Šta je novo?

HTC One M8

ja ih imam odavno na Desire HD, i toliko mi se cesto desavalo da se tel greskom upali u dzepu, da sam ih ugasio... Vjerovatno zato i imaju ovaj workaround

nije istina, to je uradjeno da bi se ustekala baterija..(kod g2 radi kako god,i ne pali se dok je u dzepu samo od sebe) Ako mene pitas opcija ne vredi nista ako ne radi kada ti mobilni stoji na stolu ili ravnoj povrsini ,u sustini bolje da je nisu ni stavljali..

edit:
[YOUTUBE]TSlhVJopf5k[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Sveukupno gledano HTC je napravio lep posao, stim sto sam vec u prethodnim postovima dao neke ozbiljne zamerke. Sve zamerke koje sam naveo povlacim jer je Dandy rekao da HTC priprema jos zesci model koji ce u skoroj buducnosti da se pojavi.

Ono sto me zanima je:
- Da li ce se pojaviti fantasticni Dot cover i za One M7?
- Hoce li One M7 dobiti sve Sense 6 poslastice (osim onih koje su uslovljene novim hardverom, poput sekundarne kamere)?
- Da li je siva verzija M8mice mat ili sjajna?
Dot cover je M8 exclusive. Ima veze sa nekim senzorima, tako da ne bi ni radio kako treba na M7.
Mislim da će dobiti sve iz Sense 6, osim funkcija vezanih za drugu kameru, ali to ću znati sigurno tek kada dobijem prvi Sense 6 M7 test ROM.
Postoje tri boje, ova koja se najviše i prikazuje, GunMetal sivkasta, koja ima brushed kućište i srebrna i zlatna, koje još uvek nisam video uživo, ali bih po slikama rekao da imaju donekle matiranu površinu.

Samo se pitam šta su ljudi iz HTC-a radili godinu dana?! Mizerna razlika izmedju M7 i M8 realno, a imali su dovoljno vremena.

Poslednja izmena:
Realno Z2 je MNOGO bolji izbor i od One i od S5. Nije bez mana, poseno velicina i ergonomija. Ali ipak je bolji izbor.

@hsv Napisao sam da se prvenstveno meni lično više sviđa i da mi deluje kvalitetnije (bar po onome što na fotografijama vidim). IP58 je vrlo korisna stvar, 1Gb memorije meni opet ne znači mnogo (nikada nisam nijednu igru imao na telefonu - pretpostavljam da je za tako nešto nakorisnija dodatna memorija). I sa sadašnjim One X lepo otvaram i AutoCad crteže bez problema, što mislim da je nešto najzahtevnije za šta ja telefon koristim. Opet, meni kamera nije bitna (iako kamera na Z2 ima veću rezoluciju nego moj fotaparat) :)

@hsv Napisao sam da se prvenstveno meni lično više sviđa i da mi deluje kvalitetnije (bar po onome što na fotografijama vidim). IP58 je vrlo korisna stvar, 1Gb memorije meni opet ne znači mnogo (nikada nisam nijednu igru imao na telefonu - pretpostavljam da je za tako nešto nakorisnija dodatna memorija). I sa sadašnjim One X lepo otvaram i AutoCad crteže bez problema, što mislim da je nešto najzahtevnije za šta ja telefon koristim. Opet, meni kamera nije bitna (iako kamera na Z2 ima veću rezoluciju nego moj fotaparat) :)

Ma ok, postujem :)

Opet, meni kamera nije bitna (iako kamera na Z2 ima veću rezoluciju nego moj fotaparat

Rezolucija je tu najmanje bitna, Z2 verovatno ima senzor kao tvoj fotoaparat - 1/2.3'' uz (za android telefon) napredan sistem sociva mada nije ta kamera savrsena a i nema xenon i rucna podesavanja su ogranicena ali eto, i to je dovoljno za sam vrh android kamera uz S5.. za sada.

Rezolucija je tu najmanje bitna, Z2 verovatno ima senzor kao tvoj fotoaparat - 1/2.3'' uz (za android telefon) napredan sistem sociva mada nije ta kamera savrsena a i nema xenon i rucna podesavanja su ogranicena ali eto, i to je dovoljno za sam vrh android kamera uz S5.. za sada.
Slažem se. Verovatno jeste to najbolja kamera na androidu. Objektivno gledano, taj Z2 jeste verovatno trenutno najbolji android telefon. Ali svi ipak biramo i malo subjektivno kad kupujemo... :)

P.S.
Malo veći senzor je na mom fotoaparatu :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Da se napravi nova tema za cameru,ubi ovaj thread :) . Najveca novina je ART runtime podrska na Sense rom-u.

Ne, nego cemo sve ovo tupljenje u prazno da obrisemo i napravimo novu temu :)

Meni se jedino ovde sviđa kućište telefona i ono deluje odlično - sve ostalo (kamera je druga klasa u odnosu na Z2) je na strani po meni trenutno najboljeg telefona Sony Z2 :)

Jedino mi se kod Z2 ne sviđa odnos veličine uređaja i ekrana - na tom polju LG G2 ostaje tata za mnogo manje para ,)

Poslednja izmena:
Realno Z2 je izasao kao pobednik u ovoj seriji predstavljanja high end telefona...S5 katastrofa dizajn, One katastrofa kamera

Kad tako ocenjujete 1-1, ispada "lose". Zavisi od prioriteta, kamera na One nije toliko losa koliko se prica. Ljudi zaboravljaju da su telefonske kamere i dalje tu za brzo hvatanje nekih momenata, klasican snapshoting, a ne za profesionalnu graficku primenu. 99.99% fotografija napravljenih telefonom se gleda na, zamislite, telefonima :) Stoga, toliko dizanje frke oko jedne kamere nema nekog smisla. Meni vise znaci normalan i ispeglan Sense, kvalitetno aluminijumsko telo nego izuzetna kamera. Uvek cu pre uzeti HTC One naspram Samsung Flastera i njegovog softvera od kojeg dobijam napade panike.

Opet, kao sto rekoh, prioriteti. Nisam ispratio Z2 i njegovu promociju, a nemam nikakvo iskustov sa novijim Android telefonima koje je Sony napravio, tako da ne mogu da sudim. Znam da mi se Z1 nije dopao jer je izgledao kao klasicna cigla i to je to. Ukusi su razliciti :)

Poslednja izmena:
Nije da se ne slažem sa tobom, ali pored takve konkurencije poput Sonija, Samsunga, Oppoa, iPhonea, Nokije, staviti ovakvu kameru i bateriju u telefon iako su je žestoko ispljuvali još u prošlom modelu je klasično "zabole nas du*pe" za potrošače

To je iz tvoje perspektive kao nekoga ko ne spada u klasicnog korisnika. Ja sam veoma siguran da su oni uradili dobar domaci zadatak kroz fokus grupe, istrazivanje trzista, trazeci feedback korisnika tj. sve ono sto se inace radi u tim situacijama. Takodje mislim da je sve to dalo dovoljno podataka koji su, prema postavljenim parametrima, definisali dalji razvoj One linije. Samo glupa firma ne slusa svoje korisnike, mislim da je HTC ipak dovoljno dugo na trzistu i da im je to poznato. Inace bi propali, jos pre Android ere.

Ako je tako kao sto kazes da ne spadamo u klasicne noob korisnike, sta reci za average Joe-a koji gleda broj megapixela...? Pa tek ce oni da zaobilaze ovaj telefon... Pre ce uzeti iPhone koji je isto tako kvalitetno odradjen iOS koji je vise friendly od Androida, pogotovo Sense-a i duplo vise megapixela.

Na kraju... Za koga je pravljen ovaj telefon?

Ocekivao sam mozda vise od ovog telefona,pre svega mislim na bateriju,ali ajde da vam se pridruzim i za kameru.
Valjda znaju sta rade.

To je iz tvoje perspektive kao nekoga ko ne spada u klasicnog korisnika. Ja sam veoma siguran da su oni uradili dobar domaci zadatak kroz fokus grupe, istrazivanje trzista, trazeci feedback korisnika tj. sve ono sto se inace radi u tim situacijama. Takodje mislim da je sve to dalo dovoljno podataka koji su, prema postavljenim parametrima, definisali dalji razvoj One linije. Samo glupa firma ne slusa svoje korisnike, mislim da je HTC ipak dovoljno dugo na trzistu i da im je to poznato. Inace bi propali, jos pre Android ere.

...i onda im novinari napišu da je kamera razočarenje, i eto lošeg publiciteta. Jasno je šta želiš da kažeš, i ja se slažem sa tim, ali mi je ipak krivo što je propuštena prilika da se napravi besprekoran uređaj.

Ja mislim da su oni slusali svoje korisnike, ali je to bilo u doba Windows telefona...otkako su krenuli sa Androidom stalno su pravili neke pogresne korake..a za te fokus grupe kao da su birali ljude na granici inteligencije. Pa ko normalan hoce manju bateriju i manju autonomiju o_O

HTC se mora posmatrati sa druge tacke gledista, a to je da oni nisu kompanija koja pliva u parama :smash: Veca je sramota da jednog diva poput Samsunga da izda S5icu za koju je za razvoj potroseno manje para nego za razvoj sistema brusenja alu kucista kod HTC-a :d

Potrebna je ogromna organizacija i znanje da bi se odradila besprekorna alu kucista, pa ta bezvezna Ultrapixel kamera itd. Pa gde je tek poliranje Sense-a koji ruku na srce je najlepse izdanje Androida trenutno. Zato sam ja veliki fan HTC-a, jer sa sigurno malim budzetima uspevaju da realizuju itekako komplikovane procese proizvodnje. Da li je novi One savrsen? Nije. Da li bio bolji da je HTC u funansijskoj situaciji kao Samsung? Verovatno.

Cinjenica je da se HTC stabilizovao i zauzeo cvrst pravac od objave One M7, tko da je M8 samo fini produzetak te price. Posebno sam zadovoljan kako napreduju kad sam cuo od Dandy najavu da cemo u buducem vremenu dobiti jos ozbiljniji uredjaj od HTC-a

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno