Šta je novo?

HTC One M9

Nije isti.. Ne postoji silver/silver varijanta.. Gold je u modi :)

Bas me interesuje sta je ta treca velika stvar..

Sada ce na predstavljanju 1og marta svi u hali morati da glume da su iznenadjeni i da na silu tapsu kada kinez izvadi mob iz dzepa :) to mi je uvek bilo zanimljivo..

Poslednja izmena:
mozda smara?! Samo "mozda"?!?

A cekaj, sta je bitnije, da je telefon kao celina ''jak'' tj mocan na svakom polju, od softvera preko hw pa do dizajna, izrade (makar bio 90% isti kao M8) ili je bitnije sad nesto drasticno promeniti, smanjiti bezele na 1mm pa da onda telefon puca posle najobicnijeg pada na tepih, da li treba da ima 3k ekran i performanse androida iz 2011, da li treba da se zezaju sa dizajnom i stanje telefon k'o oni kinezi i ugrade 2000 mAh bateriju, sve to da bi bili ''unikatni''?

Pa meni je unikatnije kad je telefon sjajno skopljena celina kao Z2/Z3, Note 4, Lumia 1520 pa i iphone a i evo sad M9 i S6 ;) nego kad ima minimal bezele, 500ppi+, autonomiju ispod proseka i lag iz 2012 :d

Da je moglo bolje - moglo je, npr onaj render sa kojim su se svi odusevili ali nije smak sveta.. uostalom daj da vidimo na sta lici kad predstave telefon.

Poslednja izmena:
pa sad znamo na sta lici, ne bi radili sve ove video demo materijale sa fejk m9... Realno, iako u nekoj mjeri stoji to sto si ispricao, ako vec nisu htjeli da mijenjaju dizajn, mogli su da izbace onu crnu traku dolje, i da ili za toliko skrate telefon, ili povecaju ekran. Mozemo da pametujemo koliko hocemo o 3k ekranima i bezelima, ovo i ono, ali traci nije bilo tu mjesto ni prosle godine, a tek ove nikako. Prosle godine sam pizdio zbog toga, ove godine je pravi double facepalm.
Cak i Samsung je pravio neke razlike sa s4-5-6, a M9 ja licno ne bih razlikovao od M8 sa prednje strane, da mi ga ovog momenta neko pokaze.

Posto nada zadnja umire, mozda je onaj ev_leaks-ov M9 zapravo ovaj pominjani M9 plus sa 5.2" :d

PS Up_leaks nestao sa lica zemlje, obrisan twitter nalog posle ovih leakova. Mutne rabote :p

Sad sam video da je HTCova prezentacija 2.5 sata pre Samsungove, taman kad krenu da izlaze price o M9 da ih Samsung ugusi. Kakvi tirani, ne daju im mira :D

Uplekas otišao sa Twittera. Bolje rečeno odnet :D Veliku je buvu pustio pa zato.

Lep kaže jedan lik u komentarima... I would take the m8 Eye over this in a heartbeat. 13mp duo camera vs 20mp camera, and thats about it. $475 for the m8 Eye vs $750 for the m9.

Iskreno ja sam se baš nadao da će biti kao na renderinzima, sa malim grilom za zvučnike i manjim bazelima. I ovako je lep... ali...

Niko ne osporava da su i M7 i M8 odlicno dizajnirani telefoni. Problem je sto je od M7 do M9 vec 3 generacije to skoro pa isti telefon. Ljudi nakon M7 nisu bas bili odusevljeni sta su uradili sa M8 a oni kao M9 izbace isti telefon.
Jer i pored odlicnog dizajna ima tu i te kako mana i mesta za unapredjenje. Ljudi generalno ne zele da im telefon lici na onaj prethodni.

Drugi problem je sto ovaj telefon na papiru ne donosi nista novo u odnosu na prethodnika, odlicni zvucnici? A M8 ima lose? I realno kome trebaju takvi zvucnici na telefonu? Ja stvarno evo ne znam, kad je neko od vas zadnji put pustio muziku preko zvucnika i odvalio volume na max? Ko to uopste radi?
Da li ljudi na G3, S5, Z3... propuste pozive zato sto ovi imaju malo slabije zvucnike??

Trece kamera, ok 20MP je napredak kad se poredi sa njihovih 4 "Ultrapixela" ali budimo realni u odnosu na ove njihove Ultrapixele skoro sve je napredak. Ali OPET nakon M7 kamera bez OIS-a.

I rezolucija ekrana, bas kao sto sam i rekao i ako je QHD nepotrebna glupost, FHD je isto ono sto su i M7 i M8 imali, znam da je to dovoljno ali daj nesto novo, bilo sta, ne zbog mene vec zbog ljudi koji su neodlucni i ne znaju koji telefon da kupe ili zbog onih koji vec koriste M7/M8.

Mislim da ce imati problem da prodaju ovaj telefon. Nadam se da nisam u pravu.

Poslednja izmena:
pa dobro, ne služe ti zvučnici da staviš telefon na uvo kao crnci u getu kasetofon i tako pičiš gradom. igranje je drugačiji doživljaj. youtube kad gledaš isto. ali to važi i za M7 tako da ovo što ih pojačavaju svaku generaciju i nije bitno, već od M7 je postignut taj efekat.

rezolucija je dobro što je ova zbog 3D performansi.

ali kamera... pa sony ima 1/2.3" bez OISa još od Z1. posle dođoše i Z2 i Z3 i kompakti, meizu mx4 isto. ne verujem da će biti bolja ni od note 4.

3GB rama ne znači puno jer sense nije težak, bar šestica nije bila.

ne znam za druge ali po meni je M8 bolja kupovina od ovakvog M9 o kome se priča. ne vidim razlog za 250€ razlike u ceni ako gledamo nove, ako gledamo doplatu sa polovnog M8 tek onda nema teorije.

Poslednja izmena:
Ovo je trebao da bude M8,pa da im skinem kapu,ovako ... nije to To da bi značajno odskočilo od S6,pa da unište sa prodajom

Poslednja izmena:
ne znam za druge ali po meni je M8 bolja kupovina od ovakvog M9 o kome se priča. ne vidim razlog za 250€ razlike u ceni ako gledamo nove, ako gledamo doplatu sa polovnog M8 tek onda nema teorije.

Ako cemo tako onda ce OPO/Z3/S5/M8/Note 4 i slicni postati vrhunska kupovina jer ce im dodatno pasti cene a nece biti sad nesto drasticno losiji od nove generacije, posebno ovi nabrojani koji vec imaju dobre kamere :)

Sto se zvucnika tice nema ni M7 sad nesto preglasan zvucnik i sama max. jacina nije toliko bitna vec stereo i sam kvalitet zvuka a realno i sama pozicija zvucnika. Ni ja ne slusam muziku preko telefona na taj nacin, samo sa slusalicama ali sam imao situacije kad neko oce da slusa muziku sa zvucnika, tune in radio ili iz plejliste telefona, nebitno. Veliki plus imaju i za igre i serije, filmove sto takodje ne gledam na telefonu :d ali ima ko gleda.

Gledano iz ugla mass potrosaca 2015. koji oce 2-3k ekrane, min. bezele i ko zna kakve sve jos marketinske fore, M9 mozda i ne donosi nista novo, mozda je takvima cak i los telefon. Meni nije, deluje odlicno ali mislim da je debelo precenjen za ono sto nudi, kao i svi androidi do sada, i da ce kupovina 2014 flagshipa za 350-400e max. biti pravi (racionalan) potez :) Imaju odlican hw, autonomije a svi ce biti apdejtovani jos duzi period..

Poslednja izmena:
Ako cemo tako onda ce OPO/Z3/S5/M8/Note 4 i slicni postati vrhunska kupovina jer ce im dodatno pasti cene a nece biti sad nesto drasticno losiji od nove generacije, posebno ovi nabrojani koji vec imaju dobre kamere :)

Sto se zvucnika tice nema ni M7 sad nesto preglasan zvucnik i sama max. jacina nije toliko bitna vec stereo i sam kvalitet zvuka a realno i sama pozicija zvucnika. Ni ja ne slusam muziku preko telefona na taj nacin, samo sa slusalicama ali sam imao situacije kad neko oce da slusa muziku sa zvucnika, tune in radio ili iz plejliste telefona, nebitno. Veliki plus imaju i za igre i serije, filmove sto takodje ne gledam na telefonu :d ali ima ko gleda.

Gledano iz ugla mass potrosaca 2015. koji oce 2-3k ekrane, min. bezele i ko zna kakve sve jos marketinske fore, M9 mozda i ne donosi nista novo, mozda je takvima cak i los telefon. Meni nije, deluje odlicno ali mislim da je debelo precenjen za ono sto nudi, kao i svi androidi do sada, i da ce kupovina 2014 flagshipa za 350-400e max. biti pravi (racionalan) potez :) Imaju odlican hw, autonomije a svi ce biti apdejtovani jos duzi period..

racionalan da, ali kod nekih modela nove generacije ima smisla to što su skuplji. npr note 3-4. siguran sam s5-s6. s druge strane imaš kontraprimere tipa m8-m9, z2-z3 (mada oni na 6 meseci izlaze ali to nije moj problem :)). ja stvarno ne vidim čime ovaj telefon opravdava 200€ više od m8. i ne vidim šta donosi novo. a nisam mass potrošač 2015 kako kažeš. nije da je on loš, ali je htc i sam sebi napravio problem time što je M8 fenomenalan. kako da napraviš bolji dizajn, izradu, zvučnike, ekran? pa nikako :)

ovo me podseća na priču sa prvim moto x kad su hteli prosečan telefon da uguraju u flagship klasu i zacepili mu takvu cenu. tako i ovi, prošlogodišnji telefon guraju sa 2015 flagshipovima i stave mu takvu cenu.

a ovo što si napisao o padanju cena prethodne generacije bi bilo extra samo nisam siguran da će se to desiti u nekoj značajnoj meri. Pa S4 i dan danas košta 300€ nov kod švercera, sve ti jasno kako će se kretati cena modelima iz 2014.

^ sve je to tacno ali ako cemo tako ni S6 nece opravdati visu cenu u odnosu na N4, bar u prvih mesec-dva dok se ne stabilizuje poo glasima :)

Jeste da nema mnogo razlika izmedju M8 i M9 ali to ne menja cinjenicu da ce biti odlican telefon, posebno kada padne ispod 500e, na 450e realno.

U slicnom problemu ce biti i sony jer Z3 nema sad neke vece mane mada ima mesta za napredak a zbog dizajn-IP68 filozofije telefon se nece mnogo razlikovati od Z3 a bice dosta skuplji. Ok imace S810, malo bolju kameru i verovatno malo bolje zvucnike, autonomiju.. ali da li to vredi doplatu od 200e u odnosu na Z3 na startu prodaje?

S6 ce imati veliku prednost jer ce kao i do sada imati najubedljiviju kameru prilagodjenu svima (auto mod, boje, efekti, ostrina), bar malo vise raznih ''senzora'' od ostalih, vrh amoled i prema najavama olaksan TW.

I glavna prednost - konacno ce jedan Galaxy imati krsten dizajn i materijale/pa i izradu i to posle malo duze pauze :) Razlika u odnosu na S5 bi trebala da bude primetna, daleko veca nego M8/M9 i Z3/Z4 jer oni i nemaju mnogo mesta za napredak na polju izrade.

Nadam se da Samsung nece odustati od Active verzije S6 :D a da ne bude osakacena ni na jednom polju, inace mi opet ostaje samo sony. Onaj S5 Active je odlican ali ga slabo ima po Evropi i dosta je skup, kod nas ih nema uopste a S4A je poceo da se prodaje relativno brzo..

a ovo što si napisao o padanju cena prethodne generacije bi bilo extra samo nisam siguran da će se to desiti u nekoj značajnoj meri. Pa S4 i dan danas košta 300€ nov kod švercera, sve ti jasno kako će se kretati cena modelima iz 2014.

Pa Z2 je kod svercera samo 50e skuplji od S4 i to je vrlo verovatno zasluga nebuloznog sony 6 meseci novi flagship izbacivanja :)

Poslednja izmena:
Bice interesantno videti kojom brzinom ce padati cena m9.. Pogotovu sada kada je isti kao m8

Poslednja izmena:
Bogami htc M7 i M8 su drzali i drze ''jake'' cene kod nas.. ne moze nista drugacije da se ocekuje od najnovijeg i najkompletnijeg M9.

To me i plasi... :(

Pre ces biti u situaciji da kupis s6 po "normalnoj" ceni nego m9.

Pa dobro, ne možeš da porediš note 4 i S6, nisu ista serija, a i mali je vremenski razmak pa ni razlika u ceni neće biti neka bitna, 50ak do 100€.

Sve ste lepo rekli. Nažalost, počistiće ih Samsung.

Ja gledam to malo sa vedrije strane. HTC je kvalitetom izrade naterao Samsung da se uzme pameti :D. Doduše, videćemo 1.

Ja gledam to malo sa vedrije strane. HTC je kvalitetom izrade naterao Samsung da se uzme pameti :D. Doduše, videćemo 1.

HTC? Prije ce biti Apple, HTC se nije bas obogatio od metalnih telefona, tek polako izlaze iz minusa...

Mislim da im je jako lose i ovaj leak, bukvalno sve se zna o telefonu.
Prosto ima da izostane taj faktor iznenadjenja prvog Marta i drugacije je kad se sve vec zna, koliko god mi mislili da nije tako.
Nije isto kad se malo zna o nekom uredjaju, pa se iscekuje, pa da li ce da bude bas to sto se ocekuje...

HTC nije konkurencija Samsungu. Apple je Samsung naterao da se uzme pameti.

Ne znam zasto je polovina postova u ovoj temi o samsungu. Imate temu za s6 pa tamo pisite, zna se ko uzima Samsung, a ko Htc ;)

Nazad
Vrh Dno