Šta je novo?

HTC One X

da li neko ima link za root i da li je bezbedno rootovati tel ako je zakljucan na 060 mrezu,hvala

Techradar je ozbiljan sajt i ako ovo zaista jeste realno, ja nemam drugo zakljucka nego da kazem da oni koji pljuju po kameri od HTC-a to rade jer su bolesni fanboy-evi. slika je bar duplo bolja nego na SGS3. samo Makro pogledajte i samo ce se kas'ti dal je lose ili ne. za onaj top comment nemam reci, sve sami mindless roboti zrtve marketinga.

Ne bi se HTC tek tako Qrcio sa tom kamerom da je losija :D

Neka mi neko od vlasnika potvrdi da li je update resio video record i da li je stabilan fps. Ovo mi je bitno posto sam se resio telefona u startu al mozda se opet vratim :)

Reci cu samo LOL, kakve sugave boje ima ovaj X pa to nije normalno i sa novim firmverom odgovorno tvrdim da moj S2 ima bolje slike 100 puta...
Koje su to bacene pare pa to je strasno, kako bi se za**** da sam zadrzao svoj primerak...

Ekran je bolji na one x a za kameru ne znam

Sad kad pocnu samsungovci da se javljaju, bolje da nisi okacio snimak :D S2 ima najbolju kameru na svetu, a tek S3 bar 2 puta bolju :DDD

Poslednja izmena:
Reci cu samo LOL, kakve sugave boje ima ovaj X pa to nije normalno i sa novim firmverom odgovorno tvrdim da moj S2 ima bolje slike 100 puta...
Koje su to bacene pare pa to je strasno, kako bi se za**** da sam zadrzao svoj primerak...

Pa ja Sam upravo pre X-a imao SII. :) 2 dana sam ih uporedjivao. SII Sam obozavao. Uporedjivao Sam slike i X sa fabrickim softverom je imao bolju sliku. Ima na you tube vise testova kamera X, Xperie S, SIII... Da se ne ubedjujemo.

Nema sta da se uporedjuje, SGS III ima bolju kameru od One X, za sada, a mislim da ce tako i ostati. SGS III se u sustini bori sa IP4s a uverio sam se da cak i SGS II ima bolju kameru od One X, onaj grained/sum ubijaju One X kameru a o kamkoderu sa padom fps i pored takvog hardvera da ne pricam :d
Ako se ovo ne sredi softverski One X je camera fail.

ja ne znam koji ste klip vi gledali ... slusam i ne verujem sta ljudi pricaju. do sad sam mislio da ljudi koji komentarisu kameru znaju nesto o fotografiji, sad ne znam sta da mislim.

untitled1.jpg

na levoj strani je sa One X snimljena krosnja nekog malog drvceta, dok na desnoj strani sa SGS3 deluje kao da je u pitanju sarma od zelja. ajde da je mala razlika, nego nebo i zemlja, pa jel moguce da je vama desna slika bolja ?!? razlika je bukvalno kao ja koji imam minus 2 dioptriju gledam sa, i bez naocara

Poslednja izmena:
Za kameru se slazem,ja sam se dvoumio immedju one x i sgs3 medjutim nakom uporedjivanja kamere sa drugarom koji ima sgs3 definitivno sam odlucio da uzmem htc,sinoc sam snimao u mracnoj prostoriji i nema nikakvog opadanja frejmova

Galaxy 3 ima prenaglasene i jako nerealne boje, Samsung to uvek radi zasto ne znam. HTC ONE X ima lepse prirodnije boje.

ja ne znam koji ste klip vi gledali ... slusam i ne verujem sta ljudi pricaju. do sad sam mislio da ljudi koji komentarisu kameru znaju nesto o fotografiji, sad ne znam sta da mislim.

untitled1.jpg

na levoj strani je sa One X snimljena krosnja nekog malog drvceta, dok na desnoj strani sa SGS3 deluje kao da je u pitanju sarma od zelja. ajde da je mala razlika, nego nebo i zemlja, pa jel moguce da je vama desna slika bolja ?!? razlika je bukvalno kao ja koji imam minus 2 dioptriju gledam sa, i bez naocara

Mene uzasava koliko su na ovim slikama napucane boje na S3, pa nevjerovatno kako us*** motku....

Ne znam gde vidite napucane boje, slika je baš zatamnjena i deluje dosadno. Inače sve to softverski može da se sredi.

Pa moj GS2 pravi bolje slike, nesto mi tu ne stima da je losije toliko...

Galaxy 3 ima prenaglasene i jako nerealne boje, Samsung to uvek radi zasto ne znam. HTC ONE X ima lepse prirodnije boje.

Znas li ti sta pricas? :) Isto tako ljudi koji nemaju veze sa fotografijom pljuju Canon zbog boja :d ali to su neke druge teme..

I sta sad, garancija aka sveznajuci igoritza, lik koji se razume u sve od metafizike do gastronomije, okaci 1 sempl gde je kao One X kamera bolja i to je to, znaci nema vise polemika i to je nedokuciva :d istina?

Pa ja sam prvi koji je branio htx one x kameru, garantujuci da moze softverski da se sredi ali je ova default kamera blagi fail.

Grained, zrnasta struktura, sum.. u nekim situacijama moze da deluje kul kao efekat ali u sustini smeta, takodje silni testovi sto procitah na netu lepo prikazuju da One X kamera ume i da omasi WB i podeskponira fotke, mrzi me da kopam po history, bas sinoc sam gledao taj uporedni test sgs III vs sgs II vs One X.

Ja i dalje tvrdim da kamera moze da se softverski sredi na One X ali je velika sramota za htc da uredjaj sa quad core procesorom i ostalim napucanih hardverom ne moze da snima sa zakucanih 30 fps vec fps pada i na 17,18, to je za haski tribunal :d

Nemojte da ispadate smesni, uostalom kada je to HTC imao bolju kameru od Samsunga? Aj mi 1 primer navedite. Pa najjeftiniji Samsung Android modeli od 3,2mpix su imali u najgorem slucaju isti kvalitet kamere [a cesto i bolji] od 40% skupljeg wildfire-a :d

Pre nego sto krenete da me prozivate zapitajte se koliko ste realni, ja ''pljujem'' sve, i Samsung, i SE i HTC tamo gde mislim da grese, a to radim samo u oblastima gde mislim da sam kompetentan da komentarisem, u stvari koje se ne razumem se ne petljam a tim putem i vecina vas treba da se rukovodi, moj savet ;)

ps, da- za sada SGS II pravi bolje fotografije od One X i to svako ko se iole razume u fotografiju i ko je realan moze da zakljuci/potrvrdi.

Trenutno najbolje kamere na mobilnim telefonima na svetu : Nokia 808 pureview, N8, SGS III i IP4S, SGS II, HTC One S- da One S! pa onda idu ostali, One X, Xperia S..

Najbolji kamkoderi- verovatno Nokia 808, IP4s i SGS III, SGS II..

Aj da ne dupliram, evo ako ste iole realni procenite na osnovu 2 ova primera, najlakse mi bilo da ovo nadjem ,mrzi me da jurim po gsm arenama. Dakle ljudi sa bencha su fotkali.

One X macro :
http://www.dodaj.rs/?1m/10m/Tv0mJTA/imag0005.jpg

http://img.benchmark.rs/38415/20120527_163740.jpg

Pa sad uporedite ostrinu, boje, detalje, kolicinu suma i gde se vise gube detalji pri zumiranju. I gde je lepsi bokeh :D

Poslednja izmena:
Znas li ti sta pricas? :) Isto tako ljudi koji nemaju veze sa fotografijom pljuju Canon zbog boja :d ali to su neke druge teme..

I sta sad, garancija aka sveznajuci igoritza, lik koji se razume u sve od metafizike do gastronomije, okaci 1 sempl gde je kao One X kamera bolja i to je to, znaci nema vise polemika i to je nedokuciva :d istina?

Pa ja sam prvi koji je branio htx one x kameru, garantujuci da moze softverski da se sredi ali je ova default kamera blagi fail.

Grained, zrnasta struktura, sum.. u nekim situacijama moze da deluje kul kao efekat ali u sustini smeta, takodje silni testovi sto procitah na netu lepo prikazuju da One X kamera ume i da omasi WB i podeskponira fotke, mrzi me da kopam po history, bas sinoc sam gledao taj uporedni test sgs III vs sgs II vs One X.

Ja i dalje tvrdim da kamera moze da se softverski sredi na One X ali je velika sramota za htc da uredjaj sa quad core procesorom i ostalim napucanih hardverom ne moze da snima sa zakucanih 30 fps vec fps pada i na 17,18, to je za haski tribunal :d

Nemojte da ispadate smesni, uostalom kada je to HTC imao bolju kameru od Samsunga? Aj mi 1 primer navedite. Pa najjeftiniji Samsung Android modeli od 3,2mpix su imali u najgorem slucaju isti kvalitet kamere [a cesto i bolji] od 40% skupljeg wildfire-a :d

Pre nego sto krenete da me prozivate zapitajte se koliko ste realni, ja ''pljujem'' sve, i Samsung, i SE i HTC tamo gde mislim da grese, a to radim samo u oblastima gde mislim da sam kompetentan da komentarisem, u stvari koje se ne razumem se ne petljam a tim putem i vecina vas treba da se rukovodi, moj savet ;)

ps, da- za sada SGS II pravi bolje fotografije od One X i to svako ko se iole razume u fotografiju i ko je realan moze da zakljuci/potrvrdi.

Trenutno najbolje kamere na svetu : Nokia 808 pureview, N8, SGS III i IP4S, SGS II, HTC One S- da One S! pa onda idu ostali, One X, Xperia S..

Najbolji kamkoderi- verovatno Nokia 808, IP4s i SGS III, SGS II..

Ni Nokii do pre par godina nije mogao da pridje niko (Samsung, HTC, iPhone...) ali danas se o njoj ne komentarise vise.

Problem Nokia telefona je to sto N8 [model sa najboljom kamerom do sada i xenonom] ima bolji kvalitet fotografija, nista epski, nocu je to primetno, ali kamkoder se i nije toliko izdvajao, posebno u poredjenju sa 1080p. Zasto bi neko puko toliki kes za telefon sa zastarelim hardverom i ubogim os-om samo zbog kamere kada za isti iznos moze da uzme Canon kompakt ili cak sx130 i korektan android telefon?

Moram da priznam da sam mnogo hejtovao SGS III pre svega zbog uzasne prezentacije modela i smaranja sa uzasnim glasovnim funkcijama a mnogo vise sam ocekivao od One X, pre svega da nemaju umobolne probleme koje vec svi znate a i kamera je blagi fail. Ne kazem da nije korektna za veliki broj korisnika ali definitivno je SGS III bolji uredjaj i tu nema sta da se prica, najbolji telefon do sada na svetu :) Ali i jedan od najruznijih :d

Moje ocena za One X bi bila jedva 8/10 i to samo ako se rese problemi a za SGS III 9/10 jer iako je ruzan do 00, predstavlja najbolji Android uredjaj danas, najkompletniji a u onoj sivoj boji izgleda dosta prihvatljivije.

Samsung opet vlada u Android svetu, to je realnost..

Problem Nokia telefona je to sto N8 [model sa najboljom kamerom do sada i xenonom] ima bolji kvalitet fotografija, nista epski, nocu je to primetno, ali kamkoder se i nije toliko izdvajao, posebno u poredjenju sa 1080p. Zasto bi neko puko toliki kes za telefon sa zastarelim hardverom i ubogim os-om samo zbog kamere kada za isti iznos moze da uzme Canon kompakt ili cak sx130 i korektan android telefon?

Moram da priznam da sam mnogo hejtovao SGS III pre svega zbog uzasne prezentacije modela i smaranja sa uzasnim glasovnim funkcijama a mnogo vise sam ocekivao od One X, pre svega da nemaju umobolne probleme koje vec svi znate a i kamera je blagi fail. Ne kazem da nije korektna za veliki broj korisnika ali definitivno je SGS III bolji uredjaj i tu nema sta da se prica, najbolji telefon do sada na svetu :) Ali i jedan od najruznijih :d

Moje ocena za One X bi bila jedva 8/10 i to samo ako se rese problemi a za SGS III 9/10 jer iako je ruzan do 00, predstavlja najbolji Android uredjaj danas, najkompletniji a u onoj sivoj boji izgleda dosta prihvatljivije.

Samsung opet vlada u Android svetu, to je realnost..

Sve sto si napisao je subjektivno. Ni mnogo kompetentniji nisu smeli da ocene koji je bolji a kamoli da ih ocenjuju kao ti. ;)
Ja branim One X jer sam izmedju njega i SIII izabrao njega, da sam mislio drugacije uzeo bi SIII. (sto ne znaci da volim HTC a mrzim Samsung)
SIII je po meni retko ruzan, isti Nokia N97 :D

http://www.youtube.com/watch?v=vLvmhm9tzXQ

Ja ne znam kakve kamere imaju ti vasi "test One X" ali i ovde je cak za nijansu bolji. (Realnije boje. Kod SIII pada kisa a kao da je suncano)

Poslednja izmena:
Nisu smeli da ocene koji je bolji jer su su svi placene droljice sa obe strane :) Jbem ti ja danasnje review-e kada citam sve same ''diplomatske'' zakljucke, kao sisice najvece da su radile testove.
Al opet evo ti primer bench testa, sve lepo istestirano- SGS III je bolji, kraj price, sta znaci to ''ma oba su najbolja'' :d Jeste Gizmo samsung fan ali je test realan, objektivan, odlican.

SGS III jeste ruzan toliko da boli i posebno je onaj white glossy odvratan a plavi hipstersko-seljacki :d ali Samsungu [opet] mora da se skine kapa za najkompletniji Android uredjaj..Sto ne znaci da je One X los, ja sam lepo napisao da softverski kamera moze i mora da se sredi ali jednostavno je logicno da ako si neutralan za svoj tesko skupljeni kes izaberes ono bolje ;)

Najvise me kod One X nerviraju ona razlivanja i ostali problemi, sramota za tako skup uredjaj i veliku kompaniju kao sto je htc ali ljudi ne zaboravite da su oni ipak Kinezi :d jer Taiwan je <3 Kine :d

Poslednja izmena:
hsv.stoned - nemoj da me prozivas. ceo onaj test je na strani One X-a. nisam iskreno pogledao druge testove, ali ako je Techradar bio objektivan, onda su slike na SGS3 shit. smudgy colorless shit.

i nemoj zaboraviti da je na One S koji si hvalio, hardverski IDENTICNA kamera kao na One X.

dalje, ove ocene sto si dao:

8/10

9/10

objasni, kameru na stranu, zasto .. ? kako si uspeo da pljucnes po One X na osnovu cega ? ajd daj realno poredjenje sledecih stavki, ako izuzmemo kameru (koja je po testu techradara i bolja na One X) i ako izuzmemo prelivanje boja na pritisak kojeg nema na novijim modelima.

procesor
ekran
benchmark
grafika
Factory GUI
build
design
suppport
sve ukupno

Poslednja izmena:
Nisu smeli da ocene koji je bolji jer su su svi placene droljice sa obe strane :) Jbem ti ja danasnje review-e kada citam sve same ''diplomatske'' zakljucke, kao sisice najvece da su radile testove.
Al opet evo ti primer bench testa, sve lepo istestirano- SGS III je bolji, kraj price, sta znaci to ''ma oba su najbolja'' :d Jeste Gizmo samsung fan ali je test realan, objektivan, odlican.

SGS III jeste ruzan toliko da boli i posebno je onaj white glossy odvratan a plavi hipstersko-seljacki :d ali Samsungu [opet] mora da se skine kapa za najkompletniji Android uredjaj..Sto ne znaci da je One X los, ja sam lepo napisao da softverski kamera moze i mora da se sredi ali jednostavno je logicno da ako si neutralan za svoj tesko skupljeni kes izaberes ono bolje ;)

Najvise me kod One X nerviraju ona razlivanja i ostali problemi, sramota za tako skup uredjaj i veliku kompaniju kao sto je htc ali ljudi ne zaboravite da su oni ipak Kinezi :d jer Taiwan je <3 Kine :d

Onda sam ja imao veliku srecu pa mi je dosao perfektno uklopljen uredjaj bez salivanja, bez luftova, jednostavno ono sto sam gledao na you tube mi je jako cudno.
A to sto je Taiwan Kina i sto podcenjujes Kineze shvatices za nekoliko godina ;) Ako ce mo tako onda aj da kupujemo Japance samo,Sony Xperiu S, Arc... :)
Ja mislim da ti SIII postujes najvise zbog imena i zbog Koreje :D

i nemoj zaboraviti da je na One S koji si hvalio, hardverski IDENTICNA kamera kao na One X.

Reci to mozgovima iz HTC-a :) Ako njih nije sramota to sto im je dual core android i mladji brat skupog One X modela kompletniji uredjaj e onda.. :d Mada i crni One S ima problem sa ljustenjem kucista..
Kamera/Senzor jesu isti ali nemoj mene da pitas zasto One S pravi bolje fotografije i ima koji fps vise :d u video modu :) Ne treba zaboraviti da One S ima i bolji audio kvalitet! iako su hw isti.

A ovo za ocene, pa ja nisam kompetentan da pisem review-e za sajtove, novine itd, samo sam izneo moj utisak na osnovu tone procitanih testova, iskustava i jedno 2Tb odgledanog video materijala na YT.

Kako, makar subjektivno, da ocenim One X sa vise od 8/10 kada je taj telefon sporiji od SGS III [i procesor i gpu], kada ima losiju kameru i primetno losiji kamkoder, kada ima bateriju manjeg kapaciteta pa i pored svega toga veliki broj aparata ima probleme sa razlivanjem boja, ugibanjem plastike na nekim delovima kucista itd. Za mene je to 8/10 uz uslov da se problemi otklone :) Ali je stvarno prelep telefon, mozda najlepsi Android koji sam video do sada.

A SGS III je 9/10 jer je trenutno najbolji, najbrzi Android uredjaj, konacno sa baterijom koja iole dolikuje jednom android telefonu sa velikim ekranom i napucanim hw, sgs III je telefon koji moze da parira IP4s po kvalitetu foto i video snimanja a i audio kvalitet je perfektan.

Da ima jos vecu bateriju i xenon blic i da je spakovan u lepse kuciste ne bih imao frku da mu dam 9,5/10 jer su to bitne stavke a xenon je revolucija [opet] i ovo bi bila moja subjektivna ocena a ne ocena nekog lika zaposlenog na nekom IT sajtu, forumu itd ;)

Onda sam ja imao veliku srecu pa mi je dosao perfektno uklopljen uredjaj bez salivanja, bez luftova, jednostavno ono sto sam gledao na you tube mi je jako cudno.
A to sto je Taiwan Kina i sto podcenjujes Kineze shvatices za nekoliko godina Ako ce mo tako onda aj da kupujemo Japance samo,Sony Xperiu S, Arc...
Ja mislim da ti SIII postujes najvise zbog imena i zbog Koreje

Gresis :) Kineze postujem, to je zemlja koja je lepo demonstrirala svoju silu otvaranjem Olimpijade, to je bila demonstracija sile za siroke narodne mase a mi koji pratimo IT, auto itd industriju dobro znamo koliko imaju potencijala.

Rekoh vec u jednoj temi da jedva cekam da se pojavi kod nas Huawei Ascend p1s i mislim da je to moj sledeci fon, ako bude imao korektnu cenu kod nekog operatera ;)

Ok, ti si dobio dobar primerak One X i to nije nista novo, ima jos ljudi na forumu koji nemaju probleme ali znas i sam da ne bi tako smireno pisao da si dao toliko para a zabo kineski fus proizvod :d ;) Ako to nije sramota za htc ja ne znam sta jeste.

Poslednja izmena:
A to sto je Taiwan Kina i sto podcenjujes Kineze shvatices za nekoliko godina ;) Ako ce mo tako onda aj da kupujemo Japance samo,Sony Xperiu S, Arc... :)
Ja mislim da ti SIII postujes najvise zbog imena i zbog Koreje :D

Ma ne zna ni on zasto postuje, nece kupiti ni jedan ni drugi :D

Vidim Emix da si ostao bez argumenata a ipak ces kupiti neki od ova 2 :D

Vrh Dno