Šta je novo?

HTC One

ja probao, sve ok na prvi pogled... Ne znam sta da kazem, to je 0.0.1 napredak verzije, ocekujte i isto toliko promjena... Ja ih nisam ni vidio jos, mada ne cackam tel :)
PS Nisam primijetio nikakve "bOgove" :d

Poslednja izmena:
koje razlike primjecujete na 4.4.3? Ja upravo primijetio jednu:
"settings / power / battery usage"
izbacuje mnogo vise podataka i opcija :)

Au al mi je to preko potrebno pored GSam Battery monitor-a :D

Ja koristim Viper Venom, baterija je jedno 20-30% bolja sigurno ;)

Ovo mi se prvi put desilo. Fon na punjaču, torrent skida seriju u pozadini, ja igram igricu i naravno upaljeni wa i viber. Samo poče odjednom da trepće crvena led lampica. Ja u GSam kad ono temperatura prešla 54. Fon kao ringla ugrejan. Ja skidaj sa punjača i stavim ga na otvoren prozor da se malo oladi xD

To sto vidis u GSam ti je temperatura baterije. Cim se tebi upalila thermal zastita CPU ti je otisao preko 80c...Ne brini sam bi se ugasio na 85-90c...zavisno od thermal podesavanja.
Jel si menjao kernel mozda?

Kuciste je bez ogrebotine, ali sam izlizao taster :) vec nakon nedelju dve se malo izlizao a ovo je nakon vise od godine.

Poslednja izmena:
Posto je rastavljanje aparata nemoguca misija, ostaje ti da tastere zgulis do kraja da budu bijeli :d

Ajde uslikaj da vidimo kako izgleda final result :-devil-:

Evo nisam uspeo bas skroz jako tesko se skida.
b3326160549d580a050eeddf37205e1c.jpg

To sto vidis u GSam ti je temperatura baterije. Cim se tebi upalila thermal zastita CPU ti je otisao preko 80c...Ne brini sam bi se ugasio na 85-90c...zavisno od thermal podesavanja.
Kernel je najnoviji elementalx. Znam da je temp baterije, po njoj sam i zaključio da je procesor jako ugrejan, a kućište vruće kao da hoće da se istopi. Jel se desilo ovo još nekom? Znam da je neko pričao za One X da mu se desilo.

Stavio si ga na punjenje, prilikom cega se baterija grije (+grije okolne komponente), pored toga vuces seriju sa torenta sto znaci da je i net u punoj raspolozivosti aktiviran, upaljene su ti aplikacije (viber, wa) i jos igras igricu sto znaci da procesor gura punom snagom kao i ostale komponente kako bi ispostovali sve procese koje si pokrenuo.

Realno, mogao si ocekivati da ce temparatura doci do usijanja. Cudi me kako se nije ugasio :-devil-: Dobro se i on i odrzao od tolikog opterecenja...

Meni je bitno da nije počeo da secka i to. Samo upozorenje. Još uvek nisam uspeo da ga toliko opteretim da počne da secka, kamoli zakoči.
Zaključak, jači od ovog hardwera nije potreban, samo veća i jača baterija.

Ja sam takodje odusevljen hardverom, tako da se i ja moram pohvaliti da do sada koliko god da sam ga opterecivao muski je to podnosio i jedino sam imao problem kao i ti - grijanje, sto je opet i ocekivano pri ekstermnim opterecenjima.

Takodje ga necu mijenjati dok HTC ne izbaci flagship sa mocnijom baterijom. Za moje potrebe M7mica odlicno zavrsava posao.

P.S. Samo da dodam da sam odusevljen kako HTC Backup radi. Nakon factory reset-a vratio sam back-up i aplikacije/podesavanja su vracena do detalja kao i prije factory reseta cheers

Ja se nadam da ce sam google napraviti jos bolji backup sistem. Sa Apple proizvodima mozes i generacije uredjaja da menjas a da ne osetis.

S obzirom da sam pocetnik kad je u pitanju back-up pitam se sta bi vise mogao ponuditi HTC, odnosno Google back-up?

Posto nisam u dodiru sa Apple proizvodima, po cemu se razlikuje njihov backup od ovoga sto mi imamo od HTC-a?

Po tome što isto vraća sve u fullu i isto kada pređeš npr sa iPhone 4 na 5 isto vratiš sve kao na 4 bez problema.

Ja sam mislio da isto vrijedi i za HTC-ovu One seriju :smash:

Da li je ovo moguce: Kupim One M8. Odradim backup na M7mici. Upalim M8, odem na backup, ulogujem se sa svojim nalogom i skinem sve aplikacije/podesavanja/podatke sa M7mice na M8micu :type:

odakle ti ti podaci za procesor? I odakle znas da nije to upalio zbog temp baterije? Jer na One X je bila poznata situacija da ako cepas igrice dok punis tel, pocne da trepce naizmjenicno zeleno pa crveno na LE diodi, sto znaci da se pregrijava baterija

Ja sam mislio da isto vrijedi i za HTC-ovu One seriju :smash:

Da li je ovo moguce: Kupim One M8. Odradim backup na M7mici. Upalim M8, odem na backup, ulogujem se sa svojim nalogom i skinem sve aplikacije/podesavanja/podatke sa M7mice na M8micu :type:
vjerovatno bi moglo. Nesto slicno je meni bilo pri prelasku sa One X na One (mada ima ona aplikacija za prebacivanje svega sa fona na fon kad kupis novi fon, ide preko wifi ili BT, ne sjecam se)

One na one m8 provereno radi. Probao sam ja. Vrati sve identično osim podešavanja koja nemaš na m7

I ja sam oduševljen HTC-om. A u poslednje vreme i LG-om.

Na dobro se covjek brzo navikne :d tako da sam trenutno razmazen onim sto mi HTC pruza - vrhunska izrada kucista, bolesno ostar ekran, prelijep dizajn interfejsa i ugladjenost/fluidnost operativnog sistema (dobijamo update, a evo trebali bi i Android L dobiti kad dodje vrijeme za to). Pored toga, odusevim se kad vidim kako su na jednostavan nacin organizovali podesavanje funkcija telefona, pa backup sistem, pa ovaj novi file manager...ma savrsen uredjaj za mene.

Jedina zamjerka im je baterija i to ce biti jedini razlog da od njih uzmem novi model. Dok toga ne bude M7 zavrsava posao :type:

LG G3 je npr. premocan aparat, ali fali mu dosta toga u odnosu na HTC (nekima je to trazenje dlake u jajetu, ali kao sto kazem razmazen sam HTC-ovim blagodetima. Uz sve to LG kao brend mi je meh :D

Poslednja izmena:
I meni je meh. Ali ono, kum ima g2 ja mu predložio da kupi i super fon. Jest izrada ****** ali je mašina, g3 bolja izrada ali preglomazan za moj ukus.

Meni je i M8 pomalo nezgrapan. Volio bih kad bi One M9 bio manji (tj. sto sa sto manjim bezelima oko ekrana)...

Ja sam nekako razocaran sa m8, koristio sam ga u poredno sa m7 i nikakve velike razlike nisam primetio kao npr. One x vs m7

odakle ti ti podaci za procesor? I odakle znas da nije to upalio zbog temp baterije? Jer na One X je bila poznata situacija da ako cepas igrice dok punis tel, pocne da trepce naizmjenicno zeleno pa crveno na LE diodi, sto znaci da se pregrijava baterija

vjerovatno bi moglo. Nesto slicno je meni bilo pri prelasku sa One X na One (mada ima ona aplikacija za prebacivanje svega sa fona na fon kad kupis novi fon, ide preko wifi ili BT, ne sjecam se)

Znam jer kernel za moj m7 prilagodjavam i kompilujem sam...ako je neko zainteresovan mogu da okacim da proba :)

A paljenje i gasenje lampice na One X znaci da je telefon dostigao vrh termalne zastite tj. 80-90c najnizoj frekvenciji...sve zavisi od proizvodjaca i modela kako ti signalizira :)
Evo kako to HUAWEI radi :D

huawei-ascend-p-review_h--v-_1.jpg

Nazad
Vrh Dno