Šta je novo?

HTC One

Sirotica. Dobice telefon od 600 evrica, a da ga prethodno nije videla. Strasno :)

Nisam video oglas, ali šta mu fali? :)

Danas video one uzivo prvi put ali nisam cackao. Stvarno izgleda odlicno :)

Potrebna mi je rezolucija a ne verzija. :)

Pokusavam da namestim istu verziju koju imam na n4 gazdi na One. Tako da bi mi svaka pomoc dobro dosla. Google I nije od neke pomoci posto mi izbacuje samo za One X.

Mislim da je tu 1god.. A ako doplatis jos neki kes onda su 2.. Ali mozda i nije taj sajt u pitanju :) ako mislis da je legalan u smislu preko ovlascenog uvoznika ja mislim da nije,to jest uveren sam da ga kupuju u obliznjim drzavama skidaju porez i onda preko svojih ljudi na granici prebacuju ovde i prodaju.. Vecina takvih radnji posluje na slican nacin

Cekaj, ako je fon novi i legalan trebalo bi da imam i garanciju?

Pa ako ne dobijes fiskalni onda nije legalno. Verovatno kupljen tipa u Madjarskoj i odradjen povrat poreza ili tako nesto, pa je jeftinije :) Posto po zakonu na svaku tehnicku robu imas 2 godine garancije (fiskalni racun) ili u slucaju da proizvodjac daje u garantnom listu vise od 2 godine.

Pa sta da radim? Da kupujem dosta skuplje legalno, ili na ovom sajtu?

Jel imaš neki postpaid paket koji ti uskoro ističe? Tvoj, mama, tata, brat, sestra? Ako neće uzimati telefon možeš za 400 eura uzeti One preko paketa za 2000 dinara.

Onda imaš i garanciju 2 godine i fiskalni.

Ne znam samo kako se bilo kome isplati da uzima preko paketa ovako skupe telefone. Jedino ako neko bas trosi mnogo, pa bi svejedno uzimao taj paket ili ako mu firma placa racun, sve ostale opcije su papreno skupe za srpske uslove (ili bar za moje uslove). Mislim da se mnogo vise isplati skupljati pare i uzeti telefon u keshu, pa makar i bez garancije nego sklopiti pakt sa djavolom. A imam info da se One moze kupiti i za 550e, bez garancije, ofc.

Pa ti postpaid placas, pa placas... Uz ovo dobijas garanciju i fiskalni. A platices isto ili negde u nekoj prodavnici bez fiskalnog ili ovde uz tvoj paket do 2000 dinara... Mislim uzimati smartphone na kredit je kao i BMW da ti stoji ispred kuce, a nemas goriva da ga vozas, ali vazno je da stoji ispred :)

Najskuplji je Telenor (mislim to se zna :D ) : PIS 1000 (1820), telefon kosta 57.600
MTS: Mix Net L (1980) telefon kosta 54.000
VIP: Smart 1200 ili Standard 700 (1990) 50990

A ovde placa 69.000! http://www.telekoplus.com/model.php?proiz=HTC&model=one m7 silver

Ako bi uzeo manje pakete

Opet telenor najskuplji PIS 500 (1006 dinara), a telefon 68.400
MTS nema za jeftiniji paket
VIP: Smart 700 ili Standard 350 (1390 dinara) telefon 54.990

Znaci u Vipu se najvise isplati uzeti telefon.

Poslednja izmena:
Ne znam samo kako se bilo kome isplati da uzima preko paketa ovako skupe telefone. Jedino ako neko bas trosi mnogo, pa bi svejedno uzimao taj paket ili ako mu firma placa racun, sve ostale opcije su papreno skupe za srpske uslove (ili bar za moje uslove). Mislim da se mnogo vise isplati skupljati pare i uzeti telefon u keshu, pa makar i bez garancije nego sklopiti pakt sa djavolom. A imam info da se One moze kupiti i za 550e, bez garancije, ofc.

Naravno da se isplati. Ako 10 godina placam servis u rangu 20-ak evra, placacu i sledecih 10 sigurno. Sto da ne uzmem jeftinije telefon, sa garancijom...?

Ima smisla to sto kazes, ali imam prilicno lose iskustvo sa operaterima i od njih uzimam samo ono sto moram. Uzimao sam rodbini neke telefone preko paketa i toliko se napatio sa garancijama, da sad kad mi neko na oglasu kaze da ima garanciju operatera i da zbog toga telefon vise vredi, ne znam da l da se smejem il da placem. Imam kod mts-a mix net xl, al koristim onu foru sa 50% popusta pa i moze nekako da se izdrzi taj racun, al svejedno nikad ne bih uzimao telefon od njih, niti bilo kog operatera.

Mislim da je tu 1god.. A ako doplatis jos neki kes onda su 2.. Ali mozda i nije taj sajt u pitanju :) ako mislis da je legalan u smislu preko ovlascenog uvoznika ja mislim da nije,to jest uveren sam da ga kupuju u obliznjim drzavama skidaju porez i onda preko svojih ljudi na granici prebacuju ovde i prodaju.. Vecina takvih radnji posluje na slican nacin

Magyrorszag ....provreno u većini slučajeva ako su sim free ili ako su otključani onda Orange Rumunija.. Viđao sam na više novijih relefona i sva uputstva su na Magyaro.

Ja imam kes, nije problem. Ali samo je pitanje gde kupiti..

Jesi video šta sam ti ja napisao?

Ja imam kes, nije problem. Ali samo je pitanje gde kupiti..

1. Najjeftinije ti je da ga kupiš preko oglasa ako ti taj vid kupovine ne predstavlja problem. Kad kažem problem mislim da imaš bojazan da će te neko prevariti. Na KP imaš dosta iskusnih i nahvaljenih pridavaca pa ih okreni da se raspitaš za uslove.

2. Kod operatera pod uslovom da obnavljaš ugovor. Uzimati bile gde bilo kakakv pa i najmanji ugovor da ti stoji a da plaćaš pretplatu naredna 24 meseca za nešto što ne koristš je bezveze ideja,

3. Imaš telekoplus (preporuka) i mobilnishop.rs ili.com (nisam probao ali ih neki drugari hvale) gde platiš sad i no strings attached u narednom periodu. jeste garancija godinu dana ali šta će ti više.

Poslednja izmena:
Godinu dana garancije, sta ce ti više? Jesi ti ozbiljan?

Kad neko izdvoji toliko para na neku stvarčicu čini mi se da želi barem da bude 2 godine spokojan, a posle toga koliko odsluži telefon.

Nazad
Vrh Dno