Šta je novo?

HTC U 11

Pljuvao se Apple zbog izostanka 3.5mm, a sad kad svi prelaze na to onda je opušteno.

Težnja ka portless telefonu je neverovatna i biće super, ali fora je sto uz to će biti prodavani masno wireless charger, BT sluške itd itd.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

? Ko je pljuvao apple.. ja nemam ništa sa time , bilo mi je samo malo smešno . Mada niti jedan negativan komentar ka tom mobu nisam uputio , odavno sam se pomirio sa činjenicom da su oni trend seteri :)

Sutra da izbace kamere sa moba svi ostali bi isto uradili.. da li je to dobro za korisnike ? Pa mislim da nije , ali ko šta mene pita.

Ne ti. Cela tech javnost. Pričam opušteno. Predstavljaju kao breakthrough što sada imaju 3.5mm, a već sledeće godine nijedan flagship neće imati.

Pljuvao se Apple zbog izostanka 3.5mm, a sad kad svi prelaze na to onda je opušteno.

Težnja ka portless telefonu je neverovatna i biće super, ali fora je sto uz to će biti prodavani masno wireless charger, BT sluške itd itd.

Koji svi prelaze? :) Jos uvek je mizeran broj android uredjaja bez klasicnog 3.5mm dzeka, verovatno ce ih vremenom biti sve vise, nazalost.

A za U11 sam pogresio pre par nedelja, nisam detaljno ispratio prezentaciju i ''specs'' i mislio sam da koristi lightning port kao iP pa sam napisao da ce Apple profitirati od takvog poteza htc-a.

Ali s obzirom da koristi usb type c audio onda im je taj potez verovatno malo pojeftinio proizvodnju, smanjio broj portova i olaksao pravljenje uredjaja sa IP67 zastitom. Sto i nije neko opravdanje jer postoje uredjaji sa IP68, 3.5mm dzekovima i vecim baterijama a za sada svi flagship modeli imaju bar malo cistiji izlaz od U11 (sto ce verovatno retko ko od prosecnih korisnika i primetiti)

U teoriji uklanjanje 3.5mm dzeka znaci da mogu dodatno da stanje uredjaj :d (''usteda prostora) uz ugradnju malo vece baterije nego u slucaju da je u tako tankom kucistu prisutan i 3.5mm dzek.
U tom slucaju DAC vise ne mora da bude u samom uredjaju (konvertovanje dig. signala u analogni vise nije potrebno ''iz telefona'') vec u adapteru sto je prednost za proizvodjace uredjaja (usteda) ali lose za korisnike jer moraju da kupe kvalitetan adapter i razmisljaju o nosenju istog.

Verovatno ce za par godina svi vodeci smartfoni biti samo sa jednim portom ili cak bez portova. Ne kazem da je to lose ali bi cene kvalitetnih BT slusalica morale da ''padaju'', trenutno za BT sluske, koje su jednake po kvalitetu klasicnim, treba izdvojiti 2-3x vise novca u proseku i to je ono sto smara :)

Poslednja izmena:
Pa prvi je HTC povukao potez od Androida, sledeći je Samsung možda neće na Note 8, ali S9 neće imati 3.5mm, onda G7, Sony Premium XZZX...
Xiaomi MI6 nema 3.5mm.

Sledeći je pixel 2. Nema ga ni ZTE z17 poslednji njihov flagship

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pa prvi je HTC povukao potez od Androida, sledeći je Samsung možda neće na Note 8, ali S9 neće imati 3.5mm, onda G7, Sony Premium XZZX...
Xiaomi MI6 nema 3.5mm.

Pa to vec prelazi u ponudu 2018. :) Za sada mnogo veci broj android uredjaja ima 3.5mm dzek.

Mada je jasno da se ide u tom smeru, O android sigurno dobija LDAC BT podrsku tako da cemo morati da kupujemo i nosimo jbne adaptere ili da trosimo 200-300e na BT sluske koje su u rangu klasicnih od 80-100e :d

Bas me zanima sta ce LG da radi sa V serijom, skloni su eksperimentisanju ali se usb type c audio bas i ne uklapa sa njihovom pocetnom idejom da V uredjaji imaju najbolji DAC/AMP u klasi :)

Poslednja izmena:
Pojavio se na VIP-ovom sajtu, cena je malo niža od S8.
78000 uz Neo 2, 67200 uz Neo 4, 52200 uz Neo 6 i 40800 uz Neo 10

Je l' pala cena za HTC 10..?
Sent from a fantastic Lumia 950 XL

Pa nije svuda , u EU uglavnom nije dual Sim.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Uz Neo 4 i ok cena nekako , oko 550e , sto je slicna cena kada se pretvori cena sa americkog trzista

Da, ali 2400din je pretplata uz Neo 4. Mnogo, kao da nemam nikakvu pogodnost pri kupovini telefona, bolje uzeti popust na pretplatu i kupiti telefon za keš (isto imam mišljenje i za S8). Sve više postaje besmisleno kupovati skuplje telefone preko paketa. Em te deru na paketu, em te deru za telefon.

Na KP 640€, ali bez ikakve garancije ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Neo 4 bez telefona 1400din, 1000din skuplje sa telefonom tj. 2400din. 24 meseca x 1000din uštede bez telefona je 24000din. Sačekati da se stabilizuje cena i kupiti za 550e + ušteda na paketu 24000din.

Jeftiniji bio iPhone 7 uz Nova 4 tarifu oko 2000, koja je 200 dinara jeftinija od Neo4. Baš odrapili cenu za ovaj HTC.

Da ali za online porudzbinu dobijes poklon od 200$
29892d3ca2afa9f643f72b449be9dd13.jpg

+ jos uz Neo4 moze na 24 rate po 2800 din
Trenutno bas razmisljam da li da odvajam za sva ova cudesa
5200 naredna 24 meseca

Sent from my SM-T700 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako neko bude hteo da proda taj Health Box,mozemo da se dogovorimo [emoji39] Bolje da su wireless sluske poklonili,vise bi ljudima znacilo verovatno,a i lakse bi "unovcili" poklon.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aha , 2.400 je mesecno ako se uzme telefon , onda svakako se ne isplati , bolje to kako si rekao Ivane....

Ima li gde u VIP radnjama da je izlozen?

Tapatalk

U telenor krajem jula

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Hvala na info druze.Ovi iz HTC Srbija rekose da bi trebalo da stigne krajem ovog ili pocetkom sledeceg meseca u slobodnoj prodaji.

Sad udri opširno o telefonu! Još vidim da si htc 10 vlasnik pa taman da vidimo šta je bolje

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

[YOUTUBE]W-YQr2HhORc[/YOUTUBE]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

^ covek objasnio u komentaru:

Marques, I hope you read my comment. This is one of if not THE WORST video I've ever seen on your channel. If you are not interested, or 'NOT PAID' (no offense) to review it, then don't! But making a lousy video in comparison to many others where you take time, effort, explain in details with demonstrations..... that raise a lot of question marks about your credibility as a tech reviewer.... and here are my reasons:

1- Review of Performance - "killing it, super smooth BUT..... I am not sure if it last"....I am not sure why you had to take a dig... Don't get me wrong, that comment is very true and phones (especially android) get slower with time.... but I didn't hear you adding that "i'm not sure if it will last" comment to the S8 review ... or the LG G6 (and we all know how horrible samsung and LG skins are)... or one plus.... you took a dig on the HTC that makes one of the best skins on android PERIOD (its actually the best in my opinion) with no duplicate apps, super smooth and light with many cool useful features.....
2- your camera review - 20 seconds 2:30 - 2:50 "super good, snappy" really marques?? that's it?? that's an MKBHD camera review??? no video samples, low light shots, selfies, nothing?? some quick pictures and thats it??
3- YOU...Marques....MKBHD the huge fan of music and audio... not talking about sound quality?? For real?? nothing? no praise for HTC who continues to make some of the best audio experience on any smartphone with awesome speakers AND an amazing audio DAC with awesome headphones.....
4- You were able to make a 6 minutes 50 seconds video demonstrating the flaws of the U Ultra (fully deserved by the way) in full details, but on the other hand, was only capable of making a shorter video, 6 minutes, 48 seconds on an amazing phone and skipping through its amazing features super quick....amazing performance, camera, audio quality speakers, DAC and headphones, decent battery life.... skip skip quick quick quick!!
One more thing, I won't take "i was just talking about the squeeze feature" as an excuse... This video is your worst, most biased and massively hits your credibility in my opinion (subscribed to you almost 5 years ago).

Živa istina. Verovatno ga je Htc izribao kada je nagazio u ultru i zato je sada izbacio ovakav " review ". :)

Verovatno njegov najgori klip iako su mu klipovi generalno sve gori ..

Sent from my Redmi Note 4

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno