Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Ja koristim yoshi rom 2.3.3(zbog radia stara verzija) i za sada nisam imao nijedan bag i štose tiče baterije nije veliki potrošač...
Baš me čudi da nisi probao ili???

Poslednja izmena:
probao sam ga, ali sam imao neki problem, nesto je s memorijskom karticom zabrljavio pa sam ga skinuo, a kazem da ne voolim romove koji se jos razvijaju i update-uju, sacekacu dok ga ne zavrsi...

Ja nisam imao nikakvih problema štose tiče memorije.Dvoumio sam se između yoshi i chronosa.Yoshija sam instalirao jer nisam hteo da menjam radio(pre toga sam imao CM6.1 koji radi na stari radio)
Prilikom instalacije pitao me dali imam EXT particiju na MMC (memorijsku sam odradio prilikom instalacije CM 6.1 po upustvu ovde na sajtu) to sam potvrdio i to je to.
Rom je dosta stabilan i do sada nijedan bag nisam imao (rom sam instalirao 15.04)
Kada prvom prilikom zabaguje onda najverovatnije instaliram chronos-a.

Poslednja izmena:
Inace da javim da je izasao danas novi sfm, stavio sam ga odmah (verovatno medju prvima :) cim je sebastian stavio na xda). Sada je kamera sredjena, ali ne mogu jos da preporucim ovaj rom za svakodnevno koriscenje. Razlog je jer neke stvari jos ne rade (leds, bluetooth, wifi hotspot) i ima nekih svojih bubica, ali sve u svemu veoma veoma obecavajuce. Praticu ovaj razvoj ovog roma iz dana u dan i napredak na istom, tako da kod mene ipak ostaje (jer mogu da predjem preko svih nedostataka za sad, a nadam se da ce u buducnosti da se rese i ovi nedostaci jer se sebastian ponovo koncentrise :) )

i ja sam ga sinoc stavio, ali mi se reloadovao stalno prilikom sinhronizacije sa gugglom, i zaglupljivao mi wifi, pa sam morao stalno da ga skroz restartujem, i sklonio sam ga, dok ga jos malo ne srede... tek kasnije je neko napisao sta raditi u tom slucaju, al, ***...

Ja nisam imao tih problema.. sve radi dobro za sad, nadam se da ce srediti i video snimanje u najvecoj rezoluciji, takodje primetio sam i da mi usb tethering bas ne radi... Mada nije nije lose za sada (nekako se dobro osecsm zbog toga sto imam WildfireS rom :) )

Stavio pre neki dan carzov CM7, prezadovoljan svime osim baterijom. Traje malo manje od 2 dana, manje nego na DietGingeru recimo.

You must have 1.76.2007 spl
You should have 6.35.16.19 radio

Recovery sa kojim mi radi instalacija ROMa: http://www.multiupload.com/WG4Z3T1FCM

ROM: http://www.multiupload.com/8IBLCKL9AF

Ja imam 6.35.16.18 radio i bez problema se instalira, mada mi možda zato baterija malo brže iscuri, noću pogotovo :/ Trenutno 23h 26min na bateriji, ista na 55%. Napravljeno otprilike 40 minuta razgovora i 30ak poruka, WIFI 20 minuta maksimalno.

Ja zamenim defaultni ADW Launcher LauncherPro-om, mnogo je brži.

Poslednja izmena:
Dešava se evo od juče popodne da se telefon sam ugasi (dosad se 7 puta ugasio i 3 puta restartovao).
Nisam instalirao ništa posebno(zadnje što sam odradio bilo je juče updata za vremensku prognozu i pomerio cpu na 614 mhz).
A da u pitanju je yoši 2.3.3.
Da nisam neku opciju slučajno čekirao?? ili je zbog pomeranja cpu na 614??
Dali je još neko imao ovakav problem?

Poslednja izmena:
Da, lose se clockuje Magic sa ovim ROM-om.

meni je od samog pocetka min na 614mhz a max na 614mhz i nikad nisam imao problema slicnih.. isto gingeryoshi rom..

Mozda je problem pri obaranju clock-a, jer ja uvek stavljam 614MHz max, a minimum je default.

Da li neko ko ima Cronos rom ima problem sa mikrofonom. Tj slabije me cuju ljudi sa koja razgovaram? A sa RCMagic nisam imao tih problema

Sta bi sa novim sensei romom dokle se stiglo

Sent from my HTC Magic/Dream using Tapatalk

koliko sam ja pratio na njemu Sebastian dosta radi u zadnje vreme, sada se preslo na Salsa osnovu (ranije je bilo Wildwire S rom kao osnova) ispravljeni su neki nedostaci koji su izazivali FC, dodat je HTC hub. U toku ove nedelje treba da se postavi nova verzija, ali na zalost jos uvek nije resen BT problem (i cini mi se snimanje videa u najvecoj rezoluciji). Sve u svemu radi se na njemu i developer je odlucan da napravi stabilan i full rom za svaki dan (ali naravno moracemo da se strpimo jos neko vreme - ali mislim da ce se strpljenje na kraju isplatiti za one koji ne nameravaju da prodaju svoj Magic)

Odlično. Jel' možeš da kažeš šta su novine u odnosu na Gingerbread? Ima li nešto vredno menjanja ROMa?

U odnosu na Gingerbread? ovo i jeste Gingerbread rom (Android 2.3) :) Ono sto ga razlikuje od drugih jeste sto ima HTC sense (i to ovaj najnoviji koji furaju Salsa, Wildfire S) ima i onu opciju hibernacije koju imaju najnoviji HTC modeli link-video... i razne druge sitnice. Ali jos uvek postoje neki problemi izmedju ostalog: snimanje u najvecoj rezoluciji koju Magic podrzava, BT, Wifi hotspot i LEDs... ali nadam se da ce za npr mesec dana svi ovi problemi biti stvar proslosti. Sada cekam novi update (izlazi za neki dan, moguce i u toku noci) da vidim koliko se poradilo na optimizaciji (valjda se je dosta poradilo, mada je i ranije sasvim pristojno radio)

Poslednja izmena:
"Vata mistejka aj mejka" :d
Onda ništa, ne mora da žuri :D

definitivno jos uvek nije za svaki dan, ali ali... kome ne smetaju ove stvari kojih jos nema, nije lose probati - bar da se stekne utisak u kom pravcu se krece brod. Inace po mojoj proceni ovo su zadnji otkucaji Magic-a, koliko vidim ogroman broj starih dobrih dev-ova sa xda je preslo na novije modele, tako da ce dobrih novih rom-ova biti sve manje i manje (mada ne treba se zaliti, 2 godine odlicne podrske zajednice nije mala stvar)

Što se tiče Sense dodatka, meni samo smeta, tako da mi to ne znači, a za ostalo ćemo videti.
Da, iako još uvek radi odlično, sada ima toliko "novih" modela da ljudi polako prelaze na nešto drugo.

Jeste ali to što nude nije ništa jače (naravno osim onih koji su na 1000mhz)

Stoji to, iskreno meni nije nista jace od Magic-a nije potrebno za sada. Posto mi veoma cesto prolaze kroz ruke raznorazni modeli i do sada se nisam odlucio da ga menjam, jeste da su brzi, ali za moje potrebe Magic je dovoljan (niti igram igrici, niti gledam filmove, niti obradjujem video :D na telefonu)... jedino sto zameram gotovo svim (osim wave-a) smart touch modelima jeste kriminalno lose trajanje baterije, koje mi cesto predstavlja problem (a i mascenje ekrana - posto imam problem tzv 'znojavih ruku' cim se pojavi sunce :) )

Poslednja izmena:
Treba dosta toga pročitati a i znati dabi se odlučio oko zamene telefona ,da sada ubodeš telefon koji će narednih 2-3 godina biti malte ne Top model.

Kao što sam rekao budno :) pratim razvoj SFM rom-a. Zadnja verzija donosi mnogo novina (verzija 1.1), zasniva se na salsa rom-u i veoma je brz i za sada stabilan (2 dana intezivno koristim i testiram)-nisam imao ni jedan FC do sada. Kada kažem brz stvarno to i mislim, Sense radi odlično (tu je i novi Lockscreen ;) ), ispravljeni su neki problemi sa kamerom i sada je kamera full funkcionalna. Takođe baterija drži normalno (nema nikakve extremne potrošnje), čak se usuđujem reći da više drži od Cronos-a 2.1.. Inače za sada nedostaju još ne rešeni Bluetooth i Wifi hot-spot, ali sudeći po intezivnom razvoju mislim da će se naći rešenje i za ovo. Onome kome ovo nije neophodno mogi preporučiti ovaj rom za svaki dan, a svakako svima preporučujem da probaju.
Inače rom se stvarno dobro razvija i mislim da sebastian neće stati dak ga skroz ne završi. Nažalost sve je manje i manje rom-ova kao što rekoh, mnogi dev-ovi su se okrenuli drugim modelia (razumljivo, nabavili ljudi druge igračke :) ), tako da mnogo nada polažem u ovaj rom (iskreno mi se mnogo sviđa iako nikad nisam nešto posebno voleo Sense rom-ove, ali mi se sad veoma sviđa ova verzija Sense-a )

Kako felshnuti: rom je za novi radio znači 6.35 verzija (RadioSwitcher ->flash new ;) ako imate staru verziju radia)
onda iz recovery-a flash:
1.sfm1.1 europe
2.freq update
3.camera update
4.superuser

Enjoy!

Poslednja izmena:
Za Wifi hot-spot značili to da nemože se uspostaviti veza uz pomoć WIfi(hot-spot neznam stvarno što znači)
Bez Bluetooth mogu ali bez wifi to nikako.
Processor na koliko radi..?
A mogo si i neki screenshot da postaviš.

Poslednja izmena:
Za Wifi hot-spot značili to da nemože se uspostaviti veza uz pomoć WIfi(hot-spot neznam stvarno što znači)
Bez Bluetooth mogu ali bez wifi to nikako.
Processor na koliko radi..?
A mogo si i neki screenshot da postaviš.

Ne, wifi radi normalno, ali ne mozes da delis internet recimo racunaru, tj telefon se ne moze ponasati kao AP tj da komp posredstvom wifi veze pristupa internetu telefona (potrudio sam se najednostavnije da docaram :) ). Znaci wifi radi super ;)
Procesor radi na def taktovima (znaci max 528MHz) ali podrzava OC do 710MHz uz pomoc nekog spec programa (recimo setCPU).
Ne mogu trenutno nikako da okacim ss, ali na xda stranici rom-a LINK imas nekoliko screenshot-a (a mogu i ja kasnije da postavim jos po neki, ako nije dovoljno :) ).

Najbitnije je pitanje višestrukih SMSova, vidim da ljudi imaju problem i sa time? Znam da je to bug sa novim radiom, ali trebalo bi da je ispravljeno?

Sada sam na pretposlednjoj verziji Yoshi Gingera, kako uraditi full backup (jer su mi sada programi na kartici)? Znači ako mi se ne svidi/ne radi kako treba, da vratim stari, ali da sve bude podešeno kao što je bilo na Yoshi-u?

Da li si instalirao su zip?

Edit: After installation of SFM 1.1, on the system partition is only 1.36 MB of free space! :trust:

Poslednja izmena:
sada cu da probam sms da vidim da li imam problema, mada mislim da ne bi trebalo. Sto se tice backup-a odradi nandroid, pa onda kompletan backup kartice (znaci prekopiras sve fajlove, pogledaj da li imas i skrivene, na komp) a kasnije samo vratis fajlove (naravno obrises sve sta je sfm napravio) i odradis nandroid backup. Bar ja tako radim i radio sam po xxxx puta bez problema :)
nisam su, nego superuser koji iskreno ne radi bas uvek :) koliko vidim su daje root privilegije samo Titanium-u i RootExplorer-u

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno