hsv.stoned
Audio Guru
- Učlanjen(a)
- 27.10.2009
- Poena
- 2,095
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
- Matična ploča
- MSI B450 Tomahawk Max
- RAM
- Kingston HyperX Fury 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (CL16)
- GPU
- Sapphire RX 580 Pulse 8GB
- Storage
- Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
- Zvuk
- FiiO K5 Pro + Beyerdynamic DT 900 Pro X/Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W + FiiO E10k
- PSU
- Cooler Master G550M
- Kućište
- Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
- Monitor
- GIGABYTE G27Q & AOC i2481FXH
- Miš & tastatura
- Asus ROG Chakram wireless & ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
- Mobilni telefon
- Xiaomi 14 Ultra 16/512GB Black & Sony Xperia™ XZ2 Liquid Black
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- Mobilni internet
Zakljucak je da ukoliko je u pitanju anodizovani aluminijum (a kazu da jeste) ne bi trebalo da se guli. Za razliku od iPhone 5 koji je farbani aluminijum i koji je siv ispod sloja farbe.
Ne bi trebalo ali.. Sony XP ima kuciste takodje od anodizovanog alu i ne guli se mada mislim da bi se kuciste primetno ostetilo da padne na hrapav beton ili slicnu podlogu sa vece visine. Sva sreca pa mi je ispao 2 puta ali u silikonskoj oblozi tako da je i dalje u mint stanju. Aj da nagadjam ali recimo da su im slicna kucista, u crnoj varijanti zadnja strana nije toliko magnet za otiske prstiju kao sto se prica ali je to svakako moguce, posebno leti ili ako neko hasa burek i koristi fon.
Odlican dizajn htc One vise dolazi do izrazaja u onoj sivoj varijanti i sigurno ostaje manje otisaka na zadnjoj strani telefona. Ali u svakom slucaju ja bih pazio da ne padne na hrapav beton ili neke stepenice jer bi oziljci bili ozbiljniji nego da je u pitanju plasticno kuciste.
Zato kvalitetna plastika i nije losa opcija samo sto Samsung ide u krajnost, plastika je odvratnog glossy izgleda a i dizajn novijih telefona je za pegletinu, posebno S3. Mislim da je kombinacija metalni ''ram'' i kvalitetna plastika uz dobar dizajn pravo resenje. Pa onda ko je svestan rizika od pada iz bilo kojih razloga moze da kupi neku od silnih zastita koje danas postoje. Ta kucista i slicne zayebancije bas stite telefon a mogu prilicno da nabudze izgled telefona i to jos moze da se kombinuje sa 2-3 verzije prema ukusu a kuciste ce ostati vrlo verovatno ostati u mint stanju.
Poslednja izmena: