Šta je novo?

HTC One X

mene to izuzetno nervira kod telefona od 500e, hiljadu problema, prvi S2 imao probelma sa prikazom bele boje, bela nije bila bela nego žuta, drugi S2 koji sam koristio imao onaj yellow tint sa leve strane (veliki broj uređaja ima, naročito oni iz Vijetnama), jedan 4S imao mrtvi pixel, drugi problem sa ekranom isto tzv yellow problem, One X imao "luft" između ekrana i kućišta u gornjem desnom uglu, itd itd..možda neko to i ne primeti ali meni smeta i nervira, to su samo neki od hw problema, a pored toga je bilo i više sw problema..

Vama ljudi tesko objasniti da je to nauka kakvu u zivotu niste videli niti bi znali da skapirate ... ? ima bagova - O ne, svet se raspada!

svi vi koje nerviraju bagovi na telefonima bi trebalo da pogledate ovaj klip:

[youtube]Sf8R5ZlDiJg[/youtube]

"If I leave you in the woods with a hatchet how long till you send me an email?"

I press a button and a picture shows up. What happend between pressing that button and picture showing up is anybody's fu*in guess .. there may be lepricons with spraypaints"

Ja i jedan drugar smo razmishljali o ideji da preko Kickstarter-a da pokrenemo proizvodnju mobilnog telefona uz pomoc kineskih gotovih delova i koji bi upravo zadovoljio sve ove potrebe, sa sve hardverskom tastaturom, sa svim zivim, i onda smo krenuli da racunamo sta sve treba jedan Android telefon u "homemade varijanti" sa sve kineskim gotovim PCB-ovima koje sada isporucuju:

preko 10 programera koji se zapravo razumeju u ARM i kernele kojih u srbiji nema. i jos 30ak programera koji bi radili na App procesoru i optimizaciji
proizvodna traka za kuciste i unutrasnje assembly delove (ovde odma check-uj oko 2-3 miliona evra)
power management eksperti, bar trojica za tako sofisticiranu elektroniku kojih nema u srbiji
dizajner interfejsa
optimizacija baseband procesora
Radio (Apple je pre bagovitog 3GS-a ulozio preko 6 miliona dolara u razvoj ovoga i opet su imali probleme)
GPS/WiFi/BT protokoli i implementacija u sistem, bar 10 ljudi koji bi radili na tome
baterija, i koordinacija sa proizvodjacem baterija da je napravi po dizajnu
radna snaga od 200 ljudi koji bi radili za kikiriki u proizvodnom postrojenju
legal odeljenje i harach svim vlasnicima svih patenta (govorimo o milionima evra)
marketing odeljenje

dakle, uz neku amatersku racunicu smo dosli do cifre od bar 20 miliona evra (sto bi ujedno bio i najveci Kickstarter pledge limit) da samo pokrenes proizvodnju i izbacis jedan model, koji ne da bi bio bagovit nego verovatno ne bi radio.

tako da MOLIM vas nemoj da kukate ako vam se telefon isprlja u farmerkama :) DaPimp ne govorim tebi, jer sam tvoj sarkazam skapirao jos u prvom postu gde si "kritikovao" One X :)

Poslednja izmena:
Jeste, ali oni nisu šačica ljudi iz srbije, nego profesionalna firma sa tajvana kojoj je proizvodnja telefona jedini posao. Od toga žive i za to su plaćeni, ne smeju da prodaju polu gotov proizvod za 500e.
Šta mene briga koliko je njima teško, to im je posao i ako ne mogu da ga obavljaju kako treba, onda bolje i da ga ne rade.

Zamisli kupiš novi Mercedes i ne možeš da ga upališ? A znaš kako je teško napraviti auto.

Poslednja izmena:
ne raspada se svet, ali me nervira što aparati imaju toliko odstupanja od nekog predefinisanog standarda, što izuzetno smanjuje UE :)

Kakav HTC hate... ovo nisam video jos od 4s kada je izasao...

Ja od Samsungovih fanova očekujem sve samo ne realnost, ovo "pljuvanje" po One X-u je samo posledica toga što je HTC izbacio telefon koji je skoro pa savršen i u najmanju ruku ravnopravan sa Galaxy S trojkom, a po onome što sam video i bolji telefon(displej na One X-u nema konkurenciju). Ovaj momak koji se žali na One X treba da zameni aparat ako ima garanciju jer mu je očigledno zapao feleričan model.

Svi nesto drame previse, smirite se ima garancija za sve. :)

Jeste, ali oni nisu šačica ljudi iz srbije, nego profesionalna firma sa tajvana kojoj je proizvodnja telefona jedini posao. Od toga žive i za to su plaćeni, ne smeju da prodaju polu gotov proizvod za 500e.
Šta mene briga koliko je njima teško, to im je posao i ako ne mogu da ga obavljaju kako treba, onda bolje i da ga ne rade.

Zamisli kupiš novi Mercedes i ne možeš da ga upališ? A znaš kako je teško napraviti auto.

Pa ti ne znas sta pricas. Moj prijatelj je kupio cerki B klasu 2011 godiste na kojoj bord kompjuter prvih pola sata prijavljuje greske koje ne postoje, i tek onda upali. bila na 4 servisa pre nego sto je covek poludeo i onda je morao da zove direktno u nemacku da bi mu ovi ovde olosi zamenili auto. A sta cemo sa Toyota-om (inace prvi NE-Americki auto koji vozi US Army i trenutno PRVA kompanija u svetu) koja povuce celu seriju Camry-ja od 183.000 zbog oslanjanja i onda 6 meseci nakon toga povuce 200.000 Corolla zbog trapa .. ? A da ne bude - Toyota nije Mercedes, samo cu da ti skrenem paznju na prvu seriju smarta koja je povucena, i na 85.000 Mercedesovih C i E klasa u 2011 godini, i to spec za nemacko trziste.

"nisu oni amateri, pravljenje auta im je jedini posao"

da svi koji su izbacili los telefon sa greskama (Apple, samsung, Qtek/HTC) ne rade, kako im ti preporucujes, i dalje bi nosio nokiu sa sve ukupno 2 grama Titanijuma koju si platio 800 evra i igrao bi Snake 2 i verovao da imas keva telefon.

Zamisli kupiš Galaxy S2 i kod tebe SCEF02 a kod tvog druga kamerica na s dvojci radi kao zmaj.
Zamisli kupiš Galaxy S2 i pola ekrana ti je bele boje a druga polovina žute.
Zamisli kupiš Note i devojka kad se čujete pored tebe čuje i sebe...

To su sve fabričke greške koje Samsung ne rešava nego nastavlja proizvodnju pa kako se kome zapadne, e toga kod HTC-a nema. Nisu komercijalna firma kao Samsung ali su zato mnoooogo ozbiljnija.

Kao jedan od retkih korisnika HTC one x kome ništa ne fali telefonu :d, samo da pohvalim displej na ovom suncu vidljivost je dobra, telefon je upotrebljiv što se toga tiče.

Zamerio bih samo na signal (konkretno na 3g), mada to je više greška operatera nego telefona, kada je slab signal (jedna crta) hoće da izgubi mrežu pogotovo kada se koristi internet.

@dr.sonic

pa Samsung mi ne bi trajao ni do stana... Htc su 10 klasa iznad Samsunga po kvalitetu, steta za S, dobar hw i sw ali materijalizacija ih ****...

Garancija, eto vidiš i da je tvoj prijatelj poludeo. Zašto onda napadate ovog čoveka kada samo izlaže svoj problem?

Nemam ja ništa protiv htca, Samsunga, lga niti bilo koje druge firme, samo hoću ono što sam platio.

Jim9, jedva čekam da uzmeš sgs3 (nadam se da ćeš njega uzeti), pa da čujem onda tvoje mišljenje koji je najbolji ekran :D

Poslednja izmena:
slazem se sa tobom da ako vec placamo uredjaje skuplje nego bilo gdje u svijetu treba makar da budu premium kvalitet. Ja sam bukvalno svaki hardver morao vracati i mane koje su imali definitivno ne bi prolazile na US ili Eu trziste, ocigledno je da postoje klase kvaliteta izrade uredjaja i da mi dobijamo dno dna.

Kazite mi jel se vama desava da kad idete na back ili na home dugme, da vam stalno pise loading i ucitava home screen skoro svaki put? Pocinje poprilicno da me iritira.

da, na DHD, kad zbog nedostatka memorije ubije taj proces... Pa vidi sta ti jede memoriju

A posle neki ovde meni pričaju kako je 1gb rama previše, da nam ne treba 2gb i da je slobodan ram, bačen ram :)
Mada mislim da je to bilo u temi za sgs3, ali nema veze :)

slazem se sa tobom da ako vec placamo uredjaje skuplje nego bilo gdje u svijetu treba makar da budu premium kvalitet. Ja sam bukvalno svaki hardver morao vracati i mane koje su imali definitivno ne bi prolazile na US ili Eu trziste, ocigledno je da postoje klase kvaliteta izrade uredjaja i da mi dobijamo dno dna.

nije to samo kod nas, dva 4S-a su bili iz Ciriha (jedan imao mrtve piksele, drugi "loš" ekran) i jedan 4S iz Nemačke gubio je signal..kod telefona nema različitih klasa za različita tržišta naročito kada su premium uređaji, problematična je kod nas post prodaja i podrška..

Kamera

Kakve su vama slike na One X? Meni sve nesto vuku na crveno, boje prenapucane, il mi se samo cini posle HD2.

Zamisli kupiš Galaxy S2 i kod tebe SCEF02 a kod tvog druga kamerica na s dvojci radi kao zmaj.
Zamisli kupiš Galaxy S2 i pola ekrana ti je bele boje a druga polovina žute.
Zamisli kupiš Note i devojka kad se čujete pored tebe čuje i sebe...

To su sve fabričke greške koje Samsung ne rešava nego nastavlja proizvodnju pa kako se kome zapadne, e toga kod HTC-a nema. Nisu komercijalna firma kao Samsung ali su zato mnoooogo ozbiljnija.

a zamisli kupis sensation a ono:

zute mrlje po ekranu
ekran je ili ostar ili mutnjikav, sharp ili sony
problemi sa digitajzerom i prasina ispod istog
zvucnik se gotovo i ne cuje
pregreva mu se maticna(ovaj problem mi je zadivljujuc, svaki drugi model od starog desirea ga je imao)
kamera pravi crvenu fleku na sred fotografija(ovo se vuce od dhd-a)
sense lag
.....

i mislim da je ovo samo polovina problema kod njihovog flagshipa...i sta sada? sgs2 kada se pojavio je bio 98% kompletan telefon na svim poljima, osim tih problema sa ekranom ne mogu da se setim ni jednog drugog....ovo sa kamerom je doslo tek u kasnijim serijama.
ne pljujem htc samo iznosim cinjenice....stavise planiram hox za sledeci fon

Ja sam u Francuskoj kupio svoj Sensation XE koji je lapan, i nisam imao nikakvu garanciju (suprotno svom Nick-u) pa sam dobio uredjaj koji je izgleda slucajno nafircovan bolje nego ostali. Koristim Android revolution HD sa Maxx kernel-om OC-ovan na 1.6Ghz koji daje na Antutu 7800 rezultat, dok je Tegra3 na One X stock rom na 11000. inace je default za Android revolution HD clock pri 1.5Ghz - 6500.

dobra vest za One X owner-e: Virtuous radi ROM koji je nesto slicno kao i Inquisition na Sensation-u (pored Android revolution HD najbolji rom koji radi bukvalno savrseno samo ga ja nisam stavio zbog fix clock-a) i koji je vec u poslednjim fazama testiranja. u isto vreme radi se i AOSP za One X Tegra3, od strane Virtuous-a koji iako jesu imali losih pocetaka (Desire serija i pre nje) sada prave daleko najbolje AOSP ROM-ove. za sve vas kojima je to bitno :) G-Lite i G2 slim dan danas pretstavljaju najbolje od AOSP-a (Desire serija) i ROM-ovi su trenutno nesto najbolje za Gingerbread sto postoji, pogotovo po pitanju Battery life-a.

Seraph - ako ti je SGS2 bio 98% ispeglan po izlasku onda ga verovatno nisi imao :) ako vec iznosis cinjenice, iznesi ih tacne odnosno pitaj nekog ko je imao SGS2 po izlasku.

Poslednja izmena:
a zamisli kupis sensation a ono:

zute mrlje po ekranu
ekran je ili ostar ili mutnjikav, sharp ili sony
problemi sa digitajzerom i prasina ispod istog
zvucnik se gotovo i ne cuje
pregreva mu se maticna(ovaj problem mi je zadivljujuc, svaki drugi model od starog desirea ga je imao)
kamera pravi crvenu fleku na sred fotografija(ovo se vuce od dhd-a)
sense lag
.....

i mislim da je ovo samo polovina problema kod njihovog flagshipa...i sta sada? sgs2 kada se pojavio je bio 98% kompletan telefon na svim poljima, osim tih problema sa ekranom ne mogu da se setim ni jednog drugog....ovo sa kamerom je doslo tek u kasnijim serijama.
ne pljujem htc samo iznosim cinjenice....stavise planiram hox za sledeci fon

Tacno je da je u Sensation ugradjivano nekoliko razlicitih ekrana,ali ralzika izmedju njih nije se ogledala u tome sto si ti naveo,vec u malo drugacijem prikazu boja(moze se videti ovde). Prasina ispod ekrana je ogroman propust HTC-a,slazem se sa time,ali opet,u odnosu na prodat broj telefona,moze se reci da je to mali procenat. Pregrevanje maticne kod Sensationa bar ja nisam video medju cestim problemima na Sensationu,narocito ne kao n Desireu,kao i ovo sto se tice crvene fleke? Sense lag...Sense je Sense,neko ga voli neko ne..
Svaki model telefona ima svoje bubice,to je neminovnost.

P.S. ta zuta mrlja nije mrlja,nego je to malo zuckastiji prikaz boja koji je jedan firmware doneo,a sledeci ispravio tu nepravilnost.

Poslednja izmena:
Kod mene nikakvih bagova nema a ni laga, brzina kao na wp7.5, e sad ako je to nije fluidan rad ja onda ne znam šta je.

Poslednja izmena:
kod S2, ja sam sa prvim imao sw problema KE2 je bio ako se dobro sećam, optimizacija loša, pregrevanje i potrošnja energija dosta veća od sledećih fw..

Zanimljiva stvar... Zvao sam sad Begram, oficijalni servis za htc telefone u Srbiji. Moje pitanje je bilo, dali cu sa oficijalnim update-om koji mi nudi telefon izgubiti garanciju, a njihov odgovor je na to bio, bolje ne dirajte nista skup je telefon, donesite ga u servis pa cemo mi uraditi update software-a ????

Ja ne kapiram vas koji dodjete ovde, i citate uglavnom 95% pozitivnih iskustava ljudi sa One X i dalje bacate hejt na HTC. Firma koju ako ne gledas kao fanboj, opet moras da postujes zbog svojih premium quality materijala, truda i rada, znajuci da ljudi imaju 10% ljudstva od jednog Apple-a i Samsunga a opet izbace proizvod koji dere.

Ako vam je motiv da dodjete ovde da pljucnete po HTC i da odete da kupite SGS3, onda imam vesti za vas - omasili ste temu. ja trenutno nemam novaca da dodam na Sensation Xe i uzmem One X/S ali bih uzeo momentalno. SGS3 je upgrade na SGS2 koliko je i 4s na 4 i nikada ga ne bih uzeo jer home screen ima water widget, a telefon ne donosi nista novo, dok je HTC napravio izuzetnu stvar pre svega dizajnom i materijalima, a zapravo su imali cohones da izbace proizvod sa Tegra 3/S4 Krait 4 meseca pre svih, i mogu da potpisem da ce support da bude drasticno kvalitetniji za One seriju jer upravo zato sto IMAJU 4 meseca Headstart-a, znaju sta musterije od njih hoce.

sad ću ti reći i zašto, zato što oni svaki svoj minut rada naplaćuju (tebi neće jer je telefon u garanciji, ali hoće proizvođaču), to svi rade :)

Evo info o oficijalnim update-ima:

Update 30. april: Upravo je stigao i drugi, masivniji apdejt softvera za HTC One X. Ovog puta radi se o nadogradnji teškoj oko 35 MB, koja donosi nešto značajniju listu promena u odnosu na prvu, koja je stigla sredinom aprila.

Nadogradnja broj 1.29.401.7 već je stigla u Srbiju i dostupna je za preuzimanje Telenorovim korisnicima. Ovo je tzv. OTA tip nadogradnje, tako da je možete preuzeti preko Wi- Fi veze ili direktno preko HSDPA/HSPA+ Telenor Pametne mreže.Android verzija i dalje je 4.0.3 ICS, ali je spisak izmenjenih funkcija nešto “atraktivniji”:

- Poboljšana kamera (redukovan je nivo šuma)
- Sređen je problem sa “žutilom” displeja na nekim verzijama One X-a
- Telefon je dobio primetno GPU ubrzanje i druga GPU poboljšanja
- Eliminisano je treperenje ekrana u pojedinim aplikacijama
- Izbačeno je konstantno učitavanje stendbaj displeja svaki put kada se vratite na njega iz neke aplikacije (problem samo nekih One X modela)
- Dorađen je Wi-Fi, koji je sada stabilniji i pouzdaniji
- Poboljšana je opcija samoosvetljenja ekrana (posebno kada je pozadina bele ili neke druge svetle boje)
- Druga poboljšanja i unapređenja softvera.

Instalacija softvera protiče bez ikakvih problema, traje oko 15 minuta, a sve instalirane aplikacije i lični podaci su bezbedni i neće biti obrisani. Uskoro se očekuje i detaljniji changelog od HTC-a, koji će nam otkriti šta je to šoš donelo ovih 35+ MB nadogradnje.

Stara vest – 21. april: Upravo je stigao prvi OTA (Over-the-Air) Update za veoma tražen HTC One X, koji ne donosi Android 4.0.4, ali zato ispravlja nekoliko krupnijih propusta, koje su uočili prvi vlasnici ovog telefona.
Dakle, Android verzija na modelu HTC One X ostaje 4.0.3, ali firmware verzija prelazi na 1.28.401.9, a update je težak oko 30 MB. On je dostupan korisnicima u Evropi koji koriste SIM Free ili telefon kupljen uz ugovornu obavezu i ispravlja probleme sa punjenjem i trajanjem baterije, nepravilosti sa Meni tasterom u nekim aplikacijama, neprecizno autoosvetljenje displeja i još nekoliko sitnijih propusta. Nažalost, informacija o tome da li se ispravljaju neki bagovi sa kamerom nema, kao ni podataka o tome da li je ona u bilo kojem smislu poboljšana.

Update za HTC One X je već stigao i mnogim našim korisnicima, od kojih očekujemo da nam jave šta su to još novo ili bolje dobili sa njime. Detalje o ovom sjajnom telefonu saznajte u postu HTC One X u Telenoru, koji je od 17. aprila deo ekskluzivne ponude Telenora Srbija u beloj i tamnosivoj boji, uz pakete Prenesi i Surfuj.

Poslednja izmena:
A posle neki ovde meni pričaju kako je 1gb rama previše, da nam ne treba 2gb i da je slobodan ram, bačen ram :)
Mada mislim da je to bilo u temi za sgs3, ali nema veze :)

Tako je, bilo je, ja sam to prvi rekao kako nas Samsung, HTC i ostali proizvodjaci namerno zavlace da ne bi mogli krsteno da updatujemo i koristimo novije verzije android-a koji ce zahtevati vise rama. Kao primer SGS, koji bi mogao da ferca jos par godina, sve ima dovoljno jako, procesor, dobar ekran itd, ali 512 rama ga prosto kolje i oseca se zestoko. Ista ce prica biti i sa SGS3 iduce godine kada izadje neki novi android "avocado cranberry" :)

Nazad
Vrh Dno