Bez obzira šta ti smatrao HTPC-om, konfiguracija ti je totalni promašaj. Apsolutno besmislena. Sve što si ti nabrojao u prvom postu je totalna suprotnost od onoga što ti treba za "gejming HTPC".
Ovo sad što ti kucam, kucam ti sa mog starog "gejming HTPC-a" koji je sada postao desktop mašina a pored njega mi je, još uvek, novi HTPC koji je veličine DVD rezača u "gejming HTPC-u".
Ja sam slično kao ti pre par godina sastavio sebi HTPC na kojem sam planirao da se igram i sve je to OK, podržavam ideju. Problem je u tome što se u mom slučaju ispostavilo kao besmisleno jer sam u proseku pokretao igre jednom godišnje i to kad mi dođe neko dete u goste pa mu dam da igra PES na TV-u. Tako da bi moja preporuka bila dva kompa ali ajde to je totalno individualno i možda u tvom slučaju nema mnogo smisla.
Da pretpostavimo da ćeš se ti igrati redovno odnosno nećeš prvih godinu dana jer ne uzmiš grafičku. Šta će ti procesor od 300 € i ploča od 200 ili ko zna koliko? Pa samo za te dve komponente možeš da kupiš odličan komp koji možeš da spakajuš u neko fino kućište da stoji ispod TV-a i možeš da se igraš do mile volje.
Kažem još jednom, podržavam ideju "gejming HTPC-a" ali mislim da možeš da prođeš sa mnogo manje para a da imaš mnogo funkcionalniju i ujednačeniju mašinu.
Za pare koji ti ostanu možeš da kupiš normalni Onkyo 5.1 sistem zvučnika sa AV receiver-om. Imaš odlične sisteme za 50.000 dinara što je u poređenju sa 30+ hiljada za Logitech po meni mnogo bolja kupovina.
- Konkretno ja bih uzeo neki Core i3 procesor npr. i3-2130 na 3.4 GHz osećam da jede malu decu. Ili možeš za malo više pare neki quad core i5...
- Neku najjeftiniju (Asus, Gigabyte...) ploču sa odgovarajućim čipsetom jer što se tiče brzine sve su iste samo je pitanje da li ti treba 23 USB porta ili ti je dovoljno samo 14. Možeš da uzemš i mATX tako ćeš imati veći izbor kućišta za HTPC a realno ništa ne gubiš.
- Memorija je sada jeftina, uzmi koliko može da stane

- Hard bih uzeo neki SSD za sistem jer ne može da bude gori od ovih "običnih" kad Win krene da drlja i da mi krči svaki put kada pomerim miša.
- Grafiku, ja volim AMD/ATI tako da bilo koju od 150 do 200 € i sve igre ima da lete.
- Kućište, napajanje po volji. Ako imaš keša neko iz Silverstone Grandia serije. mATX imaju da se nađu za 100 €.
Poz.
P.S. Nemoj se ljutiš...