Ja sam vise mislio na to da operater zaradjuje od tvog racuna jer je njima svejdno koji je saobracaj, zato i postoje ovi deal-ovi na plan, koji su za odrejdene ljude "crossroads demon" poslovi. oce telefon, pa se zarobi racunom.
ako cu bilo kome da dajem 1800 ili 3000 din mesecno, ocu da mi izadju u susret, a ne da cene telefon kao oko. ionako su ih dobili budzasto i na djuture.
pa ti si sam kriv sto si potpisao ugovor koji je los po tebe. trebao si bolje da se preracunas koliko mesecno trosis pa na osnovu toga da sklapas ugovorZnaci, telefon ces platiti ukupno 48.960 din? (Prema srednjem kursu to je ~425e).
Pretplata za ugovor od 2 godine ce te kostati 23760 din?
E sad ovako, na mobilnisvet.com (ma kakav bio kao reper, bolji nemam u ovom trenutku) HOX kosta 435-480e nov. Da li je taj ugovor vrijedan tih ~50e razlike??
Edit:
Pazi ovako, nije mi namjera da te obeshrabrim iako mozda vec jesam, ali ja sam se jednom opekao i uzeo Desire HD na ugovor. Pitacu te za jedno godinu dana da li i dalje mislis da si dobro prosao...Nikad vise, ali nikad vise ne bih uzeo telefon na ugovor kod domacih operatera.
Edit:
Pazi ovako, nije mi namjera da te obeshrabrim iako mozda vec jesam, ali ja sam se jednom opekao i uzeo Desire HD na ugovor. Pitacu te za jedno godinu dana da li i dalje mislis da si dobro prosao...Nikad vise, ali nikad vise ne bih uzeo telefon na ugovor kod domacih operatera.
pa ti si sam kriv sto si potpisao ugovor koji je los po tebe. trebao si bolje da se preracunas koliko mesecno trosis pa na osnovu toga da sklapas ugovor![]()
Da, ali su domaci operateri vrlo blizu granice da ti ponude telefon po skoro istoj cijeni po kojoj ga mozes naci u slobodnoj prodaji + vezivanje na 2 godine. U Svajcarskoj se ovakavi telefoni daju za 1 franak uz tarifu od 30-40 evra
moja koleginica je imala listu svih korisnika koji duguju pare vise od 4-5 meseci i ona se javljala telefonom da ih opomeni da plate ili cemo ih tuziti sudski putem. Naravno vecina ljdui se isplasi i plati dok oni koji ne plate samo ih izgase i to je to. Posalju im neka pisma kako opomene ali samo na tome se zavrsi.
Edit: Sad sam se setio, ima i slucajeva gde se korisnici isele u drugi grad ili nemogu da nadju korisnika onda samo odustanemo od trazenja i "oprostimo dug".
bez veze ili bezveze... nije bas tako. Odredio sam ja pravi paket i iskoriscavao ga skoro svaki mjesec 80-90% ali ponavljam, nekako sam se bez veze osjecao nakon 2/3 ugovorne obaveze.
Shvatis da si mogao da prodjes i bez svega toga sa telefonom u rukama i slobodan da mijenjas pakete, provajdera....
noon bitanje: kako da promijenim zvuk za SMS delivery report? :-/ Sa tim sam se mucio i na DHD, pa mi je na DHD zvuk isti kao za pristigli SMS (a mislim da u pocetku nije bilo tako), a na One X imam razlicit zvuk, ali nemam pojma kako da ga promijenim....
Sad sam provalio da youtube preko aplikacije pucketa kao blesav. Ja uradim update i sad ne mogu da otvorim youtube. Pise ,, unfortunately youtube has stoped"
E sad ovako, na mobilnisvet.com (ma kakav bio kao reper, bolji nemam u ovom trenutku) HOX kosta 435-480e nov. Da li je taj ugovor vrijedan tih ~50e razlike??![]()
Koliko je nov uz fiskalni račun?
400e 24m garancija comtrade. Pise 410, ali svi znamo da ce da ode za 400, ako ne i za 390-380, sve zavisi koliko mu se zuri. Sto pitas?
Evo i dva linka, za 400 i za 390, i to pocetna cena:
http://www.kupujemprodajem.com/htc-One-X-2419282-oglas.htm?filter_id=10965113
http://www.kupujemprodajem.com/HTC-One-X-nov-sim-free-2421374-oglas.htm?filter_id=10965113
Ako pogledas iskustva korisnika sa ostvarivanjem garancije kod mobilnih operatera svede se na isto kao u tim divljim/ispodstola varijantama![]()
Mislio sam koliko je u prodavnici, oglase računam kao polovnu robu (pa makar da je jedan dan star) kao i prodavnice u kojima se telefon vadi ispod stola i prodaje uz neku izjavu kao tobož garanciju od par meseci do godinu dana.
Pitam jer se poredi mobilni operater kao vid zvanične prodavnice koja plaća porez carinu i uz to daje validnu garanciju i neke polu divlje varijante.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari