Šta je novo?

HTC HD7

^pa vidim po oglasima prethodnih dana...poludele cene u oglasima... za nov telefon od 4.3", i sve to sto ima, 275e.... ne verujem...BEZ RAZMISLJANJA bih ga odmah kupio,samo da nema isti "stari" hardver kao HD2...hocu reci, dobar je harver za windows, ali za android je dosta slab i ne "klizi" toliko...

cek bre...kako slab? identicna platforma je u nexus one i u desire. sta je tu slabo za android?

Pa slabiji chipset, i kad uzmes desire i galaxyS npr (ili desire i desireS) vidis kako je desire slabiji, tj jedva podrzava flash, skrolovanje malo secka (tj nije toliko smooth) itd...
Ovaj noviji Qualcomm MSM8255 i 205gpu je dosta bolji od Qualcomm QSD8250 i 200gpu (koji je u desire-u i matorom HD2) i to pokazuju razni testovi i "rame uz rame" testovi...
Meni neka tehnologija koja je stara godinu i po dana (za par meseci skoro 2 godine) ne treba.
Ovi noviji Qualcomm-ovi se ubacuju i u DESIRE S, i u INCREDIBLE S, Sony Ericsson XPERIA ARC i u dosta novijih koji nisu dualcore,a opet imaju dosta bolje performanse od desireS-a i ostalih...

"tata'' je opet u pravu,he he he ...poznaje covek materiju vidi se....

"slabije od trenutno aktuelnih platformi" i "slabo za android" nisu iste stvari. normalno da ima pomaka u performansama sa novim chipsetovima al daleko od toga da su oni na desire/nexus/HD2/HD7 preslabi tj. neupotrebljivi. da moze bolje, moze sigurno al' taj HD7 je izasao pre vise od pola godine. neznam sta ocekujes, tj. koji je to cipset trebao da bude u njemu u tom momentu i sta ocekujes da dobijes za tih 275 eura

:wave:Zdravo drugovi,pratim lepo ove razmene misljenja i sve je to stvar ukusa cini mi se.Neko voli ovo neko ono i tako moze u nedogled,isto kao što kažu i za iPhone ili ga voliš ili ga mrziš nema sredine!Eto ja recimo imao sam Galaxy S nekih mesec dana i CRKO je,ne znam ni ja ne znaju ni u servisu kako ali eto jeste tako da cu ja ubuduce reci nikad vise Samsung!I da neko je rekao da su slike očajne ili čak prosečne na HD7,e pa ni na Galaxy S nisu bile nešto sjajne.Recimo na Wave II su fantastične,ko je slikao sa Wave II zna o čemu pričam.....E sada drugovi imam samo jedno pitanje pa ko ima HD7 neka mi odgovori ako hoće;kakve su stvarno slike slikane sa HD7 i video zapis i kako to prebaciti na racunar samo to me interesuje!HVALA unapred i veliki pozdrav svima::::wave:

slike su prosecne,dakle nisu neto narocito ostre ali nisu ni za bacanje,video zapis je odlican.
imao sam i wave l nisam probao jos wave ll no mogu da kazem da nocu hd7 razbija sa dual led blicom pomenute samsung modele.

Moj HD7 i ne pravi nesto bas odlican video zapis, u 720p modu pri snimanju u zatvorenom zna da secka, slike takodje nekada znaju da "omanu". Prebacivanje na racunar ide preko Zune softvera.

Prilozi

• WP_000024.jpg
    WP_000024.jpg
    925.6 KB · Pregleda: 145
Ne razumem sta znaci da omanu ??
Svakako ovih 5mpx na HD7 nije u onoj klasi koliko recimo stara N95 pravi slike-ili recimo Wave l,ll. Nekako slike slikane sa HD7 deluju poneka malo mekse-zamucene. No u biti dobro obavlja posao osim kada su temperature vazduha ispod 15 celsiusa,onda iz nekog razloga u kamera modu nece da upali blic u slabijem osvetljenju,ovo sam licno testirao na 2 HD7,dakle ako ga ostavite napolju na stolu recimo sada kada su temperature ispod 15 C,i pokusate da slikate nece upaliti blic ni u automatic ni u always on modu,a ako ga stavite u unutrasnji dzep jakne ili pantalona na 5 min,dovoljno da se ugreje malo,i izvadite da slikate,okida slike bez problema. Koliko sam utvrdio u pitanju je softverski problem jer u istom testu u oba telefona sam instalirao Torch aplikaciju koja simulira baterijsku lampu i ona okida blic u svim uslovima. HTC tvrdi da je u pitanju baterija-tvrde da mora da bude preko 50% u hladnijim uslovima da bi kamera i blic radili. E sada,neke modele koje sam testirao u zimskim uslovima su okidale kameru i led ili xenon cak i u minusu. Poenta price je da ocekujte update radio rom za HD7 uskoro, a ko ne voli WP7 uredjaje-samo polako tek su poceli,bice tu jos svasta.

Izvinjavam se sto pitam nesto sto nema veze sa temom. Treba mi auto punjac za xperiu x10. Posto sam shvatio da iriginalni necu pronaci kod nas. Krenuo sam da gledam one kineske sa usb portom na jednoj strani. Cuo sam da nisu dobri po bateriju jer im napon dosta varira. Da li postoji neki autopunjac za htc koji takodje ima usb na jednoj strani pa da prikacim kabl od mog punjaca. Kapiram da mogu da se razlikuju samo po amperazi, a to ne steti bateriji u nekoj velikoj meri. Sta da radim?

Da li je neko instalirao nešto od kuvanih ROMova na ovo čudo? Ako jest, koji? Kako radi?

:wave:

Treba mi auto punjac za xperiu x10...
Ja sam kupio kineski - za iPhone. U pakovanju je bio auto i kućni, oba rade bez problema oko pola godine.
Svi sa USB portom daju 5V, mogu samo da imaju manju struju ali ne manju od 500mA.

Zvaničan se očekuje 1 septembra, mrzi me gnjaviti telefon?!

Da li HD7 podržava Flash 10.1? Negde piše da podržava, a negde piše ne?!

JA mislim da wp7 još ne podržava flash. Jedino ako se u međuvremenu nije nešto promenilo.

Hvala na odgovoru.

Pomagajte :)
Da li je moguce i ako znata pisite na PP gde je to moguce, da se uradi servis ekrana na HTC HD7, daklem ekran je ispravan i radi, kristal se nije pomerio, ali ono staklo preko, gorilla glas je puklo, pa bi to trebalo zameniti, da li neki sevis u beogradu moze to da uradi ? ja sam svratio do nekoliko klasicnih servisa mobilnih telefona, i ni jedan to ne moze da odradi... da li neko zna koliko kosta ceo ekran za HD7 i koliko bi kostalo to gorrilla glass ako se uopste moze menjati...

Pozz

moze da se odradi samo zamena stakla ili ti gorila glass,malo ima posla ali moze da se uradi,u biti mora da se odvaja touch screen od lcd i onda da se montira nazad..izvdljivo je,samo je i skupo,treba znati to uraditi..

Kazi mi kako ti je puklo staklo. Ovo pitam, jer izgleda da HTC izgleda ne ugradjuje "pravi" GG u svoje uredjaje

Nije meni vec burazeru. Napuklo ja mislim prilikom pada. Mislite da je zamena skuplja od 50-70 e ?

U ovlascenom servisu je cena takva da otpadaju usi :) kompletan ekran sa zamenom 210E !!! jedan servis mi reko da moze za 70E pa cemo videti :) i to ceo touch ekran sa sve glassom i okolnim ramom

Uzeh pomenuti telefon, jos ne mogu nista da kazem, jer ga koristim jako kratko. Za par dana cu izneti svoje utiske. Za sada, jedino mogu da kazem da je telefon VRH! Veliko olaksanje posle prelaska sa iPhone-a 3G.

Poslednja izmena:
Evo mog utiska posle par dana koriscenja... Telefon je fenomenalan u svakom pogledu. Surfovanje, gledanje video klipova, fillmova, pdf fajlova je na ekranu od 4.3 incha sa 480x800 piksela prosto iznenadjujuce dobro. Procesor od 1 GHz i 576 MB RAM-a je i vise nego dovoljno za WP 7. Sve ide veoma brzo, jako je jednostavno, ne koci sistem sto je jako bitno. Dalje, touch je stvarno dobar. Imao sam predrasude posle prelaska sa iPhona na neki drugi telefon, jer sam mislio da niko nema tako dobar touch kao iPhone, medjutim, grdno sam se prevario. Touch mu je dobar isto kao i na Iphone-u, tako da mi ni u kom slucaju ne nedostaje sada vec bivsi telefon.

Sto se tice kamere, zadovoljavajuca je. Ne mogu da kazem da je odlicna, jer nije. Kvalitet kamere bi trebao biti bolji, ali sta je, tu je, ne zalim se, jer telefon ne koristim za slikanje. Snimanje u 720p je sasvim dobro, izgleda ok kada se prebaci na PC i gleda. Nema kocenja dok se gleda video klip na telefonu/kompu, niti nekih zamucenja. Ono sto me je odusevilo je Dual LED flash koji ume bas jako da osvetli.

Zvucnik je dobar, kvalitetan, ali slab. Za moj ukus bi trebao biti malo glasniji. Preko slusalica je zvuk fenomenalan, ali takodje slab. Da je malo jaci zvuk, sve bi bilo na mestu. Radio sam slusao par puta i odlicno se cuje. Nema sustanja i slicno.

Sto se OS-a tice, svideo mi se na prvi pogled. Jako je jednostavan, itekako funkcionalan, sa gomilu dobrih besplatnih aplikacija koje mozete skinuti i sasvim ok podrskom. Naravno, WP 7 je tek u razvitku, ima puno toga jos da se radi na njemu kroz nadolazece update-ove, ali mogu reci da WP 7 ima puno potencijala da u buducnosti postane jedan od najboljih, ako ne i najbolji OS za smartphonove. Inace, kako sam prolazio kroz opcije istog, primetio sam da ima ogromnu podrsku od strane Google-a, Facebooka, Yahoo, Microsofta (ma nemoj) :D... Update-ovao sam ga na najnoviju tkz. Mango verziju, fercera k'o lud.

Sto se tice sam izrade i dizajna telefona, od mene cista 10-ka. Zadnji deo telefona je ceo od neke vrste gume, tako da tu nema grebanja. Ekran tesko mozete izgrebati, cak iako ga bacite na tu stranu, jer je sve oko ekrana podignuta plastika, tako da iako telefon stavite na sto u polozaju da ekran gleda na dole, on nece dodirivati povrsinu stola, jer ce ga okvir sprecavati.

Baterija traje dan, dan i po uz maximalno koriscenje telefona. Postoji opcija koja se zove ''Battery Saver'', ona produzava trajanje baterija kada je baterija skoro prazna.

Postoji jos jedna stvarcica koja me je prijatno iznenadila. To je drzac sa zadnje strane telefona, tacno kod kamere. Jako inovativno, korisno, pogotovo kada gledate neki film.

Sve u svemu, prezadovoljan sam telefonom, nema velikih propusta, uglavnom ima par sitnica koje mi se ne svidjaju, ali verujem da ce se to ispraviti sa nadolazecim update-ovima OS-a.

Da sam znao da je telefon i OS ovako dobar, uzeo bih ga jos mnogo ranije.

Ako vas zanima jos nesto u vezi HTC HD7, slobodno pitajte :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno