Šta je novo?

HTC One M8

Pozz svima.
Imam HTC One M8 i mogu samo da kazem da je telefon fenomenalan. U zadnjih par dana mi se desavaju 3 stvari koje me strasno izludjuju pa rekoh da pitam ovde, mozda neko moze da pomogne.
Prvo, u podesavanjima sam namestio da otkljucavam ekran kada dva puta tipnem na ekran, medjutim, ovo mi vise ne radi! Googlao sam svuda, ali nisam uspeo da nadjem resenje. Drugo, kada okrenem neki broj i prislonim telefon na uvo ekran nece da mi se zakljuca (ugasi) i onda uvetom i obrazom ispritiskam sve zivo. Takodje nisam uspeo da nadjem resenje za ovo. I trece, od juce imam problema sa signalom. Malo ga imam, malo ga nemam, ali ga vise nemam nego sto ga imam.
Jel moze neko da da neki predlog sta da probam da bih resio ove probleme?
Moram da napomenem da je ovo pocelo da mi se desava odkako sam skoro odradio Reset phone (Reset all data on phone). Da li sam ja nesto zeznuo sa sistemom ili je mozda neki hardwerski problem...

Hvala svima unapred.

Za prva dva problema rešenje ti je restart, stara boljka je da senzori za double tap, slide Na gore za otkljuvavanje i senzor za blizinu otkazu iz nekog razloga.. Kad primetis, restart i ko nov.. [emoji4] za signal već ne znam, sačekaj veće znalce [emoji3]

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Restartovao sam ga 1000 puta do sada, ali nista se ne menja. Probao sam i onu opciju Calibrate, ali nista... Ne znam vise ni sam sta da probam...

Trebalo bi da proradi posle restarta 5o se svima dešava.. Jel si proverio da nisi isključio double tap? Mada senzor za blizinu bi uvek trebao da radi

Sve sam proveravao sto puta i sve je podeseno kako treba. Jedino da ga odnesem u servis pa da pitam, mada ne bih da me deru ako je mozda neka glupost u pitanju :)

Koji je software na njemu?

Odradi hard reset. Ako to ne pomogne onda te vjerovatno čeka servis.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Android 6.0, HTC Sense 7.0
Ovako pise.
Mislio sam na software number. 6.12.401.4 itd.

Probaj da odradis factory reset iz recpvery-a. Pre toga bekapuj fajlove sa interne memorije jer brise sve. U bootloader udjes (kada je ugasen telefon, power + vol-), izaberes recovery. Videces trougao na ekranu, drzi istovremeno power + vol+ i samo pusti power dugme. Onda ides wipe data, pa wipe cache itd.

OK, Zile. Hvala na predlogu. Ajd probacu sutra pa javljam sta sam uradio ili ako negde zapnem :)

Sve sam zeznuo. Nisam se snasao u onom recovey meniju, ni sam ne znam sta sam sve pritisnuo i sada mi non stop stoji na ekranu onaj pocetni logo HTC i ona mala crvena sitna slova :) Jel ima i dalje leka ili da ga nosim u servis?

Kakav crni servis [emoji23] , stiskaj dugmice za pojacavanja u isto vreme dok ne udjes u recovery. Javi kad udjes.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Drzi power + vol+ dugme par sekundi dok se ne ugasi. Onda odmah drzi power + vol- da udjes u bootloader. Selektuj RECOVERY. Onda kad udje, drzi Power + vol+ i dok drzis, pusti vol+ dugme. Prikazace ti recovery menu odmah, pa pusti i power dugme.

Wipe data/factory reset, pa yes.
Wipe cache partition.

Odradih ga nekako, tj pise mi factory reset completed sucesfully...ili tako nesto. Ali, opet tamo negde mi pise da nemam instaliran OS i predlaze mi da instaliram neki Super SU. Jesam li na pravom putu ili ne?

Joooj, pa ti imas twrp ili cwm?

A sta je sad ovo prvo, a sta drugo? :)
Oba su custom recovery, sa drugacijim interfejsom. Bilo bi lakse da imas jos neki tel, pa da uslikas sve da bi ti pomogli, da te ne oderu u servisu.

Jasno.
Ajde postavicu malo kasnije i sve slike pa da vidimo sta i kako.
Hvala, ljudi.

Neko je dirao software/bootloader na tom telefonu...

Ја сам одмах помислио на неки gpe ром или тако нешто јер на њему зеза сензор за близину кад разговараш, то нису никад решили..

Da, to zna da zeza na GPE-u. Isto sam pomislio, pa sam ga i pitao. Ima neki Sense 7 ROM, ili modifikovan stock.

Ovo su prva tri ekrana koja sam slikao. Jel dovoljno ili treba jos?

Crvena slova, custom kernel, drugu sliku u bootloaderu ne vidim, mutno, a treca slika twrp 2.8.7.0 mislim.
Ti imas sad neki sistem, ili si obrisao sve?

Poslednja izmena:
Ovo twrp je 2.8.5.0.
Ako sam dobro shvatio ja sam sve resetovao kako mi je Zile995 objasnio, ali sam negde u opcijama video da pise da OS nje instaliran... Ne razumem se i zaista ne znam...

Moras mi samo reci ili slikati da vidim slova, druga slika, da bih znao koji je firmware itd, evo primer HTC-One-M8-Screen.jpg

Evo. Jel se vidi?
Aha, cenim da je org firmware lollipop, ali da budemo sigurni, moraces da postavis
fastboot getvar all
Postavljam kako i sta malo kasnije.
@Zile995 si tu? [emoji23]

Vrh Dno