Šta je novo?

HTC One

hoce i onda zavibrira kratko i to me bas iritira
uzgred nije mi jasna svrha toga sto zavibrira

Poslednja izmena:
Kada držiš telefon u ruci, vibracija ti javlja da je veza uspostavljena.

Kada je fon na uvetu neće, sigurno. Bar kod mene je tako.

Bilo je reci na tu temu ba XDA forumu naime, senzor nije na sredini telefona vec sa leve strane, skoro na samom cosku telefona i ako se tel drzi u levoj ruci na levom uhu, desi se i da se ne ugasi ekran, a samim tim i zavibrira jer je dobio informaciju da tel nije na pored glave itd... I meni se desilo par puta, ali nije ucestalo..

ima - instaliraj cyanogen mod 11 :p

meni je skroz kul ta opcija, kad zovem nekoga, da ne drzim tel po pola sata na uhu, nego kad zavibrira, tek onda...

ima - instaliraj cyanogen mod 11 :p

meni je skroz kul ta opcija, kad zovem nekoga, da ne drzim tel po pola sata na uhu, nego kad zavibrira, tek onda...
Isto. Po meni je totalno bezveze to isključiti.

Evo da podelim svoje iskustvo sa Begramom.

16. juna sam predao telefon u servis, jer je telefon posedovao dva defekta:
1. Ljubicastu kameru,
2. Zutu fleku u levom delu ekrana, visoku oko 1 cm, odmah ispod SIM slota. Postajala je vidljiva cim se telefon malko zagreje.

Begram se, naravno, nije udostojio da me obavesti da li su prihvatili telefon na opravku i da li garancija vazi, pa sam morao time da se pozabavim sam (jer nemam pametnija posla u zivotu). 25 dana kasnije, putem tracking sistema sam saznao da je stigao zamenski uredjaj, ali nikoga iz Begrama nije bilo da se javi. Ocito da ne umeju ni telefon da koriste, jer se ni na njega nisu javljali.

Posto mi je telefon ozbiljno trebao, poprilicno popizdeo sam kontaktirao HTC podrsku u Srbiji i izneo slucaj, da bi me Ivan iz Begrama par sati nakon toga zvao, saopstivsi mi da je moj telefon spreman. Dakle, sve moze samo nekome moras da ****s sve po spisku.

E tu nije kraj price. Preuzeo sam telefon, ali sam par dana nakon toga shvatio da je uredjaj defektan, i to:
1. Jasno se vidi da je lepljen, negde je lepak deblji, a negde tanji
2. U donjem desnom uglu, na bezelu, proibija svetlost kada se telefon koristi u mraku,
3. Volume rocker je lose postavljen, pa je Volume Up upao u odnosu na ostatak telefona, dok je Volume Down manje/vise ok. Takodje postoji jasan razmak izmedju dugmica i ostatka telefona od 1-2mm

Da stvar bude smesnija, danas me je zvala zena iz HTC podrske sa kojom sam pricao pre 2 nedelje da me obavesti da je ona konacno od servisa dobila info da su mi dali telefon. Ej bre, 2 nedelje, ovlasceni servis?! Na to sam joj rekao da sam mislio da je ona vec odavno odradila stvar i da moram da vratim uredjaj jer sam dobio krsh. Na njen nagovor sam poslao mail podrsci, pa sad cekam eskalaciju.

Telefon mi treba svaki dan, jedva sam docekao da mi ga vrate da bih mogao normalno da prezivim radni dan, a za 15 dana idem na dugo cekani odmor i ako se desi da mi uzmu uredjaj i ne isporuce novi na vreme, pa (*#&$!)&#_!)@*#&)!@#)!@(#*.

Pronasao sam mailove od HTC menadzera za ovaj deo Evrope, imam vrlo gadan mail iskucan i cekam, posle ovog ****** spreman sam da ujedam. Sramota je za HTC da ima ovako bedan, neodgovoran, amaterski, neorganizovan i nekomunikativan servis pa makar to bila i Srbija. Samsung, sa druge strane, ima drasticno bolji customer support, BGElektronik je za Begram objasnio pojmove profesionalnosti i poslovnosti.

Goveda glupa.

Poslednja izmena:
A razmisljao sam da uzmem M7 malo za promenu ali svakim vasim postom me sve vise odvracate sto mozda i nije lose.

Bas mi je zao sto dosta vas ima problema sa ovim uredjajem jer znam kakavo je cimanje vuci se sa servisima i garancijama iz dana u dan.

Fora je sto ovo nije obican servis. Ovi su posebni :d

moram samo dodati da HTC One ima dosta felera.. samim tim i dosta cimanja sa begramom. da je HTC1 skroz dobar, ne bi mi imali dodira sa begramom

Sad gledam šta pišete i zahvalan sam što sam ja dobio odličan primer, još sam ga uzeo preko sajta telekoplus.

Ljudi, vi koji se razmisljate o HTC One M7, da vam kazem par stvari (nepisanih pravila), koje vaze globalno na forumima bilo koje vrste i za bilo sta, ali sada konkretno o HTC One M7.
Telefon je odlican u svakom pogledu! Jednostavno , nema slabu tacku (ako izuzmemo kameru od 4mp, koja je samo na papiru mana).
E sad poenta: 90% stvari koje procitate na forumu je posledica nekih problema. Cinjenica je da ovaj model HTCa ima nekih "felericnih" primeraka ali razmislite da li neko ima potrebu da pishe po forumu stvari poput: " Telefon mi super radi, sve funkcionise kako treba, radi touch celom povrsinom, kamera radi i fokusira dobro, baterija traje dan i po itd..." - Naravno da nema jer forum sluzi 90% da se resavaju neki problemi i na forumu se uglavnom diskutuje o problemima! Citajuci forume i problematiku nekog uredjaja, subjektivno sticete utisak da se nesto mnogo kvari, ne valja itd ali to je samo zato sto oni koji nemaju problema i nisu nesto aktivni ovde, nema potrebe, a verujte mi , takvih je mnooogo vishe nego onih sa problemima...;)

Ako razmisljate o kupovini istog, veoma lako se utvrde sve kriticne tacke i da li postoje uopste..

Poslednja izmena:
@kUdtiHaEX, nisam imao iskustva sa htc servisom kod nas, ali hvala za ovo. Nadam se da ćeš rešiti problem u svoju korist.

Kako bih voleo da dođe apple kod nas, samo da vide naši pilićari šta je servis i podrška kupcima.

Неће доћи Apple сервис, већ ће овластити неког сервисера који испуњава стандарде.

Da, ali taj ovlašeni neće moći da se zejebava kao ovi sad. Ovo sa predhodne strane što je opisano je kaubojština. Dovoljno je aplle da se pošalje mail kako postupaju sa mušterijama, to bi im bio kraj karijere.
I uopšte imam veoma pozitivna iskustva sa apple dilerima u Ušću i Delti, previš ljubazni, odgovoaraju na 100 pitanja i još toliko potpitanja, nikad namršten izraz lica, uvek osmeh, iscimaju se da provere svakakvu glupost. Ako im je takav servis onda je odlično.

Moja saga sa HTC-om i Begramom se nastavlja. Nakon cekanja da se stvari pomere sa mrtve tacke, dobio sam poziv juce od HTC podrske i zamolili su me da odnesem telefon danas u Begram kako bi oni utvrdili istinitost mojih tvrdnji i, po hitnom postupku (dakle 15 dana), odradili posao tj. dali mi zamenski uredjaj sto pre (ili odmah?!). Od operatera podrske sam takodje saznao da nisam jedini koji se zalio da se Begram ne javlja na telefon, sto me i ne cudi - da toliko lose radim ne bih se ni ja javljao da mi se najebu majke svaki put.

Odneo sam telefon jutros i vrlo neentuzijasticna radnica Begrama je preko one stvari otkucala zahtev, dala mi da ga potpisem i rekla da ce me zvati. To u prevodu znaci da moram sam da ih cimam svaki dan, jer sledeci petak idem na dugo cekani odmor, vrlo verovatno bez telefona.

Ako su HTC-ovi uslovi za dobijanje servisne licence neposlovnost, neljubaznost, sporost i manjak profesionalizma, Begram je apsolutno zasluzio da je dobije.

Poslednja izmena:
Kakva sramota za htc da angazuju takav servis.. Jezivo

Borba se nastavlja :)

Tri servisna dana su prosla, nista se nije desilo. Zvao sam Begram 4x i, naravno, niko se ne javlja. Zvao sam HTC, cekamo 1 sat da moj account dodje na posao :)

Jesi nas HTC zvao? Mozda da zoves neki glavni u Evropi HTC centar ili cak glavne ove u Tajvanu? :)

Zalio sam se i HTC-u globalno, sutra idem u Begram da nekoga udavim jer:

"Navedeni kvarovi nisu uoceni. Aparat u potpunosti ispunjava kozmeticke specifikacije proizvodjaca. Problem sa volume tasterima nije uocen. Aparat testiran, ispravan. U potpunosti je uk okviru specifikacija modela. Tragovi koriscenja."

Od naseg HTC-a nema nista, oni vise ne postoje, tim je rasformiran. Dakle, morace da radi sila.

Da li ima nekoga od forumasa ko moze da mi pozajmi svoj HTC One na par sati, samo da mogu da imam reper? Radio, ne radio, kako god samo da mogu da im se (#$*!_(@$*!@_#(!_)@($_! majke mile...

Sunce ti, znaci ako ne zelis da ubijes nekoga ili ako ne zelis da osedis i dobijes cir - ne kupuj htc u zemlji Srbiji.

Zalio sam se i HTC-u globalno, sutra idem u Begram da nekoga udavim jer:

"Navedeni kvarovi nisu uoceni. Aparat u potpunosti ispunjava kozmeticke specifikacije proizvodjaca. Problem sa volume tasterima nije uocen. Aparat testiran, ispravan. U potpunosti je uk okviru specifikacija modela. Tragovi koriscenja."

Od naseg HTC-a nema nista, oni vise ne postoje, tim je rasformiran. Dakle, morace da radi sila.

Da li ima nekoga od forumasa ko moze da mi pozajmi svoj HTC One na par sati, samo da mogu da imam reper? Radio, ne radio, kako god samo da mogu da im se (#$*!_(@$*!@_#(!_)@($_! majke mile...

Da vidis nesto sa Dandy-em?

Generalno ja htc ne bi vise nikada uzeo, ni da je 50% jeftiniji od konkurencije. Kvalitet im je nula poslednji par godina.

Kutija ako ti treba, dajem ti ja moj One. Jest' da je sav izranjavan i da mu je kamera kompletno roze ako budes hteo da slikas ali bar volume buttons rade ka' prvog dana. :) Tj, bar se meni tako cini....

Poslednja izmena:
Ima moj u super stanju, ako izuzmemo donja dva coska xD Sve radi u fullu, kamera itd.

A za sta tacno treba? Ja nisam razumeo sta ces da uradis xD

I nije tacno da im je kvalitet ******, odlican je kvalitet, nego kao i kod svih fonova ima falicnih modela a zamenskih malo. I to je to.

Treba mu da bi pokazao kako treba da izgleda telefon, posto su oni rekli da je njegov u dobrom stanju, a nije u dobrom stanju, pa da uporede :)

Auu, jeste li probali ove nove notifikacije iz Sense toolbox-a? Baš super stvar.

Vrh Dno