Šta je novo?

HTC HD7

Koji je bolji, hd7 ili mocart posto vidim da ima mocart za 28000 da se nadje?

Ili nadjes polovnu omniu 7 za 200e

Sve sto se muva po rukama neuzimam polovno, samo novo, polovno mogu proc., ploce, hdd, monitori zbog kijanja i pljuvanja takodje samo novo, itd.
Uzimam LG E900 optimus 7, novo sa garancijom za 18000 dinara.

Omnia 7 je retko kvalitetan telefon, po mom misljenju najbolji telefon prve generacije WP7 uredjaja.

@SOad
Ako ti dosadi Omnia javi, meni je dosta androida, hocu nazad na WP7 :D

Sta bi s ovim fonom? Jel moze neko da iznese sad posle duzeg koriscenja svoja zapazanja???

Ovo ti je hd2 sa WP7. U potpunosti. Nisam ga mnogo koristio, ali ipak bih uzeo omniu 7 nego ovaj telefon. Ili makar jurio hd7s, koji ima slcd.

Posto su ostale WP teme slabo aktivne, najbolje da napišem ovo ovde

WP je moram da priznam super - radi brzo, glatko i veoma je jednostavan za upotrebu, bukvalno ***** friendly a na sve to sam dizajn okruženja sa tile-ovima je orginalan u odnosu na ono što nude Android i iOS
Integracija sa Facebookom i ostalim social mrezama je odlična kroz people hub kao i integracija Office paketa
Šteta što verovatno neće uraditi ništa u odnosu na konkurenciju, da se pojavio u isto vreme kada Android i iOS priča bi bila sigurno drugačija, jednostavno MS je dosta dosta zakasnio sa svime

Sam OS, doduše, boluje još uvek od dečijih bolesti i vidi se da je cela stvar još uvek na svojim počecima - bluetooth je prisutan ali nema file transfera, ne postoji file manager kao i mogućnost da se telefon prijavi kao usb storage već sve mora da ide preko Zune, recimo mogućnost podešavanja profila (tipa silent i slično) je vrlo rudimentirana kao i još neke stvari koje mogu da zasmetaju
Takođe, prosto mi je neverovatno da još niko nije izbacio krštenu navigaciju za WP (čitaj - Garmin i iGO)
Neke od ovih stvari su i moguće kada se odradi jailbreak, ali nažalost za Lumiu 800 još uvek nema ništa od toga, bar kada su u pitanju najnovije revizije softvera i boot loadera - mada i to je pitanje vremena i već postoje neki pomaci u tom smeru što zna svako ko prati XDA forum

Što se tiče Lumia 800 telefona, moram priznati da je odličan (kvalitet AMOLED ekrana i responzivnost su sjajni, kao i generalni kvalitet izrade) mada ima neke iritirajuće mane kojima nije trebalo da bude mesta u telefonu ovakve klase npr

- loš kvalitet zvuka na koji su se žalili mnogi - pucketanje koje je uočljivo kada se koriste slušalice i šum prilikom poziva koji se javlja sporadično, najnoviji update softvera je, kako se čini, ispravio samo probleme sa basom (tj nepostojanja istog) prilikom reprodukcije muzike
-desna strana ekrana pri ivici pucka kada se jače pritisne, verovatno ekran ne dihtuje na tom mestu kako treba, nije toliko strašno ali zna da iritira kao i problemi sa zvukom

Ovo nažalost nisu izolovani problemi, na slične stvari su se žalili još mnogi
No, ovi problemi će verovatno biti ispravljeni kroz buduće updateove, bar oni softverski a ja se iskreno nadam da će i Apollo moći da se instalira na Lumia 800, jer se priča da će biti dostupan samo za Lumia 900 i novije modele (mada nema logike jer je jedina razlika između modela 800 i 900 veća dijagonala ekrana)

Poslednja izmena:
Kako nema navigacije, pa Navigon 4.1 odlicno radi, a to je Garmin cerka kompanija. Mape Srbije i rutiranje su sasvim dobre.

Kako nema navigacije, pa Navigon 4.1 odlicno radi, a to je Garmin cerka kompanija. Mape Srbije i rutiranje su sasvim dobre.

Zna li neko kako da to ubacim u htc mozart, pošto sam "malo" duduk za te stvari, zadnje što sam radio je bilo sa xperia-om X1... Uspešno...

Savet...? :rupa:

Pa moras prvo otkljucati telefon, posle toga jednostavno instaliras XAP

Pa ovo me prvo prc... Zeza!
Imam htc mozart, kupljen preko mts-a, u njemu je mango... Ali da ga otkljucam... Ne umem... Ima li kakvo upustvo ili slicno, na xda sam video romove, ali dali je to to? Ili ima neka semica da se otkljuca postojece stanje...
Neznalica... Telefon je sim free, ali to nije to...
Znas li ti to odraditi... "ce ti platim"... ;)

Ako se ne razumes custom rom ti je najbolje resenje. Kada ga instaliras je vec otkljucan tako da odmah mozes da instaliras aplikacije koje nisu na marketu ;) Otkljucavanje ipak zahteva malo vise cimanja i proucavanja materije... A uputstvo deluje OK, trebalo bi da uspes ako pazljivo pratis

Hehe... Voleo bi kad bi postojao oem rom za htc mozart 7, tako u slučaju da nešto ne ispadne po želji... da vrnem na staro...
No dobro... Ti si odradio na svom HD7 "jailbreak" uz pomoć "čevrona" i to na NoDo verziji ili nešto drugo...?

Imas na XDA temu za HD7 i imas sve originalne romove, moguce je flesovati nazad. Ja sam sa Chewronom otkljucavao Omniu 7 i HTC Trophy ali pretpostavljam da je isti postupak i za HD7 i Mozart. Princip jeste da flesujes na NoDo, otkljucas i preneses unlock sve do zadnje verzije manga

Vrh Dno