Postovao BeastMaster
sve to što hoćeš da odradiš možeš u flešu da završiš
Da, zaista. To cak nije lose, ali je za Advancet usere i za sajtove koji nisuobimni tekstom, download sekcijom koja se svaki dan dopunjuje itd. ako me razumes. Tako da flash ostavi za kasnije a sad ga koristi za poneku animaciju (opet primer sa mog sajta. One male animacije desno) mada su one radjene u swishu. Program iste namene kao flash ali manji (3 mb a flash 46 mb)
i znatno laksi za upotrebu. Poslacu ti sutra i link gde da ga skines.
posted by +-....samo jedno pitanje: sem znanja HTML-a, FrontPage-a, Dreamweaver-a i Flash-a (i mozda par grafickih programa, npr. Photoshop-a, Quark-a i Corel-a) , jel bih trebao da znam jos nesto da bih mogao da izradujem zaista dobre web strane sa animacijama i zvucnim zapisima?
Sto se Photoshop-a tice ono sto ti je iz njega potrebno
je prakticno samo jedan mali i krajnje laicki deo (meni za one slike nije trebalo sve ukupno pola sata). Quark i Corel nisi trebao ni da spominjes jer oni stvarno nemaju mesto u Web dizajnu (uostalom lepo pise da su to programi za pripremu stampe).
E, sad konkretno:
Za animacije je vec spomenuti flash. Ako neces praviti strane kao sto je moja ili benchmark sa svakodnevnim vestima itd. vec u stilu multimedijalne prezentacije onda je to pravo resenje, a usput je i relativno nova tehnologija i sve ce vise da se razvija. Prema tome, to nije dzaba utroseno vreme. Zto se
zvucnih animacija tice to je isto. Samo u flash-u implementiras zvuk.
Za neko kasnije i profesionalno pravljenje Web sajtova ali ne i
animiranih mozda ce ti trebati PHP, Java, Perl i dr. ali to je vise
za sajtove tipa benchmark sa forumima itd. zato otom potom.
Sedi, uci po ceo dan i stici ces negde. Budi siguran da nisi jedini koji to radi. (Me too)
Srecno u ucenju!