Šta je novo?

HTC One

ma teme su kul, vrati ih :)

mislim da treba da ides u themes, wallpapers, odaberes, apply, i onda cekiras "all apps". Probaj, pa javi

kazem ti ja da su teme kul ;)

btw, za one koji su na 5.02 i koriste Gsam Battery Monitor i sl - jede li vam mediaserver proces bateriju i koliko % u prosjeku?

valjda se dobro razumemo

Prilozi

• Screenshot_2015-04-16-16-42-04.png
    Screenshot_2015-04-16-16-42-04.png
    310.8 KB · Pregleda: 112
Kako kad, i kod mene prikazuje, ponekad kao najveceg potrosaca (najcesce ako se slusa muzika, gleda video..), a ponekad ispod 1%. Ali kako mi se cini, nema neke velike razlike i mislim da samo gsam lose ocitava tj. da ne trosi mediaserver zapravo toliko koliko se prikazuje.

valjda se dobro razumemo
odlicno se razumijemo ;) Kod mene je danas recimo 16%, zna da prebaci i 40%... Pisao sam o tome u temi o android aplikacijama, moguce da je jedan od glavnih uzrocnika Vajber
Kako kad, i kod mene prikazuje, ponekad kao najveceg potrosaca (najcesce ako se slusa muzika, gleda video..), a ponekad ispod 1%. Ali kako mi se cini, nema neke velike razlike i mislim da samo gsam lose ocitava tj. da ne trosi mediaserver zapravo toliko koliko se prikazuje.

po svemu sto sam ja citao, taj servis nema veze sa slusanjem muzike. On skenira sistem trazeci nove audio, video i foto fajlove, kako bi ih ubacio u galeriju i media player. Vise detalja zasto onda moze da izazove battery drain na http://geeknizer.com/fix-android-media-server-scanner-sdcard-cpu-battery-drain/

odlicno se razumijemo ;) Kod mene je danas recimo 16%, zna da prebaci i 40%... Pisao sam o tome u temi o android aplikacijama, moguce da je jedan od glavnih uzrocnika Vajber

po svemu sto sam ja citao, taj servis nema veze sa slusanjem muzike. On skenira sistem trazeci nove audio, video i foto fajlove, kako bi ih ubacio u galeriju i media player. Vise detalja zasto onda moze da izazove battery drain na http://geeknizer.com/fix-android-media-server-scanner-sdcard-cpu-battery-drain/
Ja sam taj link prvi postavio ovde jos u januaru. [emoji4] Ima korisnih stvari, ali ima i malo nejasnih stvari. Malo se pise o mediaserveru, malo o media scanneru. Nije bas isto. Ima tamo u komentarima, ako se dobro secam objasnjenja i za to.

Tad sam pokusavao ta resenja, cak i preko taskera namestio da ubija proces preko komande iz terminala, ali cini mi se da tako tek trosi bateriju. Brisao sam i fajlove na kome se kao zakucao prilikom ocitavanja fajlova, ali uvek ce se vratiti i ne vredi zezati se stalno sa tim.
Kako sam primetio, najbolje ga je ostaviti da radi on sta ima, i ne smeta toliko.

I dalje tvrdim da ne trosi onoliko koliko gsam prikazuje, jer izvlacim otprilike isto i kada prikazuje veliki drain za mediaserver, i kada je potrosnja za isti tek nekoliko procenata.

ne znam... Kad god prebacim 3 i po sata Sot-a, to je onda kad mediaserver ne divlja. :trust:
probacu za koji mjesec da uradim clean install svega i SD karticu da pobrisem, pa da vidim SoT...

Poslednja izmena:
Da podelim iskustvo sa reklamacije. Reklamirao za purple tint camera problem. Cekao 20-ak dana,stigao mi novi M7 na kom vibracija ne radi kako treba. Sad ga vracam nazad.
To good to be true :)

zvao me lik iz servisa i poceo da me ubedjuje kako je tel ispravan,kako vibracija radi kao i na svim ostalim telefonima a ona koliko dobro radi,cuje se kao da zvoni tel kad vibrira koliko iritantan zvuk proizvodi. Posle neprijatnog razgovora,rekao da moram da cekam 15.dana za drugi mob.

Vredi cekati za m8 :D

Ja recimo imam problem sa rotacijom na kameri. Ako slikam u horizontalnom polozaju, slika je u vertikalnom, i obrnuto. Sobzirom da vrlo malo koristim foto aparat, ne smeta mi. Ali vrlo cudan problem. Nakon slikanja moram da idem na edit photo i da je manuelno rotiram [emoji25]

Update: Spremili M7 sa pokvarenom vibracijom da mi vrate. Kazu da je sve u redu sa telefonom. Ne znam zasto su zapeli toliko kao da njima iz dzepa,sumnjivo mi je to sve. Zvao i rekao da necu da prihatim taj telefon,da hocu drugi koji je ispravan. Ne verujem da neko moze da bude toliko neprofesionalan. Vibracija ne radi kako valja,ocigledno je,zasto se prave ludi...

To sto tandrce vibracija realno i nije kvar. Tako je maltene na svakom drugom mobu. Prosto je vibra motor jaci nego inace. Meni je svaki nexus 5 radio tako i dva n4.

Ja to nisam nikada video, niti čuo. Ni jedan moj telefon to nije imao. Tako da nije normalno.

zavisi od toga na sta si navikao.ako ti je ex mobilni tako radi na novom ce ti biti normalno a ako nije nece. nekome ce smetati a nekome ne.

uglavnom po meni to nije kvar za koji bi ti menjali mob.

On je rekao da mu se telefon cuje kao da zvoni kada vibrira. Mislim da bi tako nešto primetio, pogotovo što ja ne volim da jako vibrira telefon.

Recimo kad zavibrira prilikom uspostavljanja veze,razvali ti bubnu opnu..uzasno je. Bukvalno ti ne treba melodija koliko se cuje.

Poslednja izmena:
***. to ti je Srbija. Neće kod nas što se toga tiče skoro biti bolje.

Nije mi jasno zasto je serviser toliko zapeo da je ispravan tel ako je svestan i sam da nije. Kao da on ima neke koristi od toga da mi uvali neispravan uredjaj.

Treba sad da odem u BG,da nadjem nekog sa M7 i da mu uporedim na licu mesta. Da vidim sta ce mi reci onda. Kakvi amateri!

Poslednja izmena:
Tako je i drugi član sa ovog foruma imao problema sa njima. Ne znam koji su im kriterijumi

A ne znam vise sta muvaju. Swap mob koji su mi dali ne postoji u bazi HTC-a. Pisao HTC-u,rekli da ce ih kontaktirati. Cekacu do srede. Onda cu zvati nekog "starijeg" u Begramu ako mogu da doprem do njega.

Neko da slucajno svrati na ovu temu i pogleda. 66% postova reklamacije na M7. :p

Od toga polovina clanova pokusava da uvalja m7 za m8.

Poslednja izmena:
realno, ako nista, ubacis elementalx kernel i smanjis vibraciju rucno :p

Nazad
Vrh Dno