Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Stavio sam i ja ponovo ginger yoshi i stvarno je mnogo bolji nego u prethodnoj verziji. Ovog puta ostaje :) Koristim ga tek 2 dana, ali čini mi se da se sada može reći da je gingerbread konačno upotrebljiv na magic-u za svaki dan

Da li taj Ginger Yoshi ima problema sa predugim punjenjem baterije ili prebrzim praznjenjem? Kakav je po tom pitanju?

Puni se veoma brzo, čak i preko USBa. Pražnjenje...meni je prvi dan bilo ubzano, posle je ok.

meni je wifi non-stop ukljucen, 3G nemam i baterija mi izdrzi ~40h (testirao, uz desetak minuta, 15 poruka i sat vremena surfovanja...) inace telefon svaku noc stavim na punjenje...

Da li taj Ginger Yoshi ima problema sa predugim punjenjem baterije ili prebrzim praznjenjem? Kakav je po tom pitanju?

Ne znam za punjenje pošto punim telefon noću, ali je trajanje baterije za sada odlično. Trenutno mi je baterija na 64% posle 14 sati, naravno veći deo vremena je telefon proveo spavajući, ali je pretrpeo nekih 2 sata konstantnog korišćenja 3G interneta uz slušanje muzike, a pored toga na poslu mi je signal užasan i telefon često gubi signal što uništava bateriju, tako da mogu reći da da je yoshi odličan po ovom pitanju. Čak i bolji od CM6.1. Btw sve što može biti uključeno mi je uvek uključeno (3g, wifi - always on, gps, etc)

Pored toga, yoshi ima sve kul CM stvarčice kao što su dodatni lockscreen-ovi, lako izmenljive teme, toggle dugmići u notification prozoru, uklanjanje pojedinačnih notifikacija swype-ovanjem, lockscreen gestures, itd itd

Ne mogu da donesem konačnu presudu posle dva dana, ali za sada mi se čini da je yoshi trenutno najbolji rom za magic

Meni je trebalo između 15 minuta i pola sata da se potpuno i bezbolno prebacim sa CM-a na yoshi. Titanium backup, backup sms-a, nandroid za svaki slučaj, instalacija yoshi-a, market restoruje aplikacije, titanium restore aplikacija koje fale + njihovi podaci, restore sms-a i to je manje više to :)

Poslednja izmena:
Meni 3h full surf wifi po netu.
Standard prica do 20 min 3 dana
prica do 1h na dan i posle punim.

Ali imam problem ne stizu mi smsovi dok ne resetujem tel. posle nekog surfa ili sl. opet isto dok slanje ide.
koristio sam osnovni sms a i sa handeset sms-om ista prica.

Poslednja izmena:

Evo mog iskustva:
Veoma brz rom za ovih nekoliko dana nijedan bag.Potrošnja baterije e sad o tome,trenutno je povećana potrošnja baterije jer sam ubacio ADWLauncher EX (verzija koja se plaća) koji ima opcije da bira imitacije(Default,iphoneish.nexusish.Fast.)
I tu je potrošnja baterije očita jer mi je u idle potrošio 8% baterije za 1,5h.
Brzo se puni.
Inače svaka preporuka.

Poslednja izmena:
Poz svima....

Skinuo Ginger Yoshi-a da probam, kad ono medjutim, nemam dobar SPL, javlja mi ovaj error: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=12833398&postcount=5192

Trenutno imam:
PVT 32A SHIP S-ON H
CM6.1
HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-3.22.20.17

RA-v1.7.0H

Jel moze ukratko koja je procedura za stavljanje novog SPLa (ili sta god je potrebno)? i odakle i koji da skinem?

SPL je pipava stvar, verovatno jedina koja može da brikuje telefon, tako da pazi. Treba ti engineering SPL, recimo 1.33.2010 (LINK). Ja sam ga samo instalirao iz recovery-a kao i bilo koji drugi zip. Kada ovo uradiš, imaćeš punu kontrolu nad telefonom. Sa SPL-om koji trenutno imaš možeš samo nekolicinu romova da instaliraš.

izasao sfm 0.30... instalirao, radi lepo za sada, bice ovo kul rom kada se sve sredi...

zanimljivo, al jos uvek dosta stvari ne radi... inace radi se o android 3.0 na magic-u

U cem u se razlikuju SPLovi?

Jel moze neki koji provereno mogu da stavim na Magic-a iz VIPa? (iz RA recovery-a)

RA 1.7.0H radi sigurno na tom Magicu. :)

Stavi najnoviji, 2010, razlike nisu nešto što bi tebe ili mene interesovalo s obzirom da je SPL stvar najnižeg mogućeg nivoa u androidu. Niko ne može da ti garantuje da će ti nešto provereno raditi, ali mogu da ti kažem da sam ja baš taj SPL stavio na 32A magic iz vipa - znači ista situacija kao tvoja.

Izvinjavam se, u brzini sam bio odgovorio i nisam najbolje ni procitao bio pitanje. Evo malo potpuniji odgovor...

OLD RADIO:
Hboot 1.33.2010
Radio 3.22
Recovery RA 1.7.0H

NEW RADIO:
Hboot 1.76.2007
Radio 6.35
Recovery RA 1.7.0.1

To su poslednje verzije za obe kombinacije. :)

E sad, tebi treba OLD kombinacija za Yoshi Gingerbread.

Pozdrav!

Ajde predlolžite neki program za sms poruke (pre svega dame obavesti zvučno,vibro kad je stigla poruka,ireport)

Go SMS Pro je super, mada je to već rečeno. Nego, ovaj GBRider Chronos 2.0 mi nikako ne radi... Stisnem broj u Phone aplikaciji, prvo zasvetli dugme, pa se čuje ton posle par sekundi, onda taj broj tri puta izađe na ekranu. Nema zvuka ni u jednoj aplikaciji ni sistemu, otvorim app drawer on se restartuje...uf.

Nazad na DietGinger.

RCMagic je pokušao da se updatuje sa oficijalnog Rogers sajta. :D

Da li je bezbedno pustiti ga? Ima li kog da je probao?

ma to je neki mali update za htc peep, tj twitter, koji ne koristim, pokusao sam da odradim, i pukne na pola, tj udje u reovery i neku gresku izbaci, ne secam se...

Ma taj ROM uopste nije los. Stabilan je, ima Sense, ok je brzine. Ne mora da ga menja. :)

Ja sam bio vrlo zadovoljan njim dok je telefon bio kod mene. Nisam siguran da postoji bolje SenseUI rešenje za Magic od njega. Samo mrvu više RAMa da ima Magic, ne bi se uopšte razlikovao u radu od aktuelnih telefona. Ovako povremeno zaswapuje, ali taj problem sam imao sa svim SenseUI ROMovima sem matorim 1.5 - poslednjim njegovim oficijelnim.

Ja vise volim zvanicni Rogers ROM. Nema problema sa punjenjem, dok to RCMagic ima. A sada se radi na portovanju Wildfire S 2.3.3 ROM-a za Magic, i on ima SenseUI. Bilo je o tome reci na prethodnoj strani.

Sledece nedelje treba da dobijem HTC My Touch 3G (ili ti Magic samo na T-Mobile mrezi) i pretpostavljam da ce trebati da se unese unlock code. Da li placati da se dobije kod ili postoji mogucnost da se bezbedno otkljuca i koji ROM staviti na njega?

Nazad
Vrh Dno