Šta je novo?

HTC One X

Pa upravo to i ja mislim,jedino ako hardver ne omogucava,mada mislim da to nije moguc scenario..

Jeste, Nokia 808 single core i sa prilicno ubogim hardverom u odnosu na One X moze da snima 1080p 30 fps a One X ne moze :d Ne znam zasto su to dozvolili ili ovi sa phone arene truju. Mada video sam 1080p semplove, detalji su dobri kao i saturacija boja ali je snimak i dalje ''isciman'' :d

Ja ne kapiram kakav je ovo trend.. nedostatak micro sd slota i nemogucnost vadjenja baterije.. e sad zamislite da flesujete neki custom rom koji je bagovit i telefon zakuca, ili koliko vec ima situacija kada je vadjenje baterije neophodnost. Ako su vec sigurni toliko u fabricki ics ne mogu da verujem da su ubedjeni da sa prokuvanim verzijama nece biti problema..

Ja ne kapiram kakav je ovo trend.. nedostatak micro sd slota i nemogucnost vadjenja baterije.. e sad zamislite da flesujete neki custom rom koji je bagovit i telefon zakuca, ili koliko vec ima situacija kada je vadjenje baterije neophodnost. Ako su vec sigurni toliko u fabricki ics ne mogu da verujem da su ubedjeni da sa prokuvanim verzijama nece biti problema..

WORD!

Uvek se može odraditi hard reset kao kod iPhonea, drži se power dugme nekoliko sekundi i rebootuje se fon.

Pa kad se glupirate sa romovima.. Budi 'master' svog telefona lol :)

Pa kada se oni glupiraju sa raznim sense—ovima i touch wizz— ovima :)

ma sve to moze da se otvori samo treba imati dovoljno jak alat :d

Meni je to +, a ne -. Najzad necje da mi otpadnu vrata svaki put kad mi telefon odleti nekud i naravno ispadne baterija :)

To je kod starih Nokia telefona bila glavna prednost, jer nisi mogao nikad da ih slomiješ. Padne na beton, otpadne poklopac, izleti baterija i kartica. Pokupiš sve to, sastaviš i radi :) . Shock proof metodom rastavljanja u delove :d

Meni je to +, a ne -. Najzad necje da mi otpadnu vrata svaki put kad mi telefon odleti nekud i naravno ispadne baterija :)

ma bitno je da ti posle pada ne otpadne poklopac na telefonu od 500e, to da li je ekran citav ili nije apsolutno je nebitno :)

Ukusi su razliciti.. njemu je bitniji Gorilla poklopac od Gorilla stakla :D

hocem ovaj telefon. ne odmah, hocu jos malo da uzivam u mom lg-u,ali hocu kad bude bio 5-6 meseci star (tj mlad,al u svetu mobilnih telefona, sad je i mesec dana "zastarelo")

Bice bas skup, i ja hocu ali prvo da vidim GS III :D

Mada, i One S htc bi bio odlican izbor samo ta htc filozofija o baterijama.. :d

ma, ne smeta mi toliko to sa baterijama, mada bih voleo da je drugacije. al sta sad.
bice jako skup, ali ce i pasti cena kad dodje gs3

Kakva su iskustva sa baterijom? Posto mi je ona koja se dobija malo slabasna za ludilo koje se krije ispod haube :d Kako nisu mogli da naguraju makar do 2000 mAh :)

One X će verovatno imati idobru prođu jer je telefon trenutno za korak iznad svega što je ponuđeno tržištu ali ne znam koliko je ideja sa One S dobra jer telefon osim Amoled displeja ne pruža ništa više od Sensationa koji je "tek" proslavio prvi rođendan. Mislim ja bar tako gledam, Sensation će sa trenutnih oko 45k din. uz najniže pakete sigurno pasti sa izlaskom One S bar za 5-6k din. tako da se za manje od 40.000+3500 za 16gb karticu dobijaju skoro pa iste karakteristike kao na One S a koji će biti bar 55k sa najnižim paketima.

Poslednja izmena:
One S je ipak bolji od Sensation-a, Bolji displej, brzi procesor, gpu i poseban cip za kameru i generalno bolja kamera, poboljsan audio kvalitet [povecan napon na 3,5mm].. Ali u svakom slucaju sve ovo na papiru vise obecava nego u praksi, kao i kod htc One X. Oba ova modela su blagi fail, sudeci po testovima. Odlicni su ali jednostavno kamera i pored f 2.0 ne pravi ocekivano dobre fotke, upotrebljive su ali blagi fail, kamkoder sa padom fps na 23.. za nove hw napucane modele malo jadno:S:

I da, baterije koje nisu nikakav napredak.. a cene su dosta visoke.

Sad sve zavisi od SGS III i nadam se da ce pocistiti sve pred sobom uz normalnu cenu pa da ovi htc budu jos jeftiniji, mozda se vremenom ispeglaju gluposti sa kamerom i sitnicama.

Inace vec je najavljeno povlacenje iz ponude Telenora Sensation i Xl zbog One serije, mada to su rekli i za Cha cha pa se pojavila nova kolicina...

One X će verovatno imati idobru prođu jer je telefon trenutno za korak iznad svega što je ponuđeno tržištu ali ne znam koliko je ideja sa One S dobra jer telefon osim Amoled displeja ne pruža ništa više od Sensationa koji je "tek" proslavio prvi rođendan. Mislim ja bar tako gledam, Sensation će sa trenutnih oko 45k din. uz najniže pakete sigurno pasti sa izlaskom One S bar za 5-6k din. tako da se za manje od 40.000+3500 za 16gb karticu dobijaju skoro pa iste karakteristike kao na One S a koji će biti bar 55k sa najnižim paketima.

Extra jak Snapdragon sa crait jezgrom, možda jači i od tegre 3, keramikom presvučeno kućište, super amoled je još i najmanja pogodnost od svih, još da je rezolucija malo jača, meni bi bio bolji od One X...

steta sto je rezolucija manja. One S sa 720p ekranom bi bio vrh

Steta, pa i Xperia S ima 720p a stariji je malo model.. zato je uboga po ostalim pitanjima i predvidjena je za takmicenje za takmicenje sa quad core modelima a nema gorilla glass :d

One S za 720p displejom i boljom baterijom= skoro savrsen fon.

40.000+3500 za 16gb karticu dobijaju skoro pa iste karakteristike kao na One S a koji će biti bar 55k sa najnižim paketima.
Kojih bre 3500 din za karticu od 16gb?
Uvek se može odraditi hard reset kao kod iPhonea, drži se power dugme nekoliko sekundi i rebootuje se fon.
Apsolutno nije istina;meni se desilo 2 puta da sam morao da cekam po 10 sati da bi se tel ugasio jel to je bio jedini nacin!!
Pa kad se glupirate sa romovima.. Budi 'master' svog telefona lol :)
Pa kad ne mozemo bez superusera...a i finansijske mogucnosti u zemlji nam bas ne dozvoljavaju da pazarimo sve programe koje nam trebaju (igo pod jedan)!

Od kad za iGO treba root/custom rom? :)

od nikad koliko ja znam
mislim da je mislio na to da kosta :)

Vrh Dno