Šta je novo?

HTC One M8

Je l' si i ti na stock rom-u? :)

Da da, ja preskacem sa Jw na stock svako malo, sad sam na stocku..

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

I ja tako na Sense rom-ovima, JW i stock, samo sto izbegavam port 10-ke.

Ja samo 7.5, i to više iz dosade, nije baš kao vau promena

Pa i nije, nista bolje ne radi. Sense 7 meni lepsi + radi odlicno i baterija je dobra.

Moze brzo upstvo vratim sve na fabricki.

Uzeo sam redmi note 3 pro sa snap650.

Jos uvek nisam prodao htc m8 ali hocu da ga vratim na fabricki sve.

Poslednja izmena:
Da ga vratis na fabricki, najcistije je preko RUU.zip.

Potreban je zakljucan bootloader i brise sve sa memorije telefona(ne dira sd karticu).

Koji CID i MID imas? Slikaj bootloader ili postavi fastboot getvar all pa postavi ss bez IMEI i SN.

A mozes i preko twrp restore pa vratis stock recovery. Samo sto ostaje unlocked + modified status.

1. Prvo skines M8 folder sa drajverima, adb-om itd. Podesis okruzenje po ovom uputstvu

2. Zakljucaj bootloader.
Udji u fasboot i kucaj:
fastboot oem lock

3.
1. Taj 0P6BIMG_M8_UL_M60_SENSE70_MR_HTC_Europe_6.12.401.4_Radio_1.29.214500021.12G_20.72.4196t.01_release_464360_signed.zip preimenuj u RUU.zip
2. Smesti ga u M8\AndroidSDK folder, tj. tamo gde je adb fajl.
3. Smesti htc_fastboot.exe u M8\AndroidSDK folder, tj. tamo gde je adb fajl.
4. Upali telefon i povezi ga sa PC
5. Kucaj adb reboot bootloader. Ugasice se i uci ce u bootloader. Ili drugi nacin ako je ugasen, drzi power+vol down.
6. Kad udje u bootloader, kucaj fastboot oem rebootRUU
7. Sacekaj, uci ce u RUU mod.(Crn ekran sa HTC logo-om)
8. Onda kucaj htc_fastboot flash zip RUU.zip
*Ispisace ti poruku: FAILED (remote: 90 hboot pre-update! please flush image again immediately)
*RUU mode will reboot,
*Now run the same command again,
9. Ponovo ukucaj htc_fastboot flash zip RUU.zip
10. Pa kad zavrsi, ukucaj fastboot reboot-bootloader
11. Kada udje u bootloader, selektuj HBOOT
12. Onda selektuj RECOVERY.
13. Izbacice ti crveni trougao. Zadrzi power+volume up i brzo pusti volume up(dok pustas volume up, power sve vreme drzis) dugme.
14. Izaberi wipe data/factory reset, pa Yes
15. Izaberi wipe cache partition
16. Reboot system

Pazi dobro. Ne kucas fastboot flash zip RUU.zip vec htc_fastboot flash zip RUU.zip

Pozdrav, imam problem oko m8 kupljenog juce, naime power button me zeza i cim ga jednom pritisnem, vrati se u pocetnu poziciju ali telefon cita kao da drzim power button sve vreme (onda mi izbacuje restart za 10sek, screenshot kad kliknem home itd.), takodje mi ne cita sim karticu, sto moze biti do dekodiranja...Je l ima neki odgovor na moje probleme da se primeni u kucnoj radinosti, bez servisa, ovo dekodiranje manje vise ali me zanima da li je jos neko imao slican power button problem, hvala!

Uslikah ovo pre par dana na odmoru. Dobar tajming ^^
6810337f37688eb201297b3735f4140c.jpg

Video sam na xda Imotep :)

Pozdrav, imam problem oko m8 kupljenog juce, naime power button me zeza i cim ga jednom pritisnem, vrati se u pocetnu poziciju ali telefon cita kao da drzim power button sve vreme (onda mi izbacuje restart za 10sek, screenshot kad kliknem home itd.), takodje mi ne cita sim karticu, sto moze biti do dekodiranja...Je l ima neki odgovor na moje probleme da se primeni u kucnoj radinosti, bez servisa, ovo dekodiranje manje vise ali me zanima da li je jos neko imao slican power button problem, hvala!

Nismo imali taj problem. Mozda je telefon otvaran, i power dugme nije dobro "leglo" pri sklapanju. Tacnije ne zna se tacno sta je u pitanju, nista dok se ne otvori.

Kako da vratim obrisanu istoriju na fonu, ima li neki program za komp koji bi to odradio, neka vidim kao corrupted file samo da pogledam sta sam sve trazio? Imam nekih bitnih stvari... :)

Koju istoriju?

Istoriju na google chrome pretrazivacu (history browsing), obrisao sam neke stvari pa jel mogu nekako da restore-ujem?

Kakvi likovi... GPE još nisu update-ovali na 6.0.1, a ni Sense(mada to razumem).

Google i GPE projekti. A izbacuju mesečni security update, čisto samo da update-uju. I to će prestati.

I podrška mu je znatno opala na xda. Lee jedini što se trudi i ovi iz S.Rom tima.

Kakvi likovi... GPE još nisu update-ovali na 6.0.1, a ni Sense(mada to razumem).

Google i GPE projekti. A izbacuju mesečni security update, čisto samo da update-uju. I to će prestati.

I podrška mu je znatno opala na xda. Lee jedini što se trudi i ovi iz S.Rom tima.
I htc m7 gpe jos uvek dobija mesecno azuriranje. [emoji23]

Je l' ozbiljno dobija još uvek?

Lenji su, lakše im je da izbace taj security update svakog meseca. Neka ga na 6.0 :D Još stock android.

Ima li neka fora da izbegnem LG panel ili proverim panel pri kupovini sledećeg telefona?

Ovaj na mom HTC M8 što imam, ima image retention, urezuje sliku kao lud. Interesantno je da je na CM based romovima ~ 90% manje vidljivo.

@The Punisher Zanimljiva vest.

Zile pojasni malko to oko urezivanja slike. Nije mi baš jasno o čemu se radi?

S6 Active

Poslednja izmena:
Mislis na tekst "kupujemprodajem"(ako sam dobro procitao), koji se jedva vidi?

Pa to, urezana slika. Nije nista providno. Ostavis ugasen ekran na 10-15min i kompletno nestane. Pa se posle opet vrati i tako u krug :D

@Imotep95

Ova kombinacija radi perfektno. Hvala, odlican je kernel ;)

f11e79310f11ad7b220a15a0909f7e2d.jpg

1cff2a190c2e235742b9e89412e20996.jpg

Nazad
Vrh Dno