Šta je novo?

HTC HD7

pajics

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2006
Poena
319
Imao sam priliku da ga na 2 min procackam na sinergiji i odusevio sam se brzinom (doduse svaki wm mi je radio brzo dok nisam instalirao sve i svasta na njega :D)... Ovde ga najavljuju od decembra (samo da ne bude kao DHD sto je krenuo od novembra sa prodajom)...

Treba sacekati najmanje 1 god. dok Microsoft ne kompletira Win 7, ali mislim da i tada nece biti velika konkurencija Android-u 3.0.

cackao sam ga jos malo i naisao na nesto sto mi nije svidelo. logovao sam se na windows live da probam igricu i hd7 je skinuo sve kontakte u people hub, jedino sto sam posle mogao je da resetujem tel u pocetno stanje jer drugacije ne mozes promeniti/izbrisati acc... tastatura je ok, mada inace koristim qwerty pa bolje neko drugi da uporedi sa iphone-om npr.

malo brzi,bolja vibracija,jako (malo) podesavanja samog telefona,softver nasminkan skoro i da nema programa za njega al ce vremenom biti bolje nadamo se,baterija jedan dan ne vishe al kazu vremenom se produzuje vek trajanja iste videcemo posedujem jedan,ok sve za sad

@merymnml Kako ti f-nise people hub, jel ti povukao sve kontakte sa svih servisa na koje si se logovao? i kako onda nalazis osobu koju hoces (znam da kad pozivas i kucas poruke ti on pomaze, ali me interesuje u samom people hub-u kako to f-nise)?

E ne koristim taj hub al kad sam se logovao na windows live da vidim sta ima na marketu sve zive kontakte mi je povukao i nezeljene pa sam morao da resetujem mob,ajd probacu pa cu ti javiti.e mail klijent na mobu ne prepoznaje kontakte sa google servera nego moras jednom da napises email toj osobi pa ce sledeci put prepoznati,probacu pa javljam koji te servis tacno interesuje?

da znam sve to,ispravka za gmail nalog,ubacuje kontakte sve email i telefone prilikom sinhronizovanja gmail naloga u email klijentu kao android,nesto sam izbrisao gmail sa moba i nestali mi svi kontakti pa kad sam vratio sve je bilo pos starom

Najavili su dolazak 1-og decembra, ali ko zna koliko je i to istina. Slichan sluchaj je i sa Desire HD-om. Velika je shteta shto toliko treba da se pojavi kod nas na trzishtu, HTC ce do tad izbaciti HD3 ili Desire HD3 ili kako kod vec zele da ga nazovu :wall:

na forumu neko spominje da je problem do HTC sto ne bi cudilo s obzirom da se sada i u Svetu pojavljuju ovi modeli, a mi im ipak nismo prvi na listi...

Mene sta interesuje je njegova velicina i koliko smeta pri rednovnom koriscenju. Ja sto sam ga drzao pola sata na sinergiji delovao je dosta dobro i dosta bolje u poredjenju sa HD2 tj nije mi zamarao ruku i nije bio tezak...

Jeste zgodniji je dosta za drzanje nego hd2 al je brate dosadan telefon sa siromasnim menijem,podesavanjima kojih skoro i da nema, kamera je prosek nista spec cak i mrlja sliku,aplikacija takodje slabo ima sta znam ja sam ga posle 2 nedelje promenio

Kako slab sa aplikacijama? Zar ne rekoše da ima preko 2k? Sa toliko ni ios ni android nisu startovali.

Hitno mi je potreban odgovoar da li je moguce staviti android i win 6.5 na HD7, da li je neko od vas to probao i kakvi su utisci? Vidim da ima povoljnih HD7 sa garancijom u oglasima.

ne, koliko ja znam http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=832545

ima neki video kako su neki kinezi uspeli, ali je izgleda fake, jer citiram...
If this is true, the first question is how – considering there is no HSPL on the HD7, no haret, and further no real way to elevate the user into advanced admin commands to even begin running haret on a windows phone 7 device.

Hvala za info. Slicno sam i ja izguglao, ali rekoh, bolje da se raspitam prvo.

Ne želim da trolujem, ali zašto bi uopšte radio to? Hajde na hd2 su to radili, jer je winmo užas, ali wp7 je sasvim prihvatljiv os.

Slazem se, ali win 6.5 ima nekih aplikacija koje su mi potrebne a jos ih nema na wp7.

Onda je resenje HD2 uz dualboot sa WP7..

s obzirom da je isti hardware, nema potrebe bacati pare na HD7.... bolje uzeti polovan hd2 za smesno malo para i to je to :) (mada, ruku na srce i ovaj Hd7 je nov oko 300+eura...i on je prejeftin)

Jel mogu ja na ovaj fon da instaliram samo Android i da zavrsim pricu sa wp7?

Hitno mi je potreban odgovoar da li je moguce staviti android i win 6.5 na HD7, da li je neko od vas to probao i kakvi su utisci? Vidim da ima povoljnih HD7 sa garancijom u oglasima.

Zasto bi iko zeleo da koristi to matoro, zastarelo ****** od sistema zvano WM6.5? :)

To je jadan izgovor :)

Zasto bi iko zeleo da koristi to matoro, zastarelo ****** od sistema zvano WM6.5? :)

Recimo jedan od meni bitnijih razloga: GPS
Na ovom "matorom, zaostalom i starom OS-u", rade svi mogući GPS navigacioni softveri tipa: Garmin, TomTom, Navigon, iGO8, Primo, Ndrive, ...ba, bla, .. svi ovi programi imaju uredno ažurirane mape koje se mogu koristiti ... Znači, telefon sa ovako velikim ekranom je greota ne koristiti i kao samostalni PNA uredjaj u kolima i ne kupovati poseban PNA navigacioni uredjaj. WP7 gotovo da ima samo Navigon ako se ne varam, Android okrnjene verzije iGO, Navigon, Ndrive; iPhone OS opet neki okrnjeni iGo i TomTom i sl...
Da ne govorim o tome koliko je teško piratizovati GPS softver da radi na drugim OS-evima ... na WM-u je to igrarija ...

Pored toga, WM 6.5 je strašno otvoren OS (poput nekadašnjeg Symbian-a)... ne treba džeilbrejkovati, ne treba rutovati da bi instalirati prostu screenshot aplikaciju i sl. Sve radi kao da se ima LAPTOP uz sebe. Sprega Microsoft Windows OS-a i PDA sa WM6.5 je 100x bolja od bilo koje veze Android-a, iPhoneOS-a ili WP7 i PC-a ... sve se sinhronizuje pri USB konekciji kako treba i svi sistemi i direktorijumi, reg baze, ... su dostupni ... AdHOC mreže vidi bez potrebe za hakovanjem sistema kao kod Android-a, ima se WM softvera za sve namene bez ikakvih pardona ...

Jeste Android napredniji u brzini odziva samog OS-a, u količini bespotrebnih i potrebnih aplikacija, ima i lokalizovanu verziju na srpski jezik, ima zanimljivih aplikacija pisanih od naših programera, dobar je i za Push Email, ... i ima ono najbitnije što sve i privlači ovom OS-u ---- IGRICE.:D

To što WM 6.5 nema igrice i fancy aplikacije za razbibrigu nije hendikep .. meni tako nešto i ne treba. HD2 ima dovoljno brz odziv u meniju i ne kapiram ŠTA JE TU ZASTARELO, voleo bih da mi korisnik @kUdtiHaEX objasni!

WP7 je najbrži sistem na mobilnom telefonu koji sam probao. To i nije čudno ako se pogledaju opcije koje nudi - gotovo da ih i nema. Toliko uprošćen OS mora da radi lepo i verujem da će zadovoljiti dosta domaćica i bakica. Mene nije oduševio i ne bih kupio WP7 telefon ni kao "second" varijantu i to da košta 50€.

Inače, probao sam na HD2 i WP7 (sa vallidnim aktivacionim kodom za Live servise), gomilu Android Nand i SD verzija sa i bez Sense, ... i opet mi je primarni OS WM 6.5 i to jedino iz razloga bolje PIM podrške, GPS-a i spoja sa PC-em. Da ne govorim o tome koliko iritira to što Android ne može da živi bez interneta ... i to što me boli tuki da našim operaterima plaćam internet pakete da bih mogao koristititi funkc. robotizovani telefon.

Čak šta više, uoporedjivao sam brzinu HD2 sa WP7 i HD7 i nije bilo vidne razlike ... za nepoverovati. Android verzije 2.2 i novije takodje rade na HD2 isto kao i na Desire ... jedino je DesireHD nešto fluidniji u radu od HD2 sa DesireHD ROM-om instaliranim ... inače Android ROM-ovi bez Sense interfejsa na HD2 rade bolje nego na matičnim telefonima ... Iskreno, WM 6.5 je najsporiji u poredjenju ali nudi dosta opcija koje ovi nemaju ... tako da .. HD2 je stvarno uredjaj koji sam čekao od svog prvog PDA ..

Poz.

To su dobri razlozi drugovi. ;)

Poslednja izmena:
obrni,okreni ipak je wp7 za sada jedno veliko nista...

Poslednja izmena:
Ja sam i dalje oduševljen interfejsom sa winphone7. Mislim da ne bih imao neki problem da se prebacim na winphone7. Jeste da koristim puno google servisa, ali sve to može i na drugim platformama da se koristi.
Sa mango updateom i nokijinim h/w biće samo bolje.
@ cigla
Nisu uspeli oni samo zbog igrica, već i nečega što se zove kvalitetno osmišljen korisnički interfejs. Sve je smisleno i logično organizovano. A i konstantnih 60 fps ne odmaže.
Samo nemoj da mi kažeš da je i winMo takav, jer sam u dodiru sa hd2 svaki dan.

---
Ttalk

E pa na ovoj platformi google servisi i ne mogu da se bas koriste.Mislim,mogu...samo su live servisi na prvom mestu,oni ti moraju biti primarni ako zelis lepo sredjene kontakte,kalendar...ne mozes na market bez live naloga!
Mango najavljuju tek krajem godine,mozda i pocetkom sledece.
Interfejs je katastrofa osmisljen,to je moje licno misljenje,svaki android ga razbija.Reci,jel normalno da aplikacije idu onako u koloni,do besvesti nadole?Da nema bar dva reda?Jel normalno da file transfer preko bluetootha ne radi? Jel normalno da nema usb storage? Da svaki mp3 Zune konvertuje i onda ti prebaci na telefon? Kao i avi? Da nema mogucnosti da promenis pozadinu? Da nemas mogucnosti da kopiras kontakte na karticu?
Glupi MS...

Vrh Dno