Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Za one koji jos uvek traze dobar GB rom :) Ja mislim da sam nasao savrsen za mene :D Evo vec neko vreme koristim Diet - stabilan, brz i veom mi se svidja minimalizam (mada sam ga nabudzio za dva sata) - jedino za one koji koriste kameru - obavezno skinuti neku camera aplikaciju sa marketa (zbog toga sto default app ima neki bug da prilikom slikanja telefon izgubi zvuk - ali bukvalno svaki zvuk (cak i onaj u slusalici kada se razgovara)). Za sada sve preporuke...

Jer ide vipe svega,i koji je redosled instalacije...i koji app za kameru sa marketa da ubacimo a da bude odlična?

Sve u svemu dobar rom , još da ispitam u vezi baterije koliko će izdržati,mada chronos se meni više sviđa.
Ako drži duže bateriju od chronosa onda ostajem na diet.:laugh:

Galeriju 3d sam morao da zamenim jer ova što ide uz diet rom zumiranje radi samo na + - .
Sagovornici sa kojima razgovaram telefonom kažu da se slabije čuje ali daje nekako tih.
GPS navigacija greši za sada za oko 50-70 metra.
Toliko za sada.

Nisam pri racunaru trenutno. Na xda pretrazi rogers 2.1 stock i u temi za RCMagic ces ga naci. Samo skines, stavis novi radio i flashujes rom i to je to.

Taj stock je sa SenseUI. Za 32B i nema sa senseom. :)

Meni je dobar. Zadovoljan sam kako radi.

Taj rom nikako da instaliram pa sam instalirao drugi(postavi link možda pogrešan skidam)
Trenutno sam baš sad ubacio stari rom MagicFuzion.Nemam zamerki za sada android je 2.1
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=822531
Za sada sam zadovoljan sbog SenseUI.

Nisam pri racunaru trenutno. Na xda pretrazi rogers 2.1 stock i u temi za RCMagic ces ga naci. Samo skines, stavis novi radio i flashujes rom i to je to.

Taj stock je sa SenseUI. Za 32B i nema sa senseom. :)

Meni je dobar. Zadovoljan sam kako radi.

Ajde molimte ako može link jer meni izgleda dosta konfuzno i nisam uspeo da flešnem sa rom koji sa skidao(najverovatnije pogrešan rom sam skinuo) Za 32a

Opet se vratio na 2.3.4 diet ginger.
Ovi sa htc sense svi se uspavljuju pa ih pokrenem uz dosta nervoze.

Posedujem HTC Magic
SHAPPHIRE 32B
HBOOT-1.33.0013
RADIO-2.22.28.25
ver. 2.2.1

Koji bi mi preporucili nadogradnju stabilnu

Ova verzija mi je spora i koci dosta kartica mi je od 4gb (6)

rootovan je i ubacio sam Ginger yoshi 1.2.1 / Ginger yoshi RC7.zip

posle svega pojavljuje se veliki problem prilikom reset telefona izbaci animaciju Ginger yoshi screan i to je to nece da podigne os

POMOZITE...

Prvi restart uvek zahteva više vremena, tada sve konfiguriše. Koliko minuta si ga ostavio na tom screenu? Nemam iskustva sa 32B verzijama, ali postupak bi trebalo da je isti.

vise od 15 minuta treba jos da cekam posle toga sam izvadio bateriju posto ne tasterima ne reaguje

Evo upravo ga drzim 35 minuta boot animacija GINGER YOSHI vrti i dalje .... :(

Jel mozes da udjes u recovery?
Ako mozes odradi wipe pa ponovo... Kazi mi koje fajlove feshujes?

Mislimo zajedno isto hehhe.
Izvadi bateriju sačekaj malo pa je vrati pa tad upali telefon.Sačekaj ali nemoj više od 15 min.Ako i to ne uspe onda

Proveri koji radio imaš,wipe svega pa instal...

Fleshuje yoshi za 2.3.4.za verziju b koliko sam ja razumeo.
Nema razloga da ne uspeš jedino može da zeza karnel oc.

Ovo piše na sajtu
for 32b you need SPL 1.33.0013d and RADIO 2.22.28.25 or 27.0

izvinjavam se na ove dopune.

Poslednja izmena:
evo pritiskom na power + back dugme sta kaze

SHAPPHIRE PVT 32B SHIP S-ON G
HBOOT-1.33.0013 (SAPP10000)
CPLD-10
RADIO-2.22.28.25
Oct 21 2009, 22:33:27

HBOOT

<BACK> FastBoot Mode

pre toga sam imao v2.2.1 nije bio rootvan
root sam odradio sa SuperOneClick i dobio superuser, nakon toga preko ROM Managera odradio clockworkmod i pokrenuo njegov ROM i startovao Ginger yoshi RC7.zip koji sam prethodno prebacio na sdcard... Nakon prebacivanja po zavrsetku resetovao se i pokrenuo GINGER YOSHI logo animaciju i tu stoji i stoooji drzao sam ga oko sat vremena misleci da nesto radi ... i nista...

P.S. prvi put ovo radim napominjem razumem osnovne pojmove oko svega citajuci razne postove i ne znam dali radim kako treba zato trazim pomoc od ljudi koji imaju iskustva sa ovim stvarima...

Poslednja izmena:
sad udji u recoveri (power + home dugme) odradi WIPE pa flash samo ovaj fajl LINK u slucaju da se ponovi pokusaj sa 1.2 verziom LINK

bata84 napisao sam iznad post kakav mi je root sa (power + home)

E vidi gore šta piše

SHAPPHIRE PVT 32B SHIP S-ON G
SHIP S-ON G

ajde koji imaju rotovan 32b pitanje dali treba da bude S-ON ili S-OFF

Ajde komplet prepiši šta izbacuje kada pališ telefon (Power+back taster)

Poslednja izmena:
Sta znaci to S-ON G

"jde komplet prepiši šta izbacuje kada pališ telefon (Power+back taster) "
Gore sam napisao

Poslednja izmena:
Power + back dugme je ulazak u fastboot, a Power+Home je ulazak u recovery... Ajde pokusaj sa ulaskom u recovery

znaci sad odradi WIPE iz recovery-a, pa onda skini fajl koji sam postovao iznad (Ginger Yoshi 1.2.1) i stavi na karticu (znaci .zip fajl u root kartice) i onda odradi flash from zip (ili update from zip - tako nesto) isto iz recovery-a i onda kad se zavrsi restart i sacekaj jedno 5min i trebalo bi da te doceka :)

Nazad
Vrh Dno