Šta je novo?

HTC HD2

HyperDroid-CM7-Licking-Lobster-v5.6.0!
Biće dostupan za download u narednih sat vremena, i cLK i MAGLDR verzija!

Napomenuo bih nekoliko važnih stvari:

1. ROM je Made in Ex-Yu!! Kernel je Fikretov (fhasovic), a za ROM je najzaslužniji clyder.

2. Ubačen je Market dpi compatibility hack, i ubačen je novi dialer, koji konačno ima contact search!

Topla preporuka svim ljubiteljima CM7 ROMova!

Extra! Tema na XDA jos nije update-ovana? :(

EDIT: tek sad procitah napomenu :)

ko je ovaj clyder? jel ovo neko ko svraca ovde na forum ili ne? kakva je izmena na dialer-u...da nece slucajno ubaciti neki sa T9?

konacno da se vratim na CM :)

to se kaze vel'koM

Još nije izbačeno za download? Jell se može samo update sa prethodne verzije HD? Da ne idem opet wipe pa restore, bla bla... Više me mrzi :)

Sent from my HD2 using Tapatalk

Ne znam šta je problem, ROM radi bez greške :(
Da, ne mora wipe. Mislim da je dovoljan wipe Dalvik cache (menja se kernel)

Takođe očekujem HyperDroid već par dana, od kako su tražili beta testere. BTW ICS radi lepo, dok se ne restartuje :) Barem onaj tytungov...

Gde se nalazi default wallpaper, ne mogu da ga nadjem u fajl sistemu? Takodje ovaj novi kernel kao da sporije radi (tu i tamo stucne). Pokusacu cistu instalaciju sutra.

Nisam siguran da je default wallpaper dostupan kao yaseban fajl, treba da je deo Hyperdroid teme. Možeš je (ponovo) aktivirati iz Theme chooser-a.
Meni ovaj kernel radi boje od svakog do sada, superbad governor, 128-998 MHz (mislim da su to ROM default vrednosti)

Evo podigao mi je sistem posle duzeg cekanja i pise mi setup wizard nesto, kao da je zaglavio i ima FORCE CLOSE samo, znaci ne mogu da maknem to, ne mogu da koristim tel..

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje posto imam lepu ponudu za ovaj telefon.
Kolko vam traje baterija sa ubacenim Androidom kao primary os. Bez dual boot-a i slicnog. :)

Imam jedno pitanje posto imam lepu ponudu za ovaj telefon.
Kolko vam traje baterija sa ubacenim Androidom kao primary os. Bez dual boot-a i slicnog. :)

Jedan dan ako ga bas drndas (internet, muzika, gps, email sync), dva dana prosecnog koriscenja, a max mi je bio 4 dana sa ugasenim internetom, 2g mreza i samo par poruka razmenjenih (bio sam u inostranstvu u roamingu).

uploadfromtaptalk1325871266197.png
uploadfromtaptalk1325871302910.png
Evo of jutros. WiFi on. Gmail sinhronizacija i bio je budan oko 1.5sat (tapatalk, opera...)

Eh, ovo što je dusko_m okačio, je ipak ekstrem :) Očigledno lepo podešen Android, radi kao sat. Jel to MIUI, i dalje?
Moje iskustvo - obavezno na punjač svake večeri, a nekada i češće :) Doduše, i baterija je već preko 2 god stara.

Nadam se da ste primetili ovo. Nisam probao, ne znam koliko je upotrebljivo (a takva aplikacija mi baš treba!), ali me posebno raduje da je autor naš čovek!

hyperdroid zadnji sa seader r_9 kernelom. nesto mi MIUI poč'o da ide na ganglije. sad postoji T9 dialer i na CM (to mi je bio kriterijum da se vratim na CM)...nije ni prici onom sa MIUI-ja al' moze da prodje. fikretov kernel ima nekih problema sa ppp konekcijom na cLK tako da se za sada zadrzavam na seader-ovo kernelu

Ja sam prešao (juče!) na cLK, stavio fikret 1.15, i prezadovoljan sam! Prva proba cLK posle jako dugo vremena, i definitivno ostajem!
Nisam primetio probleme o kojima pričaš.
Možda da probaš i dorimanx kernel, ljudi ga jako hvale. Taj seader_r9 je ipak malo mator :)

Evo predjoh i ja na android.. za sada samo SD verzija (onaj americanCM).. razmisljam da stavim nesto slicno i u nand uskoro, samo da jos malo iscitam uputstva
imam neka pitanja...

1) Mogu li sacuvati instalirane programe ako predjem sa jednoog cm builda na drugi, i sa SD na NAND i, ako moze, kako? (da ne moram ponovo sve da skidam sa android marketa)
2) U cemu je fora sa kompatibilnoscu na android marketu. naprimer, doticni americanCM po defaultu ima podeseno 167dpi, i jedno 20-30% aplikacija ne mogu da se skinu sa marketa, kao fazon nije kompatibilnost u redu. kad sam, po uputstvu sa xda spustio dpi na 160, problem je nestao.. vidim da mnogi cooked build-ovi imaju dpi 190 i sl. kako tu stoji stvar?
3) Dosta brzo mi se potrosi baterija, nebitno sta radio.. da li je to osobenost SD distribucija generalno, ili...? inace Cianogen je dosta zivahan cak i sa SD, probao sam ranije neki build sa sense interfejsom.. radi dosta traljavo i pun je bagova (mislim da je BoxmaX.S3.5.Runny.v6.5.SD)
4) Zna li neko koliki je kapacitet telenorovih SIM kartica koje su delili uz postpaid pakete 2010. godine? Zadrzao sam stari prepaid broj, ali su mi dali novu postpaid karticu na koju su vezali isti broj.. interesuje me kako da saznam na androidu, ili ako neko zna instant odgovor, koliko staje kontakata u SIM adresar te kartice, koliko poruka i tako to.. karakteristike telenorovih postpaid kartica, generalno??
5) Sta je usb tethering? ne razumem taj koncept bas najbolje. Ono sto meni treba je mogucnost da telefonom na kome je android OS izadjem na internet koristeci adsl na koji je povezan kompjuter.. nesto slicno kao kad je telefon na wi-fi mrezi pa koristi istu umesto internet preko mobilnog operatera, odnosno kao sto "windows mobile" kad se poveze preko "activesync" na kompjuter koristi internet od kompjutera/adsl.. Ako usb-tethering nije to, sta onda jeste? kako da postignem to sto zelim (meni ne treba da kompjuter ide na internet preko mobilnog, vec da mobilni ide na internet preko kompjutera - da ne bude zabune)

toliko za sada.. ako moze svih 5 tacaka po neka rec, bio bih zahvalan :) :)

Poslednja izmena:
1) Mislim da može, ali ako menjaš kuvara, bolje nemoj to da radiš. Programe instaliraj ručno, a njihove podatke i setovanja možeš vratiti iz bekapa koji si napravio Titanium Backup-om, recimo. Postoje i druge metode (CMW backup/restore raznih particija), ali sve te stvari u početku izbegavaj, samo će te boleti glava od njih. Postoji i opcija sa bekapom na gmail, ali ni to ne radi kako treba, po mom iskustvu.
2) To je problem Androida na HD2. Native rezolucija je 240 ili 160, i onda se Market ne buni (ja koristim 192). Postoje trenutno dva rešenja:
- dpi changer apliakcija - promeniš dpi (bez ručnog otvaranja build.prop), ali moraš reboot, pa onda na market, pa skineš šta želiš, pa opet menjaš dpi na svoj, pa opet reboot. Sporo, i nervira
- hakovana market aplikacija. Držiš dpi koji želiš, one se marketu predstavlja kao 240. Povremeno ipak dobiješ poruku nekompatibilnosti, onda uradiš clear data za Market, i opet sve radi. Modifikovani market je ugrađen u Hyperdorid 5.6.0, a postoji i kao zaseban apk. Da li radi na drugim build-ovima - ne znam, mogu da ga okačim.
3) To je problem SD buildova. Može se dešavati i na NAND buildovima, ali su tada u pitanju greške.
4) nemam pojma, tu ništa ne držim.
5) Tethering je suporotno od ovoga što tebi treba. Konkretno: tethering podrazumeva da je telefon uspostavio internet vezu (data konekcija), i da tu vezu deli sa drugim uređajima. Postoji USB tethering i WiFi tethering. Ovim drugim telefon postaje WiFi ruter, sasvim funkcionalan!
To što tebi treba, mislim da ne radi na CM7 buildovima, ne znam, nikada nisam probao. Koristi kućni WiFi ruter ako si u mogućnosti.

2) 240 i 160 su standardne dpi vrednosti - nema medjukoraka izmedju ove dve vrednosti. uz 240, stice se utisak da je 4.3" ekran neiskoriscen dok su na 160 svi elementi na ekranu previse sitni. vizuelno, ljudi su pronasli odredjene vrednosti koje pruzaju optimum izmedju velicine elemenata i sadrzaja koji se mogu prikazati na ekranu tako da npr hyperdroid dolazi sa dpi 192. problem sa marketom je taj sto odredjene aplikacije rade proveru dpi kako bi obezbedile ispravno skaliranje na ekranu i ako sistem prijavi vrednost dpi van standardnih, te alpikacije "odbijaju" da se pojave na marketu.
3) Cini mi se da AcA koristi CM .35 kernel. postoji jos uvek bug sa BT drain-om. iskljuci BT kad ga ne koristis, iskljuci GPS kad ga ne koristis i WiFi namesti da se gasi kad se ugasi ekran. ili ubaci zImage od nekog drugog kernel-a - imas tyutung-ov kernel za SD

to oko promene kernela kod SD verzija androida.. da li je zaista tako lako da je dovoljno zameniti zimage nekim drugim, ili treba uraditi jos nesto?
mogu li poturiti bas bilo koji kernel, ili samo odredjene? :) koji bi bio najbolja zamena za onaj u americanandroidcm ? tyutung-ov??

Nije bas tako prosto. Treba da se zamene I muduli u system/libs. Procunjaj malo po SD forumu...trebalo bi negde da pronadjes skriptu za menjanje kernela koju mozes da pokrenes iz Gscript
Sto se tice preporuke za kernel, stvarno ne znam. Uopste ne pratim situaciju sa SD build-ovima

Poslednja izmena:
Opet ja. Telefon kupljen treba da stigne. Stavio bi odma Android na njega jer sam na istog navikao. E sad, gledao sam i googlao i chitao, ali niko nema konkretan razlog koji je NAND bolji cLk ili MAG?
Tako da se oslanjam na vase iskustvo tj. preporuku.
Sta je bolje? :)
I da li je neko koristio toolkit za hd2? :)

Teram MAGLDR i trenutno ne planiram da predjem na CLK. HD2toolkit slobodno mozes da koristis, obrati paznju da za ROM-ove koji traze cache manji od 5MB neces moci iz toolkita da flash-ujes vec ces morati posebno da koristis DAF sa odgovarajucim flash.cfg fajlom.

HD2 toolkit možeš slobodno da koristiš, sve radi kako treba.
cLK vs MAGLDR: nema koji je bolji, oba rade, i imaju svoje pluseve i minuseve.
Do pre 10ak dana sam bio na Magldr (jer mi je bitna pouzdana data konekcija), prešao probe radi na cLK, i definitivno ostajem. Data drop-ovi su izuzetno (podnošljivo) retki.
Evo ti jedan stari post koji objašnjava mane/prednosti jednog/drugog.

Izašao cLK 1.5. ima opciju particionisanja NAND memorije. Nisam probao, ali nameravam :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno