Zasto bi iko zeleo da koristi to matoro, zastarelo ****** od sistema zvano WM6.5?
Recimo jedan od meni bitnijih razloga: GPS
Na ovom "matorom, zaostalom i starom OS-u", rade svi mogući GPS navigacioni softveri tipa:
Garmin, TomTom, Navigon, iGO8, Primo, Ndrive, ...ba, bla, .. svi ovi programi imaju uredno ažurirane mape koje se mogu koristiti ... Znači,
telefon sa ovako velikim ekranom je greota ne koristiti i kao samostalni PNA uredjaj u kolima i ne kupovati poseban PNA navigacioni uredjaj. WP7 gotovo da ima samo Navigon ako se ne varam, Android okrnjene verzije iGO, Navigon, Ndrive; iPhone OS opet neki okrnjeni iGo i TomTom i sl...
Da ne govorim o tome koliko je teško piratizovati GPS softver da radi na drugim OS-evima ... na WM-u je to igrarija ...
Pored toga, WM 6.5 je strašno otvoren OS (poput nekadašnjeg
Symbian-a)... ne treba džeilbrejkovati, ne treba rutovati da bi instalirati prostu screenshot aplikaciju i sl. Sve radi kao da se ima LAPTOP uz sebe. Sprega Microsoft Windows OS-a i PDA sa WM6.5 je 100x bolja od bilo koje veze Android-a, iPhoneOS-a ili WP7 i PC-a ... sve se sinhronizuje pri USB konekciji kako treba i svi sistemi i direktorijumi, reg baze, ... su dostupni ... AdHOC mreže vidi bez potrebe za hakovanjem sistema kao kod Android-a, ima se WM softvera za sve namene bez ikakvih pardona ...
Jeste Android napredniji u brzini odziva samog OS-a, u količini bespotrebnih i potrebnih aplikacija, ima i lokalizovanu verziju na srpski jezik, ima zanimljivih aplikacija pisanih od naših programera, dobar je i za Push Email, ... i ima ono najbitnije što sve i privlači ovom OS-u ---- IGRICE.
To što WM 6.5 nema igrice i fancy aplikacije za razbibrigu nije hendikep .. meni tako nešto i ne treba. HD2 ima dovoljno brz odziv u meniju i ne kapiram ŠTA JE TU ZASTARELO, voleo bih da mi korisnik @kUdtiHaEX objasni!
WP7 je najbrži sistem na mobilnom telefonu koji sam probao. To i nije čudno ako se pogledaju opcije koje nudi - gotovo da ih i nema. Toliko uprošćen OS mora da radi lepo i verujem da će zadovoljiti dosta domaćica i bakica. Mene nije oduševio i ne bih kupio WP7 telefon ni kao "second" varijantu i to da košta 50€.
Inače, probao sam na HD2 i WP7 (sa vallidnim aktivacionim kodom za Live servise), gomilu Android Nand i SD verzija sa i bez Sense, ... i opet mi je primarni OS WM 6.5 i to jedino iz razloga bolje PIM podrške, GPS-a i spoja sa PC-em. Da ne govorim o tome koliko iritira to što
Android ne može da živi bez interneta ... i to što me boli tuki da našim operaterima plaćam internet pakete da bih mogao koristititi funkc. robotizovani telefon.
Čak šta više, uoporedjivao sam brzinu HD2 sa WP7 i HD7 i nije bilo vidne razlike ... za nepoverovati. Android verzije 2.2 i novije takodje rade na HD2 isto kao i na Desire ... jedino je DesireHD nešto fluidniji u radu od HD2 sa DesireHD ROM-om instaliranim ... inače Android ROM-ovi bez Sense interfejsa na HD2 rade bolje nego na matičnim telefonima ... Iskreno, WM 6.5 je najsporiji u poredjenju ali nudi dosta opcija koje ovi nemaju ... tako da .. HD2 je stvarno uredjaj koji sam čekao od svog prvog PDA ..
Poz.
To su dobri razlozi drugovi.