Šta je novo?

HTC U 11

Nije to robovanje, to je ljubav. Ako nešto voliš, onda ga maziš i paziš. Sve što su ljudi napisali, meni ne predstavlja nikakav problem niti dodatnu obavezu. Čak naprotiv, biće mi drago da budem fina prema svom obožavanom telefonu a njemu da baterija traje što je duže moguće. :)
@Djilkosh_Ns, to ti je kao sa devojkom. Ako je voliš, čuvaš je, maziš i paziš, a ne trošiš je k'o da je potrošna roba... e Djilkoš, dobro ime baš... crne tvoje devojke :sceptic: šala, naravno... :D al u svakoj šali... ;)

Sviđa mi se ono gore "Koristite telefon kako Bog zapoveda" ?!? :D Kad i gde je Bog izdao tu zapovest? :Klanjanje
Što se tiče baterije, ma pusti ljude da se odnose prema svom telefonu u skladu sa svojim potrebama i željama, a ti ga koristi kako ti želiš.
Da, nosim skup telefon i da, brinem se o bateriji, zato što živim u banana-državi gde je problem i najobičniji servis za ovaj model telefona. To je pravi razlog mog interesovanja za produžetak veka trajanja baterije. Ne radi se o ceni zamene baterije već o stručnosti osoblja koje to radi, kao i kvazi garancijama koje ti nakon toga daju, ako uopšte daju (uz "Božju pomoć" da ti pola telefona ne unište prilikom menjanja baterije). Dovoljno je samo da uđeš u "taj samo-ovlašćeni servis ovog brenda" i da poželiš da pobegneš kad vidiš smrknuto lice ribe koja kaže "ja mrzim htc". Vrlo je interesantna ta konstrukcija "ovlašćeni servis" brenda koji nema ni jednog predstavnika u zemlji?! Pa ko je njih ovlastio kad nema ko? Svevišnji? ;) Isto tako bih i ja mogla da kažem da sam ovlašćeni PR za Kim Džong un-a, i ko mi šta može... u banana-zemlji sve može... da ja stvarno ovde imam pravi ovlašćeni servis, kao što postoji servis Samsunga, Huaweia, Appla, ne bih se brinula ni sekunde.
Sve okej @dushanna, samo bitna stavka - kako uporediti ljubav prema osobi i ljubav prema običnom potrošnom pa, predmetu? :D
Mnogo se ljudi vezuje za telefone generalno, i zaista se pitam zbog čega?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Sto je @Djilkos_ns napisao kakvo robovanje baterijom. Decko je potpuno u pravu. Da li je realno da buljim u telefon i gledam kada ce da mi padne na 20% da bih ga napunio. Mislim da ljudi koji na takav nacin koriste telefon su isti oni koji koriste papuce da udju u kola. Dajte ljudi to je besmislica. Ako cu da dam za telefon 700+ eura ima dusu da mu izvadim. Koristicu ga dve do tri godine i posle toga cu ga staviti u fijoku i uzeti drugi. Ne vidim poentu da postanem rob necega. Kupio sam ga da bi meni koristio i prilagodio se mojim potrebama a ne ja njemu. Kako god da koristis telefon. Baterija ima svoj radni vek. Trajace ti tri godine kako god ga punio.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Tacno tako. Ja da tako robujem bateriji,poludio bih :)

Sent from my HTC U12+ using Tapatalk

baterija od 10-15 do 100% preko noci od kad koristim telefon i uvek je bolje tako drzala nego kad se nesto kao dopuni, pa se skine cim dodje na 100%. To oko punjenja sa 20 do 80 je smejurija ziva...

Ček život punim fon preko noći i uključujem punjač na minimalno 15-20% ili kako se već zadesi uveče.. I miran..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Posle dugo premisljanja resio sam da se pocastim sa U11, preostale su mi dve nedoumice:

1. Da li za 410 do 420 eur kupiti HTC U11 6/128, nov u kutiji ali bez garancije?

2. Da li u skucaju kupovine U11 4/64 insistirati na punoj dvogodisnjoj garanciji ili se zadovoljiti onim 12 mesecnum garancijama (najcesce ne ukljucuju sve, vec su iskljuceni ekran i maticna)? Mora biti Amazing silver a toga bas i nema sa regularnim garancijama.

Sent from my KFGIWI using Tapatalk
Samo tvoj izbor. Ja uvek biram jeftiniju varijantu bez garancije, ali da proverim fon lično, ili nekad slanje ako znam od koga uzimam.

Jel' se očekuje da će izaći 8.1 za U11 i kada otprilike?

Ne, ko još izbacuje te .1 verzije [emoji23]
To dobijaju tipa samo pixeli i ovi android one telefoni

Stigao je update, zakrpe junske, security zakrpa za Google, ne znam da li je to pominjano, verzija 2.42.709.7

Ota? Meni još ništa..

BTW ide direkt na 9, tako rekoše..

Eo ga
f25827f9acb92ca403349080161ca0f6.jpg

Woohoo :)

Ne. Ovo je sve što se zna

...imam jedno malo bzv pitanje...
na mom fonu očigledno radi neka "veštačka inteligencija" koja menja parametre koje sam podesila (?).

Radi se opciji Edge Sense.
Znači, imamo po difoltu kraći i duži pritisak (pored onih ostalih aktivnosti koje mogu da se dodaju uz kraće i duže pritiske). Za kraći pritisak sam imala podešeno pretvaranje glasa u tekst, pritom ne mislim na Google asistenta koji glasom traži po Internetu, nego na pričanje bez interneta. Ranije mi je bilo podešeno da kada pritisnem kraći Edge sense, uključi se voice recorder i ja pričam. Sad odjednom fon podesio kameru na kraći pritisak. Pokušala sam ponovo da namestim prethodno pomenutu opciju u settings, ali ne mogu. Fon tamo daje samo opciju Google asistenta koji traži po Internetu što mi uopšte ne treba i ima opcija da se izabere aplikacija koju bi želeo da pokreneš kraćim pritiskom. Pretpostavljam da je ta opcija bila uključena. Međutim ona kod mene sad neće da funkcioniše. Ja npr na tu opciju izaberem aplikaciju voice recorder ili bilo koju drugu, međutim fon vraća na one defaultovane tipa kamera, Gugl asistent itd.

Je l' može neko da isto to pogleda na svom fonu i da mi objasni kako da vratim voice recorder da mi stoji kao kraći pritisak na Edge sense.

Fala lepo svima :)

Kako vam se baterija ponasa? Meni evo posle godinu dana deluje da je oslabila, dodjem sa posla oko 17h i sad mi je na 15%, uobicajen dan kao svaki dan zadnjih godinu sto se upotrebe tice..

U11 via TT

Koliko SOT? Sta znam, ja sam prilicno zadovoljan, izgura ceo dan sto je meni dosta.

I niko da mi odgovori na pitanjce? :( pa nema smisla...
evo ja vam dvojici (gore) da prokomentarisem bateriju.
Meni je baterija sve bolja i bolja. Doduse ja zaista nisam neki mobil-smor tj. super zahtevan korisnik, mozda i to ima veze. Npr. ja ne koristim ni jednu drustvenu mrezu, nemam ukljucene notifikacije a ni lokaciju. Mislim da je to vec dovoljno da mi baterija traje mnogo duze nego onima koji to isto koriste.
Eto, ja vama odgovorila, a meni niko... :(

Trenutno stanje, 2h30min SoT (baterija na 60%), u 7 ujutru skinut sa punjača. Tel star 4 meseca.

Trenutno stanje, 2h30min SoT (baterija na 60%), u 7 ujutru skinut sa punjača. Tel star 4 meseca.
Videćeš šta će ti reći ostali ako ti uopšte kažu (jer meni ne odgovaraju :mad:), ali po mom mišljenju, to je jako loše. Ne znam šta si radio ceo dan sa fonom?

edit:
PARDOOON.... nisam uočila bitan momenat a to je da si napisao da ti je baterija na 60%, ja mislila da je pri izdisaju... ne važi to gore što sam napisala

Poslednja izmena:
*mjau**mjau**mjau*, ja ga u******m od korišćenja :D Ne znam koliko ovi podaci pomažu.
86a95402b57a23c58389525805030f5e.jpg
186d022c28c16e3f6746ba11ab4abcb4.jpg

To je odlično! Dokaz onoga što sam malopre rekla, da je baterija dobra.

Edit:
A na šta ti Gboard toliko troši?

Poslednja izmena:
Ne znam samo zašto je Gboard na 31%, jel on toliko "zahtevan" da crpi bateriju ili?

Ne znam samo zašto je Gboard na 31%, jel on toliko "zahtevan" da crpi bateriju ili?
Upravo sam te to i pitala kao editovanu (iznad) poruku, verovatno nisi video. To nije jasno ni meni. Ali dešavalo se i meni da tako neka xy apk troši sumanuto u nekom krugu, a ja ne znam zašto. Možda je to trenutno stanje, vidi u narednom krugu.

Bem li ga, možda da je obrišem i prebacim se na SwiftKey..

Probaj. Ne bi trebalo da troši. Meni SwiftKey nikad nije u potrosacima.

Bem li ga, možda da je obrišem i prebacim se na SwiftKey..

Meni swifty uopšte ne odgovara, ja takodje koristim Gboard i nikad nemam toliko korišćenje u potrošnji baterije. A baš koristim pisanje, mada ipak najčešće pišem dok govorom, ali kad koristim tastaturu, to je Gb.
ne menjaj ništa, sačekaj naredni krug korišćenja, pa ćeš videti šta se dešava.
Meni se u nekoliko navrata ranije, tako pojavila "nikad viđena a tek nikad korišćena aplikacija" ... zaboravih ime... neka ekstremna štednja baterije koju, kako već rekoh, nikad uključila nisam, a trošila je više nego ekran. I onda je nestala iz tog korišćenja. e'b....m li ga, ne znam šta je... neka veštačka inteligencija... :D

Poslednja izmena:
Ni meni nema gborda medju potrosacima.

@dushanna
Da ti nije sta htc sense companion aplikacija podesila jer je ona virtuelni asisten?

Ni meni nema gborda medju potrosacima.

@dushanna
Da ti nije sta htc sense companion aplikacija podesila jer je ona virtuelni asisten?

Hej srce si, odgovaraš na moju poruku na koju niko neće... :-devil-:
Pa ne znam, nisam pomislila na tog HTC kompaniona... mada nije, lepo piše Gugl asitent... jednostavno kad udješ u Edge Sense / Enable advanced mode / Customize short squeeze action - i sad ti imaš meni u kojem izmedju ostalog stoji i taj Gugl asistent, a ispod njega je opcija 'Launch app' koja je meni bila podešena, i sad neće. Bila mi je podešena ap koja snima glas. To mi najviše treba da doprem do nje sa short squeezom.
mislim, mogla bih ja sad da uradim hard reset, pa ponovo sve da nameštam, ali ako neko ima ideju kako da maknem tog Gugl asistenta i namestim ono što je bilo... ustvari, ne mora dabude Gugl asistent, nego bilo šta iz tog difoolt menija, a meni nista od toga ne treba. ???

Vrh Dno