Šta je novo?

HTC One

Prekjuce:)

Razmišljam da prodam svoj Nexus 4 pa da uzmem One, kakvo je vaše mišljenje , pretpostavljam da one ima dobru podršku i čini mi se da sam video da će dobiti i Android l.
Pređi, dobiće L i ima ekstra podršku devolopera.

Jel radi neka metoda s-off za hboot 1.57?
Izvrteo sam internet malo i vidim da su misljenja podeljena,neki su uspeli,neki ne.
Probao sam neku metodu s nekog italijanskog foruma ali bez uspeha.
Otkljucao sam juce telefon preko htcdev i uradio root,ali kada sam flesovao arhd upao je u bootloop.
Danas probam da flesujem insertcoin i prodje bez problema.
I jos jedno pitanje :)
Jel mogu bez s-off da flesujem kernele i koliko dt2w utice na potrosnju?

Ja msm da možeš da flešuješ, ne utiče mnogo, ja ga koristim baš odavno.

Stavio sam elementalx i htc logo za on/off.
Ekstra fora:)

Jel radi neka metoda s-off za hboot 1.57?
Izvrteo sam internet malo i vidim da su misljenja podeljena,neki su uspeli,neki ne.
Probao sam neku metodu s nekog italijanskog foruma ali bez uspeha.
Otkljucao sam juce telefon preko htcdev i uradio root,ali kada sam flesovao arhd upao je u bootloop.
Danas probam da flesujem insertcoin i prodje bez problema.
I jos jedno pitanje :)
Jel mogu bez s-off da flesujem kernele i koliko dt2w utice na potrosnju?

a koji recovery si koristio za ARHD?

E da, recovery mora da bude TWRP sto noviji ...

Twrp sam koristio.Ne znam sta je bio problem.

ne siri dezinformacije, za arhd noviji twrp ne rade ok, treba 2.6.3.4 ili 2.6.3.3

koju verziju?
Na njih sam i mislio ali nisam bio siguran koja tačno verzija. A i ti su među novijim, ja sam normalno flešovao sa 2.7.x.x verzijom, tako da.
Isto sam devoloper ARHD-a kaže sve preko 2.6.3.3 može...

Evo:
"Contributors
mike1986., langer hans, Mikanoshi
ROM OS Version: 4.4.x KitKat
ROM Kernel: Linux 3.4.x
ROM Firmware Required: TWRP 2.6.3.3 recovery or newer"

Poslednja izmena:
Joriq, mislim da sam ja stavio TWRP 2.7.1.0. i da sam preko njega fleshovao ARHD. U čemu je problem sa novim verzijama?

Joriq, mislim da sam ja stavio TWRP 2.7.1.0. i da sam preko njega fleshovao ARHD. U čemu je problem sa novim verzijama?

Nije sa novijim nego sa starijim od 2.6.3.3 .. Nego on odmah napada bez da proveri o cemu se radi..

e, Panisher, iscitaj malo detaljnije thread na XDA developers, pa se javi, bez ovoga "ja sam mislio" i "nisam siguran". Ja kad nisam siguran, ja cutim, ne dajem savjete drugima, narocitio ne kad tako mogu da sjebu telefon. Dakle:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=54515352&highlight=twrp#post54515352

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=54417190&highlight=twrp#post54417190

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=54374241&highlight=twrp#post54374241

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=54236735&highlight=twrp#post54236735

Dakle Corvus, drzi se provjerenih 2.6.3.x verzija, novije ili ne rade uopste sa ARHD, ili mogu da pobrisu MISC particiju...

Da, sada sam video i razumeo zašto mi je "Main" prazan i zbog čega ne piše OS u bootloaderu. Kada flešujem stariju verziju TWRP-a, kako da popravim misc particiju?

Edit: A da. Fleš firmware-a. :)

Poslednja izmena:
Meni radi normalno i da novijim, zato sam i rekao. I oladi malo sa nadrkanim postovima, reci nisi upravu ovo je tačno itd.

ja kazem kako jeste, a ti nastavis po svome, dajes pogresne savjete (http://forum.benchmark.rs/showthread.php?299720-HTC-One&p=3853241&viewfull=1#post3853241 kao i http://forum.benchmark.rs/showthread.php?299720-HTC-One&p=3853524&viewfull=1#post3853524) i pored onoga sto sam ja rekao i navodis ljude da se uvale u probleme. Ko je poslusao tebe, ostao je bec MISC particije. Mozda tebi to nije problem, ali mi ostali zelimo da nam "Main" ne bude prazan i i da je naveden OS u bootloaderu... Telefon radi i sa tim i bez toga, ali se kasnije mogu javiti problemi, zato sto se tice davanja savjeta (a nije ti prvi put), sem ako nisi provjerio 100%, zadrzi ih sa sebe, ili bar naglasi da nagadjas, a ne da znas. Do sad se radilo o sitnicama, a ovo sa TWRP moze da dovede i do bootloop-a, kao kod Corvaxa, i jednostavno nema potrebe da se manje iskusni korisnici uvaljuju u problem. Nista licno.

Eto vidiš, to si mogao lepo reći odmah i naravno prihvatio bih savet. A ne odmah da napadaš.

A sad mi reci kakvi se problemi mogu pojaviti zbog brisanja misc patricije?

imas sve u linkovima koje sam poslao, a i Corvax je objasnio... Za vise, ARHD topic, pa citkaj...

Nastavak sage :)

Pre 7 dana zvala me gospodza koja radi na prijemu da mi kaze kako mogu da dodjem po svoj uredjaj. Dosao sam sa odmora i juce otisao po telefon. Naravno, odmah me je pitala da li sam procitao sta su napisali na netu, ja rekoh da jesam i da to nema veze sa zivotom. Zatrazio sam da mi donese jos jedan HTC One da uporedimo da li su moji zahtevi osnovani ili ne (i ujedno jos jednom pogledao telefon i sve na sta sam se zalio, cisto da utvrdim da nisam lud), na sta sam dobio odgovor da, eto, ona nema nijedan trenutno tu.

Kad vec zele da prave magarca od mene, ja sam rekao da necu da prihvatim telefon i da smisle sta ce da rade sa tim. Takodje me je zanimalo koja ****** od servisera je gledala uredjaj, medjutim flegmaticna gospodza je rekla da mogu da pricam samo sa njom, sto je ekvivalent price sa zidom. Na kaju nisam prihvatio uredjaj, trazio sam da ga ponovo pregledaju i da otvore novi nalog. Sad, kad se vec ****m sa njima 2 meseca ima da isteram svoje do kraja, ne zuri mi se.

Obzirom da sam i ja imao jezivo iskustvo sa htc one , doduse ne sa servisom toliko koliko i ti, meni je pomoglo pisanje i kulturno pljuvanje po proizvodu direktno htc koji su se zalozili da mi ili daju pare ili drugi tel.

Koliko izvlacite screen on otprilike?
Ja sam prilicno razocaran baterijom u odnosu na nexus 5 koji ima istu bateriju ali i veci ekran.
Jedva izvucem 3,5h ekrana za nekih 15-16 sati a drzim na 2g/wi fi stalno.
Probacu danas da flesujem arhd ponovo ali nisam optimistican da ce se znatno popraviti baterija.

Nisam stigao da pratim vreme Screen On, ali trenutno mi je baterija na 62% sa 2:20h uključenog ekrana. 2G + WiFi
Tako da je tu negde sa Nexus 5, možda za nijansu slabija.

Trebalo bi probati GPE ROM. Videh da ima i zvanični SlimROM... :)

Nek ti je sa srećom kutijo, valjda ce ga napokon popraviti.

Pitanje za korisnike koji imaju onaj ljubičasti problem sa kamerom na htc one. Da li mogu da se "poprave" te slike sa ljubičastim flekama u photoshopu ili sa nekim drugim softwareom .

Moj prosek od januara ovako izgleda, uz normalno koriscenje.. bez neke preterane stednje, imam cak i DT2W i Swipe gestures ukljucene i cesto koristim i 3g kad nisam u stanu, tako da smatram da je ok.
926023b4c48130ec556c238d59dbcf8e.jpg

Sto se ljubicaste boje tice, na xda sam video neke savete da se promeni ISO osetljivost, i saturation i tako neke stvari, ali kad sam probao to, slike ispale skoro pa crno bele. Tako da i dalje mislim da je bolje u mraku koristiti blic.

Nisam stigao da pratim vreme Screen On, ali trenutno mi je baterija na 62% sa 2:20h uključenog ekrana. 2G + WiFi
Tako da je tu negde sa Nexus 5, možda za nijansu slabija.

Trebalo bi probati GPE ROM. Videh da ima i zvanični SlimROM... :)

Koji kernel koristis?
Rom je pretpostavljam arhd 71.1?
Ja mogu da sanjam taj rezultat.
Kod mene je ovako trenutno.
Ovim tempom cu imati 2h ekrana na 2g/wi fi za jedan dan.
Screenshot_2014-08-13-15-23-27.png

Poslednja izmena:
Da potvrdim pricu od joriq-a.
Sa novijim twrp od 2.6.3.3 nikako nisam uspevao da flesujem arhd.
Sa 2.6.3.3 prolazi bez problema.
Hvala joriq na savetu.

I kod mene su roze slike u mraku. Čak je i video takav. Pre godinu dana je sve bilo ok. Možda ima veze sa spoljašnjom temperaturom.

I kod mene su roze slike u mraku. Čak je i video takav. Pre godinu dana je sve bilo ok. Možda ima veze sa spoljašnjom temperaturom.

I kod mene je bilo ok skoro godinu dana, i u poslednje vreme kada se ugreje uredjaj ili kada je jednostavno toplo u donjem uglu se pojavi crveno, ali ne uvek.

Nazad
Vrh Dno