Evo mog utiska posle par dana koriscenja... Telefon je fenomenalan u svakom pogledu. Surfovanje, gledanje video klipova, fillmova, pdf fajlova je na ekranu od 4.3 incha sa 480x800 piksela prosto iznenadjujuce dobro. Procesor od 1 GHz i 576 MB RAM-a je i vise nego dovoljno za WP 7. Sve ide veoma brzo, jako je jednostavno, ne koci sistem sto je jako bitno. Dalje, touch je stvarno dobar. Imao sam predrasude posle prelaska sa iPhona na neki drugi telefon, jer sam mislio da niko nema tako dobar touch kao iPhone, medjutim, grdno sam se prevario. Touch mu je dobar isto kao i na Iphone-u, tako da mi ni u kom slucaju ne nedostaje sada vec bivsi telefon.
Sto se tice kamere, zadovoljavajuca je. Ne mogu da kazem da je odlicna, jer nije. Kvalitet kamere bi trebao biti bolji, ali sta je, tu je, ne zalim se, jer telefon ne koristim za slikanje. Snimanje u 720p je sasvim dobro, izgleda ok kada se prebaci na PC i gleda. Nema kocenja dok se gleda video klip na telefonu/kompu, niti nekih zamucenja. Ono sto me je odusevilo je Dual LED flash koji ume bas jako da osvetli.
Zvucnik je dobar, kvalitetan, ali slab. Za moj ukus bi trebao biti malo glasniji. Preko slusalica je zvuk fenomenalan, ali takodje slab. Da je malo jaci zvuk, sve bi bilo na mestu. Radio sam slusao par puta i odlicno se cuje. Nema sustanja i slicno.
Sto se OS-a tice, svideo mi se na prvi pogled. Jako je jednostavan, itekako funkcionalan, sa gomilu dobrih besplatnih aplikacija koje mozete skinuti i sasvim ok podrskom. Naravno, WP 7 je tek u razvitku, ima puno toga jos da se radi na njemu kroz nadolazece update-ove, ali mogu reci da WP 7 ima puno potencijala da u buducnosti postane jedan od najboljih, ako ne i najbolji OS za smartphonove. Inace, kako sam prolazio kroz opcije istog, primetio sam da ima ogromnu podrsku od strane Google-a, Facebooka, Yahoo, Microsofta (ma nemoj)

... Update-ovao sam ga na najnoviju tkz. Mango verziju, fercera k'o lud.
Sto se tice sam izrade i dizajna telefona, od mene cista 10-ka. Zadnji deo telefona je ceo od neke vrste gume, tako da tu nema grebanja. Ekran tesko mozete izgrebati, cak iako ga bacite na tu stranu, jer je sve oko ekrana podignuta plastika, tako da iako telefon stavite na sto u polozaju da ekran gleda na dole, on nece dodirivati povrsinu stola, jer ce ga okvir sprecavati.
Baterija traje dan, dan i po uz maximalno koriscenje telefona. Postoji opcija koja se zove ''Battery Saver'', ona produzava trajanje baterija kada je baterija skoro prazna.
Postoji jos jedna stvarcica koja me je prijatno iznenadila. To je drzac sa zadnje strane telefona, tacno kod kamere. Jako inovativno, korisno, pogotovo kada gledate neki film.
Sve u svemu, prezadovoljan sam telefonom, nema velikih propusta, uglavnom ima par sitnica koje mi se ne svidjaju, ali verujem da ce se to ispraviti sa nadolazecim update-ovima OS-a.
Da sam znao da je telefon i OS ovako dobar, uzeo bih ga jos mnogo ranije.
Ako vas zanima jos nesto u vezi HTC HD7, slobodno pitajte