Šta je novo?

HTC One

U planu je da lokalni sadržaj stiže u Blinkfeed, ali kada će to tačno biti implementirano, pitanje je...
U svakom slučaju, svaka aplikacija će moći da se prepravi tako da komunicira direktno sa Blinkfeed-om, samo je pitanje spremnosti programera da ulože malo truda u to.
Mene isto ne zanima Holivud i tako te stvari iz žute štampe, ali mi Blinkfeed koristi za razne high-tech vesti i generalne vesti iz sveta, tako da daleko od toga da nema uopšte upotrebnu vrednost (za mene).

U ponedeljak ne znam baš da li će biti, ali svakako "samo što nije" :)
Devojkama je rečeno da daju informaciju da će biti od sledeće nedelje, e sada ne znam baš odakle ispliva taj ponedeljak :p, ali možemo da se nadamo :)

Poslednja izmena:
Dandy, pitao sam i u temi za S4 ali je odgovor bio negativan, pa da probam ovde:
Da li One moze da se nauci nekim levim IR daljincima, recimo od klime ili sl.?
Mozes li da pogledas i da napises, ta opcija mii je od presudnog znacanja pri odabiru sled. telefona.

Devojkama je receno...
Odakle ispliva taj ponedeljak...
Da se nadamo...
Izmedju redova, bice to ko sto rekoh, HTC-nedelju dana, sto je u ljudskom vremenu u najboljem slucaju kraj maja meseca...

A moze neka informacija, sta je tacno voodo 5 i kakva mu je svrha? :D Ja sam od mladje generacije pa ne znam :D

Voodoo 5 mnogo zelis, ne mozes da ga kupis, a u stvari ti i ne treba :d

Voodoo 5 je bio labudova pesma kompanije 3dfx, koja je bila pojam za 3D grafičke karte tu negde krajem devedesetih.
Mnogo je obećavala, dosta toga i donela (antialiasing se prvi put pojavio kod nje), ali je kasnila na tržište i bila preskupa i teško dobavljiva, tako da ih je konkurencija na kraju pojela (NVIDIA je kupila 3dfx vrlo brzo posle toga).

Elem, mislim da One ipak neće tako proći ;)

Dandy, pitao sam i u temi za S4 ali je odgovor bio negativan, pa da probam ovde:
Da li One moze da se nauci nekim levim IR daljincima, recimo od klime ili sl.?
Mozes li da pogledas i da napises, ta opcija mii je od presudnog znacanja pri odabiru sled. telefona.
Probao sam upravo da ga "naučim" kodovima daljinca od klime i nažalost u stock aplikaciji to nije moguće.
Kodove sa daljinskih upravljača za TV-ove, plejere, rikordere i slično skida bez problema, ali klime izgleda ne (da se ogradim, probao sam samo na mojoj LG klimi, ali po svemu što sam pročitao, izgleda da to trenutno nije podržano).
Sa druge strane, HTC je objavio API za kontrolu IR predajnika, tako da je samo pitanje vremena kada će neko da napiše aplikaciju koja će možda imati i tu mogućnost.

Hvala na brzom odgovoru, i to je dovoljno, s obzirom da S4 zasad nema nikakvu ogucnost ucenja i samim tim opada.
Xperie ZL na trzistu nema ni u najavi, tako da odluka pada na HTC One. Jos samo da pricekam 10 dana da se pojavi po nekoj normalnoj ceni u oglasima.. :)

danas sam ga malo cackao u delta sitiju.. fin stand htc-a mada su devojke mogle biti malo atraktivnije :D :D inace telefon je bas bruka,kako su ga samo izradili,pakao.. da je 400e odmah bi ga kupio :D

@dandy: Da li si probao da HTC logo pretvoris u home dugme?

Nisam. Ne smem trenutno da se igram sa ROM-om, jer ovaj telefon koji koristim često pokazujem na demonstracijama, pa mora da bude vanilla.

ali me uzasava pozicija power dugmeta i cinjenica da ne moze da se vadi baterija. Koji god telefon da sam imao u zivotu bar 1 mi se desilo da sam morao da vadim bateriju da bi povratio telefon :(

Drzis power dugme dok se telefon prisilno ne ugasi i problem resen.

Otkad imam One X, nisam imao problema s nedostatkom mogucnosti vadjenja baterije - chak se pokazalo da je One X lakshi za "muchenje" rom-ovima od Desire-a, naprimer.

Tako da vadjenje baterije nije problem.

Shto se power dugmeta tiche, to cu morati da probam kada ga budem drzao u rukama.

Daj bacite neki utisak.. Baterija grejanje kakav je crni model.. Itd itd

A cemu to sluzi na telefonu? :)

Sluzi tome da ne slusas distorzije zvuka kao sa seljackog zvucnika kineskog tranzistora od 80 din :d

Kako cemu sluzi, pa jasna i glasna melodija zvona i reprodukcija multimedije tj da nemas osecaj kao da se u telefonu od 600+e zvucnik od 20 din rastaje sa dusom :d

Muziku skoro nikada ne slusam preko zvucnika ali ne vidim cemu hejt prema najboljim zvucnicima ikada? To je malo bolesno.. kao da su ugradili 4000 mAh bateriju i onda dodje neko ''od sve dece'' i kaze ''sta ce to meni, kuci sam svako vece i mogu da napunim fon, kakav seljacki potez, kome jos treba tako nesto'' :d

Poslednja izmena:
Evo promenio sam :d

Pa prije svega da cujes telefon kada ti zvoni a oko tebe je velika buka. Za sada nisam primijetio neko veliko pregrijavanje telefona a koristim ga bas dosta od kada sam ga izvadio iz kutije.

Kada je zvono u pitanju retko koji telefon nema dovoljno jak zvucnik. Zato i pitam.

^ Slazem se. Danas retko koji telefon ima toliko slabasan zvucnik pa da se ne cuje u nekim normalnim uslovima.

Da se niko ne uvredi, kad isprobate One, svojim rukama, i multimediju na njemu, ukljucujuci i zvucnike, onda sudite. Zaista je nova vrsta dozivljaja u odnosu na ostale telefone.

Evo jedno dobro poredjenje a na oko 19:45 je test zvucnika, na One se bukvalno i basovi cuju, zvuk je cist, jasan i glasan - najbolji do sada na nekom Android uredjaju a mozda i uopste. A zvucnici su na logicnom mestu. Da S4 ima ovakve zvucnike/zvuk svaki dan bismo citali hvalospeve :d

[YOUTUBE]eYkORsXuC40[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
https://www.youtube.com/watch?v=1GXHlkLboKQ&feature=youtube_gdata_player

Ovaj isto priča o zvučnicima i kaže da se i ne čuje bass nešto puno koliko je očekivao...

Doduše koliko je očekivano, nije baš tako, ja sam isto očekivao bass da će me oduvati, ali to je samo malčice bolje. Meni inače zvučnici nikad nisu igrali neku ulogu, jer slušam preko slušalica muziku, a nijedan telefon koji sam imao nisam se nešto žalio na zvučnik, niti sam propustio poziv...

kaže da se i ne čuje bass nešto puno koliko je očekivao...

.. Ali se cuje, pored One-a S4 zvucnik zvuci kao limenka :d

Meni je na S3 najvise smetao zvucnik, on nije bio slab, bio je los!

Vrh Dno