Šta je novo?

HTC One M8

kači full size fotke. bar kod ovog tel one nisu velike :D

Mnogo je iso800 za mobilni telefon tj senzor te velicine...to samo u slucaju krajnje nuzde.
Nego sta kazete za novi m8 harman/kardon edition :)

Ne znam da li telenor daje satove, ne pise na sajtu da se dobija uz telefon na poklon. Sacekacu da mi odgovore iz telenora na mejl i da vidim sta ce da mi ponude.

IMAG0017 by hunder_79, on Flickr
IMAG0018 by hunder_79, on Flickr
IMAG0039 by hunder_79, on Flickr
IMAG0043 by hunder_79, on Flickr
IMAG0042 by hunder_79, on Flickr
IMAG0041 by hunder_79, on Flickr
Evo nesto malo na brzaka.
Kamera je po mom misljenju solidna i kad se gledaju fotke na kompu ili lcd tv bez zumiranja i trzanja dlacica jako upotrebljive.Da ne kazem nesto jace da me ne uzmete za sprdnju.Kamera je jako brza i manuelni mod je prava uzivancija koristiti.
A sad audio...Jutros kad sam stavio sluske i pustio iste stvari koje slusam doziveo sam sok u pozitivnom smislu.Zvuk me oduvao. i snagom i dinamikom ...ma sve.Jos da imam ove HK sluske e to bi bilo nesto :) Ovi prednji boom ili kako ih vec zovu su ok ali nista sto mi je isteralo odusevljenje.Mozda sam ocekivao vise sta znam.Ako nekoga nesto zanima iz prve ruke nek pita

Poslednja izmena:
hunder, ja sam prvi vise puta ovde napisao da M8 nema ocajnu kameru kako mnogi pisu (tipa losija ili ista kao na telefonima ''za dinar'' i slicna poredjenja) i da je za low light skroz dobra pa i pored idio.tske odluke da izbace OIS. Ali jednostavno ta kamera je i dalje iza proseka u klasi.. pa cak i za prosek 2013 godine. I ne zaostaje samo u detaljima/rezoluciji.

Ovo sto si ti postavio (ne racunajuci prve dve) mogu android telefoni iz 2010 godine, mislim macro, to nije izazov cak ni za prastare Nokie/SE cybershot iz 2006/7 godine. Pa i SGS I ima odlican macro mod, jos da se instalira neka aplikacija za fake bokeh i to je to. Za low light se slazem, dobar je tu M8 (dobar je i M7) + sto postoji podesavanje duzine ekspozicije sto je u nekim situacijama dosta bitno.

Kome je ova kamera dovoljna nema ni jedan ozbiljan razlog da ne kupi M8, posebno ko ima kvalitetne ''velike'' slusalice koje su ''teske za pokretanje'' (32+/56+ oma) jer M8 ima i izuzetno cist a i trenutno najjaci izlaz.

Poslednja izmena:
IMAG0061 by hunder_79, on Flickr
Evo jedna nije macro.Po meni solidna.Slazem se da nije na nivou top telefona ali nije bas da je iz ere 2010.Snima extra full hd 60fps i extra slow motion za razliku od s5 FAKE slow motion koji kao da je u qvga rezoluciji. Tako da nije savrsen,nema 4k koji mi je jedino znacio da izvucem sliku iz videa posto je slika 8mp i puna detalja.To mi malo fali.Ostalo moze da prodje.Samo jos da ga sprzim root i ostalo i idemo.ako neko ima iskustva sta i kako nek me uputi.Nisam nikad radio sa htc.

Jel mozes jos neku slicicu da okacis, koja nije makro i da nije iz blizine kao ovaj pas :)
Nesto tipa, ulica, livada, pejzaz :D
Ove macro fotos su skroz ok

Poslednja izmena:
Ako te ne mrzi proveri da li je made in china ili taiwan? navodno na xda kazu da su made in taiwan modeli kvalitetniji i da imaju kvalitetniji ekran od kineza. I jesi ga kupio u telenoru ili negde drugde?

Necete verovati sta me snaslo.Uzmem od lika telefon.Nov sa vipa.Sve uredno racun garancija i sinoc u zurbi i ne proverim imei telefona.Malopre sasvim slucajno pogledam a ono totalno razlicit telefon.Srecom mi covek vrati pare izvinjava se kao pomesao telefone ima ih mnogo bla bla...I tako ostah ja bez M8...Ko zna kakav je ovo znak

dobro je da ti vratio.. brda prevaranata ima na oglasima. realno sve te garnacije sto nude u 80 posto su prevare

Poslednja izmena:
Necete verovati sta me snaslo.Uzmem od lika telefon.Nov sa vipa.Sve uredno racun garancija i sinoc u zurbi i ne proverim imei telefona.Malopre sasvim slucajno pogledam a ono totalno razlicit telefon.Srecom mi covek vrati pare izvinjava se kao pomesao telefone ima ih mnogo bla bla...I tako ostah ja bez M8...Ko zna kakav je ovo znak

Dobro si prošao, mogao si naleteti na nekog koji namerno uvali pokvaren telefon ili je mogao biti kraden.
brda prevaranata ima na oglasima.

Zacudis se nekad koliko ih ima. Čak i ovde na benchu.

Poslednja izmena:
Ma nisam ja bas neka mrvica pa da me svako zeza. Srecom sam uzeo lk pa se mozda cvikno da mu ne banem. Al ok,od sad i krvnu sliku trazim kao dokaz ;)
A ko zna za sta je ovo dobro. Mozda uvertira za z2 da malo pricekam :D

Ma prevaranata nikad vise. Telefona sa toalet garancijom koliko volis. Svi oni imaju zvaku. Kum prijatelj mi radi nema brines. Sve legalno. A ono ...

primetio sam.. sto najgore garancije sami naprave,video sam par umetnika sto se toga tice :)

Ma prevaranata nikad vise. Telefona sa toalet garancijom koliko volis. Svi oni imaju zvaku. Kum prijatelj mi radi nema brines. Sve legalno. A ono ...

Sto ti nije dao kutiju od njega ako ih ima vise pa pomesao :D ili je mozda otisla sa drugim, sa onim cija je kutija kod tebe :d
Ili drugi tel sa orig kutijom sto nisi uzeo

Ma kaki...zavrsena prica. Nego da se nadovezem dok sam pod utiscima pa da iznesem neko moje zapazanje.
Baterija je u rangu s5 posto sam i njega njakao par dana dok nije otisao. Ekran je prelep ostar i mnogo prijatniji od s5. Cak je i crna dovoljno "CRNA" kako vec da se izrazim :). Utisak dok je u ruci je fenomenalan. Jako jako lep telefon. Zlatni je ogavan da ne kazem nesto drugo. Na slikama je lepsi al uzivo ... zvuk na zvucnicima mi je onako. Tih. Ocekivao sam wooow efekat al nista. Jeste precizan kvalitetan al ...nije mi to to. Al zato izlaz na slusalicama je brrr. Greh je slusati bila sta osim flac formata i na nekim dobrim slusalicama. Za kameru cete morati sami da prelomite. Video je jako kvalitetan i fali samo taj 4k al ostalo je na jako velikom nivou. Slike su upotrebljive pogotovo ove do par metara od objektiva sve preko toga nije to to. Imam par fotki pejsaza sto neko trazi pa cu da okacim. Za takve slike treba vise mp i vise detalja. Ove blize su ok i sasvim lepo izgledaju. E sad pitanje m8 ili z2 svi pitaju. Ostaje mi jos njega da probam pa cu izneti i za njega impresije ;)

^ jesi siguran da si upalio sve soft. opcije za zvucnike? Ovo do sada sto moze da se cuje na YT zvuci odlicno, ti zvucnici mozda nisu najglasniji na trzistu ali su u samom vrhu po jacini a da ne pricam o kvalitetu zvuka.. tu je i M7 odlican. Ne znam kako se nisi odusevio posle S5?

Inace, kakva je korist od malog, jadnog zvucnika na bilo kom telefonu koji gruva glasnije od M8 ako je zvuk prepun distorzija i generalno strokav kad se pojaca?

Bas cu se iscimati da probam ove slusalice iz prof. u kombinaciji sa M8, samo nekako da se docepam, valjda ce bar neko iz sire ekipe kupiti ovaj fon :d

Poslednja izmena:
Ne nisi me razumeo. Zvuk je jako kvalitetan,kristalno cist ali tih. Doduse nisam probao u totalnoj tisini al opet. S5 je sto kazes vristeci ali je glasan. Ocekivao sam mozda vise pa sam dobio onaj peh efekat. Ko voli muziku ovo je pravi telefon za to. A izrada je ponavljam jos jedanput perverzija. Iphone je smesan u poredjenju sa njim

Ma razumeo sam te nego koliko sam skapirao na M8 postoje jos neka softverska pobosljanja zvuka (kao i na Z2 jedno 2-3 opcije), mozda nisi sve ukljucio. Boom/beats ili tako nesto.

Do sada u svim poredjenjima na YT M8 ima skoro pa istu jacinu zvuka kao S5 ali dosta bolji kvalitet. Zato mi je cudno to da kazes da su zvucnici relativno tihi.

Evo, ovde se cuje da je glasniji i bolji i od M7, mislim da nije do sada postavljan ovaj video https://www.youtube.com/watch?v=U8qi6I8_HB0

Meni su zvucnici sa M7 odlicni. Ok, mozda jacina zvuka nije bas sjajna ali je zvuk kvalitetniji, cistiji, ''puniji'' od vecine telefona.

Poslednja izmena:
Mozda nisam ukljucio. *** sad je kasno. Al nije bas toliko tisi od s5 ali je za nijansu tisi. Al zato o kvalitetu ne treba voditi polemiku. Zanima me ovaj z2 kako zvuci?

Pa losije od M8 to je sigurno. Ipak ima zastitu od vode a mislim da je tu i fizika u pitanju posto su zvucnici manji. Z2 nema neke spektakularne zvucnike nego bolje od vecine telefona do sada (jer vecina ima mono a Z2 stereo) a jacina zvuka je jos niza od M8, takodje treba aktivirati i jedno 2-3 opcije za sto bolji, glasniji zvuk. Ja to kapiram kao prosecan zvucnik sa nekog iole boljeg telefona samo X2 tj u stereo opciji.

Evo ovde imas poredjenje.. M7/M8 vs Z2 https://www.youtube.com/watch?v=uNbH7Jy6nIc

Znači i sa M8 bi propustio poziv kao i sa bilo kojim drugim telefonom?

Koji kur onda dva zvučnika? Ne mogu da ulovim nekog da istestiram M8, svi većinom furaju ili S5 ili Note 3 ili N5... *** svima je bitnija kamera.

Pa u dzepu bez vibracije i neke pijuuuuu melodije. Vrlo verovatno :).

Nazad
Vrh Dno