Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Poslednja izmena:
koje ti je to kuciste na slici??? Mislim da ova dva cooler-a dole ne mogu da ti stanu u to kuciste.

cek, koj je to 3780, mislio si 3870?

Ko ima frku sa visinom u kucistu odlican je cm vortex plus, imam ga.

Meni lici na Antec NSK 2480
Visina samo 140mm. Dosta nisko, da je 2 cm vise da preporucim tihu Noctua-u za koju znam da je tiha ali ovako pucajte vi ostali.

Da, tu ima prostora puno, to je odlicno jer nije ogranicen u delu gde je cpu cooler.

TT by ideos S7

Problem je visina kucista, maksimalna visina coolera moze biti 118mm. :S:
Cpu je AMD A8-3870, a kuciste ANTEC FUSON BLACK REMOTE.

Kupio sam cooler PROMIMATECH SAMUEL 17 ali ne moze da montira na ovoj ploci krajevi coolera udaraju u memoriju hladnjak naponske jedinice. :wall::wall:

Jedina opcija koju imam je da skinem Gemini II S sa jednog kompa, a u njega ugradim ovaj SAMUEL ako pasuje.

Sam sam doso na ideu da kupim Samuel, ali nisam premerio visinu memorija i hladnjaka na naponskoj. :mad:

Pa tesko da ovaj shuriken moze adekvatno da ti ohladi CPU. U sustini moze, ali mu je temperatura sa malo jacim opterecenjem prilicno visoka (preko 60c) tako da skracuje upotrebnu vrednost procesora.
Ja sam stavio Big Shuriken 2 i performanse su odlicne.

A da, da li je neko rekao da nema nijedan ni drugi da se kupi u Srbiji? :)

Tako je, kod nas nisam mogao da ga pazarim, pa sam ga narucio, stigao je pre par dana i jos uvek nisam stigao da ga istestiram. Inace cekam i kuciste silverstone gd04, koje ce imati 3x12cm ventilatore. Procesor ce raditi na default vrednostima.

Poslednja izmena:
Mislim da bi ti Scythe Ninja Mini bio mnogo bolji izbor kad si ga već naručivao od preko. Meni hladi AMD X4 620 bez problema, u pasivnoj varijanti.

Ta ploča se više ne može kupiti jer je odavno EOL. Već sam pisao da je moj HTPC na njoj baziran, možda nađeš polovnu ali ne verujem jer ih naše tržište nije "apsorbovalo" u većem obimu. Sa lakoćom (24/7) Atom 330 na njoj radi na 2Ghz. Jasno ti je da ko je ima, teško da će je prodati.

Poslednja izmena:
Ako neko planira kupovinu AMD E-350 uskoro da zna da ima akcija u WinWin/Emmi-u za MSI E350IA-E44 i AMD 2 GB RAM-a na 1600 MHz za 8.299,00 dinara. Ploča se teško nalazi na netu ali u pitanju je, ovako na prvi pogled, E350IA-E45 sa hlađenjem kao na IS-E45.

Ovako izgleda pozadi:

five_pictures4_2243_20110112185638.jpg

Ovo vrlo interesantno i primamljivo deluje.

Poslednja izmena od urednika:
Pitanje : da li ovo kako moze da se poveze sa crt televizorom ? pozdrav

Ne može lako...nema s-video niti rca izlaze...ali ima malo tehničko rešenje...pisao sam u temi "često postavljana pitanja" o tome

Poslednja izmena:
Da li je AMD E350 Zacate sa integrisanom grafikom dovoljan za jedan HTPC?
Na toj masini trenutno imam Win 7 i XBMC instaliran (Pentium 4 i Nvidiu 8500 GT).

U principu meni i sad 1080p u XBMC-u radi bez problema na Pentiumu 4 na 3 Ghz i 8500 GT koja odradjuje dekodiranje.Ali ipak malo XBMC "stuca" po neki put a i 8500 ne moze da salje zvuk preko HDMI-a.
Znaci to bi bio vidljiv upgrade?Na performanse mislim.

Hm, ocekivao sam da moze. Kod mene MadVR+CoreAVC (Cuda) radi na nV G210.

Kod mene DXVA i madVR (Spline za obe Lume i Softcubic za Chroma) rade na Intelu HD 2000.;) Mada, bilo bi fino kada bi neko sa foruma probao, verujem da ima ljudi sa Brazosom.

A sta vam je to MadVr i Dxva?

Nazad
Vrh Dno