Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Jel ima neko iskustva sa perfect SPL-om?

Danas sam uzeo magic i bacio se na hakovanje ali dotični SPL zadaje muke. Stavio sam "običan" rootovan 1.6 rom, mislim da je od amon_ra, jer za njega ne mora da se menja SPL. Dok za čini mi se sve ostale mora.

Problem je u tome što za menjanje perfect SPL-a ide posebna procedura koja je čini mi se pomalo experimentalna, jer je ovo tek od skoro moguće. Najgore od svega je što kažu da ova procedura ima relativno visok nivo rizika da se telefon pretvori u ciglu (brick :) )

Pa ja sam menjao i spl i radio i nije bilo nekih problema. Citao sam da ima slucajeva da zaglavi telefon, ali eto, ja sam imao srece.

Ma ok, menjanje SPLa je relativno standardan proces, pošto dosta romova zahteva engineering SPL, ali problem je pomeniti "perfect SPL". Fabrički, postoji nekoliko SPL verzija, a 3 od tih nekoliko su "perfect". Kada se ovaj perfect SPL jednom promeni, dalje je lako ponovo menjati na bilo koji drugi. Ali promena "perfect SPLa" zahteva neku "golden card" proceduru ili tako nešto koja je eksperimentalna i to je (koliko ja znam) jedini način da se promeni fabrički SPL u slučaju da je "perfect". Znači na to se odnosilo moje originalno pitanje :)

Ja sam menjao SPL bez ikakvih problema. Zbog CursorSense roma, za koji mislim da je najbolji, morao sam da menjam i recovery i da stavim od Heroja kao i radio ;)
U pocetku sam imao muke, nije hteo tel da se ukljuci, pa sam morao da ga vracam na stariji SPL i Radio.
Kasnije sam uspeo kad je Cursor napisao malo detaljnije i konkretnije uputstvo.
Inace, ponekad me ljudi malo slabije cuju, pa mi se cini da je to doslo sa promenom Radia.

Ako si promenio SPL bez problema i bez "gold card" procedure, biće da nisi imao "perfect" fabrički SPL. Mene zanima da li je neko promenio perfect SPL a da nije brickovao telefon :)

Zvanican senceUI update za htc magic 1.5

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=621415

Sad koliko sam procitao ima fora da se zaobidje provera cid, da bi omogucilo nama koji imamo:
VODAPC23( vip magici) da stavimo ovaj rom. mada koliko vidim iz iskustava malo je sporiji od cursorsence :D

Ja verovatno cekam 2.1 za hero pa da stavim taj na moj magic. :D

nnnn, ajde ukoliko se odlucis da odradis ovaj, javi utiske... :)

Ne verujem da cu skorije, prezadovoljna sam sa cursorsence, radi savrseno brz je mnogo, baterija drzi 2-3 dana. 2 dana opusteno, a 3 dana uz umereno koriscenje..

D a ali za njega trebas da promenih i radio, i spl, i ko zna sta jos, pretpostavljam da je mnogo komplikovano...

Ako ti nije tesko, i stvarno nije komplikovano, hajde... hvala.. :)

Kako instalirati cursorsence rom na HTC magic 32a

NAPOMENA: Pre svega ovoga, potrebno je da telefon bude rootovan.

Sta vam treba:
- Android SDK
http://developer.android.com/sdk/download.html?v=android-sdk_r04-windows.zip
USB drivers instalirani( imate ih u sdk)

* 1.33.2010 Engineering SPL HBOOT image
http://www.theandroidkitchen.com/fileshare/Sapphire-32A-Updates/?download=hboot-1.33.2010.img

- The 1.76.2007 SPL HBOOT image
http://www.theandroidkitchen.com/fileshare/Sapphire-32A-Updates/?download=hboot-1.76.2007.img

- The 6.35.10.18 Radio Image
http://www.theandroidkitchen.com/fi...es/?download=Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18.img

- The Amon_RA Hero Recovery (1.5.2 ili noviji)
http://www.androidspin.com/downloads.php?dir=amon_ra/RECOVERY/&file=recovery-RA-hero-v1.5.2.img

- i na kraju cursorsence rom
http://www.theandroidkitchen.com/fileshare/CursorSense/?download=CursorSense32A-1.2.4-signed.zip

i update za rom
http://www.theandroidkitchen.com/fileshare/CursorSense/?download=CursorSense32A-1.2.6.1-signed.zip

Kada ste ovo sve skinuli, na lokaciji gde ste odpakovali android sdk, udjite u folder tools i sve sem zadnja dva fajla prekopirajte u tools folder.

Otvorite cmd ( Start -> run "cmd" )
izvrsite navigaciju u tools folder ( cd c:\"putanja do android sdk"\tools )

-ugasite telefon, i upalite ga u fastboot mode drzanjem power dugmeta i back.
-Kada se upali ukljucite usb kabal i trebalo bi na ekranu telefona da priljavi da je usb ukljucen.

Kucajte sledece command prompt-u:
**
fastboot flash hboot hboot-1.33.2010.img
fastboot erase system -w
fastboot reboot-bootloader

Ovo ce vam instalirati engineering SPL i trebalo bi da vas vrati u fasboot, ako ne, onda opet udjite u njega.
pa kucajte:

fastboot flash radio Radio_HTC_PVT_32A_6.35.10.18.img
fastboot flash hboot hboot-1.76.2007.img
fastboot flash recovery recovery-RA-hero-v1.5.2.img
fastboot erase system -w
fastboot reboot-bootloader

ugasite telefon skroz.
Ukljucite telefon u recovery modu ( drzanjem power i home dugmeta dok se ne pojavi android system recovery)

Idite na -wipe
pa na partition sd card -> partition sd

Preporuka: uradite nadroid backup pre wip-a, mountujte usb drive, prekopirajte nadroid folder kao i sve ostalo sto vam treba

Idite na USB-MS toggle, to ce vam mountovati USB drive kao flash disk na racunaru, prekopirajte:
CursorSense32A-1.2.4-signed.zip
CursorSense32A-1.2.6.1-signed.zip

Idite unmount pritiskom na home dugme:

idite na flash zip from sdcard
izaberite CursorSense32A-1.2.4-signed.zip

Potvrdite unos i sacekajte da se sve zavrsi.

Kada je sve gotovo, startujte telefon i imate nov rom. Ako je telefon uspesno bootovao, opet ga ugasite, udjite u recovery, i flasujte i update
CursorSense32A-1.2.6.1-signed.zip

I to je to, imate novi cursorsence rom, trenutno najbolji senceUI rom za magic.

OVO SVE VAZI SAMO ZA 32A MAGIC Proverite da li je vas magic 32a pre bilo cega( ulaskom u fastboot, power + back pri vrhu vam pise 32a ili 32b)

Ne odgovaram za eventualnu stetu ako nastane na vasem telefonu, dodatno procitajte na
http://forum.xda-developers.com uputstva.

* 1.33.2010 Engineering SPL HBOOT image potreban je samo onima koji nemaju taj ili noviji.
** ako imate preskacete ovaj korak.

Poslednja izmena od urednika:
Video sam da ovaj 1.33.2010 treba instalirati ukoliko nemate engeneering spl hbot, ja sam stavio eng 1.33.2009. kada sam vracao originalni fw na telefon.
If you do not have an Engineering SPL, download 1.33.2010 and flash through recovery before starting this procedure. Flash the SPL update.zip like any other update.zip file.

da li u sv slucaju da ga stavljam, ili mogu sa mojim starim da preskocim ovaj korak?

Poslednja izmena:
Video sam da ovaj 1.33.2010 treba instalirati ukoliko nemate engeneering spl hbot, ja sam stavio eng 1.33.2009. kada sam vracao originalni fw na telefon.

da li u sv slucaju da ga stavljam, ili mogu sa mojim starim da preskocim ovaj korak?

Pogledaj kraj poruke ove zvezdice.. :D

ok, ali nisam bio siguran zbog 2010...

Instalirao, sve radi lepo za sada, javljam prve utiske ubrzo...

Da li sve radi OK na ovom ROMu?
Kako je stanje sa BT, WiFi i sa time da te drugi malo slabije cuju?

Pozz

Sve, bt, wifi, gps, apsolutno stabilan rom.

Blutut nisam jos probao, wifi radi kao i na fabrickom ROMu, radi stvarno lepo, sve kao podmazano, ima mnogo programa preinstaliranih, medjutim oni se mogu izbrisati... sto se veze tice, pričao sam dva tri puta veceras, i nije bilo nikakvih primedbi.. kad instaliram BT, javljam..

Vidim da niko ne rece ni hvala. NNNN veliko hvala na iscrpnom odgovoru i koracima za instaliranje.
Ja jos nisam stavio, jos uvek imam MyHero ali sigurno cu tako da se nadam ce teci lagano po tvojim koracima.
Svaka cast i jos jednom hvala

Pozz

Kakav je ovo update za rom? ja ga nisam instalirao. Sta nosi sa sobom?

I drugo, jel radi gps 100%? Ja sam ga ukljucio u kolima jednom na nekih 10-12 minuta dok sam bio u kolima, posle sam usao u kucu, i nije mi se uopste za to vreme pojavila ona ikonica antene gore u cosku u taskbaru ili kako se vec zove. Kakva je procedura da se prvi put ukljuci?

Ako si promenio SPL bez problema i bez "gold card" procedure, biće da nisi imao "perfect" fabrički SPL. Mene zanima da li je neko promenio perfect SPL a da nije brickovao telefon :)

Pa pre toga sam fabricki (perfect) zamenio sa custom (Engineering). Nikakvih problema nije bilo niti sam birckovao telefon.

I drugo, jel radi gps 100%? Ja sam ga ukljucio u kolima jednom na nekih 10-12 minuta dok sam bio u kolima, posle sam usao u kucu, i nije mi se uopste za to vreme pojavila ona ikonica antene gore u cosku u taskbaru ili kako se vec zove. Kakva je procedura da se prvi put ukljuci?

Jesi li instalirao neki program za navigaciju? Ako nisi, dzaba ti da ukljucujes GPS, antenica se nece pojaviti.
Ja iGO i sve sljaka.

iGo. Ali znam da ranije kada sam ukljucivao gps preko onog gps on/off widgeta da se pojavljivala antena. Znaci ukljucim gps i onda startujem iGo i cekam koliko?

Pazi gps signal ne vatas unutra sigurno, napolju u kolima prvi put mu treba jedno 5 min da nadje lokaciju sigurno.. posle svaki put nalazi za 10-20 sec..

Ja ukljucim prego widgeta, pokrenem iGO. Momentalno se pojavi antena koja trazi signal.
Koliko se ceka? Pa zavisi od prostora i pokreta, ali ne bi trebalo vise od 5 min.
Ja sam u kolima u pokretu uhvatio za nekih 5min.

U pitanju je Magic.

Uspeo sam. Kada sam ukljucio iGo posle minut je vec ukljucio mapu i poceo da radi. Nisam samo znao da treba da iGo startuje, mislio sam da ce da mi pokaze onu antenu cim ukljucim pre widgeta. Hvala na pomoci. ;)

Imam jedno pitanje: cemu služe programi wireless tether for root users, wired tether for root users i superuser permissions? hvala

Wireless tether i wired tether sluze za deljenje internet veze sa racunarom. Znaci konektujes se na 3g mrezu preko telefona i povezes se naprimer na laptop i imas net na laptopu. Superuser permissions sluzi za davanje/uskracivanje root(superuser) pristupa aplikacijama.

Ok hva,a. a da li se može ukloniti ta aplikacija, bar iz menija, ako nista drugo, kao i app za twitter, posto to ne korisrim..?

Ok hva,a. a da li se može ukloniti ta aplikacija, bar iz menija, ako nista drugo, kao i app za twitter, posto to ne korisrim..?

Superuser ne mozes, tacnije mozes ali nisam siguran za posledice.. A inace skini program uninstaller, sa njim mozes dosta tih "fabrickih" aplikacija da skines.

A za twitter ne mozes, posto je on integrisan u sam rom od strane HTC-a. Ja menu i ne koristim, sve sam izbacio na home ekrane, kad vec imam 7 ekrana nek ih iskoristim.. :p
Ono sto mi ne treba sam ubacio u zaseban folder :smoke:

Vrh Dno