Šta je novo?

HTC One M8

E izmesao sam ja sve na ovom system-u sa raznim kernelima :D Zato neke stvari ne rade kako treba.

Kako si ga tweak-ovao, ne oseti se uticaj na bateriju sa 2.7GHz... Mora da si nesto cackao :D
Samo sredio thermal konfiguraciju. Flar je malo zeznuo to.

Znam da ima elementalx i stock kada flesujes ElementalX kernel. A video sa u zip-u te config thermal fajlove.

E sad kako je on zeznuo, ne znam. Trebalo bi vise da se greje i da ima bolje performanse.

Dakle, stavio si da vise throttle-uje.

Znam da ima elementalx i stock kada flesujes ElementalX kernel. A video sa u zip-u te config thermal fajlove.

E sad kako je on zeznuo, ne znam. Trebalo bi vise da se greje i da ima bolje performanse.

Dakle, stavio si da vise throttle-uje.
Malo se zagreje kad koristis youtube i to je jedino sto sam primetio. Baterija je manje-vise ista.

Na ElX-u zna da se zagreje.
Ovaj SD se za sada ne greje, sto je super.

Ma skini 401 twrp backup i odradi restore systema. Imas u twrp backup temi :)

Necu da vracam sve na stock, samo mi system.img treba. Skidao dva OTA zip fajla na oba su ostecene arhive.

Poslednja izmena:
Ako hocu stock kernel, trebam da flashujem boot.img i system.img pa mi zato treba ovaj system.img . Mrzi me da se cimam sa twrp itd nego preko adb-a samo.

Aha, ok onda. Nisi probao ovaj OTA.zip ?

Ok, trebalo bi da je dobar zip :)

Videcu i ja da izvucem OTA(kao Pera :) ) za ovu moju 708 verziju.

Posto nema official OTA.zip(ili ne znam url putanju do zip-a) onda cu morati tako. A i HTC ne daje RUU za sve verzije. Kakvi likovi...

Poslednja izmena:
Cekam da flar zavrsi kernel pa spremam stock kao backup :)
Nesto pominjao da ce ovog vikenda da se potrudi da ga zavrsi.

Ok, trebalo bi da je dobar zip :)

Videcu i ja da izvucem OTA(kao Pera :) ) za ovu moju 708 verziju.

Posto nema official OTA.zip(ili ne znam url putanju do zip-a) onda cu morati tako. A i HTC ne daje RUU za sve verzije. Kakvi likovi...
Skinuo ali mi nije jasan deo kako da odradim restore (flash) system.img. Na xda kazu da treba da se odradi restore /system (flash system.img) i boot.img
Jel si radio to nekad?

Nisam.

Probaj fastboot flash system system.img

Poslednja izmena:
Gde da nadjem system.img ? :)
Ma kakav system.img.. Nadjes twrp backup za tvoj cid/mid. U twrpu pre toga izbrises sve sa internal storage-om, onda prebacis sa kompa twrp backup(system i boot) i to je to. Posle samo flesujes stock recovery u slucaju da bude novi OTA update, ali sumnjam da ce biti.

Planiram za mijenjam z2 za m8.. Da malo probam htc jer mi je dosadio sony. Je li m8 dobio 6.0? Ima li nekih mana tel na sto bi trebao bas da obratim paznju? I postoji li neki nacin da utvrdim koliko je tel star(npr sa kombinacijom nekih brojeva kao sto ima samsung)?

Planiram za mijenjam z2 za m8.. Da malo probam htc jer mi je dosadio sony. Je li m8 dobio 6.0? Ima li nekih mana tel na sto bi trebao bas da obratim paznju? I postoji li neki nacin da utvrdim koliko je tel star(npr sa kombinacijom nekih brojeva kao sto ima samsung)?
M8 ima 6.0 od Novembra za GPE i Decembra za Sense. Kucaj u fastboot modu fastboot getvar all , bez imei-a naravno, da vidimo sta je i kako.

Hvala..odlicno to mi je trebalo. Nisam imao u planu da mijenjam z2 za m8 nego za 5x uz doplatu, ali kad sam vidio kumov m8, to je bilo to.

Ima 6.0 jos od Decembra. Imas i GPE :)

Ne znam za skrivene kodove. Mozda preko IMEI koda da probas. Neki IMEI data/info site :)

Proveri speaker grill prvo(to su ti oni plasticni delovi preko zvucnika). Da nije ulubljen, da ne zuji zvucnik itd. Izlaz za sluske testiraj ako mozes.
Idi u about phone, pa software information i pogledaj software number. 3. broj oznacava broj softvera za pdredjenu regiju. Kao sto vidis, kod mene je 708, sto znaci da je Hong Kong verzija. SoC S801AC 2.5GHz
uploadfromtaptalk1459716016370.jpg
6.x.401.x je Evropska verzija(2.3GHz) 707 Azija WWE, 720 Indija, 709 Tajvan itd. Sve Azijske su 2.5GHz i rade bez problema kod nas.

Proveri da kamera nema neki error kada je pokrenes(kada ne radi ona manja, onda zna da izbaci upozorenje ). Staklo kamere pogledaj, da li ima ogrebotina itd.

Proveri da li se previse razliva ekran na dodir itd. Power dugme i volume dugmici ne bi trebalo preterano da se klimaju. I NFC testiraj, jer meni ne radi. Punjac je 1.5A.

Posle mozes fastboot getvar all da vidimo sta si kupio(obrises IMEI i serial no. kada postavljas) :)

Sta znam, generalno nije problematican telefon, da ima samo dobru kameru bio bi zaokruzen telefon.
I ako kupis, nemoj na max da slusas muziku, smanji za 3 podeoka :)

Poslednja izmena:
Upravo sam gledao ove modove i nisam vidio da ima neki za starost tel da se vidi kad je proizvoden. Moram jos to nekako da provalim, da mi ne prodaje maglu da je star mjesec dana a ono da bude 2god :D hvala na ovako opsirnom postu, sad znam na sto da obratim paznju. :)

I u bootloader se ulazi: Ugasis telefon. Drzis power+volume down.

U bootloader-u mozes da vidis da li je S-OFF ili S-ON i da li je otkljucan bootloader(LOCKED/UNLOCKED/RELOCKED)

Jos bolje ako ima S-OFF :)

EDIT: @Mashoni1991 Imas ovde objasnjeno o SKU/CID i S-OFF ;)
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=4507300

Poslednja izmena:
A pa ne moze na lock screen da pokazuje ako nemaš upaljene lokacije samo na widgetu pokazuje na ekranu, provalio sam odavno to..
Sada prikazuje bez upaljenih lokacija. Ne znam kako... Verovatno je izasao novi update(lock screen/clock/home).

Sada prikazuje bez upaljenih lokacija. Ne znam kako... Verovatno je izasao novi update(lock screen/clock/home).
Мени не приказује још увек, како то да оспособим?

Jao greska ljudi, izvinite... :(

Sinoc sam iskljucio lokacije, a sada mi je nesto set-ovalo na Battery saving. *** zar ne mogu da naprave kao na home screen-u widget.

Има сервиса на кп који мењају батерију за око 30ак евра..

Vrh Dno