Šta je novo?

HTC One

Cim dodjem s puta raspitacu se samo zbog tebe,samo ne znam sta ces reci ako cena bude slicna kao sa medjunarodne pijace?
Uhvatio bih se i neceg drugog ali u ovoj jadnoj drzavi nam je izbor poprilicno siromasan sto se tice rezervnih delova,narocito za novije telefone.

Ako bude sta cijena, reci cu svaka cast, moja greska :D Zato se doda malo vise para kad vec dajes dobre pare za telefon i imas garanciju 2 godine kao gospodin u ovlastenom servisu. A ne da kupujem kod kojekakvih pijacara, sa lemilicom i lupom od opreme za servis, a narucuju najjeftinije dijelove bas sa ebay-a pretpostavljam! :)
Alergican sam na losu i nekvalitetnu robu. :) Kad sam imao N82 probao sam neoriginalni poklopac to skriputu, jadno izgleda, onaj natpis NOKIA zalosan. Bacio sam ga i otisao kupiti original, sve je leglo na svom mjestu bez problema. FIno doslo zapakovano u ambalazi sa folijama, sija se! :)
Imao sam zastitku masku (kao gumirana) za SGS sa ebaya ogulila se posle 7 dana, bila bas 5-6$ :) I reko sam nikad vise, ili kvalitet ili nikako!

Poslednja izmena:
U pravu si,ali ne vidim zasto bih dao mnogo vise para ovlascenom servisu za plasticni poklopac koji je realno indentican tom sto bih kupio na internetu.
Vazno mi je da imam izbor pri kupovini.

Pa kod nas verovatno i nece biti od 64gb.. Makar prvih 3,4 meseca a mozda i uopste..

Znam sta znaci,zato i ne uzimam vise htc.
Teski bloat zbog kog je npr. one x radio kao djubre.
Sense,hvala ali ne hvala.
A da ne pricam o hardverskim problemima i ocajnim baterijama koji prate svaki htc flagship unazad nekoliko modela.
Svaka im cast za dizajn i izbor materijala,ali ja telefon kupujem da ga koristim,ne da ga gledam.

+1000

Znam sta znaci,zato i ne uzimam vise htc.
Teski bloat zbog kog je npr. one x radio kao djubre.
Sense,hvala ali ne hvala.
A da ne pricam o hardverskim problemima i ocajnim baterijama koji prate svaki htc flagship unazad nekoliko modela.
Svaka im cast za dizajn i izbor materijala,ali ja telefon kupujem da ga koristim,ne da ga gledam.

Pricas gluposti. Prvo, Sense je bolji od TouchWiza, po meni, ali svejedno imas dovoljno custom launchera.
Baterije ne vidin da su losije od Samsunga, i SGS3 i HOX traju po jedan dan.
Sto se tice hardverskih problema, sto da ne pricas?
Nisam fanboy HTCa, niti hejter Samsunga, nego imam HOX pola godine, apsolutno bez ijednog problema. Nikad ga ne bih mijenjao za npr. SGS3.

Pricas gluposti. Prvo, Sense je bolji od TouchWiza, po meni, ali svejedno imas dovoljno custom launchera.
Nisam fanboy HTCa, niti hejter Samsunga, nego imam HOX pola godine, apsolutno bez ijednog problema. Nikad ga ne bih mijenjao za npr. SGS3.

Sad da i ja stavim +1000 :D

Izgleda da jedino ti imaš bateriju bolju od GS3, posto je svima bolja na GS3...

nije bolja, kaže da je ista. danas 90% telefona drži bateriju 1 dan => svi imaju istu bateriju :)
primetio sam da je to logika ovih što imaju telefone sa relativno slabom baterijom :)

Upravu je lik. Proizvodjaci kazu da moze skoro mjesec dana telefon na standby a ne mogu ni 5 dana :D

Kad kupiš nov telefon, posle par dana ga stavi u offline mod, pa vidi koliko može da izdrži :)

baterija na svim jacim Androidima (osim RAZR Maxx) ne moze da izdrzi od jutra do mraka ako se propisno koristi :) iskustvo iz prakse ne samo moje vec i drugih ljudi koji su koristili paralelno Android sa nekim drugim telefonom, jednostavno Android je takav OS koji stalno nesto drnda po sistemu gasi pali u pozadini itd. kaci se svako malo na Net i slicno, jedino da ga rucno podesis tako da mu svu automatiku ugasis ali kakvog to onda ima smisla :)

mada sasvim je normalno i logicno da sistem sa vise mogucnosti vise trosi i bateriju...

U poređenju sa HTC modelima Samsungovi telefoni deluju kao kinezi:) Drug ima Galaxy S2 a žena njegova Sensation. Kaže da ne mogu da se porede u kvalitetu izrade.
U poređenju samsung telefoni se ne greju kao htc (iz ličnog iskustva). Sam si dao primer S2 i Senzacija, izašli su u isto vreme i bili konkurenti. Šta je danas Senzacija a šta S2 i koje su im cene? S2 i dalje drži cenu. Bitna stvar je da S2 i dalje dobija update i stigao je do 4.1.2, Senzacija zaboravljena :D Samsung ima bolju podršku :)

Kako sam imao oba, mogu da kažem da je bolja na S3.
Ne znam za hardverske probleme, nisam imao ni sa jednim, osim kamera na HOX, očaj, nije zaštićena i kako spustiš fon na sto ona se grebe. Vidim tebi se gasio HOX na update:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?278418-HTC-One-X&p=3205995&viewfull=1#post3205995
Kada bi koristio S3 par dana, video bi šta je kvalitet, pođi od zvuka u slušalici u toku razgovora, jačine zvona, jačine vibracije, hvatanja satelita gps, wifi... sve u koristi S3. Ovo mogu da kažem jer sam imao oba, trenutno nemam ni samsung ni htc i ne faforizujem ni jedan brend.

Mozda je baterija bolja na SGS3, ali kao sto rekoh, u praksi je to jedan dan.

Ugasio mi se na apdejtu, ali se i upalio poslije malo punjenja, vjerovatno se ugasio zbog nedovoljno baterije.

Ja cu uvijek preferirati HTC, zbog kvaliteta izrade. Samsung je tu los, Apple-ovi aluminijum/staklo se grebu/pucaju, tako da, HTC all the way. :smoke:

A, da, ima i najbolji display. :)

Poslednja izmena:
Nisi fan htc-a a sad kazes da ih favorizujes?
Nije sija nego vrat.
Baterije na oba traju dan s tim sto na s3 za dan mozes da buljis u ekran 4,5-5h a u hox plafon 3,5h.
Jedino ekran i dizajn mogu biti na strani htc-a ostalo je na strani s3.
A od hardverskih problema je bilo ono sa wi fi prijemom i sa razlivanjem boja kad se ekran pritisne,verovatno znas za to i to sto ti nemas taj problem ne znaci da nema niko.

Ivane nisi ti imao ni HTC ni Samsung. Vjerovatno te Samsung placa za reklamu :D
A to za ekran i po meni je bolji LCD. Jednostavno daje realniju sliku i boje. AMOLED nema veze sa realnoscu, al eto. Jedina prednost ko fol manje trosi baterije (tako bi trebalo ali to u praksi nesto ne primjecujem) i bolji kontrast.

Ali ekran mi je najmanji problem koji god da je, nije mi ovo TV. :)

Nisi fan htc-a a sad kazes da ih favorizujes?
Nije sija nego vrat.
Baterije na oba traju dan s tim sto na s3 za dan mozes da buljis u ekran 4,5-5h a u hox plafon 3,5h.
Jedino ekran i dizajn mogu biti na strani htc-a ostalo je na strani s3.
A od hardverskih problema je bilo ono sa wi fi prijemom i sa razlivanjem boja kad se ekran pritisne,verovatno znas za to i to sto ti nemas taj problem ne znaci da nema niko.

Ne favorizujem HTC, nego trenutno od top modela HTC ima polikarbosko (ili kako se vec to zove) kuciste i zato sam ga kupio. Ako SGS4 bude imao takav kvalitet izrade, vrlo rado cu ga kupiti. Nisam stvarno imao ta dva buga, sto ne znaci da niko nije. Isto tako SGS3 ima svoje bugove, tipa wake up lag i otpadanje boje sa strane. Ni jedan nije savrsen, biras ono sto ti se svidja. Ili biras ono sto apple napravi, ako si apple fanboi. :d

Ljudi sve procitah, ali nisam spazio da je neko pomenuo kad kod nas dolazi? Da li je neko upoznat sa tim?

Rekao je neko da stiže u aprilu.

A sada da se vratimo raspravi HTC vs. Samsung :D

Mozda je baterija bolja na SGS3, ali kao sto rekoh, u praksi je to jedan dan.

Ugasio mi se na apdejtu, ali se i upalio poslije malo punjenja, vjerovatno se ugasio zbog nedovoljno baterije.

Ja cu uvijek preferirati HTC, zbog kvaliteta izrade. Samsung je tu los, Apple-ovi aluminijum/staklo se grebu/pucaju, tako da, HTC all the way. :smoke:

A, da, ima i najbolji display. :)
U praksi je kod nekog na S3 i dva dana, ili jedan bez štednje i vucaranja punjača.
Ti pominješ kvalitet izrade a ja spomenih kameru i sočivo koje se guli na HOX kada se spusti na sto. Šta je tu kvalitetno? To je veliki propust! Spomenuh wifi, neko spomenu i displej koji upada (donji levi ugao i boje koje se razlivaju), onda sam naveo slab zvuk u slušalici i slabu jačinu zvona... i kvalitet izrade? Ma da. Kvalitetan je, samo je tih da se jedva čuje sagovornik i propustiš zvono kada zvoni. Kvalitetni htc beleži gubitke, pa kako ako prave kvalitetne telefone:
http://dnevnenovine.rs/2013/tehnologija/03/htc-zabelezio-pad-prihoda-od-44-odsto/
Kako to samsung nije kvalitetan a beleži rast, htc kvalitetan a gubitaš? Video je i sam htc šta je uradio sa modelom HOX i izbacio HOX+, samim tim što su brzo izbacili HOX+ su priznali da su zeznuli stvar.

Što se mene tiče, ovaj htc one ako se pokaže dolazi u obzir da se pazari (i lično bih voleo jer mi se sviđa, ali ako je opet tih sagovornik i slabo zvono pa nek se nose), ali tek pošto se dokaže i pročitam to ovde na forumu iz iskustva vlasnika. Isto važi za bilo koji model bilo koje marke. Ne favorizujem ni jednu marku, niko me ne plaća, već zarađuju na meni, zato hoću najbolje za svoj novac.

Meni nije tih ton u slušalicu,odlično se čuje. Ponovo glupa rasprava,nažalost.

Ako si pratio HOX temu onda bi znao da sam imao (ili se ne sećaš, al ae nema veze), kaćio sam i slike, video klipove... :)
Bila je baš diskusija o slaboj jačini zvuka u slušalici, jedan član je rešio tako što je četkicom za zube očistio zvučnik... kažem, ako si pratio HOX temu možda se setiš :)
Imaš gore link koliko je HTC izgubio, slobodno prokomentariši kako se kvalitetni telefoni ne prodaju :)

@BogdanB, slažem se, tema je htc one, ali kada ga niko nema *** upalio se žar. Izvinjavam se svima na off.

Poslednja izmena:
Vrh Dno