Šta je novo?

HTC One M8

Kad tako ocenjujete 1-1, ispada "lose". Zavisi od prioriteta, kamera na One nije toliko losa koliko se prica. Ljudi zaboravljaju da su telefonske kamere i dalje tu za brzo hvatanje nekih momenata, klasican snapshoting, a ne za profesionalnu graficku primenu. 99.99% fotografija napravljenih telefonom se gleda na, zamislite, telefonima :) Stoga, toliko dizanje frke oko jedne kamere nema nekog smisla. Meni vise znaci normalan i ispeglan Sense, kvalitetno aluminijumsko telo nego izuzetna kamera. Uvek cu pre uzeti HTC One naspram Samsung Flastera i njegovog softvera od kojeg dobijam napade panike.

Opet, kao sto rekoh, prioriteti. Nisam ispratio Z2 i njegovu promociju, a nemam nikakvo iskustov sa novijim Android telefonima koje je Sony napravio, tako da ne mogu da sudim. Znam da mi se Z1 nije dopao jer je izgledao kao klasicna cigla i to je to. Ukusi su razliciti :)

+1 !

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]jngUTRudpss[/YOUTUBE]

Moram priznati da ovaj kejs nije los :)

[YOUTUBE]aHEkIML1Oy0[/YOUTUBE]

I gold varijanta za djilkosa :)

http://vimeo.com/89927110

Pozdravite se sa kamerom, a i video snimanjem....

Izgleda niko nije primetio ovaj post.. One je imao kamkorder koji se izdvajao po iole upotrebljivoj stabilizaciji i po kvalitetnom zvuku a onda se neki car iz htc-a setio da batale OIS.. zvuk je verovatno isti ili bolji ali bez stabilizacije ovo je losije nego pre i eto, uspeli su da unazade jednu od prednosti originalnog One.

Dot View stvarno deluje dobro.

Poslednja izmena:
nije istina, to je uradjeno da bi se ustekala baterija..(kod g2 radi kako god,i ne pali se dok je u dzepu samo od sebe) Ako mene pitas opcija ne vredi nista ako ne radi kada ti mobilni stoji na stolu ili ravnoj povrsini ,u sustini bolje da je nisu ni stavljali..
pa vec je receno, radi ako ga malo pomjeris, Dandy potvrdio. G2 to takodje ima stock, dok recimo na cyanogen modu ima gomila podesavanja i za Sweep2Wake (sweeping in both directions, minimum swipe distance, register threshold) i za double tap2wake, sto jedan stock rom sebi ne moze da dozvoli, mora da radi out of the box
Ocekivao sam mozda vise od ovog telefona,pre svega mislim na bateriju,ali ajde da vam se pridruzim i za kameru.
Valjda znaju sta rade.
za bateriju ima finih noviteta, ja sam prilicno zadovoljan, ako i u praxi bude tako:
The standby power draw of the One (M8) is quite low, which coupled with good numbers from the other three test work out to a respectable endurance rating of 71 hours. That almost matches the Galaxy Note 3′s rating of 75 hours and phablets are supposed to compensate their extra bulk with bigger batteries. More impressively, the original HTC One scored only a 48 hour endurance rating.

Again, we didn’t use the Extreme Power Saving Mode. With it, HTC promises that the last 20% of charge in the battery will last 60 hours. With three full days of medium usage, you’ll need to resort to that mode only when you forget to charge your One (M8) before leaving for your summer holiday.

Speaking of, the phone supports Quick Charge 2.0 that charges the battery 75% faster. However, the charger included in the box supports only Quick Charge 1.0, which is “only” 40% faster than regular charging.

pa vec je receno, radi ako ga malo pomjeris, Dandy potvrdio. G2 to takodje ima stock, dok recimo na cyanogen modu ima gomila podesavanja i za Sweep2Wake (sweeping in both directions, minimum swipe distance, register threshold) i za double tap2wake, sto jedan stock rom sebi ne moze da dozvoli, mora da radi out of the box

koliko to glupo zvuči da prostiš, sedim u kafiću hoće neko da vidi koliko je sati krene da udari dupli klik a ja mu kažem a neće tako prvo ga prodrmaj malo.. ;)

ne razumem kako si izvukao paralelu sa g2 stock pa plus ubacio i cm rom u priču

Hmm, imam osecaj da ce baterija da pokida :D

Pa mozete vec da uporedite autonomiju sa starim One, bar otprilike

gsmarena_002.jpg

gsmarena_002.jpg

Sasvim dovoljno za vecinu korisnika mada mogli su u toliki telefon da strpaju bar 200, 300 mAh vise al' dobro.

na tom gsmarena testu g2 ima 61h.. tako da bolje u praksi da vidimo šta kako...:)

čekamo gizmo da odradi test :)

Ne gledam taj endurance rejting kao neko merilo nego ova 3 testa ''ispod''. Znaci, u priblizno istim g-arena uslovima novi One moze da izgura primetno vise sati razgovora, oko 50 min manje surfa i oko 1h duze da pusta video. Svako ima neki svoj nacin koriscenja i onda na osnovu ovoga moze da proceni za sebe, bar otprilike.

Poslednja izmena:
ne nose svi satove, prvi ja, nisam nosio sat vec jedno 7godina..a i dao sam banalan primer, čisto reda radi..

šta će mi dupli tap kada treba da ga mrdam pre toga, pa lakše mi je da stisnem power dugme

edit. mrtva SwiftKey tasta. hvala ed

Poslednja izmena:
Sta si napisao inicijalno, Loznice..? :D

šta će mi dupli tap kada treba da ga mrdam pre toga, pa lakše mi je da stisnem power dugme
Samo da razjasnim, ne moraš ti da ga mrdaš ništa specijalno. Dovoljno je da ga tapneš malo jače malo van centra ekrana, da se mrdne barem par milimetara. U suštini, ja sam to nesvesno i radio u većini slučajeva, tako da nisam ni provalio da to otključavanje ne radi bez barem malo mrdanja dok nisam pročitao u testu.

Pa da, posto je neravno nazad kad ga pipnes sa leve ili desne strane ekrana on se zaljulja. Kao i m7.

Od ubice S5 na kraju apsolutno ništa...

[YOUTUBE]dA7sLnrbX70[/YOUTUBE]

Skroz zanimljivo.

koliko to glupo zvuči da prostiš, sedim u kafiću hoće neko da vidi koliko je sati krene da udari dupli klik a ja mu kažem a neće tako prvo ga prodrmaj malo.. ;)

ne razumem kako si izvukao paralelu sa g2 stock pa plus ubacio i cm rom u priču

pa da je stvar toliko prosta, ne bi cyanogen mod imao toliko podesavanja, a i pored tih podesavanja se desava da se slucajno upali ekran. Zato M8 i ima te dodatne senzore. Sto se tice primjera sa kaficem i lupanja po ekranu, ko sto rece Dandy, ne treba da se drmusa, a i da prostis, taj koji hoce da gleda koliko je sati nek gleda na svom telefonu ili satu, mnogo bi bilo od HTC-a i na takve situacije da misli :p

licno, dt2w ne koristim, iako ga imam na cyanogenu...

kod novog One mene i dalje najvise ne nervira to, niti kamera, koliko ovaj fail sa on screen tasterima, koji su prekasno prebaceni na ekran, dok je onaj dolje prostor ostao skroz neistoristen. Koliko mi se nije dopadao novi 2-button layout na starom One, toliko se sad nadam da ce custom romovi omoguciti da se ti tasteri prebace dje su i ranije bili na One M7, a ekran oslobodi...

Danas gledam komentar na fejsu:"lep je fon, ali mi se ovaj sistem ne svidja.. ipak je samsungov bolji"..
Ajoj boze !

Nazad
Vrh Dno