Šta je novo?

HTC One

Sta se desilo ispod haube?

Ovo ti jedino mozda mike1986 moze reci ili neki drugi koji je dobro upoznat sa Sense-om :)

Zasto ovolika razlika izmedju normalnog i hdr moda?

HDR - Veci dinamicki opseg, zato je i mnogo svetlije

Cemu onakav drawer (bez obzira na mogucnost promjene launcher-a) i usiljeno forsiranje blinkfeed-a?

Ni meni se ne svidja drawer, previse ima razmaka izmedju ikonica, mada neko rece da moze da se namesti 4x5, da ne ostaje 3x3.

Blinkfeed... Pa morali su nesto novo da ubace, barem napreduju. TW se nista nije menjao od kad znam ja za njega, mislim da ima neku novu funkciju.

Da, znam sta je hdr ali kao sto je neko primijetio, kao da su dva razlicita telefona snimali.

U svakom slucaju, cini mi se da ima problem sa ekspozicijom pri snimanju...

Ja imam utisak kao da su normal mod snimanja osakatili tako da hdr izgleda primetno bolje tj da se hajp oko hdr funkcije opravda i dodatno poveca. Mislim na kamkoder a sto se fotografija tice hdr opcija obicno shebe kvalitet tj samo na prvi pogled deluje bolje. Koga ne mrzi bolje je da par fotografija kojima je potreban hdr obradi na kompu, PS, sns hdr ili kombinacija ova 2 (ili neka slicna) programa jer se dobijaju bolji rezultati i moguce je primetno ukloniti sum.

Razlika između normalnog snimanja i HDR-a direktno zavisi od scene koja se snima. Ako je u pitanju ravnomerno osvetljen kadar, onda i nema razlike, dok ako ima velikih razlika u osvetljenosti, onda je baš primetna razlika.

App drawer se u dva klika namesti na 4x4 i nema problema :)

Prilozi

• Screenshot_2013-03-25-18-24-51.png
    Screenshot_2013-03-25-18-24-51.png
    589.9 KB · Pregleda: 233
Sta je sa ikonicama, izgledom i dizajnom istih....

Kao da nisu pipnuli nista sto se toga tice. Jos 2011god. na dhd-u sam imao onakve boje i dizajn... Ima tu jos mnogo stvari, muka mi je da nabrajam sad.

Super je stvar sto se Sense konacno radi kako treba out of box, ali da li je to dovoljno da privuce korisnike?
nesto si se ti zabunio po ovom pitanju: evo i na dandijevom screenshotu se vidi da su sve sistemske ikonice promijenjene (imam i DHD i One X)
Blinkfeed... Pa morali su nesto novo da ubace, barem napreduju. TW se nista nije menjao od kad znam ja za njega, mislim da ima neku novu funkciju.

ubacili su prosle godine onaj fenski lockscreen :d A kad neko kritikuje Sense kako se ne mijenja, samo nek procita ovo:
http://www.theverge.com/2013/3/25/4144226/steve-cyanogen-kondik-departs-samsung

Ej ti sto kupujes one, reci mi da li je scam ili nije kada ti stigne. :D

E pa ovo je odlicno, samo da kamera bude i prosek u klasi kojoj One pripada i nema problema, ionako je sve ovo do softvera a htc nikada nije imao bas najbolji softver kamere.. bitno je samo da ne zaostaje mnogo za SGS III npr i nema problema.

Ja cu dati vise od 350e za smartfon kada budem imao platu 5k jura, mozda ni tada :d

Kad budes ministar za nauku investicije i razvoj :D. Stvar je potrebe a ne novca barem kod mene. Da ce mi novi uredjaj nesto olaksati i ustdeti vremena, zivaca, para, pa hajde. To se kupi od 5-6 plata mozes ustedeti 400e u prosjeku za pola godine, iako uvijek iskrsne nesto drugo bitniej ***.
Mene polako prolazi zelja za ovim stvarima. Ranije sam se "lozio" na zamjenu tehnike, sad kakvi. Sad kupim samo kad treba tj. ako ne obavlja posao zadovoljavajuce :)

pa dobro realno ako uzimas novi smartfon od 400 eura svake 2 god. i onaj stari nakon 2 god. prodas za 200 to ti je 100 eura godisnje...nije vala neka strasna cifra za nesto sto se danas mozda i najvise koristi, bacaju se pare i na vece gluposti :)

Vreme je da se svi vratimo na Nokie! :d

A neki izgibose hvaleci Nokiu a nesto im se ne kupuje ista.. :d

polako, 808 je tek izasla, cekaju da se ispeglaju bagovi i slicno :d

Iz kog razloga je slika na One tri puta manja u kilobajtima..

Malo mi je bezveze što su slike sa One-a crop-ovali u 4:3, pošto njegov senzor ima 16:9 odnos strana.

Bogme, One zaista polako dobija sve.

Performanse i hardver - tu. Mozda i najbolji trenutno.
Dizajn i kvalitet - osim u momentima high-load-a kad se malo greje, gotovo pa da je sjajan. Pritom, prelep, gotovo svima.
Kamera - kad se ispegla softver, bice i jos bolja.
Baterija - po GSMarena testu, vrlo vrlo dobra. Oko 10h video sadrzaja izdrzi, kao moj RAZR HD.
Zajednica - ne sumnjam da ce biti sjajna.
Cena - sigurno manja od SIV, ako nista.

Looks fine.

Bogme, One zaista polako dobija sve.

Performanse i hardver - tu. Mozda i najbolji trenutno.
Dizajn i kvalitet - osim u momentima high-load-a kad se malo greje, gotovo pa da je sjajan. Pritom, prelep, gotovo svima.
Kamera - kad se ispegla softver, bice i jos bolja.
Baterija - po GSMarena testu, vrlo vrlo dobra. Oko 10h video sadrzaja izdrzi, kao moj RAZR HD.
Zajednica - ne sumnjam da ce biti sjajna.
Cena - sigurno manja od SIV, ako nista.

Looks fine.

Upravo sam hteo da pitam za bateriju.

@Dandy: Koliko ti izdrzi kada ga koristis onako, malo vise nego obicno (igrice, muzika, surfovanje) ? Nije da mi nesto posebno znaci al' ono, kol'ko da znam..

Punim ga jednom dnevno.
Dosta ga mučim i još ni jednom me nije izdao :)

Jedini put kada mu je otišla baterija baš brzo je kada sam bio kod kuće i greškom sam uključio upload postojećih slika i video snimaka na DropBox preko WiFi-a, pa je slao nekih 10 GB sledećih par sati, dok baterija nije pala na nekih 25% i DropBox sam stopirao upload.

Punim ga jednom dnevno.
Dosta ga mučim i još ni jednom me nije izdao :)

Jedini put kada mu je otišla baterija baš brzo je kada sam bio kod kuće i greškom sam uključio upload postojećih slika i video snimaka na DropBox preko WiFi-a, pa je slao nekih 10 GB sledećih par sati, dok baterija nije pala na nekih 25% i DropBox sam stopirao upload.

E to je bitno :D

Nazad
Vrh Dno