Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Zavisi sta ti vise treba :) Magic ima bolji ekran + vise aplikacija je optimizovano za tu rezoluciju ... A Wildfire ima bolju kameru... Ako uzmes sa strane da je na ovim touch telefonima ekran veoma bitan (ako ne i najbitniji) onda je Magic bolja kupovina

Bolju kameru? Pa ne bih bas rekao. Wildfire po specifikacijama ima kameru od 5MPix, ali je uzasna. :/ Sve u svemu, Magic je bolji telefon.

Inace za sve ljubitelje Sense interfejsa, pojavio se na xda 2.3.3 rom sa novim htc sense-om (port wildfire-s roma). Neke stvari jos ne rade, ali imajuci u vidu da se wildfire S tek pojavio, bice uskoro full ;) magic jos odbija da umre koliko vidim ja :d

Jeste da je Wildfire noviji proizvod HTC-a ali po meni kod androida je najbitniji procesor baterija i ekran kao i podrška sa romovima.
A da magic umre e to neće moći jer sve novije verzije androida sve su manje zahtevnije.Pa najnoviji telefoni imaju isti procesor a memoriju čak i manje.

Poslednja izmena:
Bilo je i ocekivano da ce portovati ROM Wildfire S za Magic. Citao sam to negde jos pre mesec-dva da su pretpostavili da ce biti moguce. Sve u svemu, odlicna vest. Ja volim Sense interfejs i nadam se da ce sve raditi na tom ROM-u, pa da predjem na njega. :)

Koliko vidim on je samo za old radio, ja imam 6.35.08.29. Trenutno imam RCmagic V7, root-ovao sam tel. 1.76.0009 mi je spl.

Probaj GBRider Cronos v2.0. On je 2.3.3. Imaš na prethodnoj stranici linkove za sve potrebne fajlove. Mislim da nema potrebe da juriš neki 2.2 ROM, sad kad ima nekoliko dobrih 2.3 ROM-ova.

Zbunjuje me ovo sa spl meni je 1.76.0009 ne znam da li ce da radi GBRider Cronos v2.0.

Trebao bi da odradiš downgrade SPL-a na 1.76.2007.
Skineš ovaj fajl, prebaciš na SD karticu i flash-uješ kao i svaki drugi zip. Evo link i ka XDA forumu gde sam ovo našao.
Kod mene je downgrade prošao bez problema. Identična konfiguracija je bila i kod mene pre nego što sam promenio SPL (čak je i ROM bio RCMagic v7).

Iv@N_SD - da li bi mogao da mi malo detaljnije objasnis postupak? I da li moram da menjam i radio? Hvala unpred

Ne moraš da menjaš radio, samo skineš ovaj zip, prekopiraš na SD karticu, isključiš telefon, pokreneš ga u recovery mod (držiš home+power) i izabereš flash from zip. Tu izabereš hboot_2007_signed.zip (koji si prethodno kopirao) i to je to. Na XDA stoji upozorenje da bi mogao da brickuješ telefon, pa moram da ti to napomenem (kao i za svako flash-ovanje). Ja nisam imao nikakvih problema.

Znaci samo si to uradio? Koji sad rom koristis? Izvini ako dosadjujem ali ipak me malo strah da ne brikujem tel.

Samo to. Trenutno koristim GBRider Cronos v2.0.1 i veoma sam zadovoljan kako radi.

Skinuo sam ovo 2007, samo jos jedno pitanje pred fles. I tebe je 32a i ova verzija .2007 je za 32a?

Bata 87 je koristio obadva roma pa nek nam napiše iskustvo.Ja koristim već 4 dana ginger yoshi i za sada ni jedan lag ili blokiranje telefona nisam imao sve najbolje.Preporuka za 2.3.
Ajde nek postave mišlljenje oni koji su koristili Yoshi i GBRider Cronos v2.0.
Najviše me interesuje potrošnja baterije.I lag...

Poslednja izmena:
Dobar su i jedan i drugi, cronos je brzi (mozda zbog toga sto sa njom koristim oc kernel, a sa yoshi-em je bilo sve na default), ali cini mi se da je yoshi bio i malo stabilniji (stabilan je i cronos, ali mi se desilo da se jednom skroz ukocio ili zakucao pa je pomoglo jedino vadjenje baterije). Da i kod cronosa (bar kod mene) ne radi osvetljenje na tasterima-mada mi i ne treba (sta ce mi kad ih ima 4 :D). Nema greskre ni sa jednim ni sa drugim ;) Inace veceras samo probam onaj "testing" rom sa novin Sense-om, da vidimo kako on napreduje :)

e super, i mene interesuje kako to radi, mada cu ipak sacekati, da bar osposobi sve ovo sto ne radi za sada... imam jedno pitanje, instalirao sam gingerYoshi, mnooogo me nerviram ova tastatura, em je mala, em mi laguje, da li neko ima link za htc_ime, tastaturu,(onu sa sensa), ili bar onu plavu, sa 2.2.1 romova... hvala...(mrzi me da trazim) :)

Ni meni na cronosu isto ne radi svetlo na tasterima. Da li je kod svih tako?

mnooogo me nerviram ova tastatura, em je mala, em mi laguje, da li neko ima link za htc_ime, tastaturu,(onu sa sensa), ili bar onu plavu, sa 2.2.1 romova... hvala...(mrzi me da trazim) :)

Smart Keyboard PRO - skoro indentična sense tastaturi
SlideIT - meni najbolja tastatura. Ako si koristio Swype, znaš koji je princip, samo što nema cimanja sa hakovanjem fajlova za jezik i sl. nego jednostavna instalacija sa marketa a čak je i bolja od swype-a. A ako ne znaš o čemu se radi - probaj :)

I jedna i druga tastatura imaju srpski

Poslednja izmena:
Za sve vlasnike Magica koji vole Sense imam jednu lepu vest :) Uskoro cete moci da uzivate u 2.3.3 Sense Rom-u ;) probao sam sada, sta da kazem kada se srede jos tri-cetri stvari (prvenstveno Kamera i Bluetooth) bice ovo veoma kvalitetan rom. Sto se tice utisaka, za jedan rom koji je u veoma ranoj fazi ovo je super, Magic se odlicno snalazi sa ovim, radi brzo i uopste ne sumnjam da ce se ovo uspesno privesti stabilnoj varijanti za svaki dan :) Prati cu razvoj ovog rom-a i isprobavacu svaku verziju koja izadje i obavesticu vas kada je spremna za siru upotrebu...

jos nesto interesantno kod ovog roma je hibernacija (bar koliko sam primetio, posto sam samo jedanput ugasio tel i stavio da se upali otisao da sipam vodu i kad se vratio olala vec je bio spreman za upotrebu - mozda mi se cini jer nisam bio pored uredjaja tj nisam ni pomisljao na to, mislio sam da se samo veoma brzo rom podize, medjutim sada sam zagledao na xda i ovaj rom ima hibernaciju i trebalo bi da podrzava onaj "fast boot" htc feature ;) )

Nadam se daćeš nas obradovati lepim tutorijalom kada zato dođe vreme.
Ajde molimte linkove ka forumu o 2.3.3 Sense Rom-u.

mali off...jedno pitanje samo, da li je iko ikada uspeo da nadje i promeni celu masku, znaci prednju, zadnju, i eventualno dzojstik, ja bih kupio belu, ali nit znam gde nit kolko kosta, ni da li ja to mogu sam, ili moze u servisu... hvala

p.s. evo linka: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1025330

Poslednja izmena:
Vrh Dno