Šta je novo?

HTC Sensation

To se desava npr kad manuelno obrises cache i dalvik cache..Tebi izgleda to iz nekog razloga radi automatski..Jel ti je telefon rutovan,s-off/on?reinstaliraj rom,tj factory reset ..?

Ne. Nije ni rutovan ni s-off. Hmm cudno...

Ni moj nije ni rutovan niti s-off pa svaki put radi taj Optimizing. Posto sam sinoc upgrade-ovao na ICS do sad sam vec otkrio par problema. Danas primetim da mi u imeniku nema broja telefona koji sam juce pre upgrade-a pozivao. Takodje mi ne radi 'mobile network' protok podataka. Tj. ukljucen je i u status bar-u mi je prisutno E/3G/H, i trepcu one strelice ali update-i i neke online aplikacije prijavljuju da nema konekcije. Preko wi-fi sve normalno.
Osim tih problema sve lepo klizi. Pronadjoh sad podesavanja za mts na ovoj temi pa cu da precesljam da nesto mozda nije isparilo.

Poslednja izmena:
samo jedno pitanje: da li vam nakon restarta telefona svaki put prikaze na ekranu Android is upgrading - Optimizing application 1 of 50 pa ih sve odradi i onda se startuje?

Ovo se i meni desava svaki put, i mislim da je normalan proces, jer bez njega bi se fon upalio nerealno brzo. Moja glupa teorija je da je do sada ta "optimizacija" samo bila skrivena od nasih ociju :D

e pa moze biti :)
Ok ako se pojavljuje i vama vec sam hteo da ga :smash:

To mi je malo nelogicno da stalno brise dalvik cache... To je garant bug.

Poslato Sa Uberkerskesme Galaksi Dvojke

Sad sam nasao na xda da niste jedini sa tim problemom..Ima dosta ljudi sirom sveta koji imaju isti "problem" prilikom reboota..Za sada nema resenja niti se zna zasto sd to desava..Ja jedino sto znam da se meni to desavalo i na GB i na ICS-u samo kad odradim "wipe dalvik cache" iz recovery-a..Moguce da je bug neki...

Ima li možda neko ideju, zašto mi posle updejta na ICS ne radi ton pri prijemu SMS nego samo vibrira. Probao sam sa raznim tonovima i pri aktivaciji čuje se traženi ton ali kad stigne poruka samo vibracija. Ostalo sve radi kako treba.

Probaj GoSms

Ljudi planiram da uzimam Sensation preko Telenor-a ali citao sam da ima dosta problema sa prasinom ispod ekrana ...
Sto cu ?

Ja sam gledao u jednoj radnji u Nisu covek otvorio kutiju fabricki zapakovanu i uzo ja da cackam kad provalim trunka prasine ispod stakla mala al se vidi.

7 meseci sam vlasnik ovog fona, i takodje potvrdjujem da nema prasine ispod ekrana...

Molio bih vlasnike ovog telefona da mi kažu koliko vam drži baterija?.Najveći "strah" od prelaska na android jeste baterija. Nisam mnogo zahtevan oko 30-40 min dnevno priče, 5-10 SMS poruka i ne više od 1,5-2 sata interneta preko mt:s 3G mreže, plus 3-4 fotografije.Napomenuo bih da mi nije potrebno nikakvo ažuriranje vremenske prognoze, maila i sl.Znači isključio bih data protok u uključio bih ga kada bih koristio telefon za surfovanje tih sat ipo.Takođe ne želim da mnogo smanjujem osveteljenje ekrana, volim svetle i velike ekrane, tako da bi mi osvetljenje uvek bili ili na 75% ili na 100%.Da li bi baterija mogla da izdrži jedan dan?, znači skinu bih ga sa punjača oko 9 ujutru i treba da mi traje do 1-2 sata posle ponoći?, Ima li šanse da sa navedenim intenzitetom korišćenja izdrži taj period?

Poslednja izmena:
Odavno korisitim ovaj fon i nikakve prasine ispod ekrana nema a sto se tice baterije,Nemanja sve ovo sto si napisao mislim da ti Sensation ne bi izdrzao sa jednim punjenjem posebno ako ti je osvjetljenje na 100%

Toga sam se i bojao, ne predstavlja mi problem da ga punim svako veče, ali preko dana ne dolazi u obzir iz razloga što skoro ceo dan provedem van kuće.Volim velike ekrane i nervira me kada smanjim osvetljenje, ekran izgubi svoju, "lepotu", ne znam šta mi je činiti.

Jel bi instalirao neki ROM ili bi ostao na stock ROM-u?Evo ovako je meni pre neki dan bilo,sa MIUI V4,osvetljenje na 50%,jer jos uvek nije dobro sredjeno u ovom romu,pa je jako svetlo.Plus,rom ima battery drain problem,jer realno je jos uvek beta faza . I da,dosta sam igrao Temple run ovih dana,bas dosta:)

Inace na Sense romu isto mislim da moze da ti izdrzi tih nekih 15-16h koriscenja..Dosta bi ti stedeo time sto ti data protok ne bi uvek bio aktivan..
Meni je uvek ukljucen i data i wifi,pa sam prebacuje i nikad mi baterija nije trajala manje od 12h koriscenja,a desavalo se da dosta razgovaram,surfujem i igram igre..Tj naravno,desavalo se i da ispraznim bateriju za manje od 5h,ali to je bilo bukvalno ne ispustanje telefona iz ruku :D
5db859ad-2c67-4014.jpg

Poslednja izmena:
Definitivno bih ostao na stock ROM-u.Pre svega nov sam u android svetu i ne bih ništa petljao bar naredna dve meseca dok ne dobjem više slobodnog vremena, radim i studiram paralelno, pa mi to oduzima dosta vremena.Ubacio bih neku dobru navigaciju, dosta muzike i filmova, možda par aplikacija sa marketa ili kako se to sada zove google play-a, ali ništa ne bih čačkao oko root-ovanja telefona ubacivanja ROM-ova i sl.Pre toga bih mora dobro da se upoznam sa tematikom da bih mogao da se upustim u te vode, zbog tooga mi je bitno da na fabričkom ROM-u izdrži taj intenzitet korišćenja.

U tom slucaju ne znam,odavno nisam na fabrickom,mada moja iskustva na fabrickom rom-u (telefon je iz USA,T-mobile mreza i njihov ROM) nisu relevantna, jer onako nesto ja nisam ni sanjao da postoji...Najveci bloatware,strasno nesto..Ali opet,mislim da ni na tom rom-u nisam nikad bio ispod 12h,a tad sam bas bas cackao telefon...Najbolje bi bilo kad bi mgoao da pozajmis od nekog telefon na par dana :)

U tom slucaju ne znam,odavno nisam na fabrickom,mada moja iskustva na fabrickom rom-u (telefon je iz USA,T-mobile mreza i njihov ROM) nisu relevantna, jer onako nesto ja nisam ni sanjao da postoji...Najveci bloatware,strasno nesto..Ali opet,mislim da ni na tom rom-u nisam nikad bio ispod 12h,a tad sam bas bas cackao telefon...Najbolje bi bilo kad bi mgoao da pozajmis od nekog telefon na par dana :)

To bi svakako bilo najbolje, ali ne poznajem nikog ko ima sensation pa da bih moga da pozajmim na dva dana čisto da vidim da li to meni leži ili ne.

^ Pazi, ono sto si naveo je tesko izvodljivo na 4.3" dual core telefonu. Racunaj da ce samo tih sat i po - dva interneta na ekranu osvetljenom 100% uzeti bar 30-40% baterije. Znaci, neki kompromis mora da se napravi. Najidealnije bi bilo da drzis ekran na 50%, ili bar na auto brightness (trosi vise bateriju jer non-stop pinguje senzor svetla). Takodje, HTC ima neke flip to silent, pocket mod i slicne zezalice sa proximity senzorom, sto takodje treba sve poiskljucivati. Sto se tice kuvanih ROM-ova, slazem se sa tvojom odlukom da se strpis koji mesec, dok se ne upoznas sa androidom i dok ne vidis sta ti treba od ROM-a. Preciznije, dok ne shvatis da je sense ustvari nonsense ;)

Predpostavljam da bih mora u tom slučaju da držim ekrana na nekih 50%.Koristio sam jako kratko vreme N8 koja iako ima manji ekran imala je perefektnu osvetljenosti i baterija je mogla da sastavi dva dana bez problem, eventulano jedan dan, ali to je situacija da ga ne ispuštam iz ruke.Volim malo veće ekrane, ali nekako mi se gubi smisao velikog ekrana, ako moram da ga non stop držim na 50% i manje zarad baterije.Na n8 mi je odnos ekrana i baterije bio savršen, samo da je imao dijagonalu od 4 inča.No, razmisliću još malo, možda ću da uzmem ponovo N8 kao prelazno rešenja, pa kada na leto dobijem pauzu od posla i studija da pazarim nešto jače i da se upustim u kuvanje ROM-ova i siličnih stvarčica u android kuhinji :)

Poslednja izmena:
Imas dosta programa i sitnica na androidu koji kao produzuju vijek baterije al sa osvjetljenjem na 100% nema teoretske sanse da ti izdrzi sve ovo sto si napisao da ces da radis,meni samo igranje igrica nekih sat vremena dosta baterije izvuce plus se telefon zna dobrano da zagrije.Nemoj da odmah prelazis na custom romove,mnogi od njih imaju batery drain,moras dosta da citas XDA forum i vidis koji je najbolji za tebe :) mozes ovde sve da pitas sto se tice "kuvanja",objasnicemo ti da slucajno ne bi brickovao telefon i poslao ga u vjecna lovista :)
Negdje cu bas kada budem imao vremena da stavim osvjetljenje na 100% i vidim koliko ce da drzi baterija a pritom cu malo da ga maltretiram pa ti javnem.

Ok, važi, hvala ti, osvetljenje bih korstio u intervalu od 75% pa do 100%, ali po svoj prilici, najveća prednost ovog telefona, jako lep i veliki 4,3 inča ekran je odjedno i njegova najveća mana.Moj predlog proizvođačima bi bio da se malo usredsrede na povećanje kapaciteta baterije.Džaba tako moćan uređaj, kada baterija ne dozvoljava iskorišćavanje njegovog punog potencijala.

Vjeruj mi da i sa automatskim osvjetljenjem ekran izgleda extra,jeste malo na suncu zeznuto al navikne se covjek,ja kada stavim 100% osvjetljenost oci me zabole,nema sanse da bih ga drzao ovako,i 75% zna da zasmeta jer Sensation stvarno ima dobar LCD ekran,mozda samo malo ima "ispranije" boje nego AMOLED koji sam prije imao,drecavije su boje na AMOLEDU.

upravo se se pojavio mali update OTA za ICS 4.0.3. Oko 15 MB i zove se "Settings" . . .ima neko pojma sta sadrzi update?

Postoji widget kojim jednim dodirom na ekran mozes da regulises osvetljenje (npr. low/medium/high) tako da kad si na otvorenom, gde ti je potrebno jace osvetljenje to jednostavno mozes da regulises za par sekundi.
Meni baterija sa prosecnim koriscenjem: do pola sata razgovora dnevno, 15-30 sms-ova, do sat vremena interneta sto preko 3g sto preko wifi, ekran na medium 95% vremena, izdrzi do 40 sati. 3g mi je ukljucen non stop ali je instaliran JuiceDefender koji regulishe sync tako da nema protoka non stop. Sve to na stock romu. Od pre neki dan od kad je stigao ICS imam utisak da moze i vise.

Ej ljudi uzeo sam Sensation .. Odlican uredjaj ;)
Moram li da ga punim 12 sati prvi put ... ??

Ma jok :) nisu to stare Ni baterije da im treba "formiranje" :D

Nazad
Vrh Dno