Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Meni ne pali 3G ni kad nije ukljucen "use only 2G network" ni kada je ukljucen ali nemam ni jedan APN ubacen.

da li dok ste na wifi i ulazite u market, da li vam se pali 3G, meni obavezno prvi put kad ulazim, pritom, aktiviran mi je market acces, data veza je iskljucena i nije mi stikliran ni jedan apn...

Yep. Mada je meni uključen data, ali je uključen i aktivan wifi, zbog čega opet nebi trebao da se pali 3g. To mi se dešavalo na svakom ROM-u, mada mi ne smeta pa nisam ni istraživao šta kako i zašto.

Probajte Ginger yoshi 1.0 RC6 (android 2.3.3) 32b and 32a
http://www.pratonandroid.be/2011/03/23/1315/
Kod mene leti a i pun je korisnih opcija,
videcu kakav je sa potrosnjom.

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

Meni je Cronos najvise obecavao kada sam testirao 2.3 rom-ove LINK
ne znam koliko je sada stabilan (ranije nije bas bio), a tutorial kao i za sve romove (ovo je za novi radio)

Dobar je Cronos, ja ga koristim, brz ali nije stabilan kao Sparks koji sam pre koristio.
Kakav je Ginger yoshi, jel zna da se zaglupi, jel ima neke poznate bug-ove?

yoshi nije bio los kada sam ga testirao (mislim da je bila RC4 verzija tada), sporiji je primetno od Cronos-a, ali stabilniji... A sada da li su malo popravili brzinu stvarno ne znam. Mada kazem, kada Cronos postane stabilan, mislim da ce biti najbolji 2.3 za magica ;)

Cronos je već sad poprilično stabilan. Kod mene šljaka već par dana v1.95 sa 614MHz kernelom. Ostale 2.3 nisam probao. Jedini problem je što se baterija brzo prazni. Mada, ovih dana sam ga malo više koristio, pa jedva skupi jedan dan. Javljam ponovo utiske u sledećih par dana, kad se upotreba vrati na uobičajeno.

Meni je Cronos najvise obecavao kada sam testirao 2.3 rom-ove LINK
ne znam koliko je sada stabilan (ranije nije bas bio), a tutorial kao i za sve romove (ovo je za novi radio)

Bato jesi li radio i gps fix i sta on donosi ?
Ginger Joshi je extra stabilan na moj 32b.
Uradite backup kompletni sa podesavanjima i programima i za 2 min. vracate ako vam se ne svidi.

Meni nece ni sa jednim prog. da radi sync na komp - sta vi koristite i koje usb drajvere (mozete da okacite negde da se skinu)
Ja probao 3-4 i nista jedino sa motorolinim DroidExplorer progleda ali bez synca samo fajl transfer zasta je program i pravljen.

Poslednja izmena:
E jesam fleshnuo sam gps fix, ali iskreno nemam pojma da li moze bez njega, jer nisam bio koristio gps za ta dva dana koliko je bio kod mene.
Ivane jer se pojavljuju jos uvek FC-ovi cesto (kada sam ja koristio bilo ih je poprilicno, nekoliko puta mi se desio FC samo od sebe :) )

Mislim da sam samo jedan FC dobio. Nešto se LauncherPro zabagovao. Ostalo radi odlično. Još samo da se trajanje baterije normalizuje...

Raspomerio sam frkfenciju proccesora pa bih molio one koji znaju da napišu koji je Min i Max za verzju Android 2.2.1 CyanogenMod 6.1.0-DS.

Nije valjda da niko nezna na koliko radi procesor android 2.2 CyanogenMod 6.1.0 na koliko je OC.Koja je min a koja max.

Koristim CM, ali nisam dirao frekvencije. Možda bi ti jednostavan uninstall SetCPUa rešio problem?

Ne nerešava ništa,jedino oni koji imaju instaliran bilo koji program koji čita cpu oni znaju.

CM6.1 def vrednosti su min:245760 (ili 245MHz), a max:528000 (528Mhz)... Dok kernel podrzava raspon od 128000 do 614400 :)

Jel ima neko HTC IME za Gingerbread (2.3) ,ali original,ne modovan ???

razmisljam da kupim polovan magic pa me zanima kakav je, za te pare imam nov lg 540 ili polovnu spicu. kalkav je u radu-brzina, kakav je ekran na suncu, baterija, koliko su stabilni romovi (imao sam wm i bilo je problematicnih kuvanih romova), poredjenje sa konkurencijom, vidim da je podrska za magic odlicna?

Poslednja izmena:
Magic je bolji i od spice i od lg-a prvenstveno zbog odlične zajednice.

Ekran na suncu zadovoljavajući sve je OK jedino možda baterija.Mada je baterija koju ja koristim dosta stara.I za sada po meni rom bez ijednog baga CyanogenMod 6.1.Odličan tutorijal imaš nekoliko postova unazad.To je štose tiče verzije A.Kao i što vidiš ovde samo ima ispisano već 69 strana,kao što je napisao telep "prvenstveno zbog odlične zajednice".

Poslednja izmena:
Koliko je brz gledao sam na youtube veoma nekako to ide sporo i kakva je potrošnja baterije???Jer ima bagova ili??
Nije sporo,meni je nekako brzi nego CM6 koji sam koristio pre njega,a jos je i 2.3 :D Baterija je zadovoljavajuca,drzi mi dan ,dan ipo sa nekim normalnim koriscenjem ... ja zadovoljan :)

Jos jedna preporuka za ginger yoshi-a, definitivno najbolji 2.3 rom za Magic (nisam probao GBRider_Cronos v2) koji sam testirao do sada i po meni bolji od do sada najboljeg CM6.1 rom-a :) tako da ostaje yoshi kod mene za stalno. Dosta stvari su isprevljene u odnosu na RC6 verziju i rom je daleko fluidniji i stabilniji...
@cvetko_a: nije potreban nikakav tutorial, instalacija je potpuno ista kao za bilo koji dosadasnji CM, znaci prvo se uveri da imas tari radio (3.22), onda stavis .zip rom-a na karticu kao i 32a kernel - ako ti je 32a uredjaj (tu buh preporucio ovaj kernel umesto kernela koji je na xda stranici yoshi-a). Onda udjes u recovery, pa odradis wipe i onda flesh prvo rom, pa onda kernel za 32a, kad se zavrsi restartujes i ckas malo duze prvi put da se upali i to je to :)

Poslednja izmena:
Juče sam instalirao GBRider Chronos v2.01 i dosta je bolji od prethodnog v1.9.5. Stabilniji je pre svega. Na staroj verziji je postojao manji lag prilikom kucanja koji me je nervirao, dok je ovde to ispravljeno. Led indikacija još uvek nije popravljena, ali i to se očekuje uskoro. Nisam probao ginger yoshi jer me mrzi da menjam radio, tako da ostajem na ovom do daljneg.

i od mene preporuka zaginger yoshi... nego mene interesuje da li moze da se iskljuci rotacija kad okrenem telefon za 270 stepeni?? na CM je to moglo, ali ovde ne vidim opciju..

Izgleda da nema tu opciju. Probao sam sve kombinacije u Display i YoshiMod sekcijama. Inače, ja rotiranje držim isključeno, samo se bespotrebno rotira kad mu vreme nije :). Stavi u Notification bar switch za rotaciju pa uključuj po potrebi, ako ti to odgovara, tako ja držim na svim romovima.

Vrh Dno