Šta je novo?

HTC Sensation

Niko ne pljuje Sensu što je loša, nego što mnogo ždere resurse. Npr, moj Z je sa poslednjim updateom postao najmanje upotrebljiv telefon otkad sam ga kupio. Nekad na operaciju mora da se čeka i po 5-6 sekundi. Isto se dešavalo sa Magicom svojevremeno, tako da vrlo verovatno ista sudbina čeka i Sensation kada bude zreo proizvod.

Sad kad sam dobio S2, Z će na downgrade, rutovanje i skidanje Sense. Dok je bio primarni telefon stvarno je korišćen žestoko, fenomenalna sprava. Da skratim priču, Sensa je odlična ergonomski o estetski, ali napravi od vrhunskog hardvera pravi sporać od telefona.

Dobro, dokle cete ljudi vise na svako pitanje odgovarati sa S2 je najbolji telefon, ostalo sve je ******, imate S2 topic, ja sam birao telefon po svojim, a ne po kriterijumima korisnika SGS2. Pa necu valjda ceo dan buljiti u telefon i raditi benchmark testove, ili stopati vreme koji telefon je za koliko sekundi uradio neku operaciju, ... telefon je fenomenalan, za ono sto meni treba je i pre pre predobar, u poredjenju sa prethodnim telefonom, za mene je ovo je ferrari... pitah jedno bezvezno pitanje i ko da sam rekao, crko mi telefon, ne radi ovo i ono, treba cekati deset minuta na svaku aplikaciju...

Svaka čast "salenjak" uživaj u svom telefonu kao i ja što uživam u HTC Sensation. Pre njega sam ima Iphone 3Gs koji nije loš telefon, ali me je smorio. Sensation je prelep telefon, a da li jednu stotinku sporiji od S2 to me ni malo ne zanima.

Nista, obrisao sam brojeve sa sim-a, bekapovao kontakte u PC i vcf fajl na sd karticu, tako da i ta malenkost sto me nervirala je otklonjena.

Prebaci sve kontakte na gmail i sinhronizuj telefon sa tvojim gmail nalogom. Ubuduce, kad promenis telefon, samo ga povezi sa svojim gmail nalogom i svi kontakti ce biti prebaceni na telefon.

Zadnja verzija MIUI 1.11.18 za HTC Sensation, prekida.
Dizajn, stabilnost, brzina na zavidnom nivou.

Niko ne pljuje Sensu što je loša, nego što mnogo ždere resurse. Npr, moj Z je sa poslednjim updateom postao najmanje upotrebljiv telefon otkad sam ga kupio. Nekad na operaciju mora da se čeka i po 5-6 sekundi. Isto se dešavalo sa Magicom svojevremeno, tako da vrlo verovatno ista sudbina čeka i Sensation kada bude zreo proizvod.

Sad kad sam dobio S2, Z će na downgrade, rutovanje i skidanje Sense. Dok je bio primarni telefon stvarno je korišćen žestoko, fenomenalna sprava. Da skratim priču, Sensa je odlična ergonomski o estetski, ali napravi od vrhunskog hardvera pravi sporać od telefona.

Ovo uglavnom nije tacno. Kazem "uglavnom", jer je bilo tacno do Sense-a 3.0, medjutim valjda su u HTC-u uvideli da usporavaju uredjaje, pa je Sense 3.5 mnogo, mnogo brzi i optimizovaniji od svog prethodnika. Ja ga koristim na Incredible S (Virtuous Affinity) i nemam apsolutno nikakvih problema ni usporavanja. Sto se resursa tice, uvek imam preko 400 MB RAM-a na raspolaganju (primera radi, Sense 2.1 i 3.0 sam imao oko 350 MB, mada je i to sasvim dovoljno). A Sensation ce sigurno dobiti ICS (koji je, kazu, jos brzi od GB-a), tako da o nekom usporavanju u buducnosti nema ni govora...

Izasao novi update v1.50.401.1.

Izmene su sledece:
Twitter API,
Qualcomm patch,
Touch pannel drivers,
Market v.3 apps availability

Da li neko moze da mi kaze zasto mi ne dolazi izvjestaj kada je poruka poslata a to je ukljuceno u podesavanjima?Jutros sam instalirao neke programe i taj problem se javio,izbrisao sam te iste programe ali i dalje ne stize.

Moze li neka dobra dusa da mi pomogne da uparim radio i RIL? :) Elem,imam Sensation 4g,na miui rom-u sam,pa bih zeleo da uparim ril i radio,da vidim da li ce i koliko da utice na signal,brzinu prenosa podataka i bateriju..Interesuje me koji radio je aktuelan na vip/telenor aparatima posle poslednjeg update-a,kao i koji RIL.
Za radio,moze se videti pod system,pa baseband verzija (molio bih ceo onaj broj) a za ril potrebno je u terminal emulatoru(ima ga na marketu free) ukucati getprop "gsm.version.ril-impl" sa sve ovim navodnicima :) Puno bi mi znacilo posto mi je brzina mobile neta cesto jako losa. Inace sam na mts-u..
Hvala puno!

Telefon je dobrih performansi,sense je ok,dok je izrada fantasticna..to je moj zakljucak za 2 dana koriscenja istog..bacite neki tutorial kako da promenim rom,za sad se drzim ovog oficielnog 2.3.4 gb

Ja sam koristio u pocetku dok mi je android/sense bio nepoznanica i super mega kul sa svojim animacijama,shiny elementima i ostalim stvarcicama..Sada,ne znam da li cu ikad da se vratim na isti,mozda jedino da probam oficijalni ICS..Inace,ARHD je verovatno najbolja verzija sense romova,odlicno uradjena ali opet je to sense,prepun bloatwarea,dosta sporiji od aosp romova..Ja trenutno koristim miui i on je za sad nesto najbolje sto sam video na mobilnim telefonima do sada..Potpuno je funkcionalan,ostala je samo jos miui camera da se skroz portuje i sredi,mada aosp kamera je sasvim zadovoljavajuca za moje potrebe(naravno sense i dalje ima osetno bolju kameru).U svakom slucaju moja preporuka za miui rom!

isprobao sam brdo romova u roku od nekih 2-3h i mogu reci da je ipak arhd najbolji,barem mi se tako cini na prvi pogled,mada naravno uz dodavanje add-onsa..miui nisam probao iz razloga kog si i naveo,kamera jos nije potpuno sredjena..tako da sacekacu jos malo :)

Jeli neko koristi neki od romova sa sense 3,5? i da li u toj kombinaciji imate problema sa camera360 apk? odnosno ako pokusate u tamnijoj prostorija da uslikate nesto blic ne odradi dobro posao odnosno dolazi do miss shot,prekasno upali,meni se pocelo to dogadjati odkada sam presao na rom-ove sa novim sens 3.5. isprobao sam ih nekoliko

Ja sam na oficijalnom koji dolazi sa 2.3.4, prezadovoljan sam telefonom, ali opet ne želim reći da sve savršeno funkcioniše (iskustva nakon 2 meseca). Prva stvar koja me je poprilično i uplašila, oba puta se dogodila kada sam telefon punio na poslu (slučajnost ili nije struja u redu - ne znam), telefon je nakon nekih 83-84% napunjenosti baterije počeo da blinkuje, crveno/zeleno, bio strašno vruć na dodir, pogledam (program Battery use) piše Discharging umesto Recharge, temperatura preko 55C, skinem sa punjača, piše Overheating (ma ko bi rekao), par puta sam ga stavio i skinuo sa punjača i restartovao i posle sve ko da ništa nije bilo (uffff), jel čuo neku za ovakvu glupost, a druga ne tako strašna stvar, par puta se dogodilo kad me neko zove, zaglupi se onaj ring, pa moram da ugasim ekran (time se nažalost i odbijem poziv, pa pozovem ja). Drugih problema nisam imao, bez obzira na ovo i dalje bih uvek izabrao ovaj model... Kao recimo što u PC nikada neću staviti nevidija grafičku karticu! :p

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

Salenjak,to sa baterijim se desavalo mnogima i na drugim telefonima..Ako se problem ponavlja ili ako se manifestuje da npr posle punjenja dropuje 30-30%,resenje je uglavnom da se obrise batterystats file putem terminal emulatora,adb-a ili kroz custom recovery..Na taj nacin dolazi do ponovnog kalibrisanja baterije..Vise o tome imas na xda forumu;) Ili pitaj pa cu objasniti kada budem bio za racunarom..
Taj dtugi bag je nazalost zbog sense-a,jer senzori zaglupave:/ Resenje ili drugu rom ili da iskljucis sense uz pomoc drugih launcera ili 3rd party appsa..

Ili odradis recovery uz pomoc no-sense i otprilike 90% svih problema resis jednim udarcem ;)

Nemam nikakvih problema sto se tiče trajanja baterije, sreća nije se ništa poremetilo, puni je do 100%, trajanjem sam prezadovoljan (koliko ja koristim oko 2 dana, ukoliko se klinci ne dočepaju zbog igrica), a ovo drugo - ako me bude nerviralo, u programu za bateriju koji koristim Battery Indicator Pro ima opcija Disable/Enable Lock Screen - da se izbaci onaj prsten...

Pogledao sam i ove miui verzije oper. sistema što jafazec spomenu, šta je to, izgleda kao mix iphone&samsung galaxy (koji opet kopira iphone),... mene to sve podseća na galaxy koji nisam hteo, no dok ne budem imao nekih problema sa Sense, koji bi me iznervirali do te mere da promenim rom, ostajem na oficijalnom, btw jafazec koju ti verziju miui koristiš, čisto onako informativno?

Poslednja izmena:
Nemam nikakvih problema sto se tiče trajanja baterije, sreća nije se ništa poremetilo, puni je do 100%, trajanjem sam prezadovoljan (koliko ja koristim oko 2 dana, ukoliko se klinci ne dočepaju zbog igrica), a ovo drugo - ako me bude nerviralo, u programu za bateriju koji koristim Battery Indicator Pro ima opcija Disable/Enable Lock Screen - da se izbaci onaj prsten...

Pogledao sam i ove miui verzije oper. sistema što jafazec spomenu, šta je to, izgleda kao mix iphone&samsung galaxy (koji opet kopira iphone),... mene to sve podseća na galaxy koji nisam hteo, no dok ne budem imao nekih problema sa Sense, koji bi me iznervirali do te mere da promenim rom, ostajem na oficijalnom, btw jafazec koju ti verziju miui koristiš, čisto onako informativno?

Uvek poslednju,s tim sto sada u 1.12.9.1 mogu da koristim i zaista odlicni Trinity kernel koji je eliminisao NoService bug,koji je bio prisutan u ranijim verzijama za neke ljude(zavisno cipseta telefona verovatno).

Izvinjavam se unapred ako je bilo sličnih pitanja, ali tema je obimna pa ne mogu da stignem da sve pročitam.

Da li je Sensation kupljen preko telenor mreže kodiran na nju, i ako jeste, da li njihovi serviseri prilikom popravke eventualnog kvara mogu da vide da je dekodiran?

Ne znam dal' ste upoznati, ako jeste onda se u startu izvinjavam.
Llik TripNRaver radi odlican AOSP ROM za HTC Sensation, u pitanju je ICS 4.o.1!
Radi ekstra, od bagova je ostalo josh malo da se sredi.
Bag u pitanju je, kamera i bluetoth, ostalo ekstra radi:

Working:
- Mobile network (100%)
- Audio (100%)
- TAPS (100%)
- Market (100%)
- Video playback (100%)
- True Hardware Acceleration (100%)
- GPS (100%)
- SDcard mount-to-pc (100%)
- WIFI (100%)

001vvc.jpg

002daq.jpg

Poslednja izmena:
Ne znam dal' ste upoznati, ako jeste onda se u startu izvinjavam.
Llik TripNRaver radi odlican AOSP ROM za HTC Sensation, u pitanju je ICS 4.o.1!
Radi ekstra, od bagova je ostalo josh malo da se sredi.
Bag u pitanju je, kamera i bluetoth, ostalo ekstra radi:

Working:
- Mobile network (100%)
- Audio (100%)
- TAPS (100%)
- Market (100%)
- Video playback (100%)
- True Hardware Acceleration (100%)
- GPS (100%)
- SDcard mount-to-pc (100%)
- WIFI (100%)

001vvc.jpg

002daq.jpg

Ja sam Ultimate 1.1 4.0.1 aosp/sense camera hybrid i radi sve ali bukvalno sve dialer je plavi cak i people i contacts i dolazeci poziv ne mora da se otkljucava da bi se javio kao kod nekih romova,camera je hybrid pravi fenomenalne fotke po mraku, ne znam lik sta je radio sa romom al kamera je ludilo bolja je cak i od iphone 4s licno testirao oba telefona. E sad jedini problem koji imam je problem sa rom clockworkmod menadzerom koji je 4.8.0.7 a recovery koji sam manuelno instalirao zip fajl je 5.0.0.8 jer u svim tutorijalima za fleshovanje ics-a na htc sensation 5.0.0.8 recovery je obavezan.Rom manager radi do te mere da moze da se otvori al sve ostale akcije (flash clockwork recovery,manage and restore backups ili bilo koja druga opcija je nemoguca) ver zato sto rom pokusava da instalira verziju 4 preko verzije 5, jel koristi neko rom managera na sensationu sa ics-om a da ima recovery 5.0.08?

Ja sam na arhd 5.0.2 fino radi,po malo laguje i to bez onog posebnog firmwarea..Najveci problem mi je namestanje wallpapera gde galerija stalno izbacuje force close..Instalirah onda onaj aosp mod,tu radi namestanje ali wallpaperi su razvuceni i nisu dobro centrirani..Probao sva resenja ali nista nisam uspeo..Za sada,svidja mi se kakav je ICS i zapravo iako sam za ovo kratko vreme postao "fan" miui-a,jedva cekam zvancicni ICS.

Jel sense/htc kamera na tom rom-u po defaultu?Posto vidim da naknadno moze da se instalira aosp kamera..

Na ovom romu nema sensa mozes naknadno da instaliras a za kameru nekapiram pitanje

Nazad
Vrh Dno