plocu, ne u graficku, pa ne vidim sto bi bilo drugacije oko zvuka i sa dodatnom grafickom, kome treba....

Poslednja izmena:
Ima li mozda nekog sa iskustvom oko ovog kucista :) LINK ima ga kod nas za >40eu.. Privuklo mi je paznju jer pise kao da moze da se stave mATX ploce, ali mi na slikama deluje kao da nema mesta za mATX plocu vec samo za ITX...

sto sumnjas kad u specifikaciji pise da podrzava microATX? Ima mesta tamo iznad napajanja, e sad da je tesno, tesno je......ali stace

Buni me jer koliko vidim da ima mesta za dva slota iznad napajanja, a mATX ploce mahom idu sa 3-4 slota... Na primer kada se pogleda ovo ono je ok :) samo me ovih 200W (kapiram realnih 120-130) napajanja odbija

Sad sam video u spec za 2049MB samo mATX sa dva slota :(

Poslednja izmena:
CoolerMaster Elite 100 je jos manje pa staje microATX, ostatak ploce se zavuce ispod napajanja.

Poslednja izmena:
to Frontier Opera kuciste ti je full atx, a ovo je mini-itx ploca (dimenzija 17x17cm), tako da moze 100%.

Kupih danas http://my.msi.com/product/mb/E350IA-E44.html na akciji i dobio sam i 2 gb ddr3 memorije sve za 8.299 din:).Vec je user ljubanve
pisao o tome .U pitanju je Patriot memorija.Vidi se na slici.Videcu da resim malo drugacije hladjenje jer se bojim da ce ta 4-ka da se dere.E sad ostaje potraga za nekim kucistem,najverovatnije neko lc-power.Hard cu najverovatnije za prvo vreme ubaciti ovaj od 1 tb tu su mi i ovako svi filmovi.Nadam se da su slike koliko toliko jasne,posto je slikano telefonom i jos sam ih smanjio.Kad sve sastavim javljam utiske:banana:

Prilozi

• 16022012586.jpg
    16022012586.jpg
    314.6 KB · Pregleda: 93
  • 16022012588.jpg
    16022012588.jpg
    543 KB · Pregleda: 93
  • 16022012587.jpg
    16022012587.jpg
    546.8 KB · Pregleda: 79
@SilentDEX, hvala!

@baneNS, javljaj utiske. Ja hocu isto da pazarim tu plocu, pa me zanima kako se pokazala. :)

@seizmos...da i ja mislim da je ok cena skroz. E sad u toj poslovnici gde sam ja uzeo u NS-u nema vise te memorije sto ide uz plocu,posto sam ja hteo da uzmem jos 2 gb.Na rafu im je ostala jos jedna ploca.A kad sam pitao da li ima tih ploca u njihovoj drugoj poslovnici rekli su mi da ih nema.Akcija traje do 23. ne znam da li ce dobijati u NS-u jos.
@Roberto_Baggio hocu cim sastavim javicu,ne znam kad cu sve kompletirati ali potrudicu se da bude u neko skorije vreme.Gledao sam na netu sto klipova na youtube-u sto citao iskustva ljudi i vidim da to uopste nije losa kombinacija procesora i grafike.Naravno nije za neko bezbrizno igranje ali za neku multimediju tipa HD filmovi,muzika,surfovanje to zvace bez da se oznoji :). Ali po klipovima na yt ljudi se cak i igraju na ovom;)

Poslednja izmena:
Ja gledam da uzmem neko sto jeftinije kuciste, necu tu da pucam pare. Strava je sto ima procesor i grafiku na ploci. Ram mi ne treba, imam 4 gb koji mi stoje sa strane. Samo mi neki hard treba, sto jeftiniji i manji. Ploca mora da je dobra za surf, mada ja uzimam za HD filmove pretezno. Bolje mi ovo, nego da kupujem neki player, jer imam i komp u isto vreme. Za igranje mi nece trebati, imam laptop i desktop za to. :) Si planirao da uzimas daljinac neki za ovo?

Kupih danas http://my.msi.com/product/mb/E350IA-E44.html na akciji i dobio sam i 2 gb ddr3 memorije sve za 8.299 din:).Vec je user ljubanve
pisao o tome .U pitanju je Patriot memorija.Vidi se na slici.Videcu da resim malo drugacije hladjenje jer se bojim da ce ta 4-ka da se dere.E sad ostaje potraga za nekim kucistem,najverovatnije neko lc-power.Hard cu najverovatnije za prvo vreme ubaciti ovaj od 1 tb tu su mi i ovako svi filmovi.Nadam se da su slike koliko toliko jasne,posto je slikano telefonom i jos sam ih smanjio.Kad sve sastavim javljam utiske:banana:
Probaj kako 1080p radi (neki zahtevniji klip),po mogucnoscu okaci slike cpuz i gpuz-a pri 1080p playback-u.I ja merkam tu plocu,tj tu akciju u WW-u.
Ja sam je uzeo pre jedno 2 nedelje,ekstra je.Za surf i XBMC ,extra.

Probaj kako 1080p radi (neki zahtevniji klip),po mogucnoscu okaci slike cpuz i gpuz-a pri 1080p playback-u.I ja merkam tu plocu,tj tu akciju u WW-u.
Ja sam je uzeo pre jedno 2 nedelje,ekstra je.Za surf i XBMC ,extra.
Hocu cim budem sastavio javljam utiske.Mada mislim da ce biti tek za neke 2- 3 nedelje.Pogledaj ovaj http://www.youtube.com/watch?v=yVqyCc8EkN8 i ovaj klip http://www.youtube.com/watch?v=47JtQ6HE79A i dobices odgovore na neka tvoja pitanja :). Hvala za informaciju o tastaturi,meni se nekako vise svidja lenovo resenje mnogo je elegantnije i kompaktnije ali videcu jos.

Poslednja izmena:
Dve-tri nedelje je kasno,zavrsava se akcija u doticnoj prodavnici. :)
Ma video sam sve klipove po netu,ali bih ipak da cujem od nekog naseg,iz prve ruke.
Jos uvek se lomim sta da radim,dal da uzimam ovo,ili da idem na i3 2100,njega da prebacimu desktop racunar a da postojeci e8500 stavim u htpc gde mi je sad P4 i 8500GT.
Iako,danas sam bas probao XBMC sa DXVA2 enkodiranjem,onaj BBC-ev klip sa pticama na 25 Mbit/a,sve radi bez problema,8500 zavrsava posao.Najvise bih menjao zbog ovog P4.
Ma kad sve pogledam,ni sam ne znam sta da radim,hocu i jare i pare.:lupko:

Dve-tri nedelje je kasno,zavrsava se akcija u doticnoj prodavnici. :)
Ma video sam sve klipove po netu,ali bih ipak da cujem od nekog naseg,iz prve ruke.
Jos uvek se lomim sta da radim,dal da uzimam ovo,ili da idem na i3 2100,njega da prebacimu desktop racunar a da postojeci e8500 stavim u htpc gde mi je sad P4 i 8500GT.
Iako,danas sam bas probao XBMC sa DXVA2 enkodiranjem,onaj BBC-ev klip sa pticama na 25 Mbit/a,sve radi bez problema,8500 zavrsava posao.Najvise bih menjao zbog ovog P4.
Ma kad sve pogledam,ni sam ne znam sta da radim,hocu i jare i pare.:lupko:
E druze ne znam kako da ti pomognem iskreno nemam sada para da to sve privedem kraju.A i nikud mi se ne zuri.Ja sam ovo uzeo samo za gledanje HD filmova,torente,muziku i surf na lcd tv-u sve ostalo radicu na mom desktop racunaru.e8500 je naravno mnogo mocniji ali se i vise greje i zahteva jace napajanje,cimanje je opet za neku mini-atx plocu i jos uz to povlaci dosta stvari.Ovo je racunar koji malo trosi,procesor trosi svega 18 w i za tu potrosnju on zaista radi vise nego dobro.Necu nikom da kazem da sam na tvom mestu uradio bi to i to,ali mislim da je ovo dobra prilika ako covek razluci zasta mu treba ovakav tip racunara:)

Ma potpuno te ja razumem,taman posla da te nesto pozurujem.Ja vec imam htpc masinu (P4 + 8500GT) koja je zakacena za lcd tv i gde je instaliran xbmc.
U principu 1080p radi bez ikakvih problema,osim sto 8500GT ne moze da salje zvuk preko hdmi-a,vec mora da se kaci poseban kabli preko ploce na graficku (al nebitno,radi).Vise me nervira kad brze skrolujem u xbmc-u,ima malo laga,ali verovatno je P4 zasluzan za to.
Do juce sam i ja bio siguran da cu uzeti ovo sto i ti,ali se nekako vec dvoumim,iako mi se cini da cu samo da bacim pare(koje nemam :D).
Kazem,lomim se sta da uradim,i naravno odluka je samo moja.

Mozda da probas da prodas pa vidis koliko bi dobio pa dodas i uzmes ovo...ipak je to matoro,taj procesor se dosta greje i solidno trosi i kao i sto sam kazes imas tog petljanja oko kablova...a ovo novo i pritom jace , hladnije i kompaktnije.Ne znam mozda bi i ja tako premisljao da imam nesto poput te tvoje kombinacije.Sam ovaj sport oko racunara je skoro pa uvek bacanje para,ali nekako je slatko moras priznati:D

Evo lepe teme na xbmc forumu vezane za Zacate i upravo MSI E350.
Nije mi problem da uzmem sad ovaj E350,veci mi je problem da uzmem pa da se razocaram. :D

Hvala za link citacu sutra kad budem odmorniji.Ne znam da li cu koristiti xbmc da budem iskren nije mi ni do kraja jasno sta je u pitanju,jer se nisam nikada zanimao za to ali otprilike naslucujem.Za ono sto sam ja zamislio sa E350 on ce ispunjavati sva moja ocekivanja. Ako ti to tvoje ok radi i ako su ti jedini problem ti kablovi i lag prilikom skrolovanja onda mozda i da ostanes na tom;).

@Bane NS

Nemoj uzimati LC Power 1340mi ako ne želiš da budžiš kablove od front panel-a. Ja sam uzeo to kućište jer sam hteo pasivno/eksterno napajane i malo sam se razočarao kada sam shvatio da kablovi za FP ne mogu da dohvate konektore na ploči. Na kraju sam morao nešto da nastavljam, budžim i sad trenutno palim komp sa dve žice koje vire iz kućišta i onda ih spojim kao u filmovima kada kradu kola :)

Kod ploče me je malo razočaralo hlađenje koje je prilično bučno. Problem je što se ovaj ventilator vrti na 4000 - 5000 obrtaja konstantno a temperatura u BIOS-u je preko 60 stepeni sa zatvorenim kućištem. Što je najgore izgleda da temperatura ne može da se spusti nikako ispod 60 stepeni. Dodao sam još jedan ventilator koji je zaledio ploču ali temperatura u BIOS-u se nije spustila ni stepen.

U komp sam ubacio neki stari hard od 2.5" tako da on malo davi ali opšti utisak je da je sasvim OK komp, neuporedivo bolji osećaj u radu od onih Atom netbook-ova. Nisam još probao da instaliram XBMC ali možda ću noćas pa ću javiti utiske.

Imam samo jedno pitanje, ako neko zna, na koliko MHz treba da mi radi ova DDR3 memorija? U pitanju je pomenuta AMD DDR3 memorija na 1333 MHz a CPU-Z mi prijavljuje neke čudne brojeve pa ako neko zna da mi ih rastumači.

Poslednja izmena:
666 the number of the DDR1333 .... Double Data Rate (DDR) pa se takt racuna *2 tj tvojih 666.7 *2 = 1333.4

@ljubanve hvala na skrenutoj paznji za kuciste ja razmisljam o http://www.lc-power.de/index.php?id=122&L=1 nadam se da nije tako i na ovom.A ovo za paljenje racunara blagi uzas:d. To za hladjenje sam i pretpostavljao ta 4-ka je mali vristavac ,i nikako ne moze biti tih.Vidi kako je ovaj lik resio http://nzxt.com/forum/showthread.php?7020-MiniITX-Smoothwind-Mod samo sto bi ja skroz skinuo tu 4-ku i ostavio onaj mali pasivni hladnjak ,pa bih probao sa jednom 12-kom odgore da sve to hladim.Mozda ne bi bilo lose potraziti na ovom jadnom nasem trzistu neki malo ozbiljniji pasivni hladnjak sa tim razmakom rupa i koji bi se nekako mogao uklopiti.Ako ima uopste takvih hladnjaka.
To za sam rad racunara sam i ocekivao posto citajuci po netu u ogromnom broju slucajeva su samo pozitivna iskustva.:)
Sad nesto gledam mozda bi se sa http://www.thermalright.com/new_a_p.../hr05_ifx/product_chitset_cooler_hr05_ifx.htm ovim mogao resiti problem hladjenja.Pa na njega staviti 8-cu.A ja moj prodao pre 2 nedelje :(.

Poslednja izmena:
Vrh Dno