Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

shoot me kada se startuje prvi put napise starting service ili starting server i odmah otvori SU request zatim imas dole dugme za allways allow samo kliknes i on nastavi dalje sa loadovanjem... ne znam zasto je kod tebe tako...

Ma ja sam išao samo na Allow i on se tu nešto zeznuo...nije bitno, srediću to već nekako.

Edit: Našao sam šta je problem. USB debugging je nekako bio isključen i SU nije radio ni za jednu aplikaciju koja je traži. Sad je sve ok.

Poslednja izmena:
U retko kojem 2.1 romu može da se isključi prikaz SIM kontakta.

I ja se prikljucujem pozdravima za studio. Bio je i meni velika pomoc.

Stavio sam Smoki, sve mi za sad izgleda super, samo mi je malo cudno sto u kontaktima ne moze da se iskljuce SIM kontakti.
Studion na ovom linku http://img13.abload.de/img/snap20100528_01154512da.png koji je widget?
Takodje ovi svi ekrani na jednom: http://img13.abload.de/img/snap20100528_01151970vh.png je moguce dodati na jedan ekran ili je to samo ubaceno sve na jednom radi prikaza?

Pozz
tu su dva widgeta, any rss za rss feedove, i System Info Widget by Jason Calhoun

e sad oni ekrani, pa to ti je feature 2.1 roma, stisni home kad si na default screenu ili uradi pinch UNzoom na ekranu i dobices 7 ekrana, nesto tipa kao Expose na mac-u

u 0.5.6 romu mogu da se iskljuce SIM kontakti bez problema, u prethodnim nije moglo

instalira i ja ovaj smoki 0.5.6 al sad imam problem sa sync-om. izbacuje mi gresku. imal jos neko slicnih problema?

meni nije jasna jedna jedina stvar do sada.... probao sam do sad svaki rom koji je izasao za MAGIC i na nijednom nisam imao nikakvih problema, sem onih koje je sam autor naveo da postoje... znaci negde gresite prilikom podesavanja ili cega vec...

Meni na smokiju ne radi flash notification, tj. ne svetli mi ona lamipica ako imam propusten poziv ili poruku.

I drugo, nesto mi danas ceo dan koci, resetovao sam ga ali opet isto. Prvo sam provalio u jednoj igri jer nisam mogao da igram koliko je kocilo, a osecam i u normalnom radu. A iskljucio sam sve preko TasKillera sto nije bilo potrebno. Ne znam sta mu je.

taskiller mu je :p, uzmi instaliraj Advanced Task Killer taj ubija sve, meni isto taskiller nije ubijao kako treba

sto se podesavanja sve je bilo ok problem je valjda bio do servera ili neceg drugog neznam ni ja. e sad kod mene postoji drugi problem. kada restartujem telefon i pri ukljucivanju ono loading mu stoji po pola sata. ostalo je cini mi se ok. ovu poruku pisem sa telefona i nema nikakvog kocenja pri brzom kucanju u odnosu na hero rom gde je bagovalo ko ludo.

zaboravi da kazem da je posle restarta nestalo nekoliko widgeta. jedan od njih je weather calendar mozda jos neki.

idi u settings - apps - manage apps i nadji HTC Sense otvori ga i idi na CLEAR DATA ili CLEAR CACHE, posle toga ce ti se vratiti widgeti

@Nemanja: Alo si koristio 1.6.2 recovery:
IF YOU ARE USING AMON_RA RECOVERY 1.6.2 THEN BE NOTED - THAT RECOVERY DOES NOT BACKUP CACHE PARTITION SO YOU WILL HAVE A VERY SLOW BOOT IF YOU DO A RESTORE IF YOU ARE USING ROM VERSION WITH DALVIK CACHE ON /CACHE

This above does not affect 1.5.2 recovery as that one does backup cache partition

Sve radi kako treba, jedino dugmići nemaju osvetljenje, a to nije navedeno na xda da ne radi. Jel' tako i kod tebe studiovpc? Jel' to feature 2.1 ili bug? :) Pratio sam uputstvo detaljno, ništa preskočeno.

RA-sapphire-v1.6.2H to stoji kad udjem u recovery.

edit: sad je sve ok. bootuje odma

Poslednja izmena:
Da, ali mi je Smoki za CM bolji 30 puta.. bar meni..

I meni obrnuto ;)

Na CM stvari jednostavno rade. Dugo smo čekali stabilnu verziju ali vredelo je. Ja nisam u fazonu da menjam ROM na svaka dva dana što je, čini mi se, kod smokija praksa. Za svaki stabilni CM bi se moglo reći "sipaš i ne misliš". Sad čekamo Froyo :)

Koga zanima poređenje brzine između CM5 i Smokija 0.5.6:

1. CM5
Na xda stoji:
Screenshots below are posted with overclock and without JIT

cm5.png
cm5fps.jpg

2. Smoki 0.5.6
Slabiji rezultat je sa uključenim zvukom, bolji je bez. Moji rezultati.

smoki056.png
snap20100602115440.png
snap20100602115602.png

Stavio sam CM5 stable.
Za sad bez problema, sad moram da nabacim aplikacije i da ga utegnem :).
Više informacija kasnije.

DuleC, kazi mi sa cime si zadovoljniji sa Smoki romom ili CM5? Koliko mi se cini CM5 nema Sense UI jel tako?

Još je rano za neke procene. Za sada samo mogu reći da mi je WiFi nestabilniji nego sa Smokijem.
Da, nema SenceUI i malo mi nedostaje :). Voziću ga neko vreme, pa ako ne bude dobar, vraćam Smoki.
Trenutno se zezam sa SpareParts i podešavanjem boja. Jel' zna neko koja je opcija za menjanje boje soft dugmića i proces bara?
Pitaj ako te nešto konkretno zanima.

ma nista konkretno samo po pitanju brzine i ovo za sense me zanimalo... ja se ceo dan majem podesavanjem Ubuntu-a.... definitivno je zivahniji od 7-ice i to sto jos radi pod virtuelnom masinom... no prica za drugi topic... bitno da imam android kitchen na njemu :)

Iskreno, ne sviđa mi se. Navikao sam na Sence. Drugo, CM nije toliko brži koliko se priča. Odradio sam Neocore test i imao je 21 i 25 FPS sa uklj/isklj. zvukom (gore se vidi da u Smokiju imam 24 i 28). Linpack takođe slabi rezultati, isti ili slabiji nego Smoki.
Mobile mrežu ne mogu da isključim kao što može na Smokiju. Kad sa podese APNovi to radi, ali ne može da se isključi privremeno, ili ja to nisam našao, a tražio sam opciju.
Pozadinska osvetljena na tasterima rade, LEDovi rade kako treba, ali mi to nije primarno.
Suma sumarum..back to Smoki.

Vi što koristite CM, uživajte, meni ne odgovara :).

Toliko

Vrh Dno