Šta je novo?

HTC One

Pomerili su OTA za M7 dok ne ispeglaju OS dobro. Dobro da su se setili da tako nesto urade,da ne plasiraju polugotov proizvod :)

link za info? Inace, podrzavam, ovaj build sto sada koristim je ipak nedovoljno ispeglan, da bi moglo da se kaze da vecina korisnika nece primijetiti bagove... Sto se tice trajanja baterije, uprkos mediaserver procesu koji drzi tel awake, baterija traje isto ili duze (makar izgleda tako na osnovu jednog normalnog dana koriscenja, izvukao sam cirka 15-30 min veci SoT juce)

Jel imate vi problem na lp da ne možete da spustite notifikacije i da izvučete soft keys (nema ovde ali je isto) dok ste u nekoj igrici npr?

Glupo pitanje:

ubacio sam kontakte iz proslog telefona u phone memoriju (tj. prebacio je sam kontakte sa BB putem HTC aplikacije). Kada me neko zove, uopste mi ne izlazi ime te osobe vec samo broj. Ukoliko je propusten poziv, kada odem u istoriju ime vidim normalno...
probao sam da prekopiram brojeve na google naloge pa da sinkujem, ali nista ne pomaze...
Stock rom, nov telefon...

Hvala

Proveri u kontaktima sta ti je stiklirano, odakle da pokazuje kontakte (memorija, mail, ...). Mozda je tu nesto poremeceno.

Proveravao sam to sve 1000 puta. Na kraju sam poludeo, obrisao sve, i dodao ponovo...
Sada radi :)

Stock Quick Settings bolje izgleda nego na Sense Lollipop. U stvari, stock Lollipop izgleda i radi mnogo bolje nego Sense.
Jedino što mi nedostaje je htc tastatura, jer je 100x bolja od SwiftKey.

Meni se čini da će Sense 7 doneti 5 puta veće promene u izgledu nego sam LP.

Meni je telefon posle prelaska na gpe mnogo brzi i ima mnogo bolji odziv. Nema sansi da se vratim na Sense.

Koristim smanjeni DPI. Sense KK romovi nisu lepo skalirali sadrzaj, notifikacije su mi bile odsecene. Lollipop sve korektno skalira. Nadam se da ce i novi Sense da bude takav.

btw.. da li ce da iskoriste mogucnost koju je Google otvorio da se proizvodjacki bloatware instalira sa Play Store-a i da korisnici mogu da uklone nezeljene aplikacije?

pojavio se zvanicni ota 5.0.2 sa sprint mreze.... da li to znaci da mogu slobodno da ga instaliram..ko zna kad ce kod nas...pre sam imao rootovan desire hd,pa mi bilo lako..sad ga ne bi rootovao...

instalacija bilo cega sem OTA verzije za nas region bez root-a? Mislim da nece da moze :d

Hvala....onda cu ga root-ovati...iz roota ide ladno...onda cu ipak ubaciti mikeov rom...ipak je bio najbolji za moj stari fon :)

ili sacekaj ARHD baziran na ovom zvanicnom release-u

Kako se na m7 na lp-u menja brzo tastatura kao što je kod nas pored recent aps dugmeta? Zanima me kako izgleda.

hoću da flešujem ovaj rom
http://forum.xda-developers.com/htc...sensesix-sense-6-0-7-17-1540-7-t3027302/page2

piše da moram da flešujem LP firmware i okačio je zipove... jel taj fw mora da ide po nekim verzijama ili recimo taj zip može na sve modele? u tom zipu ima jedan txt fajl gde piše ovo:

modelid: PN0712000
cidnum: BS_US001
cidnum: BS_US002
mainver: 7.17.1540.7
btype:1
aareport:1
hbootpreupdate:3

model id mi nije ovaj, pozadi piše PN07100, cid mogu da pogledam valjda ako treba... jel bitno to uopšte ili mogu samo da pljusnem ove fajlove na moj telefon koji god da je?

Slobodno flešuj taj firmware. To je sa Developer verzije, radiće i na tvom modelu. Mislim da je potrebno samo da imaš SuperCID.

evo udario sam one kečeve :)
znači sad flash firmware i roma i to je to

firmware idem sa
fastboot oem rebootRUU
fastboot flash zip firmware.zip (2x)

da proverim jel sam tačna uputstva našao :)

I tako... :)

Nađoh čist stock ipak.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1423700320963.png
    uploadfromtaptalk1423700320963.png
    95.6 KB · Pregleda: 146
Sad mi reci gde je dugme za brzo menjanje tastatura kao što je kod nas dole desno?
I jel možeš u full screen aplikacijama da spustiš notification bar?

Pa gde može da bude? :D tamo gde je i bilo. Ovde nema navbar da se tu uglavi.

Radi mi taj svajp. Nisam nikakve bagove primetio za sad. Od promena vidim:
- lockscreen notifikacije
- panel sa notifikacijama
- ispremeštane opcije u kameri + photobooth mod
- recent apps sa karticama ali uz opciju da se vrati stari 3x3 grid
- podešavanje zvuka je i dalje kao pre, nisu to menjali kao drugi
- u zastarelim aplikacijama se sada pojavljuje overflow menu dugme kao kružić dole-desno
- za memory leak je još rano, za sad deluje ok

Poslednja izmena:
Na nexusu se primeti, ovde nisam baš siguran. Generalno od svih LP upgradea ovo je najmanji koji sam do sad video. Sense je isti, aplikacije su iste, brzina manje više ista... Možda poneka animacija, ono što sam pisao u prethodnom postu i to je to. Nema ni camera2 api pa nema ni zezanja sa ručnim kontrolama kamere kao na nexusu.

Nazad
Vrh Dno