Šta je novo?

HTC HD2

Ja sam koristio HD2 tri ipo godine, bez ikakvih problema. Ipak, mislim da se ne isplati popravka.
Žalim što nije bilo malo više vremena da se poigram sa CM9, prvi utisci su mi bili izvanredni.
Zato sam, valjda, i na novi tel odmah stavio Paranoid :)

Jel si ti to imao neki primerak godinu dana pre nego sto je izasao? Time travel? Da si napisao brojevima 3 i po pa da covek pomisli da si omanuo za broj, a ovako..

Sto se tiche crkqvanja toucha, evo vec 27 meseci radi hd2 koji sam ja koristio i to bes problema.

Kako pravite particiju na sd kartici i kako da odradim ono 4ext ? Romovi su uglavnom veci po kapacitetu od sistemske memorije pa je obavezno moranje odraditi nesto ovako..

Bilo koji program za pravljenje particija na diskovima, obično se prave dve, obe da su primarne s tim što drugu praviš da bude ext2,3 ili 4 (mislim da 2 i 4 su najpreporučljivije).

Ok daj onda taj neki program koji moze to da odradi,evo npr ja ne znam nijedan :D

Oh, ***, što si naporan, ok DVE IPO godine, od dec2009, jel sada ok?

@ ravenoss: MiniTool Partition Wizard

Promenio sam touch ali kada su ukljuci telefon pise ono ucitavanje iz nanda 1234 i tu stane ni makac. Ima li jos koje resenje ili da pomocu citaca kartica formatiram karticu i da njoj stavim neki rom?

Probaj hoće li u Recovery. Ako hoće, samo flešni ROM.
Ako ne, idi iz početka:
- task 29
- Magldr (vidim da si na njemu bio)
- CWM i particionisanje nand
- flešni ROM

Sam ROM možeš da kopiraš ili čitačem, ili iz Magldr, ili iz CWM (oba imaju USB storage)

KONACNO SAM namestio/instalirao NAND android..
hspl+magldr+cwk
pa onda laganica nexusHD 2.4 hwa ics 4.0.4 cm9rc1, jedan od popularnijih sa xda-dev...

lepo je ovo ali mi se ne svidja minimalisticki pristup kuvara...
ima li nesto da je ics a u fazonu americandroida koji je SD rom... koristio sam ga do pre neki dan.. jeste GB 2.3.7 ali dolazi u paketu sa vecinom aplikacija koje zadovoljavaju 99% korisnika..
ima li neki NAND rom koji je "kompletno CM resenje" da ne moram posle rucno da stavljam facebook, twitter, move2SD... i sve ostale aplikacije

preporuke, saveti.. na brzinu.. od aktuelnih romova....

Imam tu jedan HTC HD2. Preko AD Recovery nikako ne mogu pristupiti CWM-u, da stavim novi ROM. Pokrene se, ispise go go go i tu stane. :( Ima li pomoci?

Ima, naravno.
Uđi u bootloader, proveri HSPL, a onda flešuj sve iz početka

Jeste da se radi o HD1 ali mislim da je problem isti i sa HD2.

Kada okrenem call centar MTS, i treba da odabarem jednu od opcija ako pritignem bilo koji taster HTC dailer poziv automatski stavlja na čekanje jer očekuje da hoću još nekog da okrenem. Gledao sam opcije i ne vidim nigde gde to može da se isključi.

Radi se o stock rom-u, dakle wm6.1 sa touchflo 3d interfejsom. Ne verujem da je stvar drugacija kod sense interfejsa koji je na HD2.

Sta mi je ciniti?

EJ LJUDI?
uskoro treba da putujem u inostranstvo.. pa da me ne bi razbucali zbog roaming saobracaja, da se zastitim na vreme

treba mi savet/preporuka/sugestija (najbolje od nekog ko je probao i licno se uverio u efikasnost preporucenog programa) koja aplikacija je najbolja za blokiranje saobracaja

prosto receno treba mi mogucnost da u potpunost blokiram internet saobracaj preko 2g/3g mreze (sms i razgovori da ostanu, ali da blokira pozadinske procese i sve aplikacije da prckaju/azuriraju sadrzaje preko interneta)... znaci blokada 2g/3g saobraca ali da ostane mogucnost da radi WiFi (za slucaj da nadjem free/open WiFi mreze u inostranstvu)

so, any ideas?

Android ili WM? Na androidu samo odcekiras mobile data u roaming-u. Za WM neznam, nisam koristio odavno

android.. za android pitam..
jel' to sigurno.. posto sam na postpaidu.. da mi ne presedne letovanje i turizam kad vidim racun :)

Ugasi mobile data, stavi na 2G i lepo se provedi ;)

Na WM 6.5 mora da se promeni u podesavanjima za web.. umesto username telenor stavis telenor1234 i nece moci da se konektuje. Ako me secanje dobro sluzi

cek.. to hoces da kazes da mobile data i 3g ne rade posao???

ima problem,, ako ugasim mobile data.. ugasi mi full signal... malopre sam probao

ima u ovom ics4.0.4 i CM9rc1 posebna opcija u okviru te "data roaming" koje je dechekirana....

izgleda da je to "to"? :)

Ja se ne bih oslanjao na data roaming. Ne mogu da probam jer mi je tel u servisu (3ci put je otisao touch) ali bio sam u ITA pre mesec dana i gasio sam: data roaming, mobile data i prebacio na 2G. Tel radio normalno. Nisam imao nikakvih ne predvidjenih troskova.
2.3 HWA rom.

ma ja mislim da postoji i mehanicko resenje... izvadis SIM karticu i nema problema :)
kazem ti... vec sam stavio 2g only, ali kad iskljucim mobile data, izgubi se i osnovni signal....

roaming data je iskljucen...

Dovoljno je da isključiš roaming data, provereno. Tako rade poznavaoci Androida, koji nisu u panici.
Oni koji jesu, instaliraju bar 3 aplikacije za blokadu data saobraćaja, plus pozovu provajdera pred put, i traže potpuno isključivanje data saobraćaja. Zlu ne trebalo :D

Moje razmisljanje:
data roaming - off : samo to bi i trebalo da se iskljuci ali nekada nije dovoljno.
mobile data - off : brurazerov racun od 19k din i drugaricin od 16kdin su mi dokaz da data roaming nije dovoljan (oba su galaxy mini GB 2.3.x), jer se nesto provuklo.
3G - off: ako vec ne koristim prenos podataka onda mi 3g nije potreban a duze mi je trajala baterija.

Mislim da je dovoljno da stavis na 2G i ako se ne konektuje na net dok si kod nas to je to.

Stanje na racunu u roamingu kasni 1-3 dana. Cisto da znas.

Poslednja izmena:
Iskljucis data roaming, provereno na GB i ICS. Ako bas ne zelis nikakav saobracaj (voice, data sms) onda ukljucis airplane mod. Probano vise puta.
Ako drzis WM paralelno onda za iskljucivanje data saobracaja koristi program koji se vrlo neintuitivno zove NoData :) Za sve isto ko na Androidu - airplane mode.

Ima li neko informaciju o tome kako stvari stoje sa otkljucavanjem Telenorovih HD2 modela? Ne bih da ga nosim u servis na otvaranje, vise bi mi odgovaralo otkljucavanje putem koda, ali znam da je bilo zavrzlame oko toga pre par meseci.

Cajko buraz telenorovi nisu zakljucani, bar moj, bivsi, HD2 nije bio. A ti si kupio 2-3 nedelje posle mene.

HTC HD2 gets unofficial Android 4.1 Jelly Bean port, becomes the Phone That Would Not Die - engadget com

....There's a golden rule for the HTC HD2: if there's a new mobile OS, the HD2 must get a port. It's practically a law of nature.....

hahah kako me je ovo slatko nasmejalo..

Ima li ko JB na HD2?

Vrh Dno