- Učlanjen(a)
- 27.04.2012
- Poena
- 169
mene to izuzetno nervira kod telefona od 500e, hiljadu problema, prvi S2 imao probelma sa prikazom bele boje, bela nije bila bela nego žuta, drugi S2 koji sam koristio imao onaj yellow tint sa leve strane (veliki broj uređaja ima, naročito oni iz Vijetnama), jedan 4S imao mrtvi pixel, drugi problem sa ekranom isto tzv yellow problem, One X imao "luft" između ekrana i kućišta u gornjem desnom uglu, itd itd..možda neko to i ne primeti ali meni smeta i nervira, to su samo neki od hw problema, a pored toga je bilo i više sw problema..
Vama ljudi tesko objasniti da je to nauka kakvu u zivotu niste videli niti bi znali da skapirate ... ? ima bagova - O ne, svet se raspada!
svi vi koje nerviraju bagovi na telefonima bi trebalo da pogledate ovaj klip:
[youtube]Sf8R5ZlDiJg[/youtube]
"If I leave you in the woods with a hatchet how long till you send me an email?"
I press a button and a picture shows up. What happend between pressing that button and picture showing up is anybody's fu*in guess .. there may be lepricons with spraypaints"
Ja i jedan drugar smo razmishljali o ideji da preko Kickstarter-a da pokrenemo proizvodnju mobilnog telefona uz pomoc kineskih gotovih delova i koji bi upravo zadovoljio sve ove potrebe, sa sve hardverskom tastaturom, sa svim zivim, i onda smo krenuli da racunamo sta sve treba jedan Android telefon u "homemade varijanti" sa sve kineskim gotovim PCB-ovima koje sada isporucuju:
preko 10 programera koji se zapravo razumeju u ARM i kernele kojih u srbiji nema. i jos 30ak programera koji bi radili na App procesoru i optimizaciji
proizvodna traka za kuciste i unutrasnje assembly delove (ovde odma check-uj oko 2-3 miliona evra)
power management eksperti, bar trojica za tako sofisticiranu elektroniku kojih nema u srbiji
dizajner interfejsa
optimizacija baseband procesora
Radio (Apple je pre bagovitog 3GS-a ulozio preko 6 miliona dolara u razvoj ovoga i opet su imali probleme)
GPS/WiFi/BT protokoli i implementacija u sistem, bar 10 ljudi koji bi radili na tome
baterija, i koordinacija sa proizvodjacem baterija da je napravi po dizajnu
radna snaga od 200 ljudi koji bi radili za kikiriki u proizvodnom postrojenju
legal odeljenje i harach svim vlasnicima svih patenta (govorimo o milionima evra)
marketing odeljenje
dakle, uz neku amatersku racunicu smo dosli do cifre od bar 20 miliona evra (sto bi ujedno bio i najveci Kickstarter pledge limit) da samo pokrenes proizvodnju i izbacis jedan model, koji ne da bi bio bagovit nego verovatno ne bi radio.
tako da MOLIM vas nemoj da kukate ako vam se telefon isprlja u farmerkama
Poslednja izmena: