Šta je novo?

HTC One X

vidim da ste smanjili ton, posle onog arlaukanja, to je dobro. Ako jos jednom Joriq procitas sta je JPEG kompresija, bice ti jasno da fotografije samo na osnovu toga mogu da budu drasticno bolje. postoji jos hiljadu faktora koji odredjuju kvalitet fotografije, ali ako slikas sa manjom kompresijom, NARAVNO da je slika bolja. Mozda je kamera upravo losa iz razloga sto HTC ne ume da napravi bolji softver za kameru pa izmedju ostalog dosta screw-up-a se desava u procesu kompresije. Mod nisam probao, ali ako autor moda kaze da je zero compression, onda verovatno TIFF koji ima opciju lossy i lossless

Care, mozes ti mene da prozivas ali ako odes u rikverc i svaku moju rec procitas natenane, videces da NISTA nisam pogresio ;) slican mod je bio na Sensation, koji je slikao u maksimum JPEG formatu (zero jpeg kompresija) i slike su bile ako ne tri puta bolje od fabrickih onda bar duplo. i drago mi je da si provalio, sobzirom da se zna vec mesec dana ko sam ;)

kada se kaze Zero JPEG kompresija, tad se misli na jepg algoritam koji manje vise izbacuje sve elemente koje ljudsko oko nece ni da primeti. dalja kompresija omogucuje pojacavanje tih efekata i vidljivost istih kroz gubljenje kvaliteta. takav fajl je zasigurno veci od fabrickog, i tu govorimo o slikama od 5-6 megabajta, sto je za svakodnevno pucanje fotki takodje opasnost po fiksiranu memoriju u HTC OneX.

evo ti zapravo mod:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1597632

1080p Video Recording @ 20mbps
Increased Video Recording Quality
Rebuild Camera App with 0 Compression For Better Performance
0 Compression on JPG Images.
Increase size cap of Images.
Improved Quality of Images.

a ZASTO HTC ovo sam ne bi uradio, koji jos problem moze da bude osim onog koji sam ja naveo (memorija) ako ovo moze da uradi jedan buzdovan iz rusije ili tako neke vukohebine ?

Poslednja izmena:
ahaaa, znaci "nisi probao" i "vjerovatno"... Pa super, znaci bas si potkovan i sa teorijske i sa prakticne strane, pa nas ucis ovdje. Jos da nam objasnis zasto fotke na profi aparatima nisu po 20-30MB (sem kad se koristi raw, koji one x nema), pa da nas sve kolektivno prosvijetlis jednim postom.

Igoritza garatnovano Garancija

A ti si probao s3 pa znas da je kamera mnogo bolja, ti takodje nisi potkovan ako cemo tako, ko i mnostvo pacijenata koji se ovde javljaju tipa imao sam oneX pa ga prodao jer je moj s2 bolji... Axaxaxaxa.... Strasni ste majke mi! Kupite uredjaj pa onda pametujte sta je bolje a sta ne, a ne ko neke babetine.

Fanbojs...

Ima li gde ignore opcija na ovom forumu? :D

Poslednja izmena:
pa cek, maloprije pominjes da je TIFF, a sad pricas da je JPG? Maloprije pominjes 20-30MB, a sad 5-6? Nek bude i da je 6MB, to bi znacilo da mozes da slikas oko 5000 fotki prije nego se prepuni memorija na One X. Da, sad mi je jasno, HTC se ukenjao jer ne moze da ponudi telefon sa bar 1TB memorije za fotkanje, pa je zato povecao kompresiju, koja je jedini razlog zasto su fotke loshe. I onda se javio neki "buzdovan iz Rusije" koji je postavio kompresiju na 0, i svi problemi ko rukom odneseni, jer je mod samo to promijenio :d Igore, sve si ih provalio! Jos jedno pitanje: ko je narucio ubistvo Kenedija i jesu li ljudi stvarno sletjeli na Mjesec? :D

ne valja ti taj pokusaj sarkazma jer ste svi ispali klasicni orangutani tvrdeci da ne moze digitalni da fotka 20 mb a ja sam vam malopre zapusio usta tako sto sam ti objasnio da 3mpx kamera moze da snimi fajl od 18mb. ;)

1. neces ti na telefonu imati ekskluzivno fotografije, pored tegrazone-a, brda igara, sadrzaja, video snimaka, dokumenata fajlova, u TOM slucaju slika od 5 mb postaje problem.

2. Kupi bukvar pre nego sto ponovo krenes da me prozivas, jer sam ti rekao da je kompresija JEDAN od problema, i ponovicu se treci put ako to napisem. jel trebam da ti nacrtam koliko je bolja slika sa zero kompresijom ili nekako mozes sam da shvatis .. ?

3. Mod je verovatno port sa Sensation-a posto je tamo prvi put upotrebljena ta fora, a OneX kamera je malo komplikovanije izrade te otud bagovi (mod je objavljen u trenutku kada je One X jos bio svez)

Kupio ti ja One X i sve mi radilo odlicno, nista nije kocilo, ono sve islo glatko. I onda se pojavi s3 i kazu ljudi da dosta bolji i brzi. Ja im nisam verovao jer sam mislio da ne moze brze od ovoga ali je onda drug kupio s3 i razuverio me. Eno on na njegovom galaksiju film od sat i po odgleda za pola sata. Eto koliko je brzi. Meni je sad zao sto sam se zaleteo i uzeo htc al sam sam kriv

lol

Pa vise se meni potura na ono sto sam izgovorio, nego sto je zaista istina. radi se o tome da sam lepo objasnio da kada bi neko kompajlirao propartni softver koji bi snimao RAW ili TIFF, sliek bi bile po 50 megabajta, a svi su poceli da se smeju kao blesavi jer se ne razumeju, jer su neuki. Zamisli molim te - smesno im, i onda kad sam objasnio nestadose sa teme, osim ovog Jori koji je klasican troll.

i jesam vam zapusio usta jer se duvate a nemate pojma. sramota za IT forum. a ono sto sam rekao za DSLR i dalje stojim iza toga, jer nisam govorio o tripodu i fotkanju predela i naucnim stanicama, nego rostilju, deci, rodjendanima i slicno. i fotke tada jesu slicnog kvaliteta, ako se uporedi sa fotkama koje su pre 2-3 godine bile na mobilnim telefonima. TO je bilo moje poredjenje, i jos sam linkova oslike, i rekao da One X nije ni blizu, ali se izostavilo moje objasnjenje. i to jeste bila moja poenta koju tako slatko zaobilazite i pamtite samo ono sto izvlacite iz recenice. Al opet neko nije skapirao jer su ljubomorni ljudi kad vide da neko zna a oni samo masine, neuki pripadnici potrosackog drustva koji u zivotu ne bi znali da objasne kako nesto funkcionise, vec se samo zale i kenj*ju po forumu sto im ovo ili ono ne valja. potpuno ista prica kao i ABS + poliuretan, dodje covek inzapusava me - ja mu objasnim da se maske telefona ZAISTA prave od toga, i on vise nikad ne progovori na tu temu.

Poenta je da i ako može da slika u raw i tiff formatu, i ako su slike tada zaista dosta veće, vidno poboljšanje kvaliteta slike je jako malo, a ne epohalno kao što ti govoriš.

Ako ne veruješ uzeću ćaletov Canon i slikati dve iste slike u jpg i raw, okačiti ovde, pa sam uporedi.

Tema nije Galaxy vs One X.

Mislim da mora da se popravi wi fi. Ja sam u sobi sa internetom i nije mi pun signal,dok na wildfire je bio pun signal.
U skoli sam hvatao signal na jednom mestu sa wildfire-om a sad sa ovim ne hvatam i kad nadjem,nece da se konektuje zbog loseg signala

Mislim da mora da se popravi wi fi. Ja sam u sobi sa internetom i nije mi pun signal,dok na wildfire je bio pun signal.
U skoli sam hvatao signal na jednom mestu sa wildfire-om a sad sa ovim ne hvatam i kad nadjem,nece da se konektuje zbog loseg signala

Meni je uvek pun signal kuci a na ostalim telefonima nisam imao pun

onda ja ne kapiram sto meni nije,takodje ne mogu da se konektujem,dok sam pre mogao

auto

hdr

Samo nabavi ruter sa N standardom. Meni je za 30% bolji signal nego na Desire

nemam pojma onda. wildfire pun signal,ovde fali jedna crtica,ali kad ga priblizim onda je full.
ali nema veze,vise mi krivo sto ne mogu iz skole da ga uhvatim,a pre sam mogao

Danas sam se igrao sa kamerom i mogu reci da uopshte nisam odushevljen sa fotkama :(

Vec par dana upaljen mi je gps, wifi, data (kad nije wifi dostupan) i nema neke razlike kad je iskljuceno sto se baterije tice.
Valjda ima mesec ili vise dana kako sam ga uzeo do danas ni da stucne, jedino kad sam mu instlirao onu animaciju od zastave kao pozadinu, ona ga je nesto zezala ali cenim da je do programa ne do telefona.

Imam problem sa navigacijom, tacnije sa mapom Grcke. Kad ukucam da me vodi do Soluna ili bilo kog grada u Grckoj kaze mi da mape nisu povezane. Ostatak Evrope radi normalno. Neko resenje?

To ti nema veze sa telefonom vec sa mapama i verzijama mapa koje imas. Stavi sve Navteq mape pa ce raditi lepo.

Portazi odgovarajucu temu na forumu, ima je pa iscitaj malo.

Imam problem sa navigacijom, tacnije sa mapom Grcke. Kad ukucam da me vodi do Soluna ili bilo kog grada u Grckoj kaze mi da mape nisu povezane. Ostatak Evrope radi normalno. Neko resenje?

Za iGO imas Navteq (NQ), Teleatlas (TA) iliti Tomtom mape kako su poceli da ih zovu i Top map tj lokalne mape (razliciti proizvodjaci svaki za svoju zemlju, uglavnom istocna Evropa i Balkan). Te lokalne mape su kompatibilne sa TA mapama a nisu sa NQ. Verovatno ti je Grcka NQ a treba da stavis lokalnu (u slucaju Grcke to je Epsilon). Naravno i Makedonija ne sme da bude NQ nego Navigo a podrazumeva se i da je Srbija Contrast.

Poslednja izmena:
Sta je ovo pored vajerles signala? Sinoc sam bio mnogo pijan i ne secam se sta sam ukljucio i sad ne mogu da iskljucim jer nemam pojma sta je

Prilozi

• uploadfromtaptalk1339257168378.jpg
    uploadfromtaptalk1339257168378.jpg
    129.5 KB · Pregleda: 257
Vrh Dno