Šta je novo?

HTC HD2

Koliko sam provalio agps ne sljaka bas nesto na android hd, u smislu nalazenja satelita. Znaci u nijednoj varijanti fon mi ne nalazi brzo kao na wm. Probavao sam i sa gps status ali ne vidim razliku.

Ps dajte neki link. Koristim mdj hd revolution. Jel ima nesto bolje da promenim malo. Neki dovoljno dobar ginger

[DFT]MAGLDR 1.13 released! [AD RECOV support added]

edit:

CotullaCode Ctll [Twitter]
We (DFT Team) developing several interesting stuffs for LEO, like WM65 running from SD card!
:D

Poslednja izmena:
Ljudi da nema slucajno HD2 fm transmiter. Video sam da N900 ima,pa mi palo na pamet da bi i ovakva masina to mogla da ima?

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Nema FM transmiter, makar ga niko nije naterao da radi. Imas na xda vise tema o tome.

>Ljudi moze li pomoc molim vas!!!!!?

Instalirao sam FutureShocks MIUI v3 ₪ based on MIUI 1.1.14 ₪ NAND Build with data.img/ramdisk support Android 2.2.1 ROM.
E sad da citiram autora ROM-a :

3. data.img Support (default 1GB)
To enable data.img on sdcard feature
- Copy '.data' folder to sdcard (/sdcard/.data).
- Copy your old data.img to '.data' directory, otherwise a new data.img will be created.
- Boot into Android.

Moje je pitanje GDE je ili ako taj fajl nije na telefonu kako da ga napravim (mozda CWR), data.img?
Kao sto u tekstu gore stoji Copy your old data.img to '.data' directory gde je data.img ili ako ja treba da ga kreiram kako bi bekapovao sistem kako to da uradim?

gagi75 dobar tutorial :) ali gde je ostatak? Kako se ubacuje CWR i NAND ROM?

Instalirao sam FutureShocks MIUI v3 ₪ based on MIUI 1.1.14 ₪ NAND Build with data.img/ramdisk support Android 2.2.1 ROM.

- Copy your old data.img to '.data' directory, otherwise a new data.img will be created.
- Boot into Android.

Moje je pitanje GDE je ili ako taj fajl nije na telefonu kako da ga napravim (mozda CWR), data.img?
Kao sto u tekstu gore stoji Copy your old data.img to '.data' directory gde je data.img ili ako ja treba da ga kreiram kako bi bekapovao sistem kako to da uradim?

u vezi lokacije tog data fajla mozda je pametnije da postavis pitanje u temi za njega gde ti autor roma i ljudi koji ga koriste mogu dati odgovor?

- Boot into Android.

tvoje je da napravis .data folder na kartici. Ukoliko imas stari data.img sa nekog roma, kopiras ga u njega, ukoliko nemas, prilikom prvog boot-a u android, sam rom ce kreirati novi data.img na kartici u .data folderu...

voodoons za .data folder znam i za confi.txt ali za data.img sam mislio da je mozda negde na telefonu. Ako ne stavim neki data.img telefon napravi nov fajl i ceo fon je prazan tj. ne vidi stare programe i podesavanja. Izgleda da cu morati sve ispocetka sem ako neko nema neki predlog?

pa trebalo bi da kopira sav sadrzaj u novi data.img koji kreira.. ne bi trebalo da dobijes prazan sistem//
GPS je rs koliko se secam..
:wave:

GPS bi trebalo da radi i bez tog podešavanja u config.txt.
Skini sa marketa GPS Status, pusti ga da skine a-gps data, i morao bi da uhvati fix za max 30s, ako imaš dobru lokaciju.
Ako ne, onda gps fix verovatno nije uključen u ROM, pa treba dodatno da se instalira

Jedno pitanje za sve, da li se isplati uzimati polovan ovaj telefon za oko 250-300e, najvise mi se uzima zbog upoznavanja sa win7 i android platformom na jednom telefonu, da bih tamo kroz god dana odlucio za jednu??? :)

Ako je sve u redu sa telefonom onda se svakako isplati. Naravno odmah ga prebaci na Android ili W7 jer je W6.5 nikakav.
Prilicno sam siguran da ga se neces tako brzo odreci, jednostavno sjajan telefon po bilo kom kriterijumu.

Kako su izbacili NAND android ja se nisam vracao na WM 6.5 , dakle uzimaj ga ! Po meni bolja kupovina nego desire HD ,mozes lepo da probas sva tri sistema pa na kraju odlucis sta ti najvise odgovara...

kibicer, ti koristis rom od cc-a
ja sam ga stavio pre npr 5 dana i kad sam probao gps trebalo mu je 100 godina da uhvati

onda nisam testirao jedno 3 dana, u medjuvremenu skinao gps status i od tada ne mogu da uhvatim fix :)
stojim na sred ulice, u location upaljeno i wifi i satelites i drnda ovaj gps status i nece...nekako se nadam da je do ovih oblaka, ali opet mi nesto smrdi...

cekam novi update ovog RC-a, pa cu staviti njega, trenutno sam na beta2 mislim

kibicer, ti koristis rom od cc-a
ja sam ga stavio pre npr 5 dana i kad sam probao gps trebalo mu je 100 godina da uhvati

onda nisam testirao jedno 3 dana, u medjuvremenu skinao gps status i od tada ne mogu da uhvatim fix :)
stojim na sred ulice, u location upaljeno i wifi i satelites i drnda ovaj gps status i nece...nekako se nadam da je do ovih oblaka, ali opet mi nesto smrdi...

cekam novi update ovog RC-a, pa cu staviti njega, trenutno sam na beta2 mislim

Onda verovatno imas verziju koja ne sadrzi gps fix. Probaj da za instaliras, pa testiraj. Taj fix je ukljucen u RC verziju, a mislim i u poslednju betu.
Bez obzira na oblake, gps na ovom ROMu radi bez greske

trebam malu pomoc za prijatelja.
on ima telenorov hd2 i zeleo bi da stavi kuvani rom, e sad jel postoji nacin da to odradi a da ne izgubi garanciju, odnosno jel moze da se nekako odradi backup originalnog roma i ako je moguce kako se to radi

Pa dajte neki link za taj gps fix.
Meni radi ali mu treba minut, dva da nadje satelite za razliku od wm

on ima telenorov hd2 i zeleo bi da stavi kuvani rom, e sad jel postoji nacin da to odradi a da ne izgubi garanciju, odnosno jel moze da se nekako odradi backup originalnog roma i ako je moguce kako se to radi

pa ne radi se nikakav bekap, samo ce posle, pre nego sto ga (ne daj boze :D) posalje na garanciju, da skine i fleshuje oficijelni rom

edit: i ne znam kako rade ovi "novi" oficijelni romovi, da li SPL sam pregazi HSPL ili mora prvo uninstall HSPLa

Poslednja izmena:

ja imam hd2 iz telenora , nije problem vratiti spl i rom koji je bio u uredjaju kao kada je kupljen...Problem je sto kada se ubacuje neki drugi ROM gubi se telenorov boot ( splash) screen to je onaj njihov logo uz koji ide i kratki zvucni pozdravni logo ( ne znam kako da objasnim drugacije :d )

E sada , kontam da na to serviseri nece gledati niti praviti problem, jer bi se to svakako izgubilo ako ides da regularan oficijelni updejt...

mislim da tvoj drugar ne treba da brine sto se tice ubacivanja romova...

Allien kao sto ti je rekao EMRAX, nece biti narocit problem da se vrati fabricki ROM i spl e sad da li ce serviseri primetiti da je nesto radjeno. Garanciju gubis cim instalira hspl :)

voodoons telefon kreira data.img i sistem je prazan skroz, sve sto sam imao instalirano na telefonu nestana. Kad obrisem config ili stavim da je data img=0 i restartujem fon vrati mi se sve na staro.

Jel se neko igrao sa CWR? Bekapovao sistem?

Kako da nismo, radili smo i backup i restore, to je suština Recovery-a. Postupak je automatizovan iz CWM, pri Restore paziš šta želiš da vratiš, a šta ne.

@milkobgd:
Link za gps fix: ovde
Za RAM ROM-ove, link je ovde
Imaj u vidu da su oba fajla pravljena za CWM.

Originalni tvorac fixa je Diem, post ovde

Molim za savet oko nekoliko pitanje:

1. Može li da se menja ton alarma mimo fabrićki ponudjenih?
2. Postoji li mogućnost da se resetuje incoming i outgoing vreme, odnosno da li uopste ima opcija da se prati ovo vreme, kao i broj poslatih sms poruka?
3. Postoji li mogućnost da se dobije izveštaj da je korisnik kome saljemo sms isti i dobio (delivery report). Kako se uključuje?

hvala unapred...

1. naravno :) (android (koji?) ili win?)
2. ne razumem sta ti treba zapravo
3. naravno (opet ne znam sta koristis, ali i na winu i na androidu je u sms opcijama...dodjes do smsova i stisnes win taster tj opcije i tamo nadjes)

@kibicer, hvala na linkovima. Ja sam mislio da je taj fix za froyo (na njemu sam jos).

Nego, nesto mi nije jasno. Na xda, za nand nesto ne vidim kuvare cije sam romove ranije koristio.
Stavio bih neki ginger za svaki dan. Jel ima savet ili link.

Sta koristite za youtube download da mi kasnije na rockplayeru ton bude sinhronizovan sa slikom

1. naravno :) (android (koji?) ili win?)
2. ne razumem sta ti treba zapravo
3. naravno (opet ne znam sta koristis, ali i na winu i na androidu je u sms opcijama...dodjes do smsova i stisnes win taster tj opcije i tamo nadjes)

1. Win je operativni sistem..
2. Da li moze da se prati ukupno vreme odlaznih i dolaznih poziva i poslatih sms poruka i da se resetuje. To se kod drugih telefona nalazi pod stavkom call duration.
3. Da znam za setings..naravno..neprecizno sam pitao..Interesuje me da li postoji mogucnost da delivery report ne ide u inbox i broji se kao pristigla poruka, vec da se skladisti npr u folder delivery report, kao npr kod nokia-e i sl..

Vrh Dno