Šta je novo?

HTC Sensation

Nisam primetio prašinu..., prezadovoljan, telefon nije rutovan (VIP mreža), oficijalni android 4.0.3, negde sam čitao da neki imaju problema posle abdejta sa WiFi-jem, kod mene sve savršeno, primetno optimizovanije (nema cepkanja kod korišćenja live wallpaper-a), itd.itd, sve leti, hehe. 5 meseci koristim telefon...

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

Imam pitanje
Od 7 jutros sam ga makao sa punjaca, eo do sad mi je ostalo neke 3% i to bez koristenja interneta ...
Jedino sam ga cackao malo, odigrao koju igru, pohvalio se kolegama sta sve ima i tako ...

Nisam precerivao sad da ga nisam tulio, ali ovo je bas malo kako traje baterija ...
Nisam je forimirao, moze li bit zbog toga ?

Kratko receno, razocarala me baterija ...

Poslednja izmena:
Nema formiranja baterija, po 100-ti put. Nema toga vec godinama.

Nista neobicno. Imam Evo3d koji ima cak jacu bateriju od sensationa, i intenzivan surf preko wifia moze celu bateriju za 2-3h da pojede, a srecan sam kad mi izdrzi od 8 ujutru do 23 uvece. Kome drzi 24h ili vise taj telefon ni ne koristi. Ali ***, to je 4.3'' ekran i dual core... Pitam se sta ce biti sa novijim telefonima sa quad core procesorima i vecim ekranom, na sta ce to da lici...

Kako da install Winamp ??
Nema mi ga na "stock" Marketu ...

Dajte upustva, dali da fleshujem market ili nesto drugo ...

Idi na glavnu stranicu googlea preko kompjutera i na google play imas da ga skines.
image001sa.png

Tel je kupljen i nalazi se u Crnu Goru preko Telenora ..
Ne dozvoljava mi na trenutnu lokaciju da ga install..
Ne kapiram ove gluposti za lokaciju majke mi ...

Poslednja izmena:
Ja koristim Meridian plejer, nasao sam na netu ful verziju 1.7.4, odlican, za mene ne treba bolji. Ovaj program je ujedno i odlican video plejer.

Poslednja izmena:
Imam pitanje
Od 7 jutros sam ga makao sa punjaca, eo do sad mi je ostalo neke 3% i to bez koristenja interneta ...
Jedino sam ga cackao malo, odigrao koju igru, pohvalio se kolegama sta sve ima i tako ...

Nisam precerivao sad da ga nisam tulio, ali ovo je bas malo kako traje baterija ...
Nisam je forimirao, moze li bit zbog toga ?

Kratko receno, razocarala me baterija ...

Definitivno imas neki proces koji ti ubija bateriju...Vidi da li ti telefon "spava" kad ga ne koristis i nadji sta bi moglo da srce bateriju,jer ovo nije normalno.

Kad smo vec kod baterije,25h(prilicno standardnog koriscenja) sa najnovijim bricked kernelom i official MIUI rom-om,koji definitivno i dalje ima problem sa battery drainom..Ali se poboljsava..

Definitivno imas neki proces koji ti ubija bateriju...Vidi da li ti telefon "spava" kad ga ne koristis i nadji sta bi moglo da srce bateriju,jer ovo nije normalno.

Kad smo vec kod baterije,25h(prilicno standardnog koriscenja) sa najnovijim bricked kernelom i official MIUI rom-om,koji definitivno i dalje ima problem sa battery drainom..Ali se poboljsava..

Bio mi je na stock rom-u 2.3.4, evo sad ga update-ujem na 4.0 preko software update ...
Mozda to rijesi problem ..Javljam se ubrzo

Zaboravih da napišem, onaj link što sam dao je za winamp pro v1.2.12, a ne za meridian.

Evo update-ovah na 4.0.3...

10703078.png

31175328.png

I ljudi, primijetio sam da mi ova "stock" navigacija ne radi bez WiFi ...
Sto je poenta ?

Poslednja izmena:
Pa naravno, koristi google maps navigaciju, za sta treba online.
Skini igo myway (u sustini igo8 modifikovan za android), za sensation ti trebaju ili ova dva (exe. tj apk fajla)/ iGOMyWay_8.4.2.139242_thin_v1.2.apk - instaliras, pokrenes, taj ne radi ali je potreban, exit, pa nanesi ovaj drugi, iGOMyWay_8.4.2.139242_thin_v1.2.1.apk - posle njega radi, pod uslovom da si u root sd kartice pod direktorijumom <igo> kopirao potrebne fajlove,... ili nadji ovaj iGOMyWay_v8.4.3.179971_thin-v1.7.apk. Za igo ne treba net, radi samo sa gps prijemnikom ukljucenim, glavni deo programa (dir <igo> mozes skinuti negde sa neta, mora biti za android), onaj apk fajl sto instalira je u stvari skin koji radi u 540x960 rezoluciji, a mape i poi mozes menjati i snalaziti se ako znas sta radis. Evo recimo moj prijatelj je za sebe (u firmi) kupio novu prestigio navigaciju (neku jeftinu), za nase podneblje, ja sam iskopirao sve mape i poi (2011.07 mesec), sve sljaka besprekorno, cela evropa funkcionise, jel ako skupis razne mape od kojih svaka posebno trazi licenciranje, napise ti mape su izolovane i ne mozes praviti rute,... no to je druga prica.

Sto se tice baterije, ja nemam nikakvih primebi. Sve zavisi od korisnika do korisnika. Ako moji klinci uhvate telefon za igranje u stanju su da ga potrose za 3.5-5h, ako ga ja koristim kako inace koristim to izgleda ovako.

img1258a.jpg

Evo i navigacije kako izgleda za Sensation.

img1261a.jpg

Poslednja izmena:
@sib0

Daj ROM-u 2-3 dana,tj 2-3 ciklusa punjenja i praznjenja da "legne",imaces bolje rezultate.Ovo definitivno nije normalno da ti toliko trosi bateriju...

Ma nema to veze, pa od tih 5 i po sati, 4 sata je bio uključen ekran i wifi, pa normalno je da ode baterija, dok se malo stiša to početno čačkanje i počne koristiti umerenije, biće sve ok.

pa ti salenjak samo ekran i koristis na telefonu. :d Naravno da ce da ti traje baterija 1 dan. :d

Smanji malo osvetljenje da ne bude na maximumu bar od 30-50% da bude.

Sensation 4G ima jednu antenu vise.

Ok, posto imam lepu ponudu da ga kupim, 250e pa ne znam da li ima nekih nedostataka ili slicno. Ubacio bih mu ICS odma ako ima neki dobar Rom.

pozdrav svima i jedno pitanje. svidja mi se kako izgleda reader za citanje knjiga na sensation-u, i skinuo sam program da jednu knjigu po mom izboru prebacim u epub format (u kom su i ostale knjige koje idu uz telefon) i ne mogu da je otvrim preko Reader-a kao i ostale knjige. sve je lepo odradjeno, tj prebaceno u taj format, ali reader nece da pokaze tu knjigu u svom meniju, a ne vidim opciju da se doda u reader sem da se ide na kindle i da se skine sa interneta. tu knjigu sam samo stavio na memorisku karticu, jel mozda treba na neko odredjeno mesto?? jel ima neko ideju kako to da odradim

Reader aplikacija bi trebalo sama da pronađe knjigu ako je snimiš na karticu. Nisam doduše provalio u kom vremenskom periodu se događa to skeniranje sadržaja, ponekad ume da potraje.
Probaj da restartuješ telefon, pa vidi da li se pojavila u spisku.

hvala na info, upalilo je tek posle restarta, tek tada update-tuje knjige na kartici.

Interesantno je koliko je ova tema manja u odnosu na SGSII a ovo je donekle čak i bolji telefon u odnosu na pomenutog samsunga...
kombinacija ovog telefona i samsungovog tač viza bi za mene bila best baj varijanta :)

Poslednja izmena:
to ti je zato sto imaju mnogo vise primedbi na tel :D :D :D
ljudi se ovde pojavljuju samo kada im nesto fali :D :D :D

u pravu si :d
moj drugar je uzeo ovaj telefon i mogu reći da me ekran oduševio, mnogo lepo izgleda slika a i boje su lepe mada ja više volim amoled ekrane baš zbog boja ali ovaj je isto OK :D
jedino što sam primetio kod njega su 2 stvari (za sad) ivice ekrana su pomalo konkavne tj. zakrivljene pa se zaštitna folija odlepljuje i ne može biti preko bukvalno cele površine ekrana nego samo preko onog dela gde je vidljiv displej (ili je on možda uzeo neku neodgovarajuću foliju, ko zna) a druga stvar na koju se on žali je da mu se wifi pali i gasi samostalno, on pokuša da upali i ništa se ne desi, pokuša par puta i o5 ništa, sutra ujutru ustane, pogleda ono wifi radi :crash:
inače uradio je upgrade na ICS...

Poslednja izmena:
Uzeo je neku jeftinu foliju koja nije lepo obradjena,naravno da ima folija koje prekrivaju ceo ekran kako treba..Sto se tice wifi-a,factory reset je pozeljan posle updatea na ics..I neka proveri podesavanja za wifi,konkretno ona koja se odnose na cuvanje baterije,tipa kada da gasi wifi a kada da pali...

dobio sam update na ics ali ne znam koliko mi je sigruno da ga apdejtujem jer sam citao na raznim forumima da je lose uradjen za njega ics i sens 3.6 a neki pak kazu da je odlican uzeo sam ga preko handy-a i odmah sam dobio upp na 4.0.3 ali sam skeptican po tom pitanju pa reko da vidim vase utiske ako ste uradili upp na njemu pa?

Vrh Dno